Geçinemeyenler kulübü

aynen öyle.market alışverişim resmen 2 katına çıktı.kıyafet kozmetik tatil benzin dışarda yemek okul masrafı minimuma düştü evimde ama hesaplıyoruz aslında epey birikim yapmamız lazım ama pandemi öncesinden daha zor geçiniyoruz ilginç bir şekilde.çünkü kazancımızda düştü harcama düşüklüğüyle birlikte.ben müsrif sayılabilecek bir kadındım.son aylarda kıtlık psikolojisine girdim.harcamaya korkuyorum.daha kötü günler aylar yıllar gelecek diye geleceğe umutla bakamıyorumm

anlamiyor mu bugun annem sarilmak istedi hayir sarilamayiz anneanne cunku hastalik var ama hastalik bitince tabiki sarilabilirsin dedi.
hergun hastalik ne zaman bitecek arkadaslarimin ellerini tutmak istiyorum diyo.
maskesiz cocuklarla oynamiyo.
fazla dıkkat edıyor sankı benım oglan ınsallah gecer..

benımde hayata tutunmam cok darda olanları gormekle oldu arkadasım..devlet okulundan komur ıcın muracat etmısler..muhtar senın esın sgk lı gorunuyo demıs ama kocası cay bahcesınde garson..sgk odensede maas yok..cay bahcelerı kapalıkı..çogu aclık sınırında olunca ınsanda halıne sukredıyor degılmı

senin oglan gectigi sıkıntılı surecten dolayi kaybetme korkusuda yaşıyor bence şuan.
tamam pandemi de tabiki cok etkiliyor ama bunu göz ardı etme.
haklısın denızcım..ben hıc onun yanında moralsız konusmam moral vermeye calısıyorum hep ama fayda edıyıdur ınsallah

Khomyuk ben yatarken benim kizi cise kaldiriyorum ama eger ben yatmadan cisi gelirse kendisi uyanip cisinin geldigini soyluyor.
acaba artik geceleri kendisinin uyanmasini bekleme zamani gelmismidir?

yüzde yüz katılıyorum ama şu da var herkesin derdi de kendine büyük .mesela benim yiyecek geçim işsizlik ısınma derdim yok ama deli gibi çocuğumu düşünüyorum mutsuzum.okula gitmeyen çocuklara ders yok doğru dürüst.kendi hallerine bırakıldılar resmen.özel okula versem ayda 5000 tl den kapı açıyorlar.kiracılarım 5 kuruş ödeme yapamıyorlar aylardır.tek maaşla ben nasıl ödeyeyim 5000 i.birikimlerimi okula versem bu seferde elde avuçta kalmayınca gene bunalıma düşerim sıfırı tüketip.yani asgari ücretli hatta işsiz de dertli orta halli de dertli çünkü artık orta halli de değiliz

Yıllar önce ABD li şirketler ucuz iş gücü nedeniyle Çin'de fabrikalar kurdu, buralarda çalışan işçiler mühendisler o teknolojiyi öğrendiler. Şimdi Çinli şirketler Türkiye de montaj üstleri kuruyor neden mi? Bizdeki iş gücü Çin'den ucuz! Siyasiler 3 4 çocuk yapın yoksa size emekli maaşı ödeyemem derken doğru söylüyor, sistem çökecek yoksa. O çocuklar işçi olacak vergi verecek ve bize emekli maaşı ödenecek ve fazla nüfusu satacağız, diğer ülkelere insan satacağız

Bu yıl da kısmi eğitim olacağını düşünüyorum. Belki sadece özel okullar yüz yüze eğitim verir. Abimde kira alamıyor, satmaya kalksam satamam diyor

ben hep çocuğa en buyuk yatirim eğitim derdim.
ama suan elimdekini avucumdakini egitime vermeye korkuyorum.
ya hersey daha beter olursa diye.

Khomyuk ben yatarken benim kizi cise kaldiriyorum ama eger ben yatmadan cisi gelirse kendisi uyanip cisinin geldigini soyluyor.
acaba artik geceleri kendisinin uyanmasini bekleme zamani gelmismidir?
Deneyebilirsin aslında baktın kaza oluyor yne kaldırırsın. Kızlar bu konuda çok başarılı

Ne yazık ki bizim topraklarda eğitimin de değeri yok deniz. Okuyunca illa bir yerlere gelmiyorsun. Gelemiyorsun. Ben de emin değilim bundan.

ben de aynı durumdayım.çocuk ağladı burs kazanamadım ben o okulda okuyamayacakmıyım diye.içime oturdu resmen.çocuksuz olsam bir ev tutardım sahil kasabasından virüs bitene dek yaşardım insan olmayan yerden denize girerdim gezerdim gamsız yaşardım.ama evlat bambaşkaaa.aman ne olursa olsun sonu diyecek ebeveyn de değilim.ya 1 yıl sonra bundan beter bir virüs daha çıkarsa ya savaş çıkarsa para lazım olur diye elimdeki 3 kuruşu da harcamaya resmen korkuyorum.eğitime en önem veren ailelerden birinin durumu bu işte.en kötü durum belirsizlikten daha iyidir çünkü

Eğitim alan insanın geleceği, kazancı garanti değil ki. Bizde eğitim alan insana değer yok ki. Durum ortada. Yok yani. Kolejde okudu, avukat olmak istedi desen avukatlıkta bir sürü iey değişti. Değişecek de belki. Garanti yok asla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…