Bende aynen böyle düşünüyorum tam olarak :) çok teşekkür ederiim, çok sağolunO zaman gitmelisin kesinlikle :) annen biraz korumacı yaklaşmış konuya, kötü bir şey olsa baba da onay vermez zaten. Bence karar vermek için düşünmene gerek yok anneni bunun yanlış bir şey olmadığı konusunda tatlı tatli ikna etAllah mutluluğunuzu daim etsin ❤
İnsanlarla çok mıç mıç olmayı bende sevmem, kaldı ki yapımda yoktur kesinlikle :) istesemde olamam. Oraya gitmem demek benim sevdiğim kişiyi sevip saydığım içindir en azından bu stresli günlerinde birazda olsa yüzünü güldürebilmek adına :) şöyle düşünün yarın ailesiyle son kez görüşmüş olucam. Birdaha 6 ay boyunca zaten hiçbir şekilde görüşmem söz konusu değil özel günlerde telefon ile görüşmek dışında. İstekliyim ama kendim için değil inanın sevdiğim adam için :)Bencede annen haklı tecrübelerime dayanarak şimdiki aklım olsa asla isteme vs olmadan ailesiyle görüşmezdim.
İlerde zaten bol bol görüşeceksin hepsiyle başta kurulan samimiyet daha sonra pişmanlık sebebi olabiliyor.
Yinede karar senin şu an gitmek için çok istekli olmanı da anlayabiliyorum
Şu meşhur ‘anne olunca anlarsın’ lafı belirdi birden bire :)Anneler bir şeyden endişelenip söylüyorsa doğrudur..iç güdüleri kuvvetli oluyor
Herşey gönlünüzce olsun o zamanİnsanlarla çok mıç mıç olmayı bende sevmem, kaldı ki yapımda yoktur kesinlikle :) istesemde olamam. Oraya gitmem demek benim sevdiğim kişiyi sevip saydığım içindir en azından bu stresli günlerinde birazda olsa yüzünü güldürebilmek adına :) şöyle düşünün yarın ailesiyle son kez görüşmüş olucam. Birdaha 6 ay boyunca zaten hiçbir şekilde görüşmem söz konusu değil özel günlerde telefon ile görüşmek dışında. İstekliyim ama kendim için değil inanın sevdiğim adam için :)
Çok teşekkür ederim çok sağolun hepimiz için umarımHerşey gönlünüzce olsun o zaman ❤
Yok bunu evlenene kadar annesini hiç dinlememiş biri söylüyor hiç dinlemezdim annem herşeyi çok ayrıntılı düşünür saçma gelirdi ama şimdi dönüp bakınca herşeyde çok haklıymış düşün ben değil eşim bile böyle düşünüyor annem hayır diyorsa vardır bir hikmet diyoruzŞu meşhur ‘anne olunca anlarsın’ lafı belirdi birden bire :)
Annelerimiz daha hassas düşünür ve asla sizin kötülüğünü için söylememiş, bizim toplumda oluşabilecek olumsuzluklada karşı temkinli olmanızı istiyor, ailenizle tanışmış karşı aileninde haberi var yani bir nevi artık sözler verilmiş gibi, ben olsam akşam giderdim ama çok kalmazdım, ama ailesiyle askere bırakmaya gitmezdim, yolcu ederdim evime dönerdim, tercih sizin amaMerhaba herkese öncelikle. Ben işin içinden çıkamadım. Size siz olsaydınız ne yapardınız demek için geldim :)
Şimdi şöyle ki; 5 yıldır tanıdığım, 1 buçuk yıldırda tam olarak sevgili olduğum biri var. Geçen hafta cumartesi evlenme teklifi aldım :)Perşembe akşam babamla tanışmaya evime geldi. Ve çarşamba günü askere gidiyor. Yarında arkadaş çevresi abiler ablalar falan toplanıp onların evine gidicekler güle güle demek için ve bende çağırıldım doğal olarak. Buraya kadar anlaştıysak bundan sonrası biraz can sıkıcı benim için. Anneme söyledim iznini almak için bu arada yaşım 22 :) annem ona göre doğru olmadığını, kendimi ağırdan almam gerektiğini söyledi. Daha önce kuzeninin nişanına falan gitmiştim evlerine hiç gitmedim sadece ve o zaman evlenme teklifi gibi birsey söz konusu dahi değildi. Annemin dediği saçma geldi açıkçası bende ona benim değerimi bu şekilde ölçemiceklerini yanlış birşey yapmadığımı, son günlerimiz olduğunu izah etmeye çalıştım ve bana mısın demedi. Babana sor dedi. Babamla konuştum ve aldığım cevap ‘gitmek istiyosan git’ oldu. Şimdi arada kaldım annemi çiğnemiş olur muyum hangi taraftan bakmam gerekiyor Hiçbr fikrim yok. Siz olsaydınız ne yapardınız ki?
Ufak bir ekleme yapayım orayı atlamışım :)
Erkek arkadaşım Edirnede askerlik yapıcak. Yaşadığımız yere 2 saat uzaklıkta. Ve teslim etmeye ailesi götürücek, buna da çağırıldım fakat yine annemin istememesi, doğru görmemesi adına gitmeme kararı alındı. Yani demek istediğim dinlemem gereken yerde dinlediğimi düşünüyorum ben bu fedakarlığı yapıp içime, aklımda çok kalıcağını bildiğim halde bunu kabul etmişim bari böyle birşeyde kendi istediğim gibi hareket ediyim diye düşünüyorum
Yok zaten bırakma konusu kapandı onda ısrarcı davranmadım binevi haklı gördüğümden. En azından yemeğinde bulunayım diyorum o yüzden :) çok teşekkür ederim çok sağolunYemegıne gıt ama bırakmaya gitme ailesiyle gıtsin. şimdıden cok yuz goz olma. Sen iyilik olsun dersin ama onlar kim bilir ne dusunurler gorduk yasadık bizzat. Sana tavsiye nişanlına kıyamayıpta Nisan dugun sürecinde hıc birsey den taviz verme. Bu devirde uyumlu insanın kıymeti yok . Hersey gonlünce olsun.
Bırakmaya gitmicem zaten o konu kapandı :) örnek vermek için söyledim onu yani durmam gereken yerde zaten duruyorum bari bu içimde kalmasın anlamında. Gelişmeleri mutlaka bildiricem :)Annelerimiz daha hassas düşünür ve asla sizin kötülüğünü için söylememiş, bizim toplumda oluşabilecek olumsuzluklada karşı temkinli olmanızı istiyor, ailenizle tanışmış karşı aileninde haberi var yani bir nevi artık sözler verilmiş gibi, ben olsam akşam giderdim ama çok kalmazdım, ama ailesiyle askere bırakmaya gitmezdim, yolcu ederdim evime dönerdim, tercih sizin ama
Maalesef babamın ikna etmesi gibi bir durum yok çünkü annemle babam konuşmuyorlar :) bu yüzden iş bana düşüyor bi babama bi anneme ayrı ayrı. Bencede çok gereksiz ve yersiz oldu başka zaman yapsa bu kadar üstünde durmam ama işin içine askerlik gibi hassas birsey girince gitmezsem sanki onu üzgün göndericekmisim gibi geliyor.Gece yatıya falan kalınmayacak, gündüz evde buluşulup uğurlama gibi bir şey yapılacak anladığım kadarıyla, hem ailesi teslim etmeye götürecek ona da çağırılmışsınız, ben olsam giderdim, ailesi ile tanıışmadıysam ve ailesi çağırmadıysa o zaman teredüt ederdim belki o konuda anneniz haklı olabilir ama siz de zaten sanırım evdeki toplantıya gitmek istiyorsunuz. Annenizi çiğnemeden rızasını alarak bunu yapmaya çalışın. babanızla konuşun babanız ikna etsin; bu çağda gereksiz bir düşünce annenizinki.
Çok haklısınız. İşin içinde annem olmasa zaten diğer kimse umrumda olmaz ama zaten sanırım annemde biraz çevre etkisinde kaldığından dolayı bu kararda.giderdim bundan dolayi bana laf söyleyeceklere cevabini verirdim.Kendi istediklerinizin arkasinda durun.Sürekli elalem ne der diye yasamak cok zor.
Annenize duygu sömürüsü yapın o zaman ne bileyim, az kalacağım falan diyin; bir orta yol bulun ama gitmezseniz içinize sinmeyecek biliyorum hem istiyorsunuz gitmelisiniz bence anneyi duygu sömürüsü ile ikna edin.Maalesef babamın ikna etmesi gibi bir durum yok çünkü annemle babam konuşmuyorlar :) bu yüzden iş bana düşüyor bi babama bi anneme ayrı ayrı. Bencede çok gereksiz ve yersiz oldu başka zaman yapsa bu kadar üstünde durmam ama işin içine askerlik gibi hassas birsey girince gitmezsem sanki onu üzgün göndericekmisim gibi geliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?