• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gece dertlisi

Şahsen bu konuda çok realistim. Olur ya kp ve kv yarın bir gün yardıma muhtaç olsa veya ikisinden biri yalnız kalsa büyük ihtimal ile eşim bakmayı üstlenecek. Cünkü en merhametlisi o (en büyük erkek cocuk aynı anda). Eşim benim desteğim olmadan bunu yapabilir mi? Biraz zor. Nasıl ben kendi annemi zorda darda birakmiyorsam, onunda annesine Babasına sahip çıkması normaldir benim gözümde. Ha aynı daire içi bende istemem,çünkü herkesin kendine özel alanı olmalı ama aynı bina olabilir mesela. Büyüklere bakmak hep kolay mi? Değil. Rabbim sabır ve vicdan verir insallah her zaman. Ben babamı erken kaybettim. Ne kadar can yakıcı birşey olduğunu cok iyi bilirim. Iyi olsunlar, canları sagolsun da biz elimizden geleni yaparız.
Konuyu konuşmaniz iyi olmuş, ama ısrarci olmakta şu anda fayda görmüyorum. Yarına kim öle kim kala. Eşinizi de anlamaya çalışın. Şimdiden babası ölse ne olacağınin kavgası ediliyor. Sakin bir zamanda tekrar konusun. Ve en önemlisi neden aynı evde yaşama fikri sizi korkuttugunu anlatin. Sizin böyle tepki vermeye iten durumlari daha iyi anlar
Yani yeniden uygun bir vakitte bunu konuşmalı miyim 🤔 daha cok kendimden uzaklaştırip beni anlayacagi varsa da anlamaz baski kuracak noktaya gelir eşim diye endiseleniyorum.Yani niyetim.onu doldurmak değildi ama kabul keyifsiz bir konu..Fakat er gec keyif kacacak bu yuzden bu aşikâr..

Sizin esinizin bakis acisi ne olaya peki sizi anliyor mu rizaniz olmadigi halde baski kurar gibi davranıyor mu
Hayir yasayacaksin yasayacagiz falan demiyor ama annesinin bana soyledigi igrenc laflara da sessiz kalmış.. Annesi cok baskici dedigim dedik dunya etrafında donmeli sanıyor. Tapulu maliyiz gibi düşünüyor. Benim mahremime saygi gostercek insan değil önemli olan kendisi. Esim ne kadar gecistirse de annesine karsi cikarsa ortalik durulmaz. Yani simdi yok yasamicaz demesinin bi anlami oldugunu dusunmuyorum guclu oldugunu sahip cikabilcegini dusunmuyorum. Onlarin evlerinde oturuyoruz tabi esim de destek olmus almislar evi.. Kendi evleri de var oturduklari ama benimki alt daire yan daire de olmaz diyor.. Kapisi ayri olduktan sonra olmazmis ayni cati altinda olcakmis illa(hasta olmasa da. ayri eve karsi esi olmadiginda)... Aramiza girip uyumak mi istiyor ne istiyor bilmiyorum ama baska ihtimal kabul etmiyor bu sekilde beni önce öldürecek zaten. Ama sorun degil onun icin. Ben olsem geride cocuk biraksam size kim bakcak diyorum o zaman esimin tekrr evlencegini soyluyor. Çok buyuk konusmalari var onun yzunden basimiza bi halt gelmezse iyi. Ama hep gelinler kotu iste.. Insanin canina ot tikiyorlar o garantiyi almak istiyorlar. Sanki oylesi yasamak oluyor. Burda siz de yaslancaksiniz diyen insanlar var. Ama bazi kadinlar 50 yasinda da kocasi ölse yan daire bile kabul etmeyen cinsini gordunuz iste. Bir de tesetturluyum diger oglununda da olacagini soyluyor. E o zaman yasadigim evin sokaktan ne farki kaldi.. Baska baska sacma sapan konusmalar da var ben de takintiliyim. Anlamazlar boşver. Bana kocani sevsen herseye katlanirsin diyor ama kendi yan dairemizde bile yasayacak olmayi kabul etmeyip oglunu sevdigini soyluyor. Seviyorsa aramizda bi dis kapi olmasini kabul ederdi herhlde. Ama bunlar cocuklari proje niyetiyle yetistiriyor ve ameller niyetlere goredir. Kari koca arasini bozana lanet var bu tipler ogullarini kendi fitneleriyle nasil nasil dolduruyyorlar... Aman iste bende bilmiyorum belki once ölürüm hesabina yasiyorum... Artik zamani gelince koca dusunecek benim tarafim belli. Taktirtiyorlar ben de az takmadim. Evlenmeden önce soylemedi evlendikten sonra 6. Ayimda boyle olacagini soyledi kaynana. Normlde de hep birlikte olalaim istedi. Anlatamam ya ama soyledigi sey: benden iyi kaynana bulamazsin, oglumdan iyi koca bulamazsin.. Hadi bu arkadaslar buna da yorum yapsin boyle bir kaynanayla ve kayniyla ayni evde yasamak isterler miydi su dakka bile olsa hastalik olmasa... Ben de az biraz icimi döktüm ama daha ne iki yuzlulukler var.. Simdilik yasiyoruz bakalim yarinimiz belirsiz...

Yani yeniden uygun bir vakitte bunu konuşmalı miyim 🤔 daha cok kendimden uzaklaştırip beni anlayacagi varsa da anlamaz baski kuracak noktaya gelir eşim diye endiseleniyorum.Yani niyetim.onu doldurmak değildi ama kabul keyifsiz bir konu..Fakat er gec keyif kacacak bu yuzden bu aşikâr..

Bence sakin bir vakit durumu tekrar konusun. Mesela kayınvalidenin kişiliğinden önce, sizin çocukken huzursuz bir ortamda büyümeniz. Korkunuz ordan kaynaklanıyor. Mesele "Annen kötü. Sokakta yatsın bana ne" değil yani. Sizin yaşadıklarinizdan sonra endişe etmeniz gayet normal. Eşinize de sebeblerinizi anlatmaniz lazim. Onun gözünde şu anda "annesini istemeyen eş" konumdasiniz.
Anne hasta değilse veya yatalak değilse illaha aynı evde kalmak zorunda degil. Yakından ev tutulur mesela. Kimse "anneni at da gel" demiyor zaten. Ha illaha şimdiden inada bindirip kavga etmenin de hiç faydası yok. Bizim dahi yarın için bir garantimiz yok yani

Bence sakin bir vakit durumu tekrar konusun. Mesela kayınvalidenin kişiliğinden önce, sizin çocukken huzursuz bir ortamda büyümeniz. Korkunuz ordan kaynaklanıyor. Mesele "Annen kötü. Sokakta yatsın bana ne" değil yani. Sizin yaşadıklarinizdan sonra endişe etmeniz gayet normal. Eşinize de sebeblerinizi anlatmaniz lazim. Onun gözünde şu anda "annesini istemeyen eş" konumdasiniz.
Anne hasta değilse veya yatalak değilse illaha aynı evde kalmak zorunda degil. Yakından ev tutulur mesela. Kimse "anneni at da gel" demiyor zaten. Ha illaha şimdiden inada bindirip kavga etmenin de hiç faydası yok. Bizim dahi yarın için bir garantimiz yok yani
O konuyu biliyor ama fikrini bu yüzden degistirecegini beni anlayacagini sanmıyorum.Sonucta onun annesi, o konu ayri bu ayri diye dusunur..huzursuzluk cikaracak biri varsa o ben olurum onun gozunde, böyle bir tarza tepkili olduğum icin..Bakalim yine konusurum belki ama bukadar net ve kati dusunduguni biliyor olmam, hic esneklik gosterecek gibi davranis sergilememesi keyfimi tamamen kacirdi iste...

İyi geceler bu saatte beni rahatsiz eden ve uzen bir konudan bahsetmek ve ic dokmek istiyorum.Ben babannesi ve annesi ile ayni evde buyumus bir insanim ve kaynana gelin problemlerinin icerisinde birebir bulundum,ne yipratici birşey olduğunu bilirim.Gecen gun kv ile telefonda konuşurken bir konu gecti ve k.pedere birsey olsa kendisinin çocuklarına yerleseceginin sinyalini aldim.ikisi de.emekli evleri yok.Ve bu konu beni o an rahatsiz etti, eşim eve gelene kadar cok bunaldim kafama taktim elimde olmadan.Ara ara da kendime kizdim, gerçek olmayan bir varsayım uzerine oylesine konusulmus bir konu icin kendimi bu kadar uzmeye kafaya takmaya deger mi diye? Esim gelince ona bahsetmeyecektim endisemden ama dayanamadim ve bahsettim,boyle bir durum olsa annen bizimle mi kalacak dedim? O da elbette boyle bir durumda yanima alırım dedi,peki ya ben istemezsem beraber yasamayi dedim.Sonra ne yapmaliyiz peki farkli ne onerirsin dedi,ben de bilmiyorum ama beraber yasayabilecegimi sanmiyorum dedim.sonra konu senin ailenden biri bu durumda olsa ben yanimiza alalim derim gibi biseyler dedi (bu arada ailem asla.boyle sinyaller vermez beraber yasama heveslisi degiller kendi basimizin caresine bakariz tarzinda konusurlar hep,cocugumun evine yerlesirim gibi mesajlari, alt metinleri hep kv-kp den duyuyorum)Her neyse,sonra sinirlendi ben yatiyorum dedi kalkti gitti.Benim rizamin hic onemi yokmu boyle bir durumda evliliğimiz etkilenebilir,hayatimizi annene gore yasamak.zorunda kaliriz,benim de.rizam.olmasi gerekir dedikce,uyumak.istedgini rizaya falan gerek olmadigini,evimizin bir odasini acariz vs gibi seyler soyledi umursamaz tavirla ve uyku moduna gecmeye çalıştı.(esim.isine gelmeyen konularda yanimdan uzaklasir ve baska seylerle ilgilenir , konu cozumlenmedikce ben de sinir olurum)Ben de yine neden boyle yapıyorsun dedikce ne ruh hastasi olmam kaldi,ne de anlayissizligim...Suan da cok.mutsuzum..Esimle.ayni dili konusamiyor olmamiza, eşimin ailesinin bu dusunce yapisina ve esimin evliligimizin zedelenebilecegini ve benim böyle bir durumda rizamin olmayacagini soylememe ragmen beni yok saymasina çok üzülüyorum.Kv kotu biri degildir ama.konu ayni evde yasamaya gelince,iyi yada kotu insan olmanin bir onemi kalmiyor sonucta rizam alinmadan gerceklesen bir olay olacaksa onun iyi biri olmasinin ne önemi var ki,bir cok yeri de araştırdim.dinen ve hukuken de aykiri esin rızası olmadan zorla ayni evde yasamaya dayatilmak.Bilmiyorum esimi.seviyorum,bir evladimiz da var ama,gecmisinde bu olayin zorluklari içinde buyumus biri olarak gunun birinde bu noktaya geleceğimi hissediyorum nedense(cunku daha önce de bu tarz seylerin sinyalini aldım ama takmadim kafaya ustunde durmadim) O nedenle.esimle.konusmak istedim,ama boyle.olacaksa da ayrilmak zorunda kalmak dusuncesi falan off cok zor cok uzgunum suan kizlar bir yardim edin bana...Uzun oldu okuyan ve cevaplayan arkadaşlara teşekkürler
Evet kimse istemez ama gidecek yeri yoksada sokağamı atsın annesini napsın
Yada sizin vicdanınız böyle bişye el verirmi
Haklısın ama ne yapsın yani
Eşinde haklı

Hayir yasayacaksin yasayacagiz falan demiyor ama annesinin bana soyledigi igrenc laflara da sessiz kalmış.. Annesi cok baskici dedigim dedik dunya etrafında donmeli sanıyor. Tapulu maliyiz gibi düşünüyor. Benim mahremime saygi gostercek insan değil önemli olan kendisi. Esim ne kadar gecistirse de annesine karsi cikarsa ortalik durulmaz. Yani simdi yok yasamicaz demesinin bi anlami oldugunu dusunmuyorum guclu oldugunu sahip cikabilcegini dusunmuyorum. Onlarin evlerinde oturuyoruz tabi esim de destek olmus almislar evi.. Kendi evleri de var oturduklari ama benimki alt daire yan daire de olmaz diyor.. Kapisi ayri olduktan sonra olmazmis ayni cati altinda olcakmis illa(hasta olmasa da. ayri eve karsi esi olmadiginda)... Aramiza girip uyumak mi istiyor ne istiyor bilmiyorum ama baska ihtimal kabul etmiyor bu sekilde beni önce öldürecek zaten. Ama sorun degil onun icin. Ben olsem geride cocuk biraksam size kim bakcak diyorum o zaman esimin tekrr evlencegini soyluyor. Çok buyuk konusmalari var onun yzunden basimiza bi halt gelmezse iyi. Ama hep gelinler kotu iste.. Insanin canina ot tikiyorlar o garantiyi almak istiyorlar. Sanki oylesi yasamak oluyor. Burda siz de yaslancaksiniz diyen insanlar var. Ama bazi kadinlar 50 yasinda da kocasi ölse yan daire bile kabul etmeyen cinsini gordunuz iste. Bir de tesetturluyum diger oglununda da olacagini soyluyor. E o zaman yasadigim evin sokaktan ne farki kaldi.. Baska baska sacma sapan konusmalar da var ben de takintiliyim. Anlamazlar boşver. Bana kocani sevsen herseye katlanirsin diyor ama kendi yan dairemizde bile yasayacak olmayi kabul etmeyip oglunu sevdigini soyluyor. Seviyorsa aramizda bi dis kapi olmasini kabul ederdi herhlde. Ama bunlar cocuklari proje niyetiyle yetistiriyor ve ameller niyetlere goredir. Kari koca arasini bozana lanet var bu tipler ogullarini kendi fitneleriyle nasil nasil dolduruyyorlar... Aman iste bende bilmiyorum belki once ölürüm hesabina yasiyorum... Artik zamani gelince koca dusunecek benim tarafim belli. Taktirtiyorlar ben de az takmadim. Evlenmeden önce soylemedi evlendikten sonra 6. Ayimda boyle olacagini soyledi kaynana. Normlde de hep birlikte olalaim istedi. Anlatamam ya ama soyledigi sey: benden iyi kaynana bulamazsin, oglumdan iyi koca bulamazsin.. Hadi bu arkadaslar buna da yorum yapsin boyle bir kaynanayla ve kayniyla ayni evde yasamak isterler miydi su dakka bile olsa hastalik olmasa... Ben de az biraz icimi döktüm ama daha ne iki yuzlulukler var.. Simdilik yasiyoruz bakalim yarinimiz belirsiz...
Sizin bir de kv baskinligi var o da ayri zor bir durum.Evliliklerin böyle seylerden etkilenmesi ne bileyim size en kotu ben ölürüm de diyerek baslayan cümleler kurdurtmasi ne aci ne üzücü...Gecenin bu saatinde esimle konusamayi basaramadigimiz bir konu için caresizlikten keyifsizlikten bir umut bir bakis acisi arayisinda olmam.mesela bu da.cok uzucu...Ne hale getiriyor insani evlilikteki sorunlar..Avrupalilar gibi dusundugumu söyleyip beni kinamis bir arkadaş, Avrupada evliliklerin bitme nedeni kv gelin sorunlari degilken,ulkemizde maalesef evliliklerin bitme nedenleri arasinda en guclusu kv - gelin problemi basi cekiyor...Neden çocuğumun evliliğinin bitme nedeni olayim ya ...

Dua edin hayırlı ömürleri olsun .Daha ortada bir şey yok zaman ne getirir bilinmez.

Ben bu konuda hiç risk almadım
Evlenmeden önce açık açık söyledim
Öyle bir niyetin varsa ben kesinlikle yanlış kişiyim yapamam biliyorum dedim
Seni tebrik ediyorum o zaman doğru yapmışsın diyorum.Cunku olmayan seyler degil hic alakasiz bir yerde karsina cikiyor bu konular...

Dua edin hayırlı ömürleri olsun .Daha ortada bir şey yok zaman ne getirir bilinmez.
Zaten bir kinim nefretim.yok iyi insanlardir arada anlam veremedigim sinirlendigim davranislari oluyor olmuyor degil ama hayirli ömürleri olsun tabiki saglikli huzurlu omur sursunler.İnsallah zaman birinin lehine işlerken diğerinin aleyhine islemez benim.gonlumden gecenin özeti bu.

Sizin bir de kv baskinligi var o da ayri zor bir durum.Evliliklerin böyle seylerden etkilenmesi ne bileyim size en kotu ben ölürüm de diyerek baslayan cümleler kurdurtmasi ne aci ne üzücü...Gecenin bu saatinde esimle konusamayi basaramadigimiz bir konu için caresizlikten keyifsizlikten bir umut bir bakis acisi arayisinda olmam.mesela bu da.cok uzucu...Ne hale getiriyor insani evlilikteki sorunlar..Avrupalilar gibi dusundugumu söyleyip beni kinamis bir arkadaş, Avrupada evliliklerin bitme nedeni kv gelin sorunlari degilken,ulkemizde maalesef evliliklerin bitme nedenleri arasinda en guclusu kv - gelin problemi basi cekiyor...Neden çocuğumun evliliğinin bitme nedeni olayim ya ...
Annesi o kdr kati kesiin Benim esim bile ona ben önce öleceğim icin diyor.. Onlara gore hava su gibi normal bir şey bu. He kendi baslarina gelmis zamaninda ama onun icin de kocam adam olamadi beni alip baska eve çıkaramadı diyormus .simdi kendi oğlu adam olamasin istiyor sanirsam. Iste kimi insanlar huzur kacirmayi gorev belliyor. Iflah olmazlar ama ... Valla insanin aklina gelmiyor ki evlenmedn once birlikte yasama mevzusunu konusmak. Insan niye insanin katili olmaya calissin ama oluyormus iste.. Bizimki daha yeni evliyken evini ayirdim ama ayirmadim diye bi cumle kurdu. Sonra evini de birlstrmek istedi.. Çünkü anaymis o... Analigi ego tatmini sananlardan Allah uzak eylesin... Yapıcı olmayan onlar. Olmazi oldurmaya calisan onlar.. Sizin durum farkli bizim.durum farkli ama elden ayaktan dusmeden de baska bir insana yuk olmaya calismamak lazim hem kendi rahat edemez. Ogluna bisey deseniz kadina batar kadin size takar siz ona derken hasta olursunuz.. Anliyorum yani dusuncenizi.. Hele bir de kotuyle ugrasmak daha zor tabi. Herkes sonuna kdar cozum uretmeli oncelikle.. Her seyin bir caresi vardir arayi bulmak isteyene ama. Bu da tek tarafli degil. Saglikliyken ki sonrasinda da bakim saglanacaksa bir sekilde, kimse oglunun esiyle ogluyla ayni evde yasamiyor diye olmez... Zorlamamak lazim. Tamm annesi beslemis oglunu ama gelini besleyip buyutmemis..

He yasayabilcek olanlarda yasasin kimse ellerini ayaklarini baglamaz. Ama herkesin kapasitesi gücü mizaci beklentisi vs bir değil.. Her kaynananin da bir olmadigi gibi.

Tabi ki ev ev üstüne olmuyor ama böyle bir durumda emeklisi var zaten kış kış demek olmaz malesef.

Yani kendimden örnek vereyim: Kv ile yaşamak ister miydim? Hayir.
Ileride bir oğlum olursa ve zorda olduğum bir zaman da, oda beni karisiyla evlerine almayi istemezse? Bunu duşunmek lazim.

Ömur boyu bizle yaşamayabilir ama bir müddet durabilir. Sonuçta oda eşinizi dünyaya getiren bir anne. Sizin ailenizin böyle bir durumda bizden yardim almazlar kendi ayaklari uzerinde dururlar deseniz de oldu ki evinizi açmaniz gerekti. O zaman eşiniz istemez ise ne olacak? Iyilik melegi rolunde kv-kp sevicisi degilim ama hayat yani.

Şahsen ev ev üstüne olmadiğini bildigim halde eşim karşima gelip "ben annenle duramam öyle birşey olursa" söylemi beni kirardi ne yalan söyleyeyim.😐

Ayrica ortada fol yok yumurta yok boşuna boyle konularla aranizi acmayin. Sen beni yanlis anladin. Anneni istemedigimden degil babaannem ile annem arasinda olan gelin-kayinvalide olaylarini cok gordugum icin gozum korktu diyip gecin bence.😊

Belki siz onlardan önce öleceksiniz.Allah korusunda kimin ne olacağı belli olmaz şimdiden tartışmaya ne gerek var.en kötü ihtimal yakında bir ev tutup yanına bir kadın ayarlarsınız.kimse kalmak istemez tabi kv ile ama kendi annenizi babanızı düşünün.eşiniz napsın yani annesini boş mu versin?

İyi geceler bu saatte beni rahatsiz eden ve uzen bir konudan bahsetmek ve ic dokmek istiyorum.Ben babannesi ve annesi ile ayni evde buyumus bir insanim ve kaynana gelin problemlerinin icerisinde birebir bulundum,ne yipratici birşey olduğunu bilirim.Gecen gun kv ile telefonda konuşurken bir konu gecti ve k.pedere birsey olsa kendisinin çocuklarına yerleseceginin sinyalini aldim.ikisi de.emekli evleri yok.Ve bu konu beni o an rahatsiz etti, eşim eve gelene kadar cok bunaldim kafama taktim elimde olmadan.Ara ara da kendime kizdim, gerçek olmayan bir varsayım uzerine oylesine konusulmus bir konu icin kendimi bu kadar uzmeye kafaya takmaya deger mi diye? Esim gelince ona bahsetmeyecektim endisemden ama dayanamadim ve bahsettim,boyle bir durum olsa annen bizimle mi kalacak dedim? O da elbette boyle bir durumda yanima alırım dedi,peki ya ben istemezsem beraber yasamayi dedim.Sonra ne yapmaliyiz peki farkli ne onerirsin dedi,ben de bilmiyorum ama beraber yasayabilecegimi sanmiyorum dedim.sonra konu senin ailenden biri bu durumda olsa ben yanimiza alalim derim gibi biseyler dedi (bu arada ailem asla.boyle sinyaller vermez beraber yasama heveslisi degiller kendi basimizin caresine bakariz tarzinda konusurlar hep,cocugumun evine yerlesirim gibi mesajlari, alt metinleri hep kv-kp den duyuyorum)Her neyse,sonra sinirlendi ben yatiyorum dedi kalkti gitti.Benim rizamin hic onemi yokmu boyle bir durumda evliliğimiz etkilenebilir,hayatimizi annene gore yasamak.zorunda kaliriz,benim de.rizam.olmasi gerekir dedikce,uyumak.istedgini rizaya falan gerek olmadigini,evimizin bir odasini acariz vs gibi seyler soyledi umursamaz tavirla ve uyku moduna gecmeye çalıştı.(esim.isine gelmeyen konularda yanimdan uzaklasir ve baska seylerle ilgilenir , konu cozumlenmedikce ben de sinir olurum)Ben de yine neden boyle yapıyorsun dedikce ne ruh hastasi olmam kaldi,ne de anlayissizligim...Suan da cok.mutsuzum..Esimle.ayni dili konusamiyor olmamiza, eşimin ailesinin bu dusunce yapisina ve esimin evliligimizin zedelenebilecegini ve benim böyle bir durumda rizamin olmayacagini soylememe ragmen beni yok saymasina çok üzülüyorum.Kv kotu biri degildir ama.konu ayni evde yasamaya gelince,iyi yada kotu insan olmanin bir onemi kalmiyor sonucta rizam alinmadan gerceklesen bir olay olacaksa onun iyi biri olmasinin ne önemi var ki,bir cok yeri de araştırdim.dinen ve hukuken de aykiri esin rızası olmadan zorla ayni evde yasamaya dayatilmak.Bilmiyorum esimi.seviyorum,bir evladimiz da var ama,gecmisinde bu olayin zorluklari içinde buyumus biri olarak gunun birinde bu noktaya geleceğimi hissediyorum nedense(cunku daha önce de bu tarz seylerin sinyalini aldım ama takmadim kafaya ustunde durmadim) O nedenle.esimle.konusmak istedim,ama boyle.olacaksa da ayrilmak zorunda kalmak dusuncesi falan off cok zor cok uzgunum suan kizlar bir yardim edin bana...Uzun oldu okuyan ve cevaplayan arkadaşlara teşekkürler
Benim annem yada babam tek kalsa diger kardesim bakmasa eli ayagi dahi tutsa yanimda yasamasini teklif ve israr ederdim bu yuzdende ayni sey esimin basina gelse ve o boyle bsey istese bende sesimi cikarmazdm demekki kendi ailenlede yasamak istemezsin eger boyle dusunuyosan endisende haklsin kendi ailesine bakmayan baskasina niye baksn ama benim ailem baska ben esimin annesini istemem diyorsan burdada esinin verdigi tepkisi gayet normal ve hakli

Hiçkimse kv ile yaşamak istemez elbette.

Ama hayat bizi bazen bi seylere mecbur ediyor.

Kadın elbetteki evlatlarına sığınacak.

Yarın siz de evlatlarınıza sığınacaksınız.

Ha eşinin annesine bakmak zorunda değilsin. O zorunluluk eşine ait. O konuda seninle hemfikirim.

Ama evimde istemiyorum diyerek ortada bir sorun olduğunu belirtiyorsunuz.

Su durumda bir de çözüm önerin. Eşiniz annesini ne yapsın?
Siz kendi annenizi ne yapacaksınız?
Evladınız sizi ne yapsin??

Hepimiz yaşlanacağız. Eşiniz hayırlı bir evlat. Ona destek olmanızı öneririm. Cennet ana baba rızasıdır. Bunu unutmayın.
Kimse eşini kaybedince evladına sığınmak zorunda değil, benim anneannem 80 kusur yaşında annem yakınına bir yere taşıdı gün içerisinde gidip ilgileniyor yemeği vs, temizlikcisi geliyor. Halamin çocuğu yok hemşiresi var yatılı kalıyor. İnsanlar kolayını bulmuş yerleşeyim geline çenem de hiç durmasın...

Doğmamış çocuğa don biçilmez derler o gün gelsin bence geleceğe dair tartışmak Fuzuli bence belki siz hasta olacaksınız bakamayacaksın yada anneniz babanız hasta olur onlar gelir size demiş ya senin ailende biri olsa bakarız diye o gün gelsin de görelim bakıyor mu bakmıyor mu Bunlara inanmayın manipüle ediyor sizi aynı evde iki Melek’te olsanız ev ev üstüne olmaz bence

Halam 4/5 yil önce beyin kanaması nedeniyle felç geçirdi.Yogun bakım merkezinde bakılmaya başlanıldı çünkü çeşitli cihazlara bağlı olarak bakıma ihtiyacı vardi ve çocukları farklı sehirlerdeydiler,eniştenin tek başına halama bakması mümkün degildi. Babam yılda bir kaç kez halamın yaşadıği şehre gider ,bakım merkezinde kardeşini görür ,enişte ile bir gece vakit geçirir geri dönerdi.Bir aksam babamin telefonunda akrabalardan ust uste cevapsız arama yapıldığını görünce "oh dedim...halam huzura erdi,rahmete kavuştu" 😔 Öyle değilmiş ama...enişte evde tek başınayken kalp krizi geçirmiş...o rahmetli olmuş ...😢 Halam kızının yaşadığı şehirde hâlâ bir özel yoğun bakim merkezinde "nefes alıp vermekten ibaret" şekilde yasamaya devam ediyor.Siz bu gün için kayinpederim rahmetli olursa kayınvalidem bize yerleşir mi diye endiseleniyorsunuz ,eşinizle birbirinizi kiriyorsunuz ama hayatın sizin için yaptığı planları henuz bilmiyorsunuz.

Çoğunlukla denmişki ileride sende aynı duruma düşersen çoçukların bakmazsa görürsün.Niye biz bu çoçukları ileride yaşlanınca kendimize garanti olarak görüyoruz ben bunu anlamıyorum. Benim yaşlılığım tam onun gençliği ve kendi ailesi kurma zamanı neden ben kendi yaşlılığım için evladımın hayallerini çalayım. Allah en sevdiğine bile muhtaç etmesin çok zor bir durum ama elim ayağım tutarken sırf kendi egom için en değer verdiğim, hayalleri için çabaladığım, kimseye muhtaç olmasın diye okuttugum evladıma tam hayatının en güzel zamanına neden ben geldim deyip onun herşeyine engel olayım. Bence konu sahibi haklı burada bende eşime evlenmeden önce söyleyenlerdenim bizim ailemize yok ama onların ailesinde meşhur bu durum o yüzden ilk söylediğim konuların başında gelir. Ben sadece böyle durumda kendisinin değil onla beraber ailede kaç birey varsa onlarında hayatlarından çalındığını düşündüğümü söyledim.Ve ne olursa olsun herkes kendi evinde kendi özgürlüğünü yaşamak ister kimsenin bunu almaya hakkı yok.

Back
X