geçim derdi

Bu kadar zor durumda kalmışken köye yerlesmek yerine, eşiniz baska işlere yönelmeli derim ben..

Eşiniz haklı olabilir sevdiği istediği işi yapmakta lakin şartlar onu bundan vazgecmeyede zorluyorsa hamballık bile olsa yapmalı.

Ben mimarım, inşaat sektörü duruyor kızlar.
Önceden gelen işlerin şu anda 10 da biri geliyor.
Durması da mantıklı çünkü akıl almaz bir inşaat durumu vard ıve şu anda eldekileri satamıyorlar.
En kötüsü de bu sektörde olmama rağmen , bu sektör ölü bir sektördür, halkımızın ağzında bir laf vardır. Parayı betona gömmektir. Bunca sene paramızı betona gömdük maalesef. Betona gömdüğünüzde size fabrika gibi geri dönüş yapmaz günü kurtarır... Dolayısı ile kapı kapanıyor. Ben de açıkças işsiz kalma durumuna girmekten korkuyorum uzun süredir. Bakalım...

Durumunuza gelince, eşinizin başka bir iş bulmasını önermişsiniz. Yani mühendislik dışında. Bu eğer eşiniz kabul ederse bir yol olailbir. Ama istemiyorsa bence suçlamayın. Ben mimarım ve açıkçası başka bir iş yapmak istemem açıkçası çünkü ben bu mesleğe okulu da katarsak ilkokuldan beridir 20 yılımı verdim. Her şeyi bırakıp bir anda çağrı merkezinde çalışmak nasıl bir his bilemezsiniz...

Dolayısı ile kocanızı eleştirmek yerine bence çuvaldızı kendinize batırın ve, siz bi şeylerden feragat edebilir misiniz bu durumda onu sorun. Kocanızdan istediğiniz bence çalışan bir mimar olarak söylüyorum çok zor psikolojik olarak.

Eşiniz haklı olabilir sevdiği istediği işi yapmakta lakin şartlar onu bundan vazgecmeyede zorluyorsa hamballık bile olsa yapmalı.

Katılmıyorum. Neden? O hamallık yapmak zorunda oluyor da, eşi her zaman yanında olma sözü veren eşi, onla köye dönemiyor bir süre?

Ama zorlamayı bırakmasın.
Bazen iş çıkabiliyor orada burada. Devlet zorlaması ve kredileri ile inşaat durmasın seçime kadar diye yatırım yapmaya çalışıyorlar. Aldıkları kredileri de betona gömüyorlar. Dolayısı il egünü kurtarmalık iş bulunaiblir diy eümit ediyorum.
Allah kolaylık versin.

Katılmıyorum. Neden? O hamallık yapmak zorunda oluyor da, eşi her zaman yanında olma sözü veren eşi, onla köye dönemiyor bir süre?

Köye gittiklerinde de inşaat işinde mühendislik yapamayacak ki. Üstelik kayınvalide kayınpeder le birlikte yaşayacaklar. Orda da geçinmek için para lazım olacak yani.

Köye gittiklerinde de inşaat işinde mühendislik yapamayacak ki. Üstelik kayınvalide kayınpeder le birlikte yaşayacaklar. Orda da geçinmek için para lazım olacak yani.

Daha az para ile geçinebilirler kayın valide ve peder ile. Belki de çok aza.
Amacımız geçim derdine çare bulmak mı? Yoksa hayat komforumuzdan vazgeçmemek mi? Soru bu şekilde bence.

fazla yumuşak yüzlü olmayın derim
evine bir şekilde çalışıp bakacak
tabiki gerekirse ve istiyorsanız sizde çalışacaksınız

"kusura bakma köyde yaşayamam evlenmeden hiç bana böyle bişey dememiştin gider yaşarız diye
artı köyde sana gülerler bir karısına çocuğuna bakamıyor buraya getirdi diye" söyleyin
yüz vermeyin!

bu arada sizde iş arayın Allah büyük bakarsınız güzel maaşlı bir iş bulursunuz ve eşiniz çocuğa bakar

Daha az para ile geçinebilirler kayın valide ve peder ile. Belki de çok aza.
Amacımız geçim derdine çare bulmak mı? Yoksa hayat komforumuzdan vazgeçmemek mi? Soru bu şekilde bence.
Canım aslında dediğin mantıklı gibi duruyor ama her kv ve kp rahatlık vermiyor gelinlerine. Sanırım konu sahibi de o yüzden yanlarına gitmek istemiyor. Hani biraz kalıp dönecek olsalar idareten gider ama eşi köye gidip rahatlığa alışırsa ordan dönmeyebilir. Bir evi dağıtıp sonra tekrar düzen kurmak çok zor çünkü.

Yani inşallah bütcenize göre iş bulur ama madem evde tek calısan o iş begenmeme lüksü olmamalı gerekirse pazara cıksın gerekirse amelelik yapsın ama eşini cocugunu evini gecindirsin
Köye dönseniz gene mesleğini yapamayacak ona bunu hatırlatın bence

Bende üniversite mezunuyum. Bazı nedenlerden dolayı iş bulamadım uzun süre.. Ve artık cana tak edince avm de bir mağazaya girdim.. İnanın öyle zor ki.. O durumu gururunuza yedirmek.. Kazandgm ekmek param elbette.. Ayıp birşey yapmiyorum.. Ama onca emekle okuduğum yılların sonu bu olmamali diye uzuluyordum bir yandan.. Gercekten ağır bir durum.. Öyle denildigi gibi kolay değil...

Maalesef geçim çok zor.. Köye de gidilebilir bence.. Kayinvalideyle anlasamasanz bile biraz sessiz kalacaksnz.. Insan mecbur kalinca neler yapmiyor ki.. Annelerimiz neler çekmiş.. Bizim ki ne ki? Hayat her zaman güzel gitmiyor.. Bence eşinize her turlu manevi destegi vermelisiniz.. Kolay degil evin gecimini saglayan insanin işsiz kalması.. Psikolojisi yavas yavas gidebilir.. Neler yasadgnzi bi tek siz bilebilirsiniz.. Allah yardımcınız olsun.

Haklısın ben asla kolay bir şey olduğunu söylemiyorum. Ben de şahsen kv ve kp ile yaşamak istemem.
Ama madem evi geçindiren erkek diyoruz, (ki ben öyle olmadığını düşünüyorum, ortak olduğunu düşünüyorum kadın da çalışıyorsa) , ailenin hayatına da erkek karar versin bırakalım.
Adam iş bulamıyorum diyor, bu öyle ha canım diyince olan bir şey değil. Ailesini düşünerek geleceğe dönük bir önlem almaya çalışıyor ama komforumuzdan vazgeçemediğimiz için bu önleme ayak diriyoruz , ve sonra geçindirmek zorundasın diyoruz ?! oldu mu?
Birisi de evlenmeden önce bunu bana söylemedim köye dönmeyi demiş. Kusura bakmayın da saçmalıyorsunuz. Evlenmeden önce işsiz kalacağını da dememişti , onu ne yapalım? Geleceğe dönük plan yapmak zordur. Ben bugünden 2 ay sonrasını öngöremiyorum, yıllık planı kim yapabiliyor?
Evlilik beraberlik değil mi hem?
Kusura bakmayın kızlar da, erkekleri bazne çok sert eleştiriyoruz ve yargılıyoruz. Ben çalışan birisi olarka eminim ki şu anda o adamın psikolojisi alt üst, korkuyor ve kendisi için değil emin olun ailesi ve en çok çocuğu için korkuyor ve haklı da.

Bence seçim meselesi bu. Alıştığımı zkomfordan vazegeçmeye hazır mıyız? Yani köye gitmek.
Ya da , geçim sıkıntısına hazır mıyız?

Aynen. Ben yıllarımı verdiğim mesleği bir anda bırakıp, eşim köye dönmek istemiyor diye hamallık yapmazdım açıkçası. Erkek olsam ve erkek olarak ev geçindiriyorsam, seviyorsan benle gel beraber olalım derdim.

Katılmıyorum yine.
Bence çalışan erkekse, ve iş bulamadığını söylüyorsa, önlem almay açalışyorsa, ayak dirememeli, eşinizin yanında olmayı denemelisiniz. Erkek amelelik yapmaya mecbur oluyor da ( ki bu adam mühendis, inşaatalrda o işçilerin şefi, onlara talimat veriyor, şimdi düşünün işçi olduğunu?) eşi nedne köye dönemiyor? Haksızlık yapıyorsunuz. O adam meinimki işçilik yapsa, bir daha hayır gelmez o psikoloji ile ondan.

Aynı durumda olduğumu düşündüm, köye gitmek benim için en son aşama olurdu, eşinizin evli çocuklu biri olarak sadece kendi mesleğimi yapmayı istiyorum deme gibi bir lüksü yok bana göre. İmkan varsa ailelerinden bir süre yardım alınabilir ama her hiçbir şekilde iş bulma durumu olmazsa son çare köy olmalı.

Esiniz kolay yolu çözmüş köyde yaşayınca ailesininde masrafı ikiye katlanacak destek olmaniz lazım sonuçta ve bebeğin masraflarida var çalışmadan olmaz illa mühendis olarak çalışması gerekmiyor bi markette filanda çalışabilir marketler zaten artık üniversite mezunlarini alıyorlar işi daha kolay olur

Adam başka yerde iş bulsa ne kadar maaş alacak? Sırf kira 1300 diyor. Faturası var yiyeceği var daha bu isin. Adam evi geçindirmek zorunda ama nedense evde söz hakkına gelince yok. Evi gecindiren oysa kararı da verir. Burada sadece kadın üzerinden bakıp yargılama yapıyorsunuz.

Eşin işten çıkınca bebeğe bakar sen çalışırsın uygun bir iş olursa. Eviniz kira mı? Kenarda bir süre idare edecek kadar birikim var mı ya da kredi borcu vs var mı? Kendi eviniz ise bir süre markete filan asgari ücretle girseniz ikinizden biriniz. O süre içerisinde belki eşine dönüş olur.

Eğer eşiniz iş bulamazsa bir süreliğine köye yerleşmek mantıklı,kendi işi oluncaya kadar çağrı merkezi vs işine girse yine ev geçindiremez ki adam asgari ücret alsa 1300 kiraya gitse geriye 700 lira kalır onunlada yeme,içme,fatura yetmez bile,farklı eve taşınmayı düşünsen emlakçı parası,depozito,abonelik,nakliye vs 5-6 binlira gider.

Bizde aynı durumdayız, eşimin inşaatını durdurdular sahil kıyısı oldugundan dolayı. Bu krizde akılarına geldi, madem yasak niye onayladınız? Ofiş işinde calışanlar atılmadı. 2 aydır boş oturuyoruz diyor.. Yurtdışına bakıyor eşim.. Atılsada bende yurtdışına ailemin yanına gitmeyi düşünüyorum.. Uykularım bile bozuldu.. Düşün düşün..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…