Geç döllenmeyi bilen beri gelsin :)

Epica Rockk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2013
213
156
53
Geç döllenmeden hiçbirşey anlamadım ben . Geç yumurtlama demek tamam da olay nasıl ? Şimdi bir ilişkiye giriyorsunuz ama spermler sonra mı döllüyor ? Yani spermlerin rahimde canlı kalmasıyla mı geç döllenme oluyor ? Yoksa sürekli ilişkiye girmeye devam ettiğiniz için ymurtlama günü geç olduğunda o günde ilişki yaşadığınız için gebe kalıyorsunuz ? Yani ayda sadece bir kere ilişkiye girmiş biri için geç döllenme söz konusu mu onu merak ediyorum ?

Spermler ramhimde 3 gün canlı kalabiliyorlar canım. Sen yumurtluyorsun ve ilişki oluyor diyelim ilişki günü değil de 3 gün sonra buluyor sperm yumurtayı ve döllüyor. Olay bu şekilde yani :)

Spermler ramhimde 3 gün canlı kalabiliyorlar canım. Sen yumurtluyorsun ve ilişki oluyor diyelim ilişki günü değil de 3 gün sonra buluyor sperm yumurtayı ve döllüyor. Olay bu şekilde yani :)
O zaman niye gebelik testlerinde 1 hafta 10 gün daha bekle belki geç döllenme olmuştur diyorlar . 3 gün beklemek yeterli bu durumda .

Yani.... En çok 4 gün geciktirir süreci bence.. Tabi bir de tüplerden kayıp rahime düşme süreci var. O süre de kiminde 5 gün kiminde 7-8 gün sürüyor o da etkili....

Yani.... En çok 4 gün geciktirir süreci bence.. Tabi bir de tüplerden kayıp rahime düşme süreci var. O süre de kiminde 5 gün kiminde 7-8 gün sürüyor o da etkili....
Normal döllenmede yerleşme süresi var yani normal döllenme ile hamile kalmış birinin geç döllenme ile hamile kalmış biriyle gebelik testi yapma farkı yine 3 4 güne düşmüş oluyor . Off çok karışık . Ben daha önce kürtaj oldum mesela erken farkettim ve doktor bana henüz yerleşmemiş 1 hafta bekleyeceğiz dedi bekleyip kürtaj oldum . O zaman ben idrar testinden öğrendim . E normalde bchg yerleşmeden sonra yükselir diyorlar önce kana sonra idrara geçer diyorlar ben nasıl yerleşme olmadan bir de idrar testinde pozitifi gördüm o da muamma :) Neyse adetim gecikti o yüzden çok pinpirikliyim 7 8 gün gecikti kan testim negatif çıkıyor ama bu geç döllenme yerleşme falan kafamı karıştırıyor var da çıkmıyor mu daha diyorum çok sağol yanıtladığın için yerleşme süresi hiç aklıma gelmemişti benim hatırlattığın iyi oldu

Hakkında hayırlısı neyse o olsun canım bazen hamile kalmak istemediğimiz de stres yapıyoruz ondan da gecikiyor adet. Belki böyle bir durumdur sendeki.

geç döllenme zaten geç yumurtlama ile ilgili. geç yumurtluyorsun mesela adete 14 gün kala değil de 10 gün kala gibi. yani adetin 18. günü (28 günlük periyota göre) bir de rahime yerleşme zamanı herkeste farklı. kiminin 4 gün sonra döllenmeden kiminin 9 gün sonra. yerleştikten sonra beta hcg yükseliyor. geç yumurtladın 18. gün bir de geç yerleşti ekle 8-9 gün oldu mu sana 27-28. tam adet günü yerleşme oluyor. sen test yapıyorsun negatif. 5-6 gün sonra idrar testinde görünecek duruma gelir bu durumda. benim öğrendiğim 16 ayda böyle

Benim demek istediğim senin dediğim gibi 18. günü geç yumurtlandı diyelim . 18. günü girilen ilişkiyle mi hamile kalıyorsun yoksa önce girdiğin ilişkiden mi ?

Öncekinden kalan spermlerle de olabilir 18. günkü ilişkiden kalanlarla da hangi sperm hızlıysa yarışı o kazanır. sorduğun sorunun kesin bir cevabı yok bana göre. aslında en güzeli fazla bilmemek akışına bırakmak. bildikçe daha çok geriliyorsun.
Benim demek istediğim senin dediğim gibi 18. günü geç yumurtlandı diyelim . 18. günü girilen ilişkiyle mi hamile kalıyorsun yoksa önce girdiğin ilişkiden mi ?

Akışına bırakamam hamile olmam benim sonum demek

Epica, tam aradığım başlığı açmışsın :) hemen sorumu soruyorum. Geç döllenme, yumurtlama gününün adete yakın bir tarihte olması mı demek yoksa döllenmiş olan yumurtanın rahime normalden çok daha sonra yani adete çok yakın bir tarihte ulaşıp yerleşmesi mi demek???

Kızlar bu ay kaç kere yumurtluyorum inanın anlamadım ya şuan adetim 5 gün geçti ama bi kaç gün önce yaptığım test negatif zaten hiç belirtim de yok.
Adetimin 13-14 gününde beyaz akıntım oldu o günleri değerlendirdik sonra adetin 23.gününde uzayan akıntım geldi yine değerlendirdik en son bugun de yani adetim geçeli 5.gününde yine sol kasık ağrım var ve akıntım var yumurtlama tarzıKafayı yicem artık ya adeti beklerken değerlendirmedik de son bir haftayı Yorumu olan var mı??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…