Gece gece canım sıkıldı...

ManzaramDeniz

Guru
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2011
7.514
11.376
498
Gecenin bi yarısı içimi fenalık bastı.Uzatmadan bahsedeyim kısaca.
Daha önce 3 yıl biriyle sevgili kaldım.Ailesiyle gayet aram iyiydi herzaman.Onlar beni ben onlar sevdim,saydım herzaman.
Bu kişiyle 2,5 yıl bir ayrılık yasadık,şimdi tekrar birlikteyiz.Mutluyuz.Önümüzdeki yaz düğün düşünüyoruz kısmetse.
Neyse.Erkek arkadaşımın 3 kız kardeşi var.Biri yurtdısında evliydi

O kişiye hiçbir yanlışım olmamasına rağmen,erkek arkadaşımın o dönemlerde benimle çok ilgilenmesini sorun etmiş,ve evde kavga etmişler,erkek arkadaşımda 2 yıl konuşmadı bu kişiyle.Bu olayı bana çok sonra anlattı,üzülmemem için.
Biz ayrı kaldığımız dönemde barışmışlar.

Diğer kız kardeşleriyle ise aram çok çok iyidi o zamanlar.Benden 2 yaş küçük olan kardeşinin adı( ayşe olsun adı)
Ayşe beni sık sık evine çağırır,pikniklere çağırır,her sorunumla ilgilenirdi.
En küçük kız kardeşi ise (zehra olsun) benden 6 yaş küçük.
Erkek arkadaşımla ayrıldıktan 3 ay sonra bana mesaj atmıştı şu şekilde;
"abim senden sonra bize döndü,artık bizimle daha çok ilgileniyor,birdaha bizi rahatsız etme"
Ve o kadar kırılmıştımki bu mesaja.Çünki zehraya çook emek harcamıştım.Erkek arkadaşım çok sıkardı onu vs.Ben hep zehrayı desteklerdim.Karışmasına izin vermezdim.Konserlere,gezmelerimize hep zorla çağırırdım.O dönem öğrenciydim,Kaldığım yurda çağırırdım.Yurdumda kalırdı,ünv ortamını tatması için.
Ve bu şekilde düşünmesi beni çok üzmüştü.

Biz barıştıktan sonra erkek arkadaşım bana,zehranın çok pişman olduğunu,çocukluk yaptığnı,beni çok sevdiğini,tekrar birleştiğimize çok sevindiğini söylediğini söyledi.

Bende çok önemsemedim.Kinci bir yapım yok zaten.
2 Hafta öncesinde ise erkek arkadaşımla konusurken ayşeye telefonu verdi ve konuştuk yıllar sonra.Gayet iyiydi,sıcak konuştu benimle..vs.
Bende face den arkadaşlık teklifi yollamıştım ama sadece ona.
Büyük ablasına henüz ısınamadığım için,zehranında bana adım atmasını beklediğim için ona yolladım.
Ama az önce baktım,redetmiş!
Hiç anlam veremedim.

Canım çok sıkıldı.Tamam facei çok hayatımın odak noktası yapmam,fazla kullandığım bişeyde değil ama yinede canım sıkıldı.
Nedeni ne olabilir diye düşünmekten alamıyorum kendimi
En yakın arkadaşımla konustuk,evlendiğimizde erkek arkadaşımla istanbulda yasıyacağız.Ailesi farklı şehirde kalıyor.Önemseme artık dedi bana.
Ama ben yinede takıyorum kafama,iyi olmak istiyorum,huzursuzluk çıksın istemiyorum.

Sizce erkek arkadşıma anlatmalımıyım bu durumu??
Kısa bi süre sonra ailecek buraya gelicekler,tanışma ve söz olayı için,ve ben nasıl tavır almalıyım?
Kafam çok karışık.Ne düşünmeliyim?
Ne düşünmemeliyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Canım gerçekten sıkkın,okuyanlar neden yorum yapmadan geçiyor,dertleşmeye ihtiyacım var:/

Son düzenleyen: Moderatör:
faceden arkadaşlık teklifi göndermen çok gereksiz olmuş.. bence bu yolda ilerlerken sen olduğun gibi davran, kimseye gereksiz ilgi gösterme bence..onlar bir adım gelsin sende bir adım gidersin.. yok sana karşı herhangi bir adımları olmazsa sende resmi resmi takıl tavrını saygını bozmadan ilerle.. herkesle samimi olacaksın diye bir kural yok...

Haklısın,bugüne dek seviyemi korudum,zaten pişman oldum arkadaşlık teklifi gönderdiğime.
Canımı onun tavrından ziyade,kendi tavrım sıkıyor zaten
Çok çok samimi olmak değildi face gibi bi ortamdan bu pek mümkün olmazdı.
İstenmediğimi düşündürdü bana bu tavır:/

Evlenme niyeti olduğu için bu tarz şeyler seni daha düşündürüyor olmalı. Bir noktaya kadr bu kadar tkilenmen çok normal. Evli biri olrarak yazıyrum kievlendiğinde aileyle de evleniyorsun. İyi niyetli yaklaştığın belli ve bu çok güzel ama bir süre sonra iyi niyetini kaybetmeden insan karşısındkileri olduğu gibi kabul edip umursamamaya ve alttan almaya duymaz görmezden gelmeye başarırırsa mutlu olabiliyor. Hele erkek arkadasın benin eşim gibi dengeleri güzel kurabilecek ve mantıksız olanı kim derse reddedebilecek vherkese hakkyla yakaşabilecek biriyse hiç düşünme bile....

Belki onun da kafası karışıktır canım. Arada öyle boşluk olduğu için öyle hemen eskisi gibi olamamıştır ve biraz zaman bekliyor olabilir. Bence o kadar takma bunu. Sevgiline de laf arasından söyleyiverirsin. Face ile ilgili konu açarsın sonra pat kardeşinin seni reddettiğini sevgiline söylersin. Eğer konunun üstünde durmazsa sen ısrarla sorarsın.
Ama dediğim gibi bence bu konu için kendini bu kadar üzme.

sen bir adım atmışsın o ilgilenmemiş o yüzden bundan sonra sen adım atma ama o seninle konuşursa karşılıksızda bırakma..akışına bırakırsan seni kabulleneceklerini düşünüyorum...kendini üzme..

Şimdi üç kız kardeş var zehra,ayşe ve erkek arkadaşının 2 yıl senin yüzünden küs kaldığı ?
bu sonuncuyla barıştı mı erkek arkadaşın ve onunla ilişkin nasıl?
Diğerleri ondan tepki almamak için yakınlaşmıyor olabilirler.
Zehrayı ciddiye bile almamak gerek sen 25 olsan o 19 şimdi hala ergen yani ,saçmasapan davranabilir hani mesaj atması falan.
Ve şunu da söylemeden geçemeyeceğim insan nasıl kardeşiyle 2 sene küs durur aklım almıyor.
Neticede genç insanlarsınız sevgilisi yüzünden 2 yıl küs kalan adamdan korkarım ben.

benim görümcem alenin en yakın kişisi olmuştu bana nişanlılık dönemimizde. fakat evlendik ve bir yıl sonra kayınvalidemlerin evine taşındık görümcem sürekli ortalığı karıştırdı. bana bir gün kombinin ayarını yükseltmedim diye tavır yaptı ve sofraya bile oturmadı ertesi günde ben bu tavrını eşime anlattım eşim kıyameti kopardı. ve yaklaşık 6 7 ay hiç görüşmedik ve konuşmadık. ama zaman ona öyle davranışlar sergiledim ki bütün tavrı değişti. şimdi lafımdan ıçkmaz oldu. sadece ona yakın davranırken aynı zamanda benden kork hissini verdim. yani anlayacağın mesafeyi koru fazla iyi olmak için çabalama onlar ne kadar yakın olursa sen de o kadar yakın ol hatta biraz geride kal. ne güzel aynı şehirde yaşamayacakmışsınız. bence fazla dert etme onların samimiyeti o kadar da önemli değil .

Diğer kardeşi büyük olan kardeşi(benden 3 yaş büyük)yurtdısında yasıyor.Küslük bu yüzden biraz uzadı sanırım.
Birde bana çok ağır laflar söylemiş,hiç haketmediğim halde.Zoruna gitmiş,yok sayamamış o lafları.Kızkardeşide adım atmamış,özür dilememiş.
Benden ayrı kaldıgı dönemde,anne babası barıştırmış.İlişkileri şuan iyi.

Ben onlara hep iyi davrandım,iyi niyetli davrandım,korkum bana ikili oynuyorlarmı kaygısı:26:

bu iyimiş yakın davranırken bir yanda da benden kork hissini vermek

bir şey eklemeyi unutmuşum:
bence face konusunu erkek arkadaşına anlatma... işte ekledim kardeşin kabul etmedi vs. deme.. bence hiiiç umurunda değilmiş hatta farketmemiş gibi davran öylesine eklemiş gibi...
ayrıca kabul etmemesinin ardında özel fotoları, paylaşımları vs vardır görmeni istemiyordur belki...

ben anlamıyorum bu kardeşleri bitanede benim başımda var abisini onlardan alıcakmışım ay duyunca şok oldumki bende öyle onu desteklerdim erkek arkadaşıma kızardım sıkma bukadar diye şok yaşamıştım..

mesafe koydum ben samimi değilim artık eskisi gibi..

Ben baştan böyle başlayan ilişkilerin sonradan iyi olacağına inanmıyorum pek.
Bir kere onlar üç kız kardeş birbirlerine yeterler ve sen dünyanın en iyi insanı bile olsan gelin olacaksın.
Belli ki önceden de çok sıkıntı olmuş sonradan tekrar barışmışsınız onlar için yumurtadan çıkan sürpriz gibisin.
Onlar seni çoktan unutmuştu. Şimdi tekrar senin varlığına alışmaya çalışıyorlar.
Tek erkek galiba erkek arkadaşın kıymetlidi yani ablası için de kardeşleri için de özel bir yeri vardır eminim.
Onların ilişkilerine karışma müdahale etme laf söz etme,ama kendi ilişkine de karıştırma.
Ben olsam hep bir mesafe koyar kendimi sevdirmeye çalışmazdım.
Umrumda bile olmazdı bir adım atarlarsa bir buçuk adım atardım bunu da eşime hissettirirdim.
Bir arkadaş güzle söylemiş özel hayatı yüzünden teklifi kabul etmemiş olabilir.

Evlilik olacağı için bu kadar taktım kafama.Yakında aileler tanışacak.Oda gelicek neticede.
Erkek arkadaşım çok şükür dengeleri sağlayan biri.Birde diğer kız kardeşiyle (bi dönem küs kaldığı)
o olayda bana"sen ona kadar adım attın,hiçbir kabahtin yokken hasetlik beslemiş,o lafları haketmedin demişti.
Yani haksızlıkları görebiliyor.Ben yinede kimseyle kötü olmak istemiyorum.Çok teşekkürler:)

Herhalde yerinde ben de olsam aynı sıkkınlığı ve pişmanlığı hissederdim. Sen ne güzel iyi niyetlisin, yan bu iyi niyeti göremeyen insanları hiç anlayamıyorum ya...

Erkek arkadaşına şikayet amaçlı değil ama laf arasında söyleyebilirsin bence, takmamış gibi yapsan da sonuçta sen ekledin, bunun öylesinesi falan olmaz sanki...

Evet bazı olaylar insana daha sıcağıyla olduğundan kötü gelebiliyor. Ani tepki ve düşünceler insanı çoğu zaman haklı iken haksız edebiliyor üstelik

Bi dönem face kullanmıyordum,erkek arkadaşımla ortak kullanıyorduk.Şimdi erkek arkadaşım kullanıyor o faci.Orda ekliydi kız kardeşi.
Profilde 2 kızının resmi var sadece.Duvarında yazı,paylaşım vs hiçbişey paylaşmaz.
Hatta erkek arkadaşım bazen takılır ona" yılda birkez giriyosun,kapa şunu diye"
Yani o ihtimalin oldugunu sanmıyorum.

Ama bu olaydan sonra kesinlikle mesafemi koruyacağım.Nasıl yaklaşıyorlarsa öyle davranacağım.Pişman oldum oysa hiç gerek yoktu

konusunu bile açma bence...

facebook'u çok takip eden biri değilse eğer ;
belki görmemiştir...genelde red cevapları iletilmez benım bıldıgım kadarıyla,,,tabıkı sen bunu iletilerinden anlamışsındır.

hiç yüz verme ileride pişman olursun.

inadına kabul etmemiştir senı gıcık etmek için. belkide 4 gözle bekliyordur, senın ona ''neden kabul etmedın'' demeni
veya abisine söylemeni..

salla gitsin.ileride zaten yeterı kadar sallamak isteyeceksin.

3 görümce ve zorlu dönemler hmmmm :)) ama ayrı şehirlerde kalacakmışsınız bu yüzden dert etme ayda yılda bir kere görüşürsünüz he birde işleri düşerse yanınıza kalmaya gelir o seni reddeden :) iyi olanla iyi kötü olanlada mesafeli ol bence yüz yüze bakacağınız dönemlerde olucak o zaman olduğun gibi davran hiç birşey yokmus gibi eğer onlar seni üzecek şekilde davranırlarsa sende altta kalma bencee :) erkek arkadasınada söyleme ekledim ilgilenmiyorum havasında takıl :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…