geçim derdi

Liona Esposito

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2014
4.867
10.586
408
kızlar eşim 1 ay sonra işsiz kalacak. inşaat mühendisi kendisi ama inşaatta işler durdu iş yok. nereye başvurduysa geri dönüş yok. şehirdışı yurtdışı her gördüğü yere başvurdu. bana diyor ki "çok çok bulamazsam köye ailemin yanına gideriz napalım". bu benim hayatımın bitmesi demek olur. köy hayatını sevmiyorum hele ki başkalarıyla yaşamak allah göstermesin.
ben de bebekten dolayı çalışamıyorum ona bakacak kimse yok. bi mesleğim de yok zaten doğru düzgün. evden ne yapabilirim diye çok araştırdım yok olmuyor. ben o kadar sıkıntıya girdim ki anlatamam bi çözümünüz var mı?

Canım eşin kendi işi dışında da başka işlere başvuru yaptı mı? Hani geçici olarak mağazada ,çağrı merkezi yada markette falan da çalışabilir belki kendi mühendislik alanında iş bulana kadar en azından. Çünkü alışkın olmayan insan için köye gitmek çok zor olabilir.

Anneniz, kayınvalideniz ya da herhangi bir yakınınız gelse bebege bakmaya siz calısırsınız hiç değilse.

Malesef bakacak kimse yok. Kv koyde islerini birakamaz, annem ve kiz kardesim de çalışıyor baska kimsemiz de yok zaten bakacak.

Is begenmiyor beyefendi.yoksa ben de dedim bunu. Muhendislik yapmak istiyormus.

İnşallah eşiniz bir an önce yeni bir iş bulur , ama bulamazsa siz de başvurun , en azından belki siz çalışırsınız , eşiniz de çocuğa bakar ..

Benim meslegim yok ki calissam en fazla alacagim asgari ücret. Kiramiz zaten 1300. Hayatta gecinemeyiz malesef o sekilde.

Mesleği dışında illaki iş bulur belki tam gönlüne göre olmaz belki daha iyisi olur belli mi olur. Farklı alanlara da başvuru yapsın şimdiden bence.

Canım eşini anlıyorum insan emek verince kendi işini yapmak istiyor. Bende öğretmenim atanamadım ama farklı sektörde çalışmak istemedim hiç. Ama erkeklerin durumu farklı biraz. Erkek evi geçindirmek zorunda olduğu için yeri geldiğinde iş seçmeden yapması lazım gerekeni. Belki güzel bir konuşma yaparsanız etkili olur. Hani anlıyorum o kadar okumuşsun keşke kendi alanında işin olsa ama geçici gibi düşün, bir düzenimiz ve özelimiz var , köye gidersek bu bozulacak. Dönmemiz de zorlaşacak, hep sen çalışırken belki mühendislik için ararlar belli mi olur gibisinden konuşmayı deneyin. Köyde olsan kendi işin mi hem en azından burda belki arayan bir yerler olur bekleriz diyebilirsiniz.

Son düzenleme:
Siz calisirsaniz en fazla asgari ucret alacaksiniz,esiniz de kendi alani haric bir iste calisirsa yine asgari ucret alacak. Siz evden de is yapsaniz yine o ev donmeyecek,koye gitmeniz en mantiklisi adam hakli. Ortada gecim derdi varsa ozelimiz demeyin zaten ozel hayat diye bir sey kalmaz

Soyleyecek o kadar cok seyim var ki ama susuyorum baska yerlere gidecek cunku
Cok uzuldum esinize o kadar oku et boşa düş hele su zamanda gecim gercekten o kadar zor ki maalesef esinizin onerisi en mantiklisi gibi
Umarim gonlunuze gore is bulur ummadiginiz kapilar acilir sizee

Bugün bir yerde okumuştum gece bekçiliği başvuruları varmış martta eşiniz araştırsın maaşı da baya iyiymiş başvursun

daha ucuz eve geçersiniz sizde. Çalışan her kadın milyonlar almıyor zaten. Ne şiş yansın ne kebep olmuyor malesef.

sinema televizyon okuyan oğlum,10 yıl sonunda sektör değiştirdi.arkadaşının yanında turizm işine girdi.o iş olmasa,markete girerdi,kargoya girerdi.ne iş olsa yapardı.evli ,çocuklu bir adamın, iş beğenmeme lüksü yok.ha hiç iş bulamazsa,köyde de bir müddet yaşanabilir diyorum.iş arayışlarına,başvurularına oradan devam eder.
sizin durumunuzda,başka çıkar yol yok gibi.

Köye gittiğinizde sonrasında neyle gecineceksiniz?O zaman inşaat mühendisliği yapacak mı esin de sektör değiştirmek istemiyor? Yanlis hatırlamıyorsam geçmişte kayınvalide ile yaşamış ve boşanma aşamasına gelmistiniz...

Eşiniz köyde ne yapacakmış ki? Tarla eker, ektiğimizi yeriz mi diyor? Orada da bir geçim sağlamak zorundasınız. Peki yaşam standartları ne olacak? Sıkılmayacak mısınız mesela o hayattan? Beni en çok düşündüren bu olurdu. Hani hiçbir türlü iş bulunamaz, son çare olarak her yere gidilir de, daha baştan kendi mesleğimi yapamıyorsam köye gideriz diyebilmek, bambaşka bir düzenin içine girmek korkutucu geldi.

ehliyeti varsa, geçici süre servis işleri vs. oluyor. En azından harçlığınız çıkar.
Siz de arada, bebeği eşinize vs bırakıp ev temizliklerine cam silme vs. gidebilirsiniz.
Mutlaka çalışan bayan vardır çevrenizde, birinin çocuğuna bakabilirsiniz.
İş gelecek diye beklemeyin, gerekirse siz teklif edin bunları.
Tabii ki çok daha iyisi olsun isterim, ama yazdığınız kadarıyla şu an zor durumda kalmışsınız.
Köye gitmek yerine başka fedakarlıklar yapmanız gerekecek.

Herkes kendi isini yapmak ister olmayinca olmuyor simdilik gecici islere baksin bir yandan da kendisine uygun is bulursa gecer hemen koye gidelim vs normal olan bir adam ayni evde iki aile olmayacagini huzur olmayacagini dusunmesi gerekir bunun icin cabalar koye gidince ne yapacak muhendislik disindaki isi begenmeyen adam tarla bag bahce isini mi begenecek kabul etmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…