- 31 Mart 2011
- 1.059
- 1.122
- 333
- Konu Sahibi Liona Esposito
-
Henüz bayan arkadasa yorum yapmadım sadece bu yorumuma takılıp kalmayın.Katılmıyorum. Neden? O hamallık yapmak zorunda oluyor da, eşi her zaman yanında olma sözü veren eşi, onla köye dönemiyor bir süre?
Lütfen mesajınızı teker okuyun. Her yerde bayan yazıp duruşunuz. Yazının akiciligini çok bozuyor ve zor anlaşılıyor. Burası kadınlar kulübü bari burada kadın diyinHenüz bayan arkadasa yorum yapmadım sadece bu yorumuma takılıp kalmayın.
Zaten şartlar bayanıda zorluyorsa maksat mutluluksa oda gerekirse koye donmelı.
Anlamadığınız öncelıkler, erkegın yapması gerekenler. Baktı hiçbirsey yoluna koyuluyor o zaman bayana görev düşüyor eşinin peşinden gidiyor olmalı.
Yazan arkadaş derdini anlatan kişi anladığım kadarıyla bayan. Nerede hatalı konuşuyorum?Lütfen mesajınızı teker okuyun. Her yerde bayan yazıp duruşunuz. Yazının akiciligini çok bozuyor ve zor anlaşılıyor. Burası kadınlar kulübü bari burada kadın diyin
Pardon ama bayan kadın fark nedir?Lütfen mesajınızı teker okuyun. Her yerde bayan yazıp duruşunuz. Yazının akiciligini çok bozuyor ve zor anlaşılıyor. Burası kadınlar kulübü bari burada kadın diyin
Kesinlikle katılıyorum.Adam başka yerde iş bulsa ne kadar maaş alacak? Sırf kira 1300 diyor. Faturası var yiyeceği var daha bu isin. Adam evi geçindirmek zorunda ama nedense evde söz hakkına gelince yok. Evi gecindiren oysa kararı da verir. Burada sadece kadın üzerinden bakıp yargılama yapıyorsunuz.
Henüz bayan arkadasa yorum yapmadım sadece bu yorumuma takılıp kalmayın.
Zaten şartlar bayanıda zorluyorsa maksat mutluluksa oda gerekirse koye donmelı.
Anlamadığınız öncelıkler, erkegın yapması gerekenler. Baktı hiçbirsey yoluna koyuluyor o zaman bayana görev düşüyor eşinin peşinden gidiyor olmalı.
Karar verilecekse konu sahibinin ailesinin de yanına da gidilebilir o zaman , illa kendi köyüne gitmelerine gerek yok. Eski konularından hatırladığım kadarıyla konu sahibi eşinin ailesiyle anlaşamıyor,eşinin başka işte çalışarak bozulacak hassas piskolojisi için neden eşinin ailesiyle beraber yaşamak zorunda ilk seçenek olarak ki beraber yaşarlarsa konu sahibinin de psikolojisini bozulması çok büyük ihtimal.. Hiçbir alternatif bulunamazsa elbette ailelerin yanına gidilebilir hayatın devamı için ama ilk seçenek olmamalı.Kesinlikle katılıyorum.
Gerekirse hamallık yapacak deniyor, ama karar vermesin isteniyor.
Çünkü aileyi o geçindirdiği için olmasın? (Yanlış anlaşılmasın, öalışan taraf erkek olduğu içinm böyle diyorum) Ve diyorki daha geçindiremeyebilirim ve sizi tehlikeye atmak istemiyorum. Bence burada inat edilecek bir durum yok. İki tarafı da zor günler bekliyor ve adam bu durumu nasıl hafif atlatabilirizin çaresini ararken köstek değil de bence destek olunması lazım.Karar verilecekse konu sahibinin ailesinin de yanına da gidilebilir o zaman , illa kendi köyüne gitmelerine gerek yok. Eski konularından hatırladığım kadarıyla konu sahibi eşinin ailesiyle anlaşamıyor,eşinin başka işte çalışarak bozulacak hassas piskolojisi için neden eşinin ailesiyle beraber yaşamak zorunda ilk seçenek olarak ki beraber yaşarlarsa konu sahibinin de psikolojisini bozulması çok büyük ihtimal.. Hiçbir alternatif bulunamazsa elbette ailelerin yanına gidilebilir hayatın devamı için ama ilk seçenek olmamalı.
Şu işsizlik çok kişinin belini bükecek daha. Ardı ardına kapanan ya da kapanmak üzere olan o kadar çok işyeri var ki, artık köyler bile yetmez o kadar insana.
Çocuğa köyde kayınvalideniz bakar mı acaba, siz de eşinizde iş ayırt etmeden girseniz bir yerlere olur aslında. Köy son çare olmalı.
Pardon ama bayan kadın fark nedir?
Kadınlar kulubu olması ile alaka nedir?
Yanlış neresinde, bayan deyınce hangı anlam akışı bozuluyor neyını anlamıyorsunuz?
Üstelık ben her cumlemı harfı harfıne dogru yazmaya ve yorumlamaya dıkkat ederim. Sizin az önce yazdığınız karmasık kelimelerden daha düzgün kullanıyorum cumlelerımı.
Siz bayan kadın dıye kelimelere takılmayın ben neyı nasıl yazdıgımın farkındayım ve kimseye hıtab seklımde yanlış olmaz.
Sorun nedır ona odaklanın bayan'a yardımcı olmaya çalışın.
O sizin görüşünüz. Saygı duyarım. Bu da benım görüşüm ki bayan bir hitap seklıdır bunun altında art nıyet yada kötu bır hıssıyat yoktur. Erkek de o an ki hıtap şeklımdır. Cok takıntılı olmuş olsaydım adam derdim. Benım için cinsiyet, kişi, şahıs olarak dile getirirken kullandığım bır biçim ifadesi.Ben size çok net söyledim. Gerçekten akış bozuluyor. Bir kadına arkasindan bayan diye seslenmek başka ama kadin-erkek ilişkilerinden bahsederken kadın kelimesi yerine her yerde sürekli bayan demek başka. Erkek dediğiniz yerlere bay kelimesini koyun. Absürtlugu belki daha güzel görürsünüz. Surekli bayan derken niyetiniz ne hissiyatınız ne bilmiyorum. Ama bu yaptığınız eş anlamlı kelimelerden basitçe birini seçmek değil malesef. Siz belki basitce tercih ettiginizi dusunuyor olabilirsiniz. Ancak, bu kadın cinsiyetini kadın kimliğini dilde örselemektir. Biz kadınlar olarak buna sahip çıkmazsak kimse gelip bize sahip çıkmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?