• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gece Korkularım

Mesaj düzenleme süremi doldurmuşum..
Üstüste msj atıyorum ama
aklıma gelen önemli bir detay daha var felci tetikleyen..

Şekereleme yapmak...

Akşam tv. karşısında uyuyakaldınız,yarım saat,1 saat uyudunuz..
sonra uyandınız,biraz bakındınız,wc. diş fırçalama derken geçti yine yarım saat ve yatağınıza gittiniz..
İşte çoğunlukla uyku felci burada gelir..
Parça parça uykular ve çoğu zaman az uyumak..

Uyku felcini 1 senedir yaşıyormuşsunuz,umarım devam etmez ama ederse de sebebeplerini zaten çözecek ve ona göre önlem almaya başlayacaksınız...
-Dün ben ne yemiştim,kaçta yatmıştım,başıma ne olay gelmişti gibi..

Mesela ben yatağıma yatıp tam uyku bastıracakken.. ''eyvah geliyor'' diyip felce girmeden yataktan fırlayıp,evde gezip o andan uzaklamşayı bile öğrendim..

Anlattığınız gibi sık yaşamaya devam ederseniz mutlaka doktora görünün,çünkü hayat kalitenizi düşürecektir bu yaşadığınız adrenalin ve uykusuzluk durumu..

telefondan okudum ve pc damladım hemen :)
birebir aynılarını ve başka şeylerde olmakla birlikte yaşadım 2 sene felan sürdü hala var mı çoook nadir arada ama korkmuyorum:)
sürekli uyuyup uyanırdım sürekli aynısı olurdu bi gün hiç uyumadığımı bilirim bu yüzden annem en sonunda hocaya gitti oda muska yazdı bana ve eve :)
ben pek inançlı insanda değilimdir doğrusu ama taktıktan sonra hiç gelmedi rahat rahat uyudum şuan takmıyorum ama geçti gitti o dönem stresli olduğunda üzgün olduğunda kafana bişey taktığında veya ağladığında o zaman daha çok oluyo bence psikolojik bişey yoksa herkezin başına gelmezdi

ayrıca şey derler soluna yatma gelmez yüz üstü yatma yok yastığının altına onu koy bunu koy dua oku bunların hepsini denemiştim ama gene geliyodu karabasan diyolar buna :)
ben uyanıkken felan hissediyodum ama mesela elimi bişey tutup çekiyodu anlıyodum üstüme doğru beyaz bi gölge geliyodu genelde ayak ucumdan kulağımda çınlama oluyodu uğultu felan ..
kafana bişey takma geçer .
belki diyeceksin hiç bişey takmıyorum zaten bende takmıyodum ama hep geliyodu :) gene de sen düşünme yatarken gene olacak mı insan o düşündükçe daha da artıyo.

hayatımda iki kez yasadım tıptaki ismi uyku felci olabilir ama dualarla cok ilgili olduğunu düşünüyorum inanırım
ben iki defada dua ederek kurtuldum gercekten uyandığımda sırt üstü yatıyordum
bahsettiğin gibi önce büyük bir bosluktn düsmek ve uykudan uyanmak burada bilinc acılıyor sonra birilerinin yatakta beni sıkması dua etmem ve o an kaybolması
gerci o arada sesler duyduğmda olmustur en önemlisi zor ama korkmamak
duayı bırakmamak

Hiç başıma gelmedi. Sanırım düzenli uyuduğumdan, bölük bölük uyumam, asla sırtüstü yatmam, sağıma yatarım (sünnet olduğu için) çok sıkılırsam da -aynı yönde sıkılırım uyuyana kadar- sola dönerim. Eskiden salavat-ı şerife okurdum ama bıraktım zamanla :/ O da rahatlatırdı. Şimdi uyumam uzun sürüyor ama dua uykuyu kolaşlaştırıyor.

Dün gece çok içim rahat bi şekilde uyudum Allahtan karabasan olmadı ama yine her zmanki gibi kabus dolu bi geceydi 2 3 kere ağlayarak uyandım :14: Bu olay 1 sene önce 3 harfliler konusunda bi hikaye anlatmamla başladı sanırım arkadaşımla yalnızdık o gece başımıza bikaç tuhaf olay geldi ve ondan sonra hep sürdü böyle belkide hala ben onların psikolojisini yaşıyorum bi defada yine bunlarla uyanmıştım telefonuma sabahın 6sında mesaj gelmişti *#0087-*+# gibi bi numaradan yine karakterlerle dolu bi mesaj belkide alakası yoktur ama baya korkmuştum sabahta tekrar açayım anneme göstereyim diye aradım bulamadım mesajı :18::18::18: uyurken hep yan yatarım aksine sırt üstü uyuyamam ve avucum kafamın altında olur annem sürekli namaz kılar dua okur genelde hep bişeyler düşünerek uyurum zaten ama niye sadece geceleri oluyo ona daha anlam veremedim gözlerimi açtığımda bazen hayal meyal birilerini gördüğümde oluyo karabasan anında :18:

Yaklaşık 1 yıldır geceleri bu sorunu yaşıyorum :43: Uykuya dalarken kocaman bi boşluğa kayıyo gibi oluyorum. Hani yatarken düşüyo gibi hissedersiniz ya o değil ondan çok farklı. Bilinçaltım yada zihnim bilmiyorum boşluğa kayıyo gibi oluyo ve kendimi engelleyip kalkamazsam o boşluğun içinde gözlerim kapalı ama uyanık olduğumu biliyorum. Gözlerimi açamıyorum uyanmam gerektiğinin farkındayım ama açılmıyo birilerine seslenmeye çalışıyorum sesimin çıkmadığını fark ediyorum uyanık olduğum için dua ediyorum bu garip şeyin içinden kurtulana kadar sonra uyumuş oluyorum. geçenlerde yine aynısı oldu tam uykuya dalarken ve farkında olduğum için tamamen kapılmadan açtım gözlerimi uyandım. Bikaç hafta öncede başıma şöyle bişey geldi. Odamın kapısında bi sorun olduğu için kapanmıyo bende kilitleyip yatıyorum o gece yine kilitledim yattım gece uyurken birinin suratımda ellerini hissettim gözlerimi açtım hala bitmedi birisi sanki seviyo gibi :18: Bende annemdir diyip uykum kaçmasın diye tekrar kapadım gözlerimi ve uyudum sabah uyandığımda fark ettim kapım kilitliydi :53: Gerçekten bu gibi sorunlarım yüzünden geceleri uyumaya korkar oldum sabahları 6 da kalkmak mecburiyetindeyim ve en fazla 2 saat uykuyla bütün günümü geçiriyorum :( 3 haftadır hiç uyumadan kalkıp gittiğimde olmuştur bıktım artık bundan sebebi ne olabilir sizce psikolojik bi rahatsızlık mı yoksa korkutuyolar mı :14:

canım merhaba

bu anlattıklarından biraz daha farklıları banada oluyodu ben 17 yaşımdayken.bizim bi hoca akraba vardı.babam ona nuksa yaptırdı.yakama taktı annem.geçti.

Cevaplarınız için teşekkür ederim hepsini dikkate alıcam birkaç kez kendimi okutmayı falanda düşündüm ama hiç fırsatım olmadı geceleri malum uyuyamadığım için gündüzleri eve saat kaçta gelirsem geleyim 4-5 saat uyumam gerekiyor o yüzden hiçbişeye vaktim kalmıyo :( Bide dün bişey daha fark ettim bu başıma gelenlerin hepsi gece uykularımda oluyo gündüz hergün mutlaka uyurum ama gündüz hiç başıma gelmedi :18: Son 1 2 haftadırda korkudanmıdır artık bilmiyorum çok terlemiş bi şekilde uyanıyorum buz gibi vücudum ama terlemişim acaba bunun anlamı ne olabilir :14:

he bide balayında otelde oldu bana :) sabahlara kadar uyuyamadım.uykum deli gibi var ama uyuyamıyodum.sonra balayından evimize döndük.görümcem sağolsun küçük bir KURANI KERİM koydu baş ucuma evimde uyudum.

Dün gece çok içim rahat bi şekilde uyudum Allahtan karabasan olmadı ama yine her zmanki gibi kabus dolu bi geceydi 2 3 kere ağlayarak uyandım :14: Bu olay 1 sene önce 3 harfliler konusunda bi hikaye anlatmamla başladı sanırım arkadaşımla yalnızdık o gece başımıza bikaç tuhaf olay geldi ve ondan sonra hep sürdü böyle belkide hala ben onların psikolojisini yaşıyorum bi defada yine bunlarla uyanmıştım telefonuma sabahın 6sında mesaj gelmişti *#0087-*+# gibi bi numaradan yine karakterlerle dolu bi mesaj belkide alakası yoktur ama baya korkmuştum sabahta tekrar açayım anneme göstereyim diye aradım bulamadım mesajı :18::18::18: uyurken hep yan yatarım aksine sırt üstü uyuyamam ve avucum kafamın altında olur annem sürekli namaz kılar dua okur genelde hep bişeyler düşünerek uyurum zaten ama niye sadece geceleri oluyo ona daha anlam veremedim gözlerimi açtığımda bazen hayal meyal birilerini gördüğümde oluyo karabasan anında :18:
Allahım yarabbım
mesaj derken nasıl mesaj ? Korktum valla ..

Allahım yarabbım
mesaj derken nasıl mesaj ? Korktum valla ..

Telefonuma gelen mesaj canim sms. Korkup ağlamıştım sabah olmuştu yeni yarım saat falan yatakta oturup ağladım sonra yastıgı yerine koydum yatmaya hazırlanırken telefonum titremişti ve böyle bi mesaj çıktı karşıma sonra korkarak yattım uyuyakalmışım sabahta bizimkilere göstermek için açtım telefonu mesajı aradım bulamadım. Bazen düşünüyorum acaba halüsinasyon falanmı görüyorum diye:14:

Telefonuma gelen mesaj canim sms. Korkup ağlamıştım sabah olmuştu yeni yarım saat falan yatakta oturup ağladım sonra yastıgı yerine koydum yatmaya hazırlanırken telefonum titremişti ve böyle bi mesaj çıktı karşıma sonra korkarak yattım uyuyakalmışım sabahta bizimkilere göstermek için açtım telefonu mesajı aradım bulamadım. Bazen düşünüyorum acaba halüsinasyon falanmı görüyorum diye:14:

Canım bu biraz halüsinasyon gibi.

Çok mu stresli bir hayatın var ya da çok üzüldüğün şeyler mi yaşadın, atlatamadığın.

Dua tabi ki edeceksin ama bence destek almalısın bu sms olayı biraz garip çünkü.

karabasan canım o.

uyanık sanıyorsun bazen kendını kalmaya çalışıyorsun ve kalkamıyorsun
bazen başucunda biri var sanıyorsun
bağırıyorsun ve sesın çıkmıyor
bazen ağzını bile açamıyorsun
zamanla alışmışsındır kendını uyandırmaya çalışıyorsun, ama sen bilincinde oldukça sana oyunlar oynuyor
tam uyandım sanıyorsun
bir bakıyorsun kabus içinde kabus görüyorsun, kendı odandasın ve bazen ışığı yakmak istiyorsun
ama elın uzanmıyor çünkü o zifiri karanlık isme sahip olan şey seni engellıyor

bir zamanlar kabusumunda kabusuydu, artık alışmıstım ve o geldıgı zaman dualar okuyordum
kendımı uyandırmak için çok uğraşıyordum.

neyseki o artık benımle değil.

Canım bu biraz halüsinasyon gibi.

Çok mu stresli bir hayatın var ya da çok üzüldüğün şeyler mi yaşadın, atlatamadığın.

Dua tabi ki edeceksin ama bence destek almalısın bu sms olayı biraz garip çünkü.

Evet malesef çok değişik bi insanım yaşadığım herşeyi içime atarım olmayacak şeyler düşünüp üzülürüm sürekli kafaya takmadığım olay takmadığım insan yok artık gerekli gereksiz herşeyi sorun ettim kendime bi yandan akışına bırakıyorum ama uğraşmadıkça bu sorunlar bende iyice yer ediniyor düşünmeden edemiyorum beynime kazınmış hepsi en ufak şeye ağlar oldum geceleri yatarken öldüğümü düşünüp arkamda bıraktıklarıma ağlıyorum yada en küçüğünden küçük bi kediye zarar verirken gördüm rüyamda kendimi onun kollarını ikiye ayırıp ona eziyet ettiğimi gördüm bunu düşünerek ağlıyorum etkisinde kalıyorum hepsinin takıntılı oldum iyice ilaç kullanamıyorum 1 hafta kullansam öbür hafta bırakıyorum ne yapacağımı bilemedim :44:

Son düzenleme:
Yaklaşık 1 yıldır geceleri bu sorunu yaşıyorum :43: Uykuya dalarken kocaman bi boşluğa kayıyo gibi oluyorum. Hani yatarken düşüyo gibi hissedersiniz ya o değil ondan çok farklı. Bilinçaltım yada zihnim bilmiyorum boşluğa kayıyo gibi oluyo ve kendimi engelleyip kalkamazsam o boşluğun içinde gözlerim kapalı ama uyanık olduğumu biliyorum. Gözlerimi açamıyorum uyanmam gerektiğinin farkındayım ama açılmıyo birilerine seslenmeye çalışıyorum sesimin çıkmadığını fark ediyorum uyanık olduğum için dua ediyorum bu garip şeyin içinden kurtulana kadar sonra uyumuş oluyorum. geçenlerde yine aynısı oldu tam uykuya dalarken ve farkında olduğum için tamamen kapılmadan açtım gözlerimi uyandım. Bikaç hafta öncede başıma şöyle bişey geldi. Odamın kapısında bi sorun olduğu için kapanmıyo bende kilitleyip yatıyorum o gece yine kilitledim yattım gece uyurken birinin suratımda ellerini hissettim gözlerimi açtım hala bitmedi birisi sanki seviyo gibi :18: Bende annemdir diyip uykum kaçmasın diye tekrar kapadım gözlerimi ve uyudum sabah uyandığımda fark ettim kapım kilitliydi :53: Gerçekten bu gibi sorunlarım yüzünden geceleri uyumaya korkar oldum sabahları 6 da kalkmak mecburiyetindeyim ve en fazla 2 saat uykuyla bütün günümü geçiriyorum :( 3 haftadır hiç uyumadan kalkıp gittiğimde olmuştur bıktım artık bundan sebebi ne olabilir sizce psikolojik bi rahatsızlık mı yoksa korkutuyolar mı :14:

yatmadan önce ayetel kürsi,felak,nas oku mutlaka ve üzerinde muska taşı

Back
X