geçim derdi

Henüz bayan arkadasa yorum yapmadım sadece bu yorumuma takılıp kalmayın.
Zaten şartlar bayanıda zorluyorsa maksat mutluluksa oda gerekirse koye donmelı.
Anlamadığınız öncelıkler, erkegın yapması gerekenler. Baktı hiçbirsey yoluna koyuluyor o zaman bayana görev düşüyor eşinin peşinden gidiyor olmalı.

Köye gideceğine yurt dışına gidin. Ancak dil biliyorsa kolay olur. Başvurmaya devam edin. İşsizlik maaşı alacaktır zaten. 6 ay içerisinde yurt dışında güzel bir iş bulabilir

Katılmıyorum. Neden? O hamallık yapmak zorunda oluyor da, eşi her zaman yanında olma sözü veren eşi, onla köye dönemiyor bir süre?
Henüz bayan arkadasa yorum yapmadım sadece bu yorumuma takılıp kalmayın.
Zaten şartlar bayanıda zorluyorsa maksat mutluluksa oda gerekirse koye donmelı.
Anlamadığınız öncelıkler, erkegın yapması gerekenler. Baktı hiçbirsey yoluna koyuluyor o zaman bayana görev düşüyor eşinin peşinden gidiyor olmalı.

Lütfen mesajınızı teker okuyun. Her yerde bayan yazıp duruşunuz. Yazının akiciligini çok bozuyor ve zor anlaşılıyor. Burası kadınlar kulübü bari burada kadın diyin

Lütfen mesajınızı teker okuyun. Her yerde bayan yazıp duruşunuz. Yazının akiciligini çok bozuyor ve zor anlaşılıyor. Burası kadınlar kulübü bari burada kadın diyin
Yazan arkadaş derdini anlatan kişi anladığım kadarıyla bayan. Nerede hatalı konuşuyorum?

Pardon ama bayan kadın fark nedir?
Kadınlar kulubu olması ile alaka nedir?
Yanlış neresinde, bayan deyınce hangı anlam akışı bozuluyor neyını anlamıyorsunuz?
Üstelık ben her cumlemı harfı harfıne dogru yazmaya ve yorumlamaya dıkkat ederim. Sizin az önce yazdığınız karmasık kelimelerden daha düzgün kullanıyorum cumlelerımı.
Siz bayan kadın dıye kelimelere takılmayın ben neyı nasıl yazdıgımın farkındayım ve kimseye hıtab seklımde yanlış olmaz.
Sorun nedır ona odaklanın bayan'a yardımcı olmaya çalışın.

Eşim kısa süre önce işi bıraktı, kendisi de mühendis.

İstanbulda evimiz olmasına rağmen tası tarağı toplayıp yalnız yaşayan anneme geldik benim memlekete ama gelmemizdeki en büyük kıstas, eşimin de buna gönüllü olması. Yani o gönülden istemese asla olmazdı, bu açıdan eşinizi haksız buldum.

fakat bir durum var, eşim 12-13 yıllık mühendis ve bu yörede alanında çalışabileceği bir yer yok, sırf burada yaşamaya devam edebilmek için kargo kuryeliğinden beyaz eşya servisine kadar her yere başvurdu ama diploması ve mühendislik tecrübesi karşısına hep dezavantaj olarak çıktı. Yani tecrübeli bir beyaz yaka olarak mavi yaka iş bulmak düşünülen kadar kolay değil. Büyük ihtimalle şehir dışındaki işlere bakacak mecburen zira ufak işlere fazla kalifiye kaldığını birkaç işveren açık açık yüzüne söyledi.

eşinizin işsizlik maaşının asgari ücrete yakın olacağını tahmin ediyorum(sigortasının tam yattığını düşünerek söyledim bunu), kiranız o kadar yüksek olmasa bir süre daha şansınızı deneyin derdim ama birikmişiniz yoksa köy dışında çok fazla seçenek göremiyorum ben.

veya o işsizlik maaşı alıp evde bebekle ilgilenip bir taraftan iş bakarken siz de hemen asgari ücretli bir iş bulabilirseniz geliriniz kirayı kurtarabilir ama bu tabi ki max 6 aylık bir çözüm olur.

Kesinlikle katılıyorum.
Gerekirse hamallık yapacak deniyor, ama karar vermesin isteniyor.

İŞte erkek de erkek olarak önceliğini yapmaya çalışıyor bence burada.
Önlemini almaya çalışıyor. Bak diyor parasız kalacağız hazır şu anda birikmişimizi çarçur etmeyelim önlem olarka gidelim diyor daha az harcayacağımız bir yere. O arada da eminim boş oturmayacakıtr ki bnu adam bir şeyler arayacaktır ama elindkei ile dah auzun geçinmenin yollarını arıyor.

Ama burada yazmak isterim.
Benim dünya görüşümde çalışmak sadece erkeğin zorunlu olarak yaptığı bir şey değil.
Kadının da zorunlu olarak yapması gereken bir şey. Zorunlunun altını çiziyorum. Keyfi çalışma değil zorunlu. Çünkü, arada çok fark var. Hayat müşterek.
Tek istisna ufak çocuğun olması. Bu durumda elbette çocuk belli bir yaşa gelene kadar kadın çalışmayabilir. ( Ama ikisini birden yapan ne şahane hemcinslerim var bu dünyada)

Kesinlikle katılıyorum.
Gerekirse hamallık yapacak deniyor, ama karar vermesin isteniyor.
Karar verilecekse konu sahibinin ailesinin de yanına da gidilebilir o zaman , illa kendi köyüne gitmelerine gerek yok. Eski konularından hatırladığım kadarıyla konu sahibi eşinin ailesiyle anlaşamıyor,eşinin başka işte çalışarak bozulacak hassas piskolojisi için neden eşinin ailesiyle beraber yaşamak zorunda ilk seçenek olarak ki beraber yaşarlarsa konu sahibinin de psikolojisini bozulması çok büyük ihtimal.. Hiçbir alternatif bulunamazsa elbette ailelerin yanına gidilebilir hayatın devamı için ama ilk seçenek olmamalı.

Yurtdisinda calisan isciler buradaki muhendisten daha cok kazaniyor issiz de kalmiyorlar yaptiklari is ise sivacilik falan.. tabi ailesinden uzaktalar ayda 1 geliyorlar. Belki senin esin de seni koyde birakip gitmeyi dusunuyordur

Şu işsizlik çok kişinin belini bükecek daha. Ardı ardına kapanan ya da kapanmak üzere olan o kadar çok işyeri var ki, artık köyler bile yetmez o kadar insana.
Çocuğa köyde kayınvalideniz bakar mı acaba, siz de eşinizde iş ayırt etmeden girseniz bir yerlere olur aslında. Köy son çare olmalı.

Çünkü aileyi o geçindirdiği için olmasın? (Yanlış anlaşılmasın, öalışan taraf erkek olduğu içinm böyle diyorum) Ve diyorki daha geçindiremeyebilirim ve sizi tehlikeye atmak istemiyorum. Bence burada inat edilecek bir durum yok. İki tarafı da zor günler bekliyor ve adam bu durumu nasıl hafif atlatabilirizin çaresini ararken köstek değil de bence destek olunması lazım.

Ne yazık ki canım. DÜn haber okudum. Boşanma davaları yüzde 20 civarında artmış. Eminim ki çoğunun nedeni de ekonomik. işsiz kalan hayatlar.

Ben size çok net söyledim. Gerçekten akış bozuluyor. Bir kadına arkasindan bayan diye seslenmek başka ama kadin-erkek ilişkilerinden bahsederken kadın kelimesi yerine her yerde sürekli bayan demek başka. Erkek dediğiniz yerlere bay kelimesini koyun. Absürtlugu belki daha güzel görürsünüz. Surekli bayan derken niyetiniz ne hissiyatınız ne bilmiyorum. Ama bu yaptığınız eş anlamlı kelimelerden basitçe birini seçmek değil malesef. Siz belki basitce tercih ettiginizi dusunuyor olabilirsiniz. Ancak, bu kadın cinsiyetini kadın kimliğini dilde örselemektir. Biz kadınlar olarak buna sahip çıkmazsak kimse gelip bize sahip çıkmaz.

O sizin görüşünüz. Saygı duyarım. Bu da benım görüşüm ki bayan bir hitap seklıdır bunun altında art nıyet yada kötu bır hıssıyat yoktur. Erkek de o an ki hıtap şeklımdır. Cok takıntılı olmuş olsaydım adam derdim. Benım için cinsiyet, kişi, şahıs olarak dile getirirken kullandığım bır biçim ifadesi.
Ayrıca basitlik içermiyor algılayışınız farklı. Benım için bir bayanın bır kadının nasıl uygun görüyorsanız kimsenin sahip çıkmasına lüzumu yok. Hiçbir kadın aciz değildir. Öncelikli olarak bence bunun farkına varılması gerekir.

Kimse kusura bakmasın ama köye alışık olmayan biri için
köy hayatına mecbur bırakılmak ne kadar zorsa,
mühendis adamın çağrı merkezi gibi farklı alanlarda çalışmaya alışması o kadar zordur..
Adama da haksızlık etmenin anlamı yok.

Haaa köye gidince ne olacak?
Çifte zarar, yine mesleğini yapamayacak diyeceksiniz orası öyle..

Ben olsaydım kendi ailemin yanına giderek, çocuğuma onların bakmasını ve iş hayatına atılmayı
uygun görürdüm.
Bu kriz ortamından ancak birlikte mücadele ederek çıkılabilir.

Ama siz daha dereyi gormeden paçaları sivamissiniz, bir ay sonra isten cikacak, tazminati, issizlik maasi bir sure idare eder sizi, o sirada iyi kötü bir is bulur, muhendislik alaninda genel ise alimlara yonelsin, yine beyaz yaka yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…