- 15 Nisan 2010
- 589
- 31
- 318
- 59
- Konu Sahibi GazozGofret
-
Sana yüzde yüz katılıyorum biz sırf bu yüzden ev değiştirdik ..Çoçuklar büyümeden odalarını ayırdık vereliniortakBence olaya şuradan bakın..
16 yaşındaki bir genç kızla abinin aynı odayı paylaşması zaten sağlıklı değil..
Yani aynı evde kalacak bile olsanız çoktan odalarınız ayrılmalıydı.. Neyse olmamış şimdiye kadar..
En azından üniversite bahane olmuş..
Sağlıklı ruhsal ve fiziksel gelişim için özellikle karşı cinsiyette kardeşlerin ayrı yaşam alanları yani ayrı odalara sahip olmaları şart..
Canım benim ya hiç bir sorun saçma değildir yerimseniben
Benim iki çocuğum var baştan evimiz dardı iki kardeş aynı odada yatıyorlardı o yüzden oğliumun yalnız yatma korkusu olduğunu anlayamadım..Ne zaman geniş bir eve taşındık odaları ayrıldı baktım oğlum geç zamana kadar gezinip duruyor neden uyumadığını sorduğumda yalnız uyuyamadığını söyledi..Sonra bir süre onun uykusu gelene kadar beraber sohpet ettilk odasına küçük bir gece lambası aldık kapıyıda açık bıraktık..Kısa bir süre sonra oda anlamadı alıştı..Şimdi odasına kimseyi istemiyor..Sende alışırsın merak etme canım..Annene yatmadan evvel odana çağırıp biraz konuşalımmı anne dersin uykun gelene kadar konuşun sonra sanki odada yalnız değilmişsin gibi gelecek zaten bir süre sonra sende anlamıycan alışıcan süreklide kafana takma rahat ol..Benim oğlum şimdi neden korkuyormuşum acaba diyor kocaman oda bana ait bundan daha güzel bir şeymi var diyor...Sende öyle düşün rahat rahat odanın keyfini çıkar opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan
Bence olaya şuradan bakın..
Yani aynı evde kalacak bile olsanız çoktan odalarınız ayrılmalıydı.. Neyse olmamış şimdiye kadar..
Sağlıklı ruhsal ve fiziksel gelişim için özellikle karşı cinsiyette kardeşlerin ayrı yaşam alanları yani ayrı odalara sahip olmaları şart..
ah canım evlenene kadar hiç ama hiç bir evde yalnız kalmamıştım. gel gelelim evlendim başka şehre gelin geldim bırak yalnız yatmayı tek başıma bir evde kalıyorum. ilk başlarda ışık açık yatıyordum sonra ışığı kapadım gece lambasını açtım ilk zamanlar uyuyamıyordum şimdi uyuyorum alıştım. insan herşeye alışıyor. sende kapı açık yat gece lamban olsun ve kendine evde yalnız olmadığını seslensen birilerinin gelebileceğini telkin et... inan zor değil...
Bence olaya şuradan bakın..
Benim sorunumu umarım saçma bulmazsınız..
Ben 16 yaşındayım. şimdiye kadar abimle aynı odada kalıyoduk o bu sene üniversiteyi kazandı gidecek. ve ben tek başıma bi odada yatmaktan çok korkuyorum yanımda küçük bi bebek bile yatsa bana fayda etmiyor. annemle iletişimim oldukça kopuk anlatamam. babamda güler geçer. şimdi eylülde abim gidecek odamızda gayet büyük . ben aslında yalnızlıktan çok hoşlanırım ama yalnız yatmamak dışında. tek başıma o odada kalmak bana büyük mutluluk verse de gecelerden çok korkuyorum... ne olur bunu nasıl yenebilirim akıl verirseniz sevinirim...
bak insan neyi kafasında çok büyütürse o gerçekten oluyo
bir aralar ben de senin gibiydim
sürekli saçma şeyler düşünürdüm diğer varlıkları falan acaba nasıllardır diye:icecream:
böyle yaptıkça da rüyamda hep korkunç şeyler görürdümakannehir
ve anladım ki sorun bendeymişalsanaalsanasmile
artık o düşünceler kafama gelse bile hemen diyorum ki
amaan yok öyle bişey acaba yarın ne giysem diye düşünmeye başlıyorumbayanssulusmile
kendimle konuşuyorum yani:lepi:
sen de böyle yap ve hiç kötü bişey düşünmelmaz:
umarım en kısa zamanda çözersin sorununuopuyorumnanaktan
ben bile bu yaşıma rağmen korkuyorum çoğu zaman yaş 20:d
ama ayetel kürsi nas felak oku
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?