Geç kalmışlık hissi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Charlotteee

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2024
36
1
26
Yeni üyeyim, selamlar öncelikle. 25 yaşındayım. Gençliğimde psikolojik bir rahatsızlık geçirdiğim için ne okuyabildim,ne mesleğimi elime alabildim, ne de evlenebildim. Arkadaşımın 21 yaşındayken 2 çocuğu oldu. Şimdi umursamıyorum ama ben 21 yaşındayken o arkadaşımın haberini aldığımda istemsizce çok üzülmüştüm. Kıskançlık değildi bu. Sadece kendimi aşırı geride kalmış hissetmiştim. Belki doğurmak bir başarı değil ama yine de hayatını bir düzene oturtmuştu. Ben hala şuan aile evinde yaşıyorum. İlişki konularına gelecek olursak o bile geç oldu. İlk flörtüm 25 yaşında bu sene oldu. Her şeyde geri kalmaktan o kadar bıktım ki yaşama hevesim kalmadı. Psikolojik hastalığım şimdi yeni yeni geçiyor ama gençliğim gittikten sonra şuan hastalığım geçse ne olacak? Benim aklım hala giden, yaşayamadığım yıllarda. En güzel yıllarım saçma bir psikolojik rahatsızlıkla geçti ve ben her şeyde yaşıtlarımdan geride kaldım. Bunu ne telafi eder bilmiyorum. Üzgünüm sadece.

Arkadaşımın 21 yaşındayken 2 çocuğu oldu
Arkadaşınızın hayatı kocaman bir hata, şimdi sorsanız o da size özeniyodur. Hastalığınız için çok geçmiş olsun ama iyi ki bir şeyler engel olmuş da çocuk yaşta çocuk yapmamışsınız.

Eğitim seviyenizi bilmiyorum ama kendinizi hazır hissettiğiniz vakit kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Hatta bir noktada avantajınız var, 17-18 yaş meslek seçimi için çok bilinçsiz bir yaş. Çoğu insan bu yaşlarda kulaktan dolma bilgilerle meslek seçimi yapıyor ve yetişkinliğinde yanlış seçimler yaptığını, hayatta yapmak istediği şeyin, ilgi alanlarının çok farklı olduğunu keşfediyor. Siz tam olarak bunu idrak edebilecek dönemdesiniz, kendinize ilgi ve becerilerinize göre hedef belirleyin ve meslek sahibi olun. Şiddetle tavsiyem budur. Öğrencilik ve ders çalışmak çok keyifli bir şey, şartlarım uygun olsa bir bölüm daha okurdum. Size de en iyi gelecek şey başarı hissi ama gerçek bir başarı. Toplumun her kesiminden insanın yaptığı evlilik ve üremek bir başarı değil

Yeni üyeyim, selamlar öncelikle. 25 yaşındayım. Gençliğimde psikolojik bir rahatsızlık geçirdiğim için ne okuyabildim,ne mesleğimi elime alabildim, ne de evlenebildim. Arkadaşımın 21 yaşındayken 2 çocuğu oldu. Şimdi umursamıyorum ama ben 21 yaşındayken o arkadaşımın haberini aldığımda istemsizce çok üzülmüştüm. Kıskançlık değildi bu. Sadece kendimi aşırı geride kalmış hissetmiştim. Belki doğurmak bir başarı değil ama yine de hayatını bir düzene oturtmuştu. Ben hala şuan aile evinde yaşıyorum. İlişki konularına gelecek olursak o bile geç oldu. İlk flörtüm 25 yaşında bu sene oldu. Her şeyde geri kalmaktan o kadar bıktım ki yaşama hevesim kalmadı. Psikolojik hastalığım şimdi yeni yeni geçiyor ama gençliğim gittikten sonra şuan hastalığım geçse ne olacak? Benim aklım hala giden, yaşayamadığım yıllarda. En güzel yıllarım saçma bir psikolojik rahatsızlıkla geçti ve ben her şeyde yaşıtlarımdan geride kaldım. Bunu ne telafi eder bilmiyorum. Üzgünüm sadece.
En güzel yıllar diye bir şey yok. Yaşadığımız sürece her zaman güzel. 25 yaş her şey için ideal bir yaş. Sınava gir, oku, mesleğini eline al, çalış. Evlilik de geç kalmış değil. O yaşlardayken, insan her şey için geç sanıyor. Halbuki o kadar gençsiniz ki. Kardeşime de diyorum hep, ikinci bir üniversite oku diye. O da geç kaldım diyor. Öyle bir şey yok.

21 yaşındaki sevgilimle evlenmiş olsaydım bu kadar mutlu olmazdım. 30 yaşımda evlendim hiç de geç kaldığımı düşünmedim. O gördüğünüz parıltılı hayatlara inanmayın. Bir mesleğiniz olsun kendi ayaklarınızın üzerinde durun. Koca sonra. Hemen koca düşünmeyin daha çok gençsiniz

Ben de 24 yaşındayım hiç ciddi ilişkim olmadı. Karşıma istediğim gibi birisi çıkmadı. Sizin gibi bazen geç kalmış hissediyorum. Ama 21 yaşında evlenip çocuk yapmak hiç de akıllıca değil. Çünkü 21 yaşında beğendiğim oğlanı şimdi hiç beğenmiyorum mesela. 25 yaşına kadar anca olgunlasiyoruz zaten. Meslek edinmek için de gec kalmadınız. Üniversite okumanın da garantisi yok artık. O yüzden ya çok iyi bir üniversitede iyi bir bölüm okuyun ya da meslek öğrenin. Ben de seneye ikinci üniversiteye başlamayı düşünüyorum.

21 yaşında iki çocuklu arkadaşına özenen bir zihniyeti burada mesajlarımızla değiştirebileceğimize inanmıyorum 😂
Ben bu konuyu sen yargıla diye açmadım. İçimi dökmek için ve benim gibi hissedenler vardır diye açtım. Özendim diye bir şey demiş miyim? Sadece geride kaldığımı hissettim demişim. Okuduğunu anlamayı öğren önce.

Bizim kadınlarımız neden böyle oldu? Tek derdiniz flört, koca, çocuk mu? Bunlara geç kalmamışsınız da okumaya/meslek edinmeye yönelik biran evvel adım atsanız iyi edersiniz. Bu yönde bir kaygınız, planınız var mı? Yoksa koca parası mı plan?
Tek derdim koca değil. Başta da yazdım zaten ne okuyabildim ne de mesleğimi elime alabildim diye.

Hiç bir şeyi kaçırmış değilsiniz. Bence her şeyi kaçıran 21 yaşında evlenip 2 çocuk yapan arkadaşınız.
Yada 25 yaşında ilk flört çokta garip değil her önüne gelenle arkadaşlık edenlerdense daha normal bişey.
Belki geçmişte siz gerideydiniz ama şuan siz öndesiniz aklınızda olsun 🌸

Tek derdim koca değil. Başta da yazdım zaten ne okuyabildim ne de mesleğimi elime alabildim diye.
Hiç bişey için geç değil, okumak önemli değil doğru bölümü okumak önemli seninle yaşıt kaç genç var okumuş ama kafaları havada veya yanlış bölüm tercihinden iş bulamıyorlar.
Kpss ye hazırlanabilirsiniz sanırım lise çıkışlısın önünde koca 2 sene var bir bakmışsın düz memur olarak atanmışsın.
Veya elin yatkınsa kuaförlük kursları var güzelliğin önü kapanmaz öyle düşün çıraklıkla başlarsın 10 sene sonra belki bir bakmışsın kendi salonun var yeter ki umudun olsun

20'li yaşların başının en güzel yıllar olduğunu hiç düşünmüyorum. Bence hayat 30'lara doğru güzelleşiyor. Para kazanmaya başlıyorsun, vücut cilt bile daha güzel oluyor, mental olarak daha iyi bir durumda oluyor insan. Daha hala ergenken, ergenlik sivilcelerin varken, iki çocuk sorumluluğu almak kolay bir şey mi sanıyorsun?
Her insanın hayatı farklı, herkesin dönüm noktalarından farklı yaşlarda başka insanlarla kiyaslarsan asla mutlu olamazsın. Sen kendi psikolojin düzelmesine ve önüne bak.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X