Geçinemeyenler kulübü

Onladan biri de benim Şarabımı kendim yapıyorum aylardır. Taze meyve meyve suyu hepsini denedim başarılı. Peynir yapamasam da şarap yapıyorum
Ben de çok söylendim bu yasağa ama biraz uluslararası boyutta araştırınca, sebebini öğrendim.
Ha bizimkiler mu mantıkla mı yaptı bilmiyorum ama yerinde bir karar olmuş.

Dünyanın birçok yerinde kapanma, karantina dönemlerinde aile içi şiddet vakaları zirve yapmış durumda ve bunu biraz olsun engellemek adına birkaç ülkede de alkol yasakları konmuş bu dönemlerde.
Ha bir suçun engellenmesi kısıtlama ile değil, caydırıcı cezalar ile olur ama stok yapma gücü olmayan hayvanımsı canlı için de en azından biraz kötülüğü engellenmiş olabilir.

Aynı zamanda limitsiz alınan alkolün bağışıklığa olumsuz etkisi ve sosyal mesafenin oluşamaması sebebiyle, uygulayan ülkeler de var.
Tek değiliz.

abim sahil kesimde trafik subede ne zaman aksam sokaga cikma yasaginda disari cikan birileri var kesin alkollü diyor
ya evdeki yetmemis, ya bunalmis.
abim alkole karsi degil kendide tuketir ama adam resmen şükretti yasaklandigina
lafda anlatamiyoruz zil zurna tukurmeye calisanlar falan oluyomus ustlerine oyle dedi dün

Ama oradaki kısıtlamalar günlerce değildi, bana niyet biraz da ramazanda içirmemek gibi gelmişti.

Evet zor uzun iş ama almaktan daha karlı özellikle yazın
şarapta güzel aslında ev yapımı onuda deneyebilirim
Ben zencefil birası yapıyorum yazları o fa çok güzel oluyor. Zencefili yıkamadan direkt rendeliyorum şekerle ovup bir bardak suyla kavanoza koyuyorum. Ağzı açık üstünde bi kat tülbentle karanlıkta duruyor. Beş yada yedi gün boyunca şeker ekliyorum karıştırmak yok çalkalayabilirsin. Köpürme başlamışsa doğru yoldasın fermentasyon başlamış. Şişeleme aşamasında da bir tencerede limon suyu şeker suyu kaynatıp soğuyunca da o zencefilli mayanı atıyorsun. Şişeleyip bir hafta oda sıcağında tutuyorsun. Dolaba attıp soğutup ertesi gün iç i. Bu kadar. Yoğurt mayalamak gibi. Limonı hele bol yaparsan harika oluyor buz gibi.

seni efes pilsenin başına koymak lazım khomyuk

seni efes pilsenin başına koymak lazım khomyuk
Sen bizim evi bir görsen
Şaraplıkta şaraplar var, bir köşede şarap yapıyorum balonlu şişeler duruyor. Buzdolabında her zaman cin, baileys, rakı olur. En sevdiğim üçlü. Yazları zencefil birası yaparım. Derin dondurucuda da abimden kalma limoncello stoğum durur
Neden birikim yapamadığım ve kilo veremediğim ortada

Deneyeyım bunu da ilk defa duydum

sakız birası varmış onu da merak edıyorum

aman evin varsa maaşında varsa daha ne biriktireceksin, ye ic gez keyfine bak.

Kızlar ya bu yasakta site bahçesine inmek de yasak diyorlarmış. Anneme biri demiş kızın indirmesin çocuğu yasak artık diye bana saçma geldi ama öyle mi ya gerçekten

Eh indiriyorum o zaman bebemi aşağı azıcık kum eşelesin sıkıldı sabah beri
yalniz site yoneticiniz kıl biriyse dikkat et şikayet edebilir.
su kk daki cocuklu kadinlarin hepsi birlesip bir cimere medaj atsak bu iş çözulur sanki.
hic degilse 2 saat cikabilirlerdi

Khomyuk benim balkonda akvaryum kumu var, su havuzunun icine dolduruyorum gecen sene yasaklarda çok işimi gördü.
dısari ihtiyaci olmadi nerdeyse.
öyle bisey yapabilirsin aslinda

Az önce bizim sitenin içine ekip arabası girdi. Herkesi dağıttı gitti:)
işleri gucleri zaten 1.5 senedir icerde olan çoluk çocukla.
bodruma kaçanlar eminim şuan evlerinde otellerin de tum kurallara riayet ederek oturuyorlardır.
güya tam kapanma, ailesiyle yakin mesafe oturanlar bakkala gidiyomus gibi kahvaltiya gidiyolar.

Bizim kreş mesaj yayınladı az önce. Okulda toplam 70 çocuk var. 55 çocuğun velisinin muafiyet izni varmış Tam kapandık gerçekten

Bizim kreş mesaj yayınladı az önce. Okulda toplam 70 çocuk var. 55 çocuğun velisinin muafiyet izni varmış Tam kapandık gerçekten
ilk 2 haftalik tedbirler de esimin is yerinde 10 yastan kucuk cocugu olanlari yollamislardi hep, dun hepsini geri cagirmislar calisma izniniz var kreslerde acik diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…