Geçinemeyenler kulübü

Hayır rutin kontrol var.
Zaten 9. Ayda kan sayımı yapılmış olması lazım.
Sonrasında 1, 2 ve 3 yaş kontrolünde.
Çocuk takibi dedikleri bu aslında.
Boy, kilo, baş çevresi, motor becerileri, kan sayımı vb şeylerin yaşıyla uyumlu olup olmadığının değerlendirilmesi lazım.
Takibinde olduğun doktor bunları yapmalı.
Hatta bir çocuk mutlaka nörologa da çocukluk hatta bebeklik çağında muayene olmalı.
Vs vs.

çocuk kardiyolağa da baktırılmalı mutlaka

yok su falan dedigini anliyorum ama mesala su diyebiliyorken fasulye ye fafülye diyo.
ama dun duzgun soyledi fasulyeyi sadece bir kez.
cumle arasinda kullaniyor ozellikle mesela jale dermisin desem salemi halemi diyo bilemedim

Kızlar ben pek ilac sevmem, doktor doktor gezmem. Ilkinden beri doğduğu aydan itibaren takip ettigim doktor cok rahatlatti beni, 3 taneye oylelikle cesaret ettim. Yoksa doktor hastane derken toparlanamazdim muhtemelen. Siz de bir bakin derim. Dr. Kadir Tuğcu.

1 yasina kadar cok guzel yapildi takibi.
sonra 2 yas kontrolune kadar acil bir sey olmadikca her ay gelmesine gerek yok dedi 2 yaşta goturdum yine kan almadi.
sonra zaten 3 yasa gidemedi pandemi cikti.
boyina kilosuna bas cevresine motor gelisimine falan hep bakiliyodu bu kontrollerde.
bir tek kan istemiyo adam.

Aa 2 yasina kadar hic kan aldirmamistim en büyüğe. Digerleri e aynen gidiyor..
benimkinden mecbur aldilar anne sutu sariligi vardi 4 ay surdu her ay gidip veriyorduk.
sonra bir ara bizimki asiri derece terlik kemirmeye kagit yemeye basladi kesin kansizlik var diye goturdum oda cikmadi, ufacik bir deger dusuklugu vardi onada dr bu yasta hangi cocuga baksam boyle cikar zaten dedi.
ay ne bileyim kafam karisti ya
ben aslinda hasta olmadikca cocugu surekli dr a goturme taraftarida degilim ama bi kanlarina temizce bakilsin istiyorum

Ama bu söylediğim şeyler olması çok gerekli kontroller.
Rahat olmak başka, önlem olarak kontrol altında olmak başka.
Check up aslında.
Çocukta herhangi bir vitamin eksikliği gelişim geriliğine sebep olabiliyor ya da riskli bir durumu varsa öncesinden önlem alınabiliyor.
Sağlık konusuna inanılmaz pimpirikliyim ben, bebelerim de sağolsun zaten sürekli hastalardı
Hastanede yaşadık desem yeridir.

Bana öyle cevap veren bir doktora ben bir daha gitmem mesela.
Herkeste var olması, sıradan ve normal olduğunu göstermez.
O düşüklüğün sebebi ve çaresi hakkında bilgilendirmesi gerek.

Evet, kıl anneyim

Ben de cok deştikçe illa ki bir seyler çıkar diyorum. Pek cok doktorun da olmasa da şuna da bakalim su olabilir, bu olabilir. Bu yuzden sonu gelmiyor.

Bana öyle cevap veren bir doktora ben bir daha gitmem mesela.
Herkeste var olması, sıradan ve normal olduğunu göstermez.
O düşüklüğün sebebi ve çaresi hakkında bilgilendirmesi gerek.

Evet, kıl anneyim
ya mantikli bir aciklamasini da yapmisti ama suan hatirlayamiyorum.
oyle ne diyo ya bu diyecegim bir dr da degil bolum baskani bir prof du ve gercekten memnundum kadindan.
dusuklugun caresi o donem zaten hala ferrum kullaniyordu devam edin dedi mesela vs. kucuktu daha ozaman.
ben dr dan killanirsam senin gibi kil davranabilirim.
bir kış ayinda mesela grip oldu hafta sonu ozel bir hastane buldum oraya gittik dr bana sey dedi simdiye kadar niye getirmisyosunjz cocuk sagir olacak ortakulak iltihabi olmus dedi.
nasi yani dedim kulakta sorun olsa bu cocuk boyle durmazki elini kulagina atar aglar vs dedim cunku ben kendim biliyorum essek kadar insandim orta kulak iltihabi dehset agri yapiyor.
antibiyotik yazdi birde 2 yasindan kucuk cocuklara verilmeyen bir ates durucu tarzi bir ilac yazdi de git ya dedim icimden baska dr a gittim kulakta iltihap falan yok, belki bu yanlis bakmistir bi taneye daha gidiyim diyip 3.dr agittin oda iltihap falan yok cocugun kulaginda dedi huylanirsam killasirim.
ama huylanmazsam dr da guven verdiyse hic ses cikarmam.

Ben de cok deştikçe illa ki bir seyler çıkar diyorum. Pek cok doktorun da olmasa da şuna da bakalim su olabilir, bu olabilir. Bu yuzden sonu gelmiyor.
Ben hep tam tersi doktorlara denk geldim.
Azdır yani hastalığı doğru teşhis edebileni görmem.
Ondan güvenmem de, birkaç hoca var, aciliyet olmazsa başkasına götürmem çocukları.
Larenjitini anlamadılar benim oğlanın, çocuk boğuluyordu nefes alamıyordu, öldük dirildik.
Keza yine 6. Hastalığı anlamayıp penisilin yaptılar, betayı anlamayıp geri yolladılar vs.
Çok başıma geldi yani.

6.hastaligi nasil anlamadilar hayret ya bizim aile hekimi resmen yuzune bakip soyledi.

Demek istedigim buydu. Cocuk orta kulak iltihabi olsa aglamaktan catlar. Ben de yasadim sakiz cigne dedi doktor. Cocuk zaten dayanamaz ama mesela yok yere iltihap var deyip bir de kulaktan tedavi etmek zaten çözüm degil, çözüm burundan o iltihabi cozmekmis.

6.hastaligi nasil anlamadilar hayret ya bizim aile hekimi resmen yuzune bakip soyledi.
Döküntü vardır, oradan anlamıştır ama döküntü 4. Gün çıkıyor.
6. Hastalık, el ayak, 5 hastalık vs hiçbirini anlamadılar ki.
Çocuk 40,5 ateşle yanıyor, boğaz ağlamaktan tahriş, bu kadar.
Gerçekten kılım, çocuğun sırtını dinleyip bu bronşiolit diye götürürüm zaten, nefesinden anlarım hastalığı ama işte bana inanmıyorlar da süründürüyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…