Geçecek deyin teselliye ihtiyacım var . Anne olmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Daha cok kucuk ama size ihtiyaci var.
Yine bizden ornek vereyim. Sling de cok tasidim ama kucak istemezdi. Hatta 6 aylik iken surundu 10aylik iken yurudu sonra zaten sling de hayal oldu benim icin. Ben bagimli oldum :))
Memeden ayrılınca uykuya devam etse
Tek isteğim bu :(

Belki sordular ve siz cevapladiniz. Oyle ise kusura bakmayin.
Emzik kullaniyormu? Birde ne kadar sIklikda emiyor bebeginiz

Sen ne durumdasın
Zorlanıyor musun ?
Evet özellikle uykusuzluk kötü hissettiriyor.. ben de eşimle hep gezdim tozdum, hep birbirimizle ilgiliydik, arkadaşlarla buluşmalar ve haftaiçi işe gitmeler. Şimdi ise tamamen farklı. Ama diyorum ki ne olacak ki yani sonsuza kadar bu şekilde yaşanmaz. Bebeklerim bende çaresizlik, korku, kızgınlık yaratıyor ama içimdeki sevgi patlamaları ve koruyuculuk içgüdüsü çok daha fazla. Sanki aşk gibi, acı çekip vazgeçemiyorsun.. daha kim bilir neler olacak. Benimkiler günde 1-2 kere gaz krizine giriyor, bazen çok geç uyuyor, biri uyuyo biri uyumuyo.. bazen ağlama geliyor bana, kendimi çok çaresiz hissediyorum, her şey bi süre donsun kalsın istiyorum..

Evet özellikle uykusuzluk kötü hissettiriyor.. ben de eşimle hep gezdim tozdum, hep birbirimizle ilgiliydik, arkadaşlarla buluşmalar ve haftaiçi işe gitmeler. Şimdi ise tamamen farklı. Ama diyorum ki ne olacak ki yani sonsuza kadar bu şekilde yaşanmaz. Bebeklerim bende çaresizlik, korku, kızgınlık yaratıyor ama içimdeki sevgi patlamaları ve koruyuculuk içgüdüsü çok daha fazla. Sanki aşk gibi, acı çekip vazgeçemiyorsun.. daha kim bilir neler olacak. Benimkiler günde 1-2 kere gaz krizine giriyor, bazen çok geç uyuyor, biri uyuyo biri uyumuyo.. bazen ağlama geliyor bana, kendimi çok çaresiz hissediyorum, her şey bi süre donsun kalsın istiyorum..
Ben de aynı durumdayım
Çok seviyor m miniğimi ama yorgunluk uykusuzluktan ölüyorum
Bana muhtaç biliyorum
Ben de sanki hep böyle uykusuz çaresiz bakımsız pis çok olacağım gibi hissediyorum
Sıcaklar çok zorluyor
Gaz olayı bizde de akşam saatlerinde oluyor ama senın iki yavrun var senin işin daha zor
İnş zaman çabuk geçer biran önce ele avuca gelirler

Herkese merhaba
20 günlük bir bebeğim var
5 sene sonra tüp bebek yöntemiyle gelen bir Bebek
Yapı gereği çok merhametli , sorumluluk sahibi , duygusal bir insanım
39 yaşındayım
Çalışıyorum suanda izindeyim
Bu yasa kadar hayatı hep rahat yaşayan
Kendi ile olmayı seven
Eşimle koltukta pineklemekten bile keyif alan bir insanım
İşten ev gelip birlikte olmak
Eşimin yanına kıvrılmak sarılarak yatmak
Evde hep ikimizin olması çok güzeldi
Kafamıza esse dışarı çıkardık
Esmese evimizde keyif yapardık
Eşim temas ile ve sözlü olarak da beni çok severdi
Bunu her zaman belli ederdi

Şimdi beni sevdiği kelimelerle hep bebeği seviyor
Ben sanki ikinci planda kaldım gibi mutsuz oluyorum

Bebeğimiz oldu herşey değişti
Şimdi eşimle ayrı saatlerde uyuyoruz
Gece hiç uyUymayan bir bebeğim var
Meme düşkünü
Memede uyuyor ama yerine koyunca kıyameti koparıyor
Gece 11 gbi başlıyorum onu uyutma çabalarına bazen sabah 4-5 i buluyor uyuması
Eşim salonda yatıyor işe gidiyor çünkü

Bebeğimin uyuması resmen sabır işi
Kaç kere yatır kaldır yapıyorum
Gözünü acıyor saaylerce uğraştığım halde

Altını değiş
Emzir , Mama hazırla , banyo yaptır
Hayatımdaki herşey o suanda
Sanki sadece onun için yaşıyor gibiyim
Yanımda annem var
Evi o çekip çeviriyor
Bazen 7-8 gün uyumadıgım oluyor
Bu da beni psikolojik olarak çok yoruyor
Bazen anne olmak bana göre değil mi acaba diye düşünüyorum
Oysaki ne çok istedim bu miniği
Sanki hep ağlayacak sanki hayatı bana zindan edecek
Sanki hep yaramaz sorunlu olacak fikirleri dolanıyor kafamda
İşime hiç dönemeyeceğim
Evimle kendimle hiç ilgilenemeyeceğim
Eşimle birdaha eskisi gibi olamayacağım gibi

Bebeğimi yorgunluktan uykusuzluktan sevemiyorım bile doğru düzgün
Bu da vicdan yapmama sebep oluyor
Mutlu değilim suanda
Hep ağlıyor altını açarken
Üstünü değişirken
Uyurken bile kendi kendine söyleniyor

Bana geçecek deyin
Çok seveceksiniz deyin
Biz de böyle idik geçti falan deyin teselli edin :KK43:
vallah bacım biz senelerdir böyleyiz artık cocuk olunca öyle olunuyor zamanla alışırsın

Aynı ben :KK54: Rahatıma düşkün bir yapım Var(dı).
7sene sonunda 3 tüp bebek tedavisi ve 6 aylık bebeğimin ölü dogmasininn ardından gelen oğlum.. 28 haftalık iken farklı bir şehirde doğum yaptim(akraba vs olmayan bir şehirde) 79gun küvezde kaldı oğlum o şehirde ve ben orda burda idare ettim sırf bebeğim hergun anne sütü alabilsin diye. Eve getirdiğim gün sütüm kesildi.
Eşimle 3 aY kadar ayrı odalarda uyuduk çünkü benim oğlum kolikti uyumayan sürekli ağlayan bir bebekti.
Şuanda 20aylik ve iyiki benimle diyorum Herşey değer çekilen her şey onun için dı.
Sana tavsiyem eşin izinli olduğu zamanlarda veya 1 2 saat da. Olsa bebeğe bakmasını iste banyonu yap bakım. Yap evini temizle alışverişe çık dolan gel.. Yardımcı anne veya varsa yakın biri ayda bir de olsa bebeğe Bi kaç saatlige bakmasını rica et eşinle el ele Bi dolaş coooook iyi gelecektir eminim
Inan bu günler geçer cnm:KK200:

İkizlerime hamileyim ve Allah nasip ederse ilk kez anne olacağım. Ben de tüp bebek tedavisi ile hamile kaldım. Aklıma gelen bütün korkuları anlatmışsınız. Şurada bekleyeyim de yorumları okuyayım. Allah size de sabır ve güç versin. İnşallah sağlıkla, mutlulukla büyütürsünüz bebeğinizi 😊
Canım benimde 21 aylık ikizlerim ve 8 yaşında bir kızım var... Gerçekten ikiz çok zor ama Allah sabrını bir şekilde veriyor. Ben akademisyenim bu arada, çalışıyorum.. Şuan en çok problemim uyku. İkizlerden biri hem sağlık hemde uyku yönünden çok problemli.. Ama geçeceğine inanıyorum veya inanmak istiyorum. Bazen psikolojim alt üst oluyor, bağıra bağıra ağladığım zamanlar oluyor ama yine de evlat ve annelik... Şimdiden sana hayırlı doğumlar diliyorum..

Herkese merhaba
20 günlük bir bebeğim var
5 sene sonra tüp bebek yöntemiyle gelen bir Bebek
Yapı gereği çok merhametli , sorumluluk sahibi , duygusal bir insanım
39 yaşındayım
Çalışıyorum suanda izindeyim
Bu yasa kadar hayatı hep rahat yaşayan
Kendi ile olmayı seven
Eşimle koltukta pineklemekten bile keyif alan bir insanım
İşten ev gelip birlikte olmak
Eşimin yanına kıvrılmak sarılarak yatmak
Evde hep ikimizin olması çok güzeldi
Kafamıza esse dışarı çıkardık
Esmese evimizde keyif yapardık
Eşim temas ile ve sözlü olarak da beni çok severdi
Bunu her zaman belli ederdi

Şimdi beni sevdiği kelimelerle hep bebeği seviyor
Ben sanki ikinci planda kaldım gibi mutsuz oluyorum

Bebeğimiz oldu herşey değişti
Şimdi eşimle ayrı saatlerde uyuyoruz
Gece hiç uyUymayan bir bebeğim var
Meme düşkünü
Memede uyuyor ama yerine koyunca kıyameti koparıyor
Gece 11 gbi başlıyorum onu uyutma çabalarına bazen sabah 4-5 i buluyor uyuması
Eşim salonda yatıyor işe gidiyor çünkü

Bebeğimin uyuması resmen sabır işi
Kaç kere yatır kaldır yapıyorum
Gözünü acıyor saaylerce uğraştığım halde

Altını değiş
Emzir , Mama hazırla , banyo yaptır
Hayatımdaki herşey o suanda
Sanki sadece onun için yaşıyor gibiyim
Yanımda annem var
Evi o çekip çeviriyor
Bazen 7-8 gün uyumadıgım oluyor
Bu da beni psikolojik olarak çok yoruyor
Bazen anne olmak bana göre değil mi acaba diye düşünüyorum
Oysaki ne çok istedim bu miniği
Sanki hep ağlayacak sanki hayatı bana zindan edecek
Sanki hep yaramaz sorunlu olacak fikirleri dolanıyor kafamda
İşime hiç dönemeyeceğim
Evimle kendimle hiç ilgilenemeyeceğim
Eşimle birdaha eskisi gibi olamayacağım gibi

Bebeğimi yorgunluktan uykusuzluktan sevemiyorım bile doğru düzgün
Bu da vicdan yapmama sebep oluyor
Mutlu değilim suanda
Hep ağlıyor altını açarken
Üstünü değişirken
Uyurken bile kendi kendine söyleniyor

Bana geçecek deyin
Çok seveceksiniz deyin
Biz de böyle idik geçti falan deyin teselli edin :KK43:
Öncelikle bebişi hayırlı uğurlu olsun. Sizin mesajlarınız dışındaki mesajlara bakmadım belki yazanlar olmuştur ama ben kendi tecrübelerimden bahsedeyim. İlk bebeğim olduğunda aynı sizin gibi depresyona girme sürecindeydim. Hatta instagrama nasıl giriyorlar diye hayretler içindeydim. Ben kendim hatta sadece bebeğe vakit ayırmaktan başka hiçbşrşey yapamıyordum. Kardeşimle bebekelrimşz arası yok yakın sürekli mesaj atıyordum normal mi diye. Gerçekten zor bir süreç başlangıçta. Ama geçiyor çok şükür. Benim en önemli dikkat ettiğim mesele gece uymaları oldu. Çok şükür gece uykusunda sorun yaşamadım bunun sebebi ise gece bebeğim her uyandığında karanlıkta emzirdim. Gece altını açmıyorum. Kıyafet değiştirmiyorum, bebekle agucuklu gugucuklu konuşmuyorum. Emzir yatır yapıyorum. Bebekler büyüdükçe etrafı inceliyorlar, ilk aydan sonra park yatak almıştım, onunla bir süre oyalanıyordu. Gece uykularını da zamanla geri çekip saat 8 e getirirsen ( her gün yarım saat önce yatır mesela, başlangıçta banyo ile yaptırabilirsin uykusu daha uzun olur) sana da vakit kalır. Öbür türlü bebekle uyu, bebekle uyan insanın psikolojisi bozuluyor ve kendine ayırdığı zaman azalıyor.

Hepsini yaşadım 5. tüp bebekte geldi oğlum 35 bitmesine az zaman kala hep hayalimdi ama bir anda hayatım altüst oldu sanki. 11 sene rahatlığa alışmışız eşimle aynı kampüste çalışıyoruz beraber gidip geliyorduk işten çıktık mı bugün dışarda mı yesek sinemaya mı gitsek eve gelip ayağını uzatıp film izlemek istediğin yemekleri rahatça yapıp yemek, haftasonu hadi kahvaltya gidelim gezelim böyle bir hayat. Sonra ememeyen ağlayan bir bebek, uykusuzluk ben annemle bebekle salonda eşim yatak odasında. saçımı toplamaya zaman bulamamak, pijamalarla dolaşmak, acelece yemek yemek. Eylül ayı hava sıcak herkes gezerken eve kapanmak. Hayatım bitti demiştim hergün ağlıyordum. Sonra alıştık birbirimize annem 5 ayın sonunda gitti ek gıda macerası başladı stres sıkıntı ama onu da kotardık hala huysuzluğu oluyor ama uyku düzeni yeme düzeni var. ben yarım gün işe başladım bakıcımız var ve su akıp yolunu buluyor eşimle tam 9 ay hiçbir şekilde ilişkimiz olmadı daha yeni başladık. İnan hep böyle sürse kimse 2-3 çocuk yapmazdı al bebeğini çık 40 ın çıkmadı falan umursama o uyusun sen bir kahveni iç annene bırak kuaföre git arkadaşlarınla görüş eve kapanma

Canım benimde 21 aylık ikizlerim ve 8 yaşında bir kızım var... Gerçekten ikiz çok zor ama Allah sabrını bir şekilde veriyor. Ben akademisyenim bu arada, çalışıyorum.. Şuan en çok problemim uyku. İkizlerden biri hem sağlık hemde uyku yönünden çok problemli.. Ama geçeceğine inanıyorum veya inanmak istiyorum. Bazen psikolojim alt üst oluyor, bağıra bağıra ağladığım zamanlar oluyor ama yine de evlat ve annelik... Şimdiden sana hayırlı doğumlar diliyorum..

Çok teşekkür ederim, Allah çocuklarınıza hayırlı ömürler versin 🙏🏻 Ben de öğretmenim, çalışıyorum. Korkularım, endişelerim çok fazla. Acemilik de var tabii ki. Allah yardımcım olsun. Evlat sevgisi her şeyi unutturur belki de, öyle düşünüyorum 😊

victoryvivi victoryvivi dün 41. Günümdü.
Tek fark ağlamadım o gün.
Senin 40 oldu mu?
Seni en çok ağlatan ne:(
Ben ağlamıyorum ama çok mutsuz gibiyim
Enkaz gibiyim
Meme dışında 5 dak sakin durmuuo hep emmrk istiyo
Memede uyumak istiyor
Sıcaklarda ikimiz de yapış yapış oluyoruz

Hayırlı olsun 40 ınız:)
Bizim 4 temmuzda iple cekıyorum mucizevi bahsedilengünü:(

Hepsini yaşadım 5. tüp bebekte geldi oğlum 35 bitmesine az zaman kala hep hayalimdi ama bir anda hayatım altüst oldu sanki. 11 sene rahatlığa alışmışız eşimle aynı kampüste çalışıyoruz beraber gidip geliyorduk işten çıktık mı bugün dışarda mı yesek sinemaya mı gitsek eve gelip ayağını uzatıp film izlemek istediğin yemekleri rahatça yapıp yemek, haftasonu hadi kahvaltya gidelim gezelim böyle bir hayat. Sonra ememeyen ağlayan bir bebek, uykusuzluk ben annemle bebekle salonda eşim yatak odasında. saçımı toplamaya zaman bulamamak, pijamalarla dolaşmak, acelece yemek yemek. Eylül ayı hava sıcak herkes gezerken eve kapanmak. Hayatım bitti demiştim hergün ağlıyordum. Sonra alıştık birbirimize annem 5 ayın sonunda gitti ek gıda macerası başladı stres sıkıntı ama onu da kotardık hala huysuzluğu oluyor ama uyku düzeni yeme düzeni var. ben yarım gün işe başladım bakıcımız var ve su akıp yolunu buluyor eşimle tam 9 ay hiçbir şekilde ilişkimiz olmadı daha yeni başladık. İnan hep böyle sürse kimse 2-3 çocuk yapmazdı al bebeğini çık 40 ın çıkmadı falan umursama o uyusun sen bir kahveni iç annene bırak kuaföre git arkadaşlarınla görüş eve kapanma
Anneme bırakıp duşa zor giriyorum
Durmuyo kimsede
Sakinlediği tek şey meme:(

Konuya ilk yazdigimdan bu yana buyumus bile ufaklik ;) ne guzel ne mutlu ikinize de
Siz zamanla alisacaksiniz
O da zamanla buyuyecek,dertler bitmeyecek sadece sekil degistirecek. Benim bebisin aynisiymis sizinki. Hayirli evlat olsun insallah

merhaba hayırlı evlat olur inşallah benim kızımda öleydi yazmadan geçemedim bebeğinizin doyduğundan emin olun kilo alımı normal sütüm geliyor diye mama vermek istemedim ama iştahlı bir bebekmiş meğersem emzirdikten sonra mama takviyesi yapınca huzurla uyuyordu gece yatmadan veriyordum

Seni en çok ağlatan ne:KK43:
Ben ağlamıyorum ama çok mutsuz gibiyim
Enkaz gibiyim
Meme dışında 5 dak sakin durmuuo hep emmrk istiyo
Memede uyumak istiyor
Sıcaklarda ikimiz de yapış yapış oluyoruz

Hayırlı olsun 40 ınız:)
Bizim 4 temmuzda iple cekıyorum mucizevi bahsedilengünü:KK43:
Benim evim de yeni.. taşınırken ben yoktum ve şu an evin tüm kontrolü başkalarının elinde. Ne nerde hiç bilmiyorum. Bambaşka bi hayat, hep yalnız evde olmuşken şimdi bir sürü insan..

Benim evim de yeni.. taşınırken ben yoktum ve şu an evin tüm kontrolü başkalarının elinde. Ne nerde hiç bilmiyorum. Bambaşka bi hayat, hep yalnız evde olmuşken şimdi bir sürü insan..
Ben de ayni durumdayım
Hep düzenli idim temiz titizdim
Geçenlerde kv dem buzdolabinda herşey çürümüş diye bana fırça atarken üzerine uçasım geldi
Aynı seyleri ben de yaşıyorum
Hatta suanda ağlıyordum
Yarın görümcem gelecek iki çocuğu ile
Onlar i da istemiyorum
9 dan beri bebeğim ağlıyordu
Ben de zordayım allah yardımcımız olsun :(

Ben de ayni durumdayım
Hep düzenli idim temiz titizdim
Geçenlerde kv dem buzdolabinda herşey çürümüş diye bana fırça atarken üzerine uçasım geldi
Aynı seyleri ben de yaşıyorum
Hatta suanda ağlıyordum
Yarın görümcem gelecek iki çocuğu ile
Onlar i da istemiyorum
9 dan beri bebeğim ağlıyordu
Ben de zordayım allah yardımcımız olsun :KK43:
Öncelikle Allah bağışlasın bebeğinizi güle güle büyütün. Yaklaşık 5 aylık bir miniş annesi olarak diyorum ki sizin gibi olan bir çok anne var ve kesinlikle çoğumuz aynı duygular içindeyiz veya içindeydik. Bir komşum demişti ki bebek evdeki fazladan bir kişiyi bile hisseder ve huysuzlanır. Kv. Görümce anne farketmez şu git gel kısmı bitsin anca öyle rahatlarsın. İlk 3 ay annenin yaka iğnesidir bebek seve seve yapışın bebeğinize sıcak da olsa terleseniz de sarılın. Çünkü zaman geçtikçe o sarmaş dolaş halinizden eser kalmayacak kucakta durmayacak elinizi tutmayacak yaş büyüdükçe uzaklaşacak da uzaklaşacak. Koskoca ömürde geri gelmeyecek bir 3 ay. Zor ama keyfini çıkarın. 40. Gün mucizevi falan değil umutla bekledik ama yok 😂 ama 3. Aydan sonra bambaşka bir şey oluyorlar sıkıntıları varsa da dünyaya ayak uydurmaya başlıyorlar. Ve insanın sevgisi katlanarak artıyor. Onun bağlılığı artıyor. Biz de sizin gibiydik eşimle olan her anımı özlüyorum halbuki nasıl da doya doya keyfini sürmüştük yine de arıyorum o günleri. Ama şimdi bebeğimin dünyadan bir haber olduğu o ilk 3 aylık halini de özlüyorum. Annelik en büyük delilik demişler doğru demişler. Bu arada bir yerde memenin kokusu ile amniyotik sıvının kokusunun benzediğini okumuştum. Bebeğiniz o yüzden de memeye yapışık durmak istiyor olabilir. Hiç bilmediği dünyada aşina olduğu tek şey sizsiniz. Sakın mahrum bırakmayın sakın şikayet etmeyin şükredin sabredin ve gelecek güzel günleri bekleyin 💕

Biraz sabırla geçiyor . Benimde bebeğim kolikti. Gece gündüz ağlardı hep. Tavşan uykusu uyuyordu sanki. Hemen uyanıyordu . Ben Uykusuzluktan oturduğum yerde rüya görürdüm. Bi defa komşum halime acımış bebeği ver bir iki saat bakayım dinlen dedi. Ayakta duracak halim Yok güveniyordum da verdim. Uzandım. Kapı çaldı yine. Herhalde emziği vermeyi unuttum sandım meğer iki saat olmuş bebeğim acıkmış. O iki saat nasıl uyumuşsam inanamadım saniye gibi geçmişti. :(
40 çıksın dediler yine olmadı. 4. Ay bitince ben 2-3 saat deliksiz uyuyabildim. 1 senesi dolunca 6-7 saate kadar uyuyabildim :) Allah yardımcın olsun zor ama büyüyünce hepsini unutuyorsun . Biraz kahve ile arkadaşlık etmen lazım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X