Gece uykusundan aniden kalkıp ışığı açıp anlamsizca saga sola bana bakan koca Delirmek üzereyim :(

koskoca 2 yıl.... hiç mi aklınıza gelmedi doktora götürmek?????

Gece uyanınca telefon ile çek whattsappla yolla o akşam eve gitme bir yakınında kal. Videoyu gördün tedavi olmadan eve dönmüyorum de. Eski konunu okumadım ama çocuk da yoksa ve mutsuzsan ayrıl.

Bu anlattiklariniz bana cok tanidik geldi, babamda böyleydi. Evdeki halini birilerine anlatinca 'seker gibi adam yapmaz öyle seyler abartiyosun' derlerdi anneme. Biz sahittik olana bitene. Hep bi tavri vardi anneme, arkasindan hareketler yapardi biz kizardik saka yapiyorum siz karismayin der bagirirdi, yillardir öyle devam etti. En sonki boyut, kanepede uzanirken annem yanindan gecicek olsa babam sicrayarak acardi gözleri 'benimi öldürcektin' derdi. Kendide bicakla dolanirdi bana bisey yapicaklar evde diye ve hakaret üstüne hakaret isitirdik. Sonradan iftirala bile basladi, annemin baska adamlarla görüstügüne inandirmis kendini (yasi 50 küsür annemin). Artik o son radde olunca ya doktora gidersin ya bosanirim dedi annem. Babamda bi süre sonra kabullendi halini 'hepinizi kesmek geliyor icimden,aklimdan olmadik seyler geciyor' diyerek, kalktik gittik psikologa. Ve paranoid sizofren tanisi kondu.
Esinizde büyük ihtimal iki rahatsizlik birden var, aklindan gün icerisinde gecen paranoyakliklar gece belki rüyasinada giriyor ve sicratiyor onu. Size bakip köpek gibi terimler kullanip görürsün sen gibi kafa sallamalar, belki sizin ona bisey yaptiginizi saniyordur, ki bence büyük ihtimal öyle. Siz tek basiniza ikna edemezsiniz esinizi. Benim annemin sahitleri olarak kardesler vardik ve ikna ettik babami, sizde kv ve annenizle konusun gün icerisindeki hallerini anlatin size destek olsunlar.
Allah yardimciniz olsun.

Bir de ben sorayım öyleyse : Neden ayrılmıyorsunuz?
Kusura bakmayın da bence siz de sağlıklı değilsiniz. Bir insan buna neden katlanır?
Yapılacak şeyleri deneyip sonuç alamamışsınız. Canınıza kastınız mı var, bu mecburiyet neden?

Esinizde kansizlik var mi? Uyku apnesi olabilir. Uyku apnesi de kansizliktan olur genelde. Kayinpederim böyle.
Esim de ilk evlendigimiz zamanlarda uykusunda kavga ederdi ama sonra gecti cok sukur. Arada cok nadir konusuyor ama o kadari da normal.
Ilk once rutin testleri yaptirin daha sonra eger bir sorun cikmazsa direk psikologa gidin..
Gecmis olsun.

Uyurgezerlik atakları genellikle birkaç dakika ile 1/2 saat arasında sürmektedir

Genellikle uykunun ilk devresinde ortaya çıkmaktadır. Uyku sırasında yataktan kalkma ve gezinme olarak tanımlanabilir
• Kişi uyurgezerken boş boş ve gözünü dikerek bakar. Başkalarıyla iletişime geçmez, tepkisizdir.
• Uyurgezer çok zor uyandırılır
• Uyurgezerin uyandıktan sonra davranışlarında bir anarmallik olmaz.
• Uyurgezerlik belli bir fizyolojik rahatsızlığa bağlı değildir
• Uyurgezerlik bir madde kullanımına ve ya ilaç kullanımına bağlı değildir
• Uyurgezerlik kişinin toplumsal ve mesleki yaşantısını zorlaştırır.
Uyurgezerlik bir dizi kompleks davranıştan oluşur. Uyurgezerlik bilinçsizce ve hatırlamadan yatağı terk etme ve yürümeye başlamadır. Hasta ayağa kalkar, yürüme, banyoya gitme, giyinme, konuşma, çığlık atma hatta araba kullanma gibi hareketler yapar. Davranış bazen uyanarak sonuçlanırken, genellikle yatağa geri dönmeyle son bulur.

Uyur gezer olduğunu düşündüm bir an fakat ataklar sırasında size kötü kötü bakması ve kötü şeyler söylemesi çok tuhaf...
Size karşı bir kinimi var..? Aldattığınızı falan düşünüp paranoya mı yapıyor? (söylemiyor geçiştiriyor)
Gece aniden kalkıp etrafa ve size bakması şüpheli bir hareket..bunu saplantı haline getirmiş boyutları değişirse size zarar verebilir mi? yani sorular sorular...
O ve ailesi bence farkında durumun...Tedavi olmasını istemeli ve çok kararlı görünmelisiniz...
Bu şartlar altında kendinizi iyi hissetmediğinizi devam edemeyeceğinizi belirtmelisiniz..tabi bu konusmadan sonra tepkisine göre evden uzaklaşın..
Çok geçmiş olsun

Tamam bunlar işte gece dinlenememiş beyinin verdiği tepkiler.
Uyku apnesi yaşıyor.
Ve ya
Uyku felci yaşıyor(bunu da nasıl onleyecekler yazdim)

Uyku felci ve ya uyku apnesi gece olur
Gündüz olmaz (veya nadirdir)
Yani adam gündüz dışarıdayken normal ama eve girince eşine bıçak çekerek uyku apnesi yaşıyor öyle mi ?
Böylesini de duymamıştım

Uyku felci ve ya uyku apnesi gece olur
Gündüz olmaz (veya nadirdir)
Yani adam gündüz dışarıdayken normal ama eve girince eşine bıçak çekerek uyku apnesi yaşıyor öyle mi ?
Böylesini de duymamıştım
Şizofreni başlangıcı o halde. Ki bunda daha çok emin olmaya başladım.

Eşinin uyurgezer olduğunu sanmıyorum.Uyurgezer birini biliyorum,bütün kalkmaları kabus şeklinde olmuyor.Havadan sudan,sıradan konuşmaları olabiliyor.
Bu adamınsa derdi zoru seninle gibi görünüyor,seninle ilgili kabuslar görüyor.
Önceki konunu okuyunca daha iyi anladım ki eşin maalesef seni sevmiyor.
Bu davranışlarının sebebi yanlış bir evlilik yaptığını düşünmesi ve nasıl kurtulacağını bilememesi olabilir.Sana defalarca git demiş sanırım,sen ayrılmayı nedense hiç düşünmüyorsun.Senin ayrılmak istememe sebebin "görünürde" çok denk bir evlilik yapmanız.Belki eşin de aynı sebepten çıkmaza girmiştir.
İkinci ihtimal,eşinin bir hastalığı vardır ve ailesi biliyordur ama kondurmuyordur.Geç evlenmesi bu yüzden olabilir.Önceki konuda sen şikayet edince "siz istediniz" deyip sıyrılmışlar,detaylar üzerinde durmamışlar.Sebep bu olabilir.

Sizi tebrik ediyorum iyi dayanıyorsunuz bu adama.ARkanızdan bıçak tutması ne demek.Belliki hasta bir an önce bir dr görünsün eşiniz.Allah yardımcınız olsun

Stresten oluyor, cok korkacak bir sey drgil, esimde de olur bazen, bana kizar falan, kalkar bos bos bakar. Bazilari da ayy sen bu adami nasil cektin moduna girmis ona sasirdim, hayat arkadasi degil mi, her zaman yaninda olacak tabi, tamam stresini azaltmak varsa bir problemi destek almak lazim da, adam da naapsin, bi de ona sormak lazim ne halde.

Normal olmadığı, hatta son derece anormal olduğu kesin galiba..
Tınak kesmesi falan altında ciddi şeyler olabilen bir durum.
Normal hayatında hiç gariplikleri yok mu?

Tövbe tövbe.
Gece kalksa Işığı yaksa sadece tamam ama tehdit etmeler, hakaretler var. Gündüz desen çok garip hareketler.
Ciddi bir sorunu var esinizin lütfen tetikte olun normal değil.
Gece bende kalkıp böcek öldürürdüm . Telefonla mesaj yazardım. Uykuyla uyanıklık arasında oluyordum ve elimde telefon var gibi mesaj yazardım bir bakardim elim boş.
Ya da böcek öldürdüm terlikle yilan falan oldururdum ama 1-2 sn sonra bakardim ki yok öyle bir şey uyurdum.
Tehdit etmeler, hele gunduz yaptıkları hiç normal değil.

Bu bende ki böcek oldurmeler yazın piknige gidince falan olurdu. Gündüz gerçekten böceklerle uğraşınca gece de ugrasirdim..

valla keşke tek derdiniz gece ışığı açması olsaymış konu sahibi.. resmen can güvenliğin söz konusu lütfen çık o evden.. adam bildiğin hasta.

Bence annesi de kendisi de bir rahatsızlığı olduğunu biliyor ve alışmışlar da,sizden sakliyorlar gibi.

Katiliyorum, bence de var birsey. Siz duayi falan birakin da bilimden yardim alin. Ayagimiz kirilinca nasil doktora gidiyorsak ruh sagligimiz bozulunca da gitmeliyiz. Kendisi gitmiyorsa da siz gidin bir öngörüsme yapin. Anlatin doktora, hatta dedikleri gibi kameraya da alin. Esinize önce izlettirin kendisini sonra da doktora gitmezsen bosaniriz diye rest cekin. Yazik caniniza. Ilerler daha beter olur elinde kalirsiniz. Uyanmasi sesler duydugu icinmi oluyor acaba? Hani kafasinin icinde birileri konusup sunu yap bunu yap falanmi diyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…