gece terörü

sefaljin

Guru
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2013
165
64
298
Merhaba,
31 aylık bir kızım var. genelde mutlu ve uyumlu bir çocuk, dönem dönem inat ve tutturmaları saymazsak. onu da normal görüyorum açıkçası, çok sıkıntı yapmıyorum. ben de çok kontrolcü bir anne değilim. üzerinde baskı oluşturmamaya çalışıyorum. çalışıyorum, ama akşamları mutlaka onunla oyunlar oynamaya, beraber güzel vakit geçirmeye çalışıyorum. çok da eğleniyoruz.
bizim problemimiz bezi bıraktıktan sonra başladı.5 aydır çişini söylüyor. gündüz çok şükür hiç problem yaşamadık. ama gece çişi gelip uyandığında evde terör estiriyor. tuvalete gitmek istemiyor, bağırıp ağlıyor. ama nasıl bir bağırıp ağlama kelimelerle ifade edebileceğim gibi değil. yarım saat falan sürüyor.bazen de daha fazla. hiç bir söz, sarılma, oyuncak, şeker sakinleştiremiyor. beraber yatsak, beni yanında görse de durum değişmiyor. ilk 1,5 2 ay her gece yaptı. şimdide haftada 2-3 gece mutlaka yapıyor. tükendiğimi hissediyorum. sabredemiyorum artık. eşim de bu konuda çok sabırsız.
konuyla alakalı ankara'da bir pedagogla görüşmek istiyorum, sizin konuya ilişkin veya pedagog arayışıma ilişkin tavsiyelerinizi bekliyorum.
teşekkür ederim

Canim uyumadan once ve uyuduktan 1 saat sonra tuvalete muhakkak gotur.doktorlarda ayni sekilde soyluyor gece altini islatmamasi icin.
Gece teroru denen olay oglum 4 yas civarindayken basima geldi.konusmayip sadece sarilin onu oyle sakinlestirin.sabah kalktiginda zaten birsey hatirlamiyordur gece yasadiklariyla ilgili.

uykusunun arasında tuvalete götürürsem de uyanıp sinirleniyor ve sarılmama kesinlikle izin vermiyor. gerçekten çok çaresiz hissediyorum kendimi öyle durumlarda. teşekkür ederim cevabınız için

gece bezleseniz mi bir süre? sakinleşmesi için zaman tanısanız. wc eğitimi sonra da verilebilir kendini biraz daha hazır hissedince gece de bırakırsınız.

Elvan İşeri Hoca var Ankara'da.
Ama bence uykusunun bölünmesinden hoşlanmıyor yavrucak ve araları da uzamış gibi isterseniz birazcık daha sabredin götürmeden önce. Birde geceleri belki odasında hemen yatağın yanında lazımlık gibi birşeye çişini yapıverse. Uykusunu hiç dağıtmadan çözüm olur mu ki acaba?
Geceleri bağlamamaya devam edin kesinlikle bu seferde tekrar açtığınızda birde ona uyum sağlamaya çalışacak ve bir kez daha bu sorunla karşılacak.
Rabbim sağlıkla büyütmenizi nasip etsin inşaallah

uykuya tam dalacagı anda
seni gece kaldıracam ona göre haberin olsun , sakın uyandıgında ağlama hemen bibişin yap geri yatıracam seni de

telkin yaparak uyut bir kaç gece yapmaya çalış faydasını göreceksin emin ol.

uykudan siz uyandırıyosunuz ona mı ağlıyor, altı ıslanınca rahatsız olup mu ağlıyor orayı anlayamadım ben.

Odasında lazımlığa yapsa denediniz mi hiç öyle?

Çişe kendi mi kalkıyor siz mi kaldırıyorsunuz

Siz kaldırıyorsanız kaldırmayın uykusu bölününce kızıyor olabilir

Oğlum terliyor mesela bazen her dediğini yapıp kolayca üstünü değiştiriyor bazen de ayılamıyor oturamıyor bile uyku aşaması ile ilgili

Siz uyandırıyorsanız aşaması bölünüyor olabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…