- 28 Mart 2014
- 2.433
- 781
- 148
- Konu Sahibi kedicikcikcik
-
Başla o işe eve çıkın iş aramaya devam et daha iyi maaşlı bulunca çıkarsın
Merhaba arkadaşlar.nasılsınız?bende iyiym sagolun.
Konuya geçersek,ben istanbuldayken hiç 1500 altı ücretle çalışmadm.hep 1500 üstünde aldm.muhasebe programlarını çok iyi bilir çok iş tecrübem vardır.simdi ankaradaym malum ev hazrlgı falanda var.bir tane iş var burda .medikal bir fabrika.temiz bir yer önlükle falan calsysun hastane ortamı gbi.serviside var.cumartesi pazar yok.byramdan pazartsiye kadar düşünün tatildelerdi.çok iyi bir iş çalşcgm ortam bayanlar var sadece.hafif bir iş yani ama maalesf ücret asgari.ymek ordan.bu para bze ytmycek çünkü 550-600kira geri kalan faturamı yiycek mi neye gtcek blmyrum eşm 1000alyo oda 750 kredi ödüyor geri kajnda yol para knt parası iste .gdyor.
Dmek istdgm iş çok iyi gireym mi yoksa daha yüksek bir işemi greym okadar canım sklıyor bu duruma anlatmam.hala bu kv evinden çıkamadk inanın afedersnz idrar tutmaktan yanlarm artk agryor.çünkü odamdan çkmyorum.kavga falan ettk uzun hkaye.
Ne diyosunuz.yada bu fabrika isinde maaş artar mı.bin tl olsun bari((
En iyi iş, işte bulunur arkadaşım. Altarnetifin yoksa bence düşünecek birşeyin de yok şu an. Yerinde olsam girerdim o işe, bir yerden başlamak lazım sonuçta
Merhaba arkadaşlar.nasılsınız?bende iyiym sagolun.
Konuya geçersek,ben istanbuldayken hiç 1500 altı ücretle çalışmadm.hep 1500 üstünde aldm.muhasebe programlarını çok iyi bilir çok iş tecrübem vardır.simdi ankaradaym malum ev hazrlgı falanda var.bir tane iş var burda .medikal bir fabrika.temiz bir yer önlükle falan calsysun hastane ortamı gbi.serviside var.cumartesi pazar yok.byramdan pazartsiye kadar düşünün tatildelerdi.çok iyi bir iş çalşcgm ortam bayanlar var sadece.hafif bir iş yani ama maalesf ücret asgari.ymek ordan.bu para bze ytmycek çünkü 550-600kira geri kalan faturamı yiycek mi neye gtcek blmyrum eşm 1000alyo oda 750 kredi ödüyor geri kajnda yol para knt parası iste .gdyor.
Dmek istdgm iş çok iyi gireym mi yoksa daha yüksek bir işemi greym okadar canım sklıyor bu duruma anlatmam.hala bu kv evinden çıkamadk inanın afedersnz idrar tutmaktan yanlarm artk agryor.çünkü odamdan çkmyorum.kavga falan ettk uzun hkaye.
Ne diyosunuz.yada bu fabrika isinde maaş artar mı.bin tl olsun bari((
Issiz kalmaktan iyidir , bana kalirsa bu ise gir ama bir yandanda yuksek maasli islere bakabilirsin . Ama malesef evlenen bi cok insan gecim sıkıntisi cekiyor bence bu anormal birsey degil . Hersey zamanla daha iyi olur diye tahmin ediyorum ama bi sure disinizi sıkin .
iphone dan kadinlar kulubu araciligiyla gonderilmistir
öncelikle allah yardımcınız olsun. Ama ben senin yerinde olsam kesinlikle bir işe girer çalışırdım üçe beşe bakmadan. Benim evlendiğim nerdeyse 3 yıl oluyor. Benim bile hala başka borçlarım var. Sonuçta pek de bitmiyor borçlar. Ben evlendiğimde ilk bi buçuk ay çalışmamıştım üstelik biz altlı üstlü oturuyorduk aynı evde bile değil ama insan yine de huzursuz oluyor sürekli geliyodu falan çok zordu inan bana. 1,5 ayın sonunda o noktaya geldik ki eşim benden önce iş bakmaya başladı o da bunaldı çünkü sonrasında ise hep çalıştım bu işyerimde iki yıldır çalışıyorum çok şükür memnunum da.daha yüksek maaşlı yerler yok mudur elbette vardır. Ama birincisi buraya artık alıştım ikincisi servisim var üçüncüsü en geç altı buçukta evde oluyorum falan o yüzden çocuk olana kadar ayrılmayı düşünmüyorum. Ben de büro yönetimi ve sekreterlik mezunuyum sektörde yedinci yılım aldığım maaş 1000 tl ama olsun inan bana akmasa damlattı. Bi sürü borcu birlikte kapattık eşimde şimdi birikim bile yapmaya başladık çok şükür eşimle. Sabretmekten geçiyor. Benim tek avantajım ev kayınpederimin evi kira falan vermedik ama kolay mıydı aynı yerde yaşamak hiç değil kendi üstümüze olmadığından hiçbir zaman benimsemedim tabi ki ama hep sabrettim. Ve inan şu an çok şükür daha iyiyiz. şu lafı da unutmamak gerekiyor azıyla yetinmeyen çoğunu hiç bulamaz.
Bak arkadaşım ben hayatımda kira ödemedim ama inan bana evimi baştan aşağıya tadilattan tut buzdolabımdan mobilyama kadar eşimle biz yaptık kendileri bir tek salona perde ve halı aldılar. Hiç kolay günler yaşamadım inan bana. Kendileri yukarıyı inşaat yaptırmayı son dkya bırakınca sıfırdan eve oturdular yeni gelin evi gibi herşey yenilendi hatta kombisini bile eski olarak bırakmışlardı bunu aylar sonra kombim bozulunca öğrendim o kadar borcun içinde bi de kombi almak zorunda kalmıştım. Ama o günleri yaşadıktan sonra hırs yaptım daha çok çalıştım ve bugünlere geldim tamam çok zengin değiliz ama çok şükür evimde eksiğim kalmadı. Yeni gelinken yeni halılara yeni eşyalara özeniyordum özenmesem yalan. Ama o zaman kendime söz verdim çalışıp borçlardan kurtulunca istediğim herşeyi tek tek alacağım diye. Nitekim de öyle oldu kredi kartıyla taksitle yatak odama 3 tane yolluk oturma odama bi tane halı aldım. Bolca kuaföre gidip alışveriş yapıyorum. çünkü anlaşma yaptım eşimle yeni gelinken yapamadığım içimde kalan herşeyi yapacağım diye.şimdi sadece 500 tlyi ortaya koyuyorum geriye kalan 500 ü çatır çatır yiyorum.Paramın olmadığı zamanlarda evden yemek götürürdüm o zaman küçücük bi yerde çalışyordum ısıtıp yerdim param yok diye. şimdi de huzurum var çok şükür.
Çok güzel yazmıssn arkadaşm .
Ama bu ise güvenerek eve çıkıcam 500 kira desek fatura .100 hadi her ay 150 ev içn alşveris dsek geriye 100 kalıyor e bu benim kuaförüme mi gtsn,(bilyorum bunumu düşünysun dycekler ama kıl tü y nasıl olcak)daha kışn dglgaz fatura yok.
Eşm zaten 750 kredi geri kalan yol para kontör anck btiyor.nasl olcak blmyrum annem bbm braz yardmcı olmak istyor ama eşm kbul etmyor.ise grip ev tutmasak gene bu evde kalsak zil çalmak ble mecburiyetnde kalyrum istenmyruz çünkü bu evde kalamamki.bu asgari ücretle eve çıkılrmı .gireym ama evm olsun dyorum ama ya daha kötü olursa
Korkma ; Allah evlenenle ev kurana yardım eder lafı boşa söylenmemiştir
Bu yıl bende kurdum evimi, öyle zor şartlarda başladık ki, geçmez bu bir yıl dedim kendi kendime
Geldi geçti, borçlar ödendi, her şeyde tastamam yerine oturdu, bazen düşünüyorum nasıl oldu diye anlamıyorum, işte o da Rabbimin verdiği bereket, her şey oluyor zamanla ancak emeksiz yemek yok, başta yorulursun bir iki yıl ama sonra yoluna koyarsınız hem bir şey daha var; borç dibi bucağı olan bir şey değil, 20 yıldır çalışıyorum, 20 yıldır hep bir şeyler var ödenecek, çok yığılmasın yeter, çözülüyor bir şekilde
Insallah arkadaşm.kumbra alym diyorum ne artarsa koycm artk.
Gülümse biraz o zaman =)
Tek göz oda bile olsa senin düzenin, senin yuvan olacak
İyi düşün iyi olsun her şey
Eşine sarıl, huzurun olsun gerisi boş inan
Dünyanın en güzel şeyi huzurlu bir hanede yaşamak
Gülümseyerek başla =))
bence sizin aldiginiz maasla biran evvel borclari kapatin sonra ayri eve cikin rahat rahat gecinin
Keşke öyle bir durumları olabilse. Kayınvalide evden kovduktan sonra o evde kalabilmek biraz zor gibi.
aa olemi onu bilmiyodumuzuldum ozaman kendi uzmanlik alaninizda yuksek maas alicaginiz bir is bulmalisiniz.esiniz 1000 aliyo 750 krediye gidiyo siz burda 900 alirsaniz 500 kira verirseniz az para kalir nacizane fikrim borclar bitene kadar cok uygun fiyatli 250 300 gibi bir ev tutup idare edin.borclar bitince iyisine gecersiniz.
kedicik ne yaptın? Eşin bakabildi mi evlere. Umarım güzel bir gelişme vardır?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?