Geçecek deyin teselliye ihtiyacım var . Anne olmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hayır gazdan değil
Memeden ayrılınca ağlıyor
ah be victory im oysa ne kadar istedin bu bebeği

inan ilk zamanlar nerdeyse hepimiz böyleydik dünde yazdım sana başka konuda
iki kızım da da aynısı olmuştu şimdi ölürüm onlar için :)
en geç 2,5- 3 aylık olsun rahatlayacaksın annesi
bu arada gazı yok deme 20 günlük çocukta gaz başlar
doktora bir danışın da damla vs verir

bu arada gün içerisinde bir yarım saat anne veya eşine bırakıp çıkarsan oda çok çok iyi gelir canım
Rabbim bebeğini sağlık ve sıhhatle büyütmeni nasip etsin

Binlerce kişi sizin gibi anne olabilmek için ne çabalar sarf ediyor ne kadar gözyaşı döküyor biliyor musunuz?Bir bebeğin kokusuna hasret o kadar insan varken eşinizin bebeği sevmesini kiskaniyorsnuz yazık!!!Bir bebeğe sahip olabilmek icin bütün sıkıntılara göğüs geren bu uğurda herseyini verebilecek olan tüm uğraşlara rağmen olmayınca keşke ölseydim de bu kadar agir bir sınavla sinanmasaydim diyen o kadar insan var ki...Allah bana dünyanın en güzel nimetini verdi diye sukredeceginiz yerde kalkmış bir de şikayet ediyorsunuz.Sizi siddetle kınıyorum.
Allah isteyen herkese nasip etsin evlat sahibi olmayı.
Ancak bana göre dehşet yanlış bir üslubunuz var. Acılarımız ya da dertlerimiz başkalarınınkilere göre küçülüp, büyümüyor ne yazık ki. Ne yaşıyorsak onu biliyoruz, onu deneyimliyoruz ve onu paylaşıyoruz. Birilerinin evlat sahibi olamaması, evlatlarımızla yaşadığımız zor zamanları kolaylaştırmıyor. İnsanlık hali bunlar. Bugün deliriyoruz, yarın sakinleşiyoruz, zamanla pişiyoruz, öğreniyoruz. Sanırım çocuk istiyorsunuz, inşallah da gönlünüze göre olur, alırsınız evladınızı kucağınıza. Ancak kendi yaşadıklarımızın acısını başkalarından çıkarmaya da gerek yok. Hepimizin hikayesi birbirinden bağımsız çünkü.

Oğlum doğduktan sonraki ilk bir haftadan sonra çocuk sahibi olmakla hayatımdaki en en enn kötü kararaı verdiğimi düşünüp işin içinden çıkılmayacağını aydığımda ise çıldırma noktasına gelmiştim...yapacak birşey yoktu ve ben onu büyütmek zorundaydım...her gece ama hergece 20 nin üsütnde yatır kaldır yaptığımı öldürseler unutmam..iki yıl böyle geçti.ama sonra geçti gitti .. BİTTİ yani anlıyorsun dimi. dönemsel bir sorundu ve bitti artık yok böyle bir sorun... yani demem o ki bu pek çok annenin yaşadığı bir süreç öylede böylede geçecek. Yıpratma fazla kendini çok katı kuralları olan anne olucam deme. bu şuan çektiğin zorlukları 1500 e katlar sadece ,evdeki hiçkimseye de bir faydası olmaz.Allah sağlıklı mutlu uzun ömür versin bebeğinize.

Gunduz uyuduğunda evde anne de varmis,siz de uyusaniz?
Acıkcası ben öyle planlıyorm:)
Bu yüzden ben anneme tasıncam:)
Tabi hayaller hayatlar durumu olmazsa:)

Ben de wc ye giremiyorum
Annem yokken açım resmen
Eşim işte
Kaç kere kucağımda tuvaleye girdim bebekle :KK43:
Bi yandan emzirip biyandan wc de oturmalar😆 benim annem kimsem hiç olmadı yanımda. Ben 10 ay açtım, eşim bi de iş seyahatinde hep. Aöa şimdi kendime güvenim tam. Ölmedim güçlendim 😂

Oğlum doğduktan sonraki ilk bir haftadan sonra çocuk sahibi olmakla hayatımdaki en en enn kötü kararaı verdiğimi düşünüp işin içinden çıkılmayacağını aydığımda ise çıldırma noktasına gelmiştim...yapacak birşey yoktu ve ben onu büyütmek zorundaydım...her gece ama hergece 20 nin üsütnde yatır kaldır yaptığımı öldürseler unutmam..iki yıl böyle geçti.ama sonra geçti gitti .. BİTTİ yani anlıyorsun dimi. dönemsel bir sorundu ve bitti artık yok böyle bir sorun... yani demem o ki bu pek çok annenin yaşadığı bir süreç öylede böylede geçecek. Yıpratma fazla kendini çok katı kuralları olan anne olucam deme. bu şuan çektiğin zorlukları 1500 e katlar sadece ,evdeki hiçkimseye de bir faydası olmaz.Allah sağlıklı mutlu uzun ömür versin bebeğinize.
Ay biZde de böyleydi yaa bi gecede20 kere uyandığını bilirim. Ama 2.5 yaşına gelmeden unuttum valla hepsini🤣

Tabiki de geçecek bu günler işte olduğun zaman özleyeceksin bile onu zamanla herşey düzene giriyor kızım 3.yasında artık deliksiz uyuyor hergün onla yeni şeyler öğreniyorum .

Bebeğinize oyun halısı gibi ilgisini çekicek şeyler alın. Emziğe alıştırın ki sizde azda olsa nefes alın ama hepsi gecicek merak etmeyın. Bebeğin ilk zamanları zordur insanı korkuya düşürür ama bi gülücüğü herşeyi unutturur ilaç gibidir. İnt satılan bebek hamaklarından alın benimde oğlum öyleydi ozamn çok rahat etmiştim. 20 aylık oldu oglum bazen dıyorum keşke hep bebek kalsaydı ozamnların kıymetini bilin şimdş evde terör estirıyor bacak kadar boyuyla :)

Ben de çok yatır kaldır yapıyorum işte
Beni en çok yoran bu
Uyutup yanıma koyunca anında uyanması:(

Bebeğinize oyun halısı gibi ilgisini çekicek şeyler alın. Emziğe alıştırın ki sizde azda olsa nefes alın ama hepsi gecicek merak etmeyın. Bebeğin ilk zamanları zordur insanı korkuya düşürür ama bi gülücüğü herşeyi unutturur ilaç gibidir. İnt satılan bebek hamaklarından alın benimde oğlum öyleydi ozamn çok rahat etmiştim. 20 aylık oldu oglum bazen dıyorum keşke hep bebek kalsaydı ozamnların kıymetini bilin şimdş evde terör estirıyor bacak kadar boyuyla :)
Bebek Hamağıvar sevmıyor
Emzik de almadı kaç tane denedim

ah be victory im oysa ne kadar istedin bu bebeği

inan ilk zamanlar nerdeyse hepimiz böyleydik dünde yazdım sana başka konuda
iki kızım da da aynısı olmuştu şimdi ölürüm onlar için :)
en geç 2,5- 3 aylık olsun rahatlayacaksın annesi
bu arada gazı yok deme 20 günlük çocukta gaz başlar
doktora bir danışın da damla vs verir

bu arada gün içerisinde bir yarım saat anne veya eşine bırakıp çıkarsan oda çok çok iyi gelir canım
Rabbim bebeğini sağlık ve sıhhatle büyütmeni nasip etsin
Teşekkür ederim desteğin için 🙏

ilk günlerin heyecanıyla sanırım hiç kucaktan ındırmedıysenız oda hemen sıze alıştı kucak istiyor tabikiii ,

kısa ağıtlarında kucaga almamaya çalışın , yanında yatın elini tutun ,

hee unutmadan geçecek bu gunler güzel anne
Kucağıma hiç almadım emzirme dışında
Hayta hastanede 2 gece kaldım hemşireler hep kucağına al dedi alışmasın diye almadım:)

Hamilelik de kendınzi nasıl hazırladınz?
Ben een kötüsüne programladım:)
Bi arkadaşım martta doğum yaptı.
Temmuza tatil rezv.yaptırmıştı.
Dr demiski ultrasonlarda,cok sakin bi bebek.Koyduğun yerde uyur bu:)
İlk hamilelik safım inanmış ,6-7 saat kesintisiz ağlıyor:(
Kolikmis.
Tatil iptal markete gitse iyi:)
Onu görünce derbiye hazırlanır gibi hazırlanıyorm.
1 yasında yiğenimle h.sonları antremandayım:)
Acaba cok mu kolay olacak diye beklediniz de su an zorlanıyorsunuz
:KK51:

Kapattır bu konuyu bence

herkes yazmış da yazmış olmayanlar şunlar bunlar vs vs diye

kadın zaten kendisi tüp bebek ile kucağına aldı bebeğini o da biliyordur o süreçleri çok iyi

ama şu an bunalmış ve açıkça destek beklediğini de yazmış

geçecek tabii

biraz o geçecek biraz da sen alışacaksın

mesela Koalina ya geçecek dedik inanmadı her an mükemmel olmak için didindikçe battı

bak ama artık çıktı sen de bu hislerden kurtulacaksın

eşini kıskanmak ilginin bölündüğü hissi çoğu çiftte iki taraflı yaşanır zaten bunlar olağan

bebeği bir dakika bırakamamak kısmı da bebekten bebeğe değişiyor galiba benimkinde o sıkıntı pek yoktu

ev işi vs gibi şeyleri takma

bence mümkünse annen gitsin, ev işine vs eşin el atsın anneli süreci çok uzatırsan yalnız hiç bakamam korkusu oluşuyor

gündüz evde sadece ikiniz kalınca daha rahat ve huzurlu düzen oluyor, karışacak kimse olmayınca daha iyi oluyor

bunalırsan yaz bana ben gelirim yardıma

bu arada rutin ağladığı saatlerin bir kısmını eşine paslayacaksın mesela bizimki akşam 7.30-9.30 arasında ağlardı

bende olsa da ağlayacak eşimde olsa da o zaman eşimde dururdu ben yemek yer duş alır ya da sadece otururdum

senin handikapın gece uyumaması yavaş yavaş geceye alışmalı karartmalı perde yoksa alın ve gündüz de karanlıkta uyutup sonra saati dolunca aydınlatıp uyandırın arada yavaş yavaş da öğrenir
Annem haftasonları gidiyor
Eşim çalışıyor annem olmazsa İnan aç kalıyorum çocukla yiyemiyorum hiçbirsey yapamıyorum ki bu durumu yaşayanları hep öncesinde abartı bulmuştum başıma geldi :(

Eşim evde iken yardım ediyor
Zaten hamileliğim de hep yatma ile geçti eşim destekti hep
Ama Suan annem olmasa daha zor

Hamilelik de kendınzi nasıl hazırladınz?
Ben een kötüsüne programladım:)
Bi arkadaşım martta doğum yaptı.
Temmuza tatil rezv.yaptırmıştı.
Dr demiski ultrasonlarda,cok sakin bi bebek.Koyduğun yerde uyur bu:)
İlk hamilelik safım inanmış ,6-7 saat kesintisiz ağlıyor:(
Kolikmis.
Tatil iptal markete gitse iyi:)
Onu görünce derbiye hazırlanır gibi hazırlanıyorm.
1 yasında yiğenimle h.sonları antremandayım:)
Acaba cok mu kolay olacak diye beklediniz de su an zorlanıyorsunuz
:KK51:
Evet en yakınımda yeğenim vardı süs bebeği gibi duran :(

Binlerce kişi sizin gibi anne olabilmek için ne çabalar sarf ediyor ne kadar gözyaşı döküyor biliyor musunuz?Bir bebeğin kokusuna hasret o kadar insan varken eşinizin bebeği sevmesini kiskaniyorsnuz yazık!!!Bir bebeğe sahip olabilmek icin bütün sıkıntılara göğüs geren bu uğurda herseyini verebilecek olan tüm uğraşlara rağmen olmayınca keşke ölseydim de bu kadar agir bir sınavla sinanmasaydim diyen o kadar insan var ki...Allah bana dünyanın en güzel nimetini verdi diye sukredeceginiz yerde kalkmış bir de şikayet ediyorsunuz.Sizi siddetle kınıyorum.
Kınayın tabi
Umarım basınıza gelir yaşadıklarım
İnsansın elinde değil çünkü bu düşünceler

Bu arada benim bebeğin de tüp bebek
5 sene sonra oldu
Havadan gelmedi yani

Gece gündüz ayrımı yoktu benimkinde de. Gece uykusuna nasıl alıştı, woombie denilen esnek kundaklardan edindim. Gece onunla yatırıyor, kaka yapmamışsa altınıaçmamaya çalışıyor ve ışık yakmıyor, konuşmuyordum. Bir süre sonra uyumaya başladı sadece emmeye kalktı.
Benim sıpa ilginçtir 1-2 saat uyanık kalıyor etrafı izliyordu. Sonra 1-2 saat uyuyordu. İlk haftadan beri ciddi uyanık kalma süreleri oldu ve gece fenalık geliyordu bana.
Emzik de yenidoğanlara ağır ve kaygan gelip tutamıyorlar. Avent ultra airin ucu hafif pütrlü, ben de bir çok emzikten sonra bunu denedim ve rahatladım. İlk üç ay gerçekten kabusun tanımı bence. Ben sadece bebeğimin minnaklığını özlüyorum, yaşadığım hiç bir şeyi özlemem mümkün değil.
Bir de her gördüğüm "bugünlerin kıymetini bil" dedi durdu. Hemen herkes ilerinin daha zor olacağını söylüyor ama katılmıyorum buna. 6. Aydayız, ek gıdaya başladık, diş problemi çektiğini de düşünüyorum, huzursuz ve oldukça da hareketli bir bebek. eskiye göre çok daha fazla vaktimi alıyor bir şeyler yapmak ama buna rağmen yenidoğan dönemi daha iyiydi dememin imkanı yok.
Emin ol kendince çözümler buldukça gıdım gıdım rahatlayacak, eski hayatını parça parça geri alacaksın. Alamadığın kısımların yerini inanılmaz ama evlat sevgisi dolduracak ve sana batmamaya başlayacak. İlk zamanlar bir filmi 3 günde parça parça izleyebileceksin, bu senin çok zoruna gidecek ama bir gün bakmışsın ara vermeden izleyebilmişsin. Bebeği de alıp kahvaltıya gidebilmişsiniz,o mama sandalyesinde takılırken siz eskisi gibi çayınızı içiyorsunuz.
Unutma annesi, onun senden başka dünyası yok, tek bildiği sensin.

Keşke benim basim
Kınayın tabi
Umarım basınıza gelir yaşadıklarım
İnsansın elinde değil çünkü bu düşünceler

Bu arada benim bebeğin de tüp bebek
5 sene sonra oldu
Havadan gelmedi yani
Sizin dert sandığiniz şeyi nimet sayanlar var .Ben kimseye kendi yaşadığım şey senin başına gelsin demedim demem de.Sizin senin başına gelsin diye beddua ettiğiniz şey benim için dua.Keske benim başıma da gelse.

Yazilmistir mutlaka okumadim yorumlari ama ben de soyleyim, 20 gunluk bebek memeden ayrilinca aglar. Hepsi boyle, benim ki de boyleydi. Ayrica 20 gunluk bebegin gecesi gunduzu olmaz. Uyutmaya calisarak kendinizi yipratmayin, birakin o sizi yonlendirsin. O uyudukca siz uyuyun. Koynunuzda memenizde uyumak ister, siz de kontrollu bir sekilde uzanin yanina. Esiniz basinizda nobet tutsun, siz de uyuyun onunla.
Alin memeye aksamlari, esinizle film dizi izleyin, o da memede takilsin.
Kendinizi ona birakin, o ne isterse o olsun. 40 i cikinca gece gunduz kavramlarini ogretmeye baslarsiniz. Ama sonuc beklemeyin. Aksam olunca evi karartin, sessizlestirin. Rahatlatici muzik acin. Uyumasa da yapin bunu. Sabah olunca perdeleri acin, disari cikin birlikte. Boyle boyle gece gunduz oturacak. Simdilik gece gunduz karisik yapacak bir sey yok.
Ve tabi ki geçecek. Bunlar.bir surec. Biliyorum su an size omur boyu boyle olacak gibi geliyor ama bunlar kisa kisa surecler.
Gazi olur bir kac ay surer gecer. Emeklerken sagi solu karistirir, bir kac haftaya biter. Yurumeyi ogrenirken gunde 30 kere duser, bir kac haftaya duzelir... bu boyle devam eder. Hepsi gecicidir, hepsi bir surectir.
Emzirin, dinlenin. Simdi sizin işiniz bu. Sevgiler gule gule buyutun💜

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X