- Konu Sahibi biricik_tuana
-
edaalisa
cnm bi süre koltuk değneği kullanıyosun sonra yavaş yavaş topallaman geçiyo ama ağrılar bazen bir iki yılı bulabiliyormuş, ki benim doğum sonrası 11 ay bitti hala kalçamda ve kasığımda ağrı oluyoama buna da şükür :) ben cok süründüm , o günlerimi hatırlayınca cok cok iim fln diyorum ama bi de hamilelik öncesini hatırlayınca isyan noktasına geliyorum ama dedim ya cok sükür en azından kimseye muhtaç olmayacaksın bi kaç ay sonra bu güzel bi haber :) azcık sabretmen lazım hayatı bi kaç ay erteleyeceksin daha öncede bi yorumda görmüştüm seni . kızını kucağına alıp gezdirmekten bahsetmişsin , yakın o günler merak etme.Hem zaten simdi kış aylarındayız sen iyi olsan da bebişinle gezemezdin bebek üşüyecek diye , yaza doğru da iyileşeceksin o zaman gezeceksin :) cok bişey kaçırmadın yani
Merhaba arkadaşlar bende sizlerle aynı sorunu yaşamış ve şuan normal hayatını sürdürebilen birisi olarak asla umutsuzluğa kapılmamanızı söylemek istiyorum. Hamileliğimin son ayında dr kontrollerine gidemeyecek hale geldim. Önce sol bacağımda başlayan ağrı daha sonra sağ bacağımada geçmeye başlamıştı. kadım doğum dr. hamileliğin son zamanları olduğu için olabileceğini söylemişti birde bende bel fıtığı olduğu için biz ona bağladık bu durumumu. Nst'ye bağlanmak için gittiğimde yatağa uzanamadım.
Sonrasında sezeryanla doğum yaptım geçecek diye beklediğim ağrılarım dayanılmaz bir hal aldı bacağımdan belime vuran özellikle kasıklarda yanma olan bu rahatsızlığa dayanılacak gibi değildi sürekli ağlıyordum. Emzirdiğim için hiçbir ilaç ağrı kesici vsde alamıyordum. Tuvalete kalkamaz hale gelmiştim. Daha fazla dayanamayıp bebeğim 10 günlükken dr gittim. Gittiğim dr şikayetlerimin avasküler nekroz belirtisi olduğunu söyledi ve hemen mr istedi. Mrda kalça (femur)başlarında ödem toplanması çıktı. Daha sonra o dra güvenmeyerek Ankarada konunun uzmanı ortopedist aramaya başladık. Ve tavsiye üzerine özel bir hastanede görev yapan dr. Kürşat Tekere gittik. Kürşat bey çekilen mr sonucu hamileliğe bağlı geçici ostropoz olma ihtimalinin yüksek olduğunu femur başlarında ödem toplanması olduğunu başka bir teşhis koymak için (avasküler nekroz gibi) beklememiz gerektiğini söyledi. Sürekli yatmam gerektiğini ilerleyen aylarda ödem dağılırsa bu durumun hamileliğe bağlı olduğunu, eğer geçmezse ödemi dağıtmak için bir operasyon geçirmem gerektiğini, onunda etkili olmaması durumunda orda topalanan ödemin kemiklerde çöküntüye neden olabilecek olmasından dolayı ameliyat olmam gerektiğini söyledi.Bana en çok söylediği şey yatmam gerektiğiydi hiçbir iş, elimde 1 kilo dahi yük taşımamam gerektiği kalçaya yük bindirecek hiçbir harekette bulunmamam gerektiğini söyledi. Bende drumun söylediği gibi yaptım bebeğimi annem kucağıma verdi emzirmek için sadece ihtiyaç için kalktım yataktan koltuk değneği ile. Her ay düzenli mr girdim 3. ay sonunda drum korkulacak bir durum olmadığını ödemelerin iyice azaldığını fakat bir kaç ay daha kendime dikkat etmemi söyledi. Sonuç olarak ağrılarımdan 5. ay sonunda kurtuldum.
Allah kimseye yaşatmasın bebeğimi kucağımda taşıyamamak beni çok üzüyordu ama hepsi geçti şimdi oğlumun peşinde yürüme alıştırmaları yapıyoruzBen bu süreçte hiçbir ilaç vs kullanmadım sadece yattım. imkanınız varsa kalkmayın tek tedavisi bu sanırım.
bu arada yazmayı unutmuşum, iyileşme sürecinde aşırı kilo bu sürecinizi etkiler. . kilolu bayanlar zayıflarlarsa iyileşme süreçleri hızlanır.
Teşekkürler güzel dilekleriniz için Zuleyhakuzey! umarım bu rahatsızlığı yaşayan herkes sabırla bu sıkıntılarından kurtulur. Zorlu bir süreç Allah herkesin yardımcısı olsun. Bu raharsızlığa ilk yakalandığımda kendimi çok yalnız hissetmiştim ve asla iyileşmeyecek sanmıştım. Bir çok araştırma yaptım ama hiçbir kaynak bulamadım. Forumda başlığı görünce yazmak istedim umutsuz arkadaşlarıma umut olabilmek adına.Nadir görülen bir rahatsızlık ama yalnız değiliz.Herkese sağlıklı günler.Hoşgeldiniz cigdembrk! Çok sevindim iyileşmenize. Sonu şifayla biten hikayeler okumak yüz güldürüyor. Dilerim bu son olsun, hep sağlıklı günlerde sevelim yavrularımızı...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?