Gecenin bu saatinde yardımınız gerekli 🙏🏻

Bir de şu var tabi, annenizin durumunu bilmiyorum ama benim de bir arkadaşımın annesi babasından boşanmıştı ve böyle toplum içinde "kız çocuklu dul kadın" olmak, el alem ne der, namuslu yaşamak konularında aşırı takıntılı ve hassastı; belki bu yüzden sizin de anneniz çok düşünüyor böyle şeyleri onu da anlamaya çalışın. Bence siz karşılıklı anlayışla güzel konuşarak bir çözüme ulaşırsınız inşallah.

Ayrı değiller, sadece uzun bir süredir aynı evin içinde konuşmuyorlar. Annem her konuda hep böyledir aslında hep kendi istediği, dediği olsun ister ona göre hareket edilsin ister. Babamın sonradan duymaması için zaten bizzat babamla konuştum rızasını aldım ama annem kafamı karıştırıyor.

Bence gitmelisin zaten evlilik kararı alınmış aileler bilir gitmezsen aa bak gelmedi bide evlenecegiz diyor derler

Aynısının farklı versiyonu başıma geldi. Bizde de erkek kısmı hariç yani bı babam hariç tüm aile tanisiyor. Bu arada 26 yaşında okulu bitmiş çalışan biriyim. Mevlüt yaptılar, annem ona gitme laf söz olur. Yemin törenine çağırdılar hem annemi hem beni, ona da olmaz daha aranızda birşey yok dedi. Sonuç olarak gitmedim. Şimdi de abisinin bir kız arkadaşı var, baya mutaassıp aileden gelmesine rağmen kız on günlük sevgili iken tüm sülale ile evde tanıştı akşam onlara kadar. Anneler tanıştı, bugün toplu tanışmaları var:) sonuç iki buçuk sene oldu ben babamı tanışmaya ikna edemiyorum onaylamalarina ragmen. Anca Mart'ta isteme söz nişan faslina okey alabildim. Bu arada gelmek istediğim sonuç. Kız için kötü hicbirsey düşünülmedi ki bugün ileri asamalara gidiliyor :) boşuna beni gondermemis.

Ben giderdim gittim de.
Sonuçta özel bir gün ve kalabalık bir ortam.

Velev ki kayınvalide adayınızın içinden bir canavar çıktı ileri de "Resmiyet yokken asker yemeğine gelmiştin." dedi diyelim. Ne çıkar? Bu cümleyi düşünebilecek zihniyet zaten gözünüzün üstündeki kaşa da takar.

Oturup annenizle güzelce konuşun; onu kırmak istemediğinizi endişelerini çok iyi anladığınızı fakat o yemekte bulunmanın sizin için önemli olduğunu belirtin. Hatta "Senin için çok uzun kalmayacağım." diyin bakalım ne olacak? Şimdiden Allah kavuştursun.

Yuzuk takmissin tabiki gidiceksin agirdan al bilmemne bunlar hikaye karsindaki aile insansa hicbisey olmaz kotu niyetliyse agzinla kus tutsan yaranamazsin cocuk askere gidiyor sonucta bir kere olan bisey gidebilirsin annen eski kafali dusunuyor cok takilma bence

Askere ugurlamak gibi hayatta bir kere olacak bir sey icin gitmemezlik yapmazdım.
Ama aile yapılarımız anladigim kadariyla cok farkli cunku ben izin istiyor olmazdim.

En guzeli annenizi ikna etmek.

Kayinvalideniz yarin obur gun "oglumla evlenecek ama askere uğurlamaya bile gelmedi" de diyebilir mesela.

BEn olsam giderdim. Gittim de. Hem de bizde yüzük falan da yok, sadece sevgiliyiz ve babamla tanışmıştı dışarıda. 10-15 dk.lık bir şey :) Annem de gitmemi istemedi ama gittim son gün, sevgilim askere gidecekti. Odasında oturduk. Bir de tüm akrabaları orda olduğu için de tanışmış oldum hepsiyle

İçinden geldiği gibi yaşa. Elalem ne der’i boşver. Gitmek istiyorsan git, istemiyorsan gitme. Annen baban yaşamıyor bu hayatı senin yerine.

soz falan nisan takilsaydi evet dogru git ama simdilik gitmebiz ilerde ayaginiza sikmaniz almanina geliyor

git bence:) uğurla sevdiğini ne güzel işte.) orada olmaman büyük eksiklik olur onun da içinde ukte... bağlarınızı derinleştirmenizde bir zarar görmüyorum...

e ona izin verdilerse buna niye izin vermiyorlar
bilmiyorum ya bence gitmemek absürt hatta tam tersi düşünüyrum
erkek olsam sevdiğim uğurlasın beni isterdim açıkçası

Canım evlilik teklifi aldın, ailenle tanıştı. Bir yola girdiniz. Bunun adı sözlülük oluyor bence sıradan biri diil evine gideceğin kişi. Özel bir gün ve orda olman gayet mantıklı. Kimsede kınamaz seni merak etme

annenin niye gitme dediğini anlıyorum hakta veriyorum ha 22 yaşındaki ben olsam yine belki anlar ama hak vermezdim:)
yalnız ortada fol yok yumurta yokken kuzeninin(kardeşi, ablası bile değil) nişanına gitmene rıza gösterip evlilik teklifi varken ve baba ile bu yönde tanışılmışken yemeğe gitme demesinin hiç bir mantığı yok yahu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…