Geçecek deyin teselliye ihtiyacım var . Anne olmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kimse çocuk aç demedimi acaba memeyi bırakınca ağlıyorsa sütünüz yetmiyodur mama takviyesi verin 20 günlük bebek toksa ve gaz yoksa uyur hoş artık kocama olmuşta yazmadan edemedim annelerin en kızdığı söz ama o çocuk aç

Hayır çocuk aç değil.. dünyaya yeni geldi korkuyor tek bildiği anneyi istiyor. Onun kokusuna, kalp atışlarına ihtiyacı var. İlk 3 ay anneye yapışık olmak isteyebilir. Doyma kriteri ilk bir ay kakali bezler sonrasında cisli bezler

Hayırlı olsun yavrunuz, sağlıkla büyütün inşallah...

Düşünsenize, anne karnındaki bilindik ortamdan bambaşka bir dünyaya geldi.. Doğduğundan beri zırt pırt kan alıp canını acıtıyorlar... Bağırsakları gelişmemiş, karnını doyurdukça gelişmeye devam ediyor. Gaz sancısı çekiyor... Uykuya dalmak da bildiği düzenden farklı artık.. Anne memesinde rahatlıyor, meme ucundaki koku ona ana rahmini hatırlatıyor... Tek huzur bulduğu yer ana kucağı.. Ve şu an size bağımlı minicik bir yaşam.. Onu sevginizle büyüteceksiniz..

Çok yorgunsunuz biliyorum (2 çocuğum var, biri 8 aylık), ama geçecek elbette.. Büyüdükçe farklı olacak her şey.. Şu an görüşü net değil, alacakaranlık her yer.. Görüşü netleştikçe sizinle göz teması kuracak, gülümsemeye başlayacak ve sizi herkesin içinde ayırt edecek, herkesten önce size gülecek, en çok sizi sevecek bir melek
Kendi ağrı ve yorgunluklarınızı bir kenara bırakmaya çalışın, empati yapın lütfen.. Minicik bedenleriyle çok büyük işler başarıyorlar, yoruluyorlar..

Anneniz yanınızdaymış, ne büyük bir nimet! Evi çekip çevirmek de size düşseydi işiniz çok daha zor olacaktı...

Eşinizle eskisi gibi olmazsınız, çok daha kuvvetli olur bağınız... Şu an babalığın verdiği heyecanla sizi ihmal ettiğinin farkında değildir.. Üzülmeyin sakın, evladına tek bir güzel söz söylemeyen bir baba olsa daha kötü... Sevgi dolu bir ortamda büyüyecek işte meleğiniz, ne mutlu size....

Sadece uykusuz be yorgunluğa alıştım ve bebeğimi çok seviyorum

İyi ki var KESK’e daha önce olsa idi diyorum suanda
Artık annem de yok genelde yanlız kalıyoruz
Tüm günüm onu oyalamakla geçiuor ama olsun:))
hala memede uyuyor ya da kucakta uyuyor onların dışında ortalıgı yıkıyor

Sen nasılsın ?

Önecelikle allah sağlık versin ve güzel bi gelecek versin bebeğinize . Evet geçecek sizde çocuk oldunuz annenizde sizi belki o şartlar belki daha zor şartlar altında büyüttü hangi çocuk ağlamıyoki dertlerini anlatabilseler ağlarlarmı lütfen bu günlerinizi çok çok değerlendirin eşinizinde bi parçası olmuş bakın onuda sizi sevdiği sözlerle seviyo muş yani şöyle düşünün sizi ne güzel seviyoki kendinden olan evladınıda aynı eşitlikte seviyo şanslısınız inşallah rabbim en kısa zamanda banave tüm istiyen kadınlarada nasip eder

Teşekkür ederim
Amin insallah allah size de isteyen herkese de versin
Geçti zaten o günler
İki ayı bitirdik çok seviyorum şuanda kızımı
Çok güzel bir duygu imiş allah size de tattırsın en kısa zamanda

Çok güzel yazmışsınız teşekkürler güzel dilekleriniz için

Geçecek tabi gecmez olur mu ..büyüdükçe bebeginle birseyler paylasmaya başlayacaksın gözlerinin icine bakacak anlamlı anlamlı...bu küçük insani dünyaya getirdigin icin kendinle gurur duyacaksın...kelimelerle cümleler gelince her kelimesinde anlamlı birseyler bulacaksin...
O senden parça ama.ayri bir birey olarak kendi dünyası olcak anlamaya çalışacaksın ve eski rahatini özlemeni anlıyorum onada kavuşacaksın

Geçti bile
İki ayı bitirdik
Teşekkür ederim

Hayır gazdan değil
Memeden ayrılınca ağlıyor
Zaten memeden ayırmayın onu ya :) benimki 12 aylık oldu ilk 3 ay mememde yapışık yaşadı. Hala memede olmayı uyumayı çok seviyor, beni kokluyor gözlerimin içine bakıyor gülümseyip huzur doluyor. Anın tadını çıkarın çok çabuk büyüyorlar, ben çok özledim o hallerini şimdiden. Anın tadını çıkarmaya bakarsanız bunlar sıkmaz sizi..

Çok güzel yazmışsınız teşekkürler güzel dilekleriniz için
Topiğin tarihni geç fark ettim, daha önce görüp yazabilsem daha faydalı olurmuş ama neyse :) siz zaten yaşayarak öğrenmişsiniz..
Bu arada gazlı bir bebişse tuvalet iletişimi konusunu araştırmanızı tavsiye ederim, faydasını görürsünüz inşallah..

Memede uyuyunca ben nasıl uyuyacağım :)(

Hemen bakıyorum

O kadar cehalet akan bir yorum ki hayret ettim.
Nasıl bir çocuk doktoruna gidiyorsunuz?
Hayır ilk aylarda bebekler her şeye ağlarlar, sürekli memede durmak sterler. Sadece doymak için değil, korkar, annesinin kokusunu özler, gazı olur pek çok sebebi vardır.
Doğumdan sonra doktorumun ilk söylediği çocuk aç mama ver diyenlerden uzak dur oldu. Zira önemli olan kontrolde kilo alması ve kakalı bez sayısıdır dedi. Kaka sayısı iyi olan kilo alan bebeğe ağlıyor diye mama verilmez. Mama özellikle hemen sindirilmediği için bebek uzun uyur. Anne sütü tam bebeğe göre olduğu için çabuk sindirilir haliyle sık emer. Özellikle ilk aylarda çene kasları da gelişmediği için çabuk yorulur yine sık içmez.
Cidden hiç bir anneye bu bu aç mama daya cehaletinde yorumlar yazıp da mama firmalarına yönlendirmeyin. Vebal günah.
Açın tomrisin emzirme notlarını okuyun.

Memede uyuyunca ben nasıl uyuyacağım :)(

Ben ilk aylarda bebeğimi babyneste yatırır ortamıza alırdım, meme açık uyurdum. Yan emzirmeyi öğrenirseniz uyku arasında o emer siz uyursunuz.
İnanın emzirerek uyumak çok kolay.
O uykusuzluk geçip gidince emzirme hatıraları kalıyor geriye. O minicik zamanlarını özledim ben 2 yaşını geçti bile. İyi ki diyorum şindi her zoluğa katlanmış istediği kadar emzirmişim.
Bana ortaya yatırma sürekli emzirme alışır odasına gitmez dediler mesela. Bana doyduğundan belki de 15 aylıktı bir gece bile ağlamadan kendi odasında yatmaya başladı. 21 aylıktı memeden ayırdık iki günde yine alıştı.
İki senede ger şey rayına oturacak. Her şey kolaylaşacak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…