Geç dönen arkadaş (telefonuma)

Rokoko_

Başlangıç 8 Ekim 82.10💥8 Kasım hedef 77🏃🏃🏃🏃🏃
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2021
326
663
18
Selam kızlar, çok da dert değil ama fikirlerinizi almak istiyorum yine de...
20 yılı aşkındır süre gelen bir arkadaşlığımız var (kız)
Sevgililik dönemlerimde olsun bayağı kahrımı çekmiştir sağolsun , arayıp dakikalarca kafasını sisirirdim, ki böyle tipler sevilmezler hakli olarak. Yıllardır bana geç dönerdi mesajlarıma. Son zamanlarda bahane gibi söylemlerinden benden biktigini düşünüyorum. Ki cidden binde bir dert anlatıyorum 5_6 yıldır.hemen konuya gireyim. Artık söyle bir yol çizmiş, ben ona mesaj atıyorum ya,nerdeyse 2 hafta sonra dönüp , şu tarz yazıyor bakın. Halamlardayim dönücem (iyi de komple orada değildi ki) ya da hastaneden yaziyor, hastanedeyiz dönücem,iyi de 10 gün ,1 hafta hastanede değildin ki,
Sorum şu;sizce bende mi öyle yapsam yoksa yıllardır sustu dinledi beni diye aynı tip yapıp dolaylı tepki yapmayayım mi ?
###not:bi kere (5-6 sene önce) ben telde derdimi anlatırken telefonu kulağından uzak tutup kardeşime, üff bıktım tarzı birşeyler demiş.

Zamanında çok dert anlattığınız ve o da dinlemekten sıkıldığı için tekrar sık konuşmaya başlarsanız bu döngüye gireceğini düşünüyor olabilir. Bu bir ihtimal tabi ancak yazdığınız nota da bakacak olursak sizinle artık arkadaşlık yapmak istemediğini anlıyorum. Bence çok da zorlamamak lazım, herkesin beklentileri/arkadaşlıkları zaman içinde şekillenip değişebiliyor.

Not kısmı olmasaydı belki hayatında bir yoğunluk vardır birkaç zamandır diyeceğim ama not kısmı herşeyi anlatıyor.
O özleyip aramadan aramamaya çalış..Çok bırakamadığın vazgeçtemeyeceksin bir arkadaşınsa bu şekilde dengeleyebilirsin.Biraz arama ve mesaj atma bakalım o seninle iletişim kurmaya çalışacak mı? Buradan anlaşılır.

Teşekkür ederim,çok mantıklı yazmışsınız

Kusura bakmayın da ben de çok sevmiyorum telefonda sürekli dert anlatanı. Var böyle bir arkadaşım kocasıyla kavga edip edip saatlerce anlatıyordu , artık mesajlarına 4 5 gün sonra dönüyorum. Çünkü sıkıldım. Muhtemelen arkadaşınız da sıkılmıştır. Üstüne gitmeyin , aramayın , mesaj atmayın bakalım dönecek mi dönmezse de yapacak birsey yok.

Dinlememek için baya bahane sunmuş. Tamam arkadaşlık dostluk sıkıntılı zamanlarda arkadaşını dinlemeyi yol göstermeyi gerektiriyor ama çok sıkmış ta olabilirsiniz. Bir süre aramayın en azından.

Yanlış anlamayın ama insan bazen sen nasılsın peki diye sorulmasını bekliyor. Benide ağlama duvarı gibi gören yakın bir arkadaşım vardı. Artık o kadar evlerine ve sülalesine hakimdimki kim kimdir tanımadan biliyordum. Sürekli dert anlatır ve benim dertlerimi basite indirgerdi. Bıktım sonuç olarak ve bahane bulmaya başladım telefonunu açmamak için. Öyle böyle anladı zaten ve iletişimi kesti benimle. Hiç üzülmedim

1-2 kere geç döneyim dedim nasılsın tarzı bı mesajıydi ama yeni doğum yaptığım için yoğunluğumdan bahsettim, belki de ondan yazmıyor ama bebegim ayağımda yazabilirim mesela, teknoloji çağında Whatsapp artık temel ihtiyaç misali hep kontrol edilebiliyor genel anlamda... Yani bahane geliyor bana... Bu arada şöyle de diyordu bak , eşi habire kahve, yiyecek mi istiyormuş ne, oturamiyormus. Tamam 1-2 gün hatta 3 gün sonra dön de, 1 hafta-10 gün nedir değil mi? Dediğiniz gibi isterse arar artık napayım

Evet doğru, tabi ben de anladım sonuçta beni de bıktırsa biri bahane yapardım, beni çekmek zorunda değil. Bazen diyordu seninle konuşmak iyi geliyor, kafa dağıtıyorum diye , amaan boşver

Evet tabi ki kimsenin kimseyi sıkmaya hakkı yok ki ben başıma gelmediği halde tahammül zor ederim diye tahmin edebiliyorum. Ben şimdi ondan sessizce mi uzaklassam, çünkü istediği bu. Yoksa ben de mi o bana yazdığında 1 hafta sonra dönsem

muhtemelen arkadaşlığınızın ve sohbetlerinizin enerjisini emdiğini düşünmüş ve sizi kırmadan bir şekilde anlamanızı istiyor.
sizin de dediğiniz gibi haksız da değil.
bazen yakınlığa güvenerek yanımızdaki insanları boğabiliyoruz.
bir süre yazmayın, yada sadece güzel şeylerden bahsettiğiniz kısa mesajlar atın.

Ben mutlu anlarimi/anlarini paylasmayip surekli dert anlatan insanlari hayatimdan cikarttim, yoruyorlardi beni. Surekli ben ben ben
Doğru valla, eskiden demişti , varsa yoksa senin dertlerin diye ,. İşte bendeki dertler hiç bitmiyordu, onu da sıkmaya hakkım yoktu, zaten geri çekiliyorum ama ben de bı iki kere bahane yapicam, çünkü anladığımi belli etmek istiyorum

Size yazarsa dönün , yazmazsa ya da aramazsa da siz de iletişime geçmeyin. Sessiz kalın bakalım ..

bence aynı yöntemi kullanırsanız hem suçlu hem güçlü diye düşünür.
bana daha ziyade gönül alacak şekilde hareket etmek gerekir gibi geldi.

Yapsaniz da bir sey degismez bu saatten sonra, o sizden zaten uzaklasmis

ben de arkadaşınızın size yaptığı gibi yapıyorum bir arkadaşıma, çünkü laftan anlamıyor. sizin de üstelediğiniz şeyler var mı? mesela ben sınav haftam oldugu için onunla buluşamayacağımı söylüyorum hala ısrarla buluşmak istediğini ima edip duruyor, kendi ne istiyorsa onu yapmamı ima ediyor asla açıkça baskı yok ama sürekli sürekli aynı konu buluşmak istesem ya da vaktim olsa o 1 kez diyince bulusurum zaten elli kere diyor. moralim bozukken de ona hep geç yazıyorum çünkü ben onu elli kez dinleyip yanında olmuşumdur ancak ona 1 kere büyük bir derdimi açtım o an yanımda oldu ama sonrasında o yaşadığım şeyle ilgili saçma sapan espiriler yaptı, olay geçti gitti durmadan hatırlatıp durmaya devam etti.yani illa ki sizden kaçtığı bir özelliğiniz vardır ya da çok meşguldur yeterince arkadaşı vardır sallamıyordur.

Bir de şu dikkatimi çekti , doğum zamanımda nasıl açıyordu telimi doğumumu merak ediyordu , mesaj atıyordu , kanka sen artık müsait olamayacak mısın vb, hatta iş yerinde bile açmıştı telimi, doğumu anlatmıştım, şimdi ikinci doğumda da hatta annemi aranis sanırım , annem benim döneceğimi söylemis mutlaka, neyse işte konuştuk doğumu yine . Bikac guncuk sora bana diyo ki kızımı okula da yazdirdim artık bundan sora hep musaitim kanka, iyi de ben şimdi iki çocukla müsait olamam diye mi yapıyor, Allah'ım ya, hazır o musait diilken ben de müsait olma hakkımı kullanayım misali ki müsait olmadığı daha inandırıcı olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…