geçim derdi

Eşiniz ne kadar zamandir is ariyor? Hemen umutsuzluga kapilmayin insaat sektörü yeniden canlaniyor. Hem de illa yasadigim sehir olsun dememis her yere basvurmus. Cabaliyor sonucta,geri dönüs olacaktir diye düsünüyorum.

kpss ye girip memur olmayı denesin .iş başvurularına devam etsin geçici olarak meslek dışı iş yapsın köye dönmek çare değil .daha uygun fiyatlı eve taşınabilirsiniz bu arada kiranızı fazla buldum tek maaşa göre ben.gerekırse 1artı 1 e çıkar bend e çalışırım eşimle el ele verip ama pes edip köye taşınmam

eşin geçici iş bakacak o zaman. sen de aynı anda başvur o evdeyken işsizken sen git çalış o evde çocuğa baksın iş bulunca yine rolleri değişirsiniz.

Eşinizle olan bambaşka sorunlarınız vardı, konularınız var. Bu sorunları hallettiniz mi? Eğer bu adamın peşinden kalkıp köye kadar gidecekseniz bence düşünmeniz gereken sadece maddi konular olmasın.

Eşiniz mühendismiş, kalifiye elemanın limon satıp hamallık yapması çok ütopik bir düşünce. Evet gerektiği yerde insan hayatını idame ettirmek uğruna fedakarlık yapar ama zaten başka bir arkadaş da yazmış mühendis adama call centerda da zor iş verirler. Haaa bu ülkede Odtü bitirip işsiz kalanları da görüyoruz ama siz enseyi karartmayın derim.
İşsizlik maaşı kaç ay alacak? Asgariye yakın olur en kötü ihtimalle, bence önce borç harç bir
şekilde küçük gerekirse 1+1 eve taşının, kiranız düşsün. O arada eşiniz iş aramaya devam eder, muhtemelen tazminat da alacaktır, köy en son çareniz olsun çünkü orada da iş bulamayacaksınız ikiniz de.

Su hamallık yapsın olmadi limon satsın diyenlerin kaç tanesi bunu yapabilir merak ediyorum

Ben de onu diyorum anlatamıyorum.
5 yıla yakındır aktif çalışıyorum.
Aceba bunu diyenler, çalışıyor mu diye merak ettim soramadım.
Sadece şunu düşünsünler hele hele inşaat sektördünde, okumayı zor bilen adamlar bazen size emirvari konuşuyor ama siz işi bozmamak adına içinize bastırırsınız sinir küpü olursunuz, ama zorunlusunuz ve yaparsınız. Burada zorunlu kısmına özellikle dikkat çekmek istiyorum. Bu zorunluluk dolayısı ile, bazen yastığa kafanızı koyunca ağlarsınız çünkü yarın yine zorunlu olarak onu çekeceksinizdir. Gururunuzu da bastırırsınız.

Eşiniz ne kadar zamandir is ariyor? Hemen umutsuzluga kapilmayin insaat sektörü yeniden canlaniyor. Hem de illa yasadigim sehir olsun dememis her yere basvurmus. Cabaliyor sonucta,geri dönüs olacaktir diye düsünüyorum.
nasıl canlanıyor bizde neden bu kadar kötü peki :/ çalıştığı firma yeni ihale bile almıştı şimdiki işi bitince direkt oraya geçeceklerdi maaşı da artacaktı ama dolar yükselince devlet o projeyi durdurdu hala da ses yok

eh işte o sorunları bi nebze hallettik sayılır tam olarak değil ama.
köy benim için seçenek bile olamaz siz onun ailesini bilmiyorsunuz 1 haftada kafayı yerim ben orda.

İyi de köyde ne yapacaksınız orda ailesi mi karşılayacak giderlerinizi. Eşinizin yapacağı şey ilk bulduğu işe girip iş aramaya devam etmek. Bu süreçte mesleğiyle ilgili iş bulur illaki.

Bence de köye gidilebilir. Bu koy şehire çok mu uzak. Arada haftasonlarını gezmeye gelinebili. Olumlu yönden bakın bir de güzel bir köy ise yaşanabilir. Şahsen annemler köyde benim. Nsl özlüyorum ben oraları. Kendi yiyeceğini Eker dikersin. Hersey dogal olur. Ünlüler bile Ege nun köylerine yerleşiyorlar. Yanı ben olumlu yönlerden düşün diye yazdım. Kayınvalidelerle de anlaşabilirseniz tabi. İsin o kısmına bişey diyemeyeceğim. Hakkınızda hayırlısı olsun.

muhendıslık okudu dıye ılla muhendıslık yapması sart degıl kı ıs bulmusta muhendıslıgımı kalmıs calısmak ıstıyorsa markete gırer yıne calısır ayıp etmesın kımseye guvenmesın ya köy olmasaydı ? mecbur calısacaktı

esım ortaklıgından ayrıldıgında kendı ısını kurana kadar kamera sıstemı bagladı kablo cektı sorsan bılgısayar muhendısı robotık sampıyonası ama format attı kablo cektı iş iştir bu bır surec sabır dıyecek sabredecek sebat edecek duzelecek hemen pes edıp koye gıdıcem ne demek

gıtmeyın sakın cok mantıksız valla

Bunun sonu köy. İnşallah eşiniz istediği gibi iş bulur Allah yardımcınız olsun

Evli,hele de bebeği olan bir adamın başka iş yapamam deme gibi bir lüksü olamaz.Aile yanına gitmek de bir ihtimal ama en son çare olmalı.Önce o elini taşın altına koyacak,sonra mümkünse siz bir yolunu bulup birşeyler üretin...

Buyuk sehırde markette calısmayacakta köyde ne ıs yapacak?

Birçok yerde inşaat sektörü durmuş durumda bizimde bir akrabamız mühendis oda işsiz şuan ki en iyi işlerde firmalarda çalıştı zor hayat artık ama başka iş yapamam demesi de uygun değil şimdi köye gidince orada mühendislik miy apacak hayır e o zaman neden oraya gidiyor

Herkesin üniversite mezunu olmasi da ayrı bir mesele de neyse. Mühendisin markette calismasi falan zor bence, kaldı ki marketlerin de kollarını açıp eleman aradığını düşünmüyorum. Marketlere kriz yok mu?

Konusahibi umarım yurtdışında bir is fırsatı çıkar. Bu arada masraflarınızı kısmaya çalışın. Ev değistirme önerisi şu an için en mantıklı öneri görünüyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…