GEÇ DÖLLENME

canım önce kanda pozitif olur idrarda daha geç çıkar.belki test bozuktur ama belli olmaz.belki hastanede hata olmuştur tekrar yap test inşallah hamilesindir :)

MERHABA ben 3 haziranda adet oldum adetıme 3 gün var geç döllenme dediğiniz nedir bir sorunmu yanı hamile kalamıyacakmıyım

Geç yumurtlama veya geç döllenme olması gebelik haftası tahminini yanıltabilir?
Geç yumurtlama olan kadın o ay gebe kalırsa adet olmayacaktır ve geç yumurtlama olduğunu da farketmeyecektir. Ancak adetine göre hesaplanan gebelik haftası ultrasonda görülen gebelik haftasından büyük çıkacaktır. (Ortalama 1 hafta büyük çıkar.) Çünkü gebelik haftası adetin başladığı ilk güne göre hesaplanır. Ultrason ise gebeliğin boyuna göre hesaplar. Gebeliğin boyu ise esasında son adet ile ilgili değildir yumurtlama yani döllenme olan günle ilgilidir, çünkü gebelik bu günden sonra büyümeye başlar. Normalde son adetin başlangıcı ile yumurtlama arasında ortalama 2 hafta fark olacağı kabul edildiğinden bir problem olmaz ve gebelik haftası bu gözönüne alınarak hesaplanır. Ancak geç döllenme olduğunda adetin başlangıcı ile yumurtlama arasında yaklaşık 3 hafta süre geçeceğinden adete göre hesaplanan gebelik haftası 1 hafta büyük çıkar. Bu durumda ultrasonla hesaplanan gebelik haftası dikkate alınır ve gebelik-doğum takipleri buna göre ayarlanır.

Örnekle açıklamak gerekirse: Ayda bir adet olan bir kadın zamanında normal yumurtlama ve döllenme ile hamile kaldığında son adet tarihine göre gebelik haftası 7 hafta çıkmış olsun. Aynı kadın 1 haftalık geç döllenme sonucunda hamile kalsaydı son adet tarihine göre yine 7 haftalık gebe çıkardı ancak gerçekte gebelik 6 haftalık olurdu çünkü döllenme 1 hafta geç olmuştur ve hamilelik 1 hafta geç başlamıştır. Bu hastada son adet tarihini değil ultrasonla ölçülen gebelik haftasını doğru kabul etmek gerekir. Gebelik haftaları hesaplanırken bu durumun da göze alınması gerekir.

Diğer bir örnek: Sürekli 35 günde bir adeti başlayan bir kadın gebe kaldığında gebelik haftası son adet tarihine göre değil ultrasondaki ölçüme göre hesaplanmalıdır veya son adet tarihinden başlayarak sayılan haftadan 1 hafta çıkarılmalıdır.Çünkü bu hastanın yumurtlamaları hep 1 hafta geç olmaktadır. Adetin 14. günü değil 21. günü yumurtlama olmaktadır.

bende geç döllenme yaşayanlardanım aslında 30 değil 29 haftalık görünüyorum ama imzayı değiştirmeyi beceremedim çaktırmayın

ben adetimin geçmesini bekledim 5 gün kesin sonuç çıksın diye idrar testini yaptım negatif çıktı dedim bu yanlış çıktım sağlık ocağına kan verdim 2 kere ikisini de kaybettiler o sinirle 8. günü özele gittim kan verdim sonuç 16 küsür çıktı bekleyelim eğer değer yükselirse gebelikten söz edebiliriz dedi doktor bekledim ama bana sor nasıl bekledim geçmedi sanki günler neyse 3 gün sonra tekrar kan verdim 108 mi ne çıktı sonra keseye bakmak için gittim sonra kalp atışını duymak için baya arşınladım doktor yolunu

yani yaşıyosun bişeyleri ama geç yaşıyosun geç öğreniyorsun ama olsun sağlıklı olsunlar da kuzucuklar varsın geç öğrenelim sıkıntı değil

rabbim isteyen herkese yaşatsın bu duyguyu kimsenin kolunu boş bırakmasın 1 yıl bekledik biz sıpayı çok sıkıntılı zamanlar yaşadık tam tedaviye karar verdik doktora gittim adetin bilmemkacıncı günü gel kan alcak bilmem ne değerine bakcaz felan dedi ben tedavi için kan vermeyi beklerken rabbim nasip etti çok sükür inşallah dileyen herkes yaşar bu duyguyu....

Hanimlar galiba bende gec döllenme doktorun dis gebelik olabilir diyo ama adetie göre 6 hafta4 gunluk olması lazim ama doktorlar daha kucuk diyorlar son HCG bu gun yaptirdim 802.4 cikiyo cok yeni 3 haftalık n

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…