- 3 Mart 2013
- 2.798
- 3.069
- 373
- Konu Sahibi Liona Esposito
-
Eşiniz haklı olabilir sevdiği istediği işi yapmakta lakin şartlar onu bundan vazgecmeyede zorluyorsa hamballık bile olsa yapmalı.
Katılmıyorum. Neden? O hamallık yapmak zorunda oluyor da, eşi her zaman yanında olma sözü veren eşi, onla köye dönemiyor bir süre?
Köye gittiklerinde de inşaat işinde mühendislik yapamayacak ki. Üstelik kayınvalide kayınpeder le birlikte yaşayacaklar. Orda da geçinmek için para lazım olacak yani.
Canım aslında dediğin mantıklı gibi duruyor ama her kv ve kp rahatlık vermiyor gelinlerine. Sanırım konu sahibi de o yüzden yanlarına gitmek istemiyor. Hani biraz kalıp dönecek olsalar idareten gider ama eşi köye gidip rahatlığa alışırsa ordan dönmeyebilir. Bir evi dağıtıp sonra tekrar düzen kurmak çok zor çünkü.Daha az para ile geçinebilirler kayın valide ve peder ile. Belki de çok aza.
Amacımız geçim derdine çare bulmak mı? Yoksa hayat komforumuzdan vazgeçmemek mi? Soru bu şekilde bence.
Canım aslında dediğin mantıklı gibi duruyor ama her kv ve kp rahatlık vermiyor gelinlerine. Sanırım konu sahibi de o yüzden yanlarına gitmek istemiyor. Hani biraz kalıp dönecek olsalar idareten gider ama eşi köye gidip rahatlığa alışırsa ordan dönmeyebilir. Bir evi dağıtıp sonra tekrar düzen kurmak çok zor çünkü.
Bende üniversite mezunuyum. Bazı nedenlerden dolayı iş bulamadım uzun süre.. Ve artık cana tak edince avm de bir mağazaya girdim.. İnanın öyle zor ki.. O durumu gururunuza yedirmek.. Kazandgm ekmek param elbette.. Ayıp birşey yapmiyorum.. Ama onca emekle okuduğum yılların sonu bu olmamali diye uzuluyordum bir yandan.. Gercekten ağır bir durum.. Öyle denildigi gibi kolay değil...
Maalesef geçim çok zor.. Köye de gidilebilir bence.. Kayinvalideyle anlasamasanz bile biraz sessiz kalacaksnz.. Insan mecbur kalinca neler yapmiyor ki.. Annelerimiz neler çekmiş.. Bizim ki ne ki? Hayat her zaman güzel gitmiyor.. Bence eşinize her turlu manevi destegi vermelisiniz.. Kolay degil evin gecimini saglayan insanin işsiz kalması.. Psikolojisi yavas yavas gidebilir.. Neler yasadgnzi bi tek siz bilebilirsiniz.. Allah yardımcınız olsun.
Yani inşallah bütcenize göre iş bulur ama madem evde tek calısan o iş begenmeme lüksü olmamalı gerekirse pazara cıksın gerekirse amelelik yapsın ama eşini cocugunu evini gecindirsin
Köye dönseniz gene mesleğini yapamayacak ona bunu hatırlatın bence
Eşin işten çıkınca bebeğe bakar sen çalışırsın uygun bir iş olursa. Eviniz kira mı? Kenarda bir süre idare edecek kadar birikim var mı ya da kredi borcu vs var mı? Kendi eviniz ise bir süre markete filan asgari ücretle girseniz ikinizden biriniz. O süre içerisinde belki eşine dönüş olur.kızlar eşim 1 ay sonra işsiz kalacak. inşaat mühendisi kendisi ama inşaatta işler durdu iş yok. nereye başvurduysa geri dönüş yok. şehirdışı yurtdışı her gördüğü yere başvurdu. bana diyor ki "çok çok bulamazsam köye ailemin yanına gideriz napalım". bu benim hayatımın bitmesi demek olur. köy hayatını sevmiyorum hele ki başkalarıyla yaşamak allah göstermesin.
ben de bebekten dolayı çalışamıyorum ona bakacak kimse yok. bi mesleğim de yok zaten doğru düzgün. evden ne yapabilirim diye çok araştırdım yok olmuyor. ben o kadar sıkıntıya girdim ki anlatamam bi çözümünüz var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?