- 17 Aralık 2015
- 27.154
- 49.681
- 598
- Konu Sahibi chamallows
-
- #16.121
dun bu konunun farkli bir cesidini kuzenimle konustuk.Babam sana harcadığım para ile 2 tane ev alırdım der. Şimdi bende de ne oldu evde oturuyorum diyorum
Hahaha dimi, benim liseden sınıf arkadaşım emlak zengini kocası var. İki tane de doğurdu, geçen ay Uludağ'dan fotoğraf gönderiyor, bende pijamalı evde oturuyorumben özel üniversite okudum.o yıllarda okulun arkasındaki köyden bedavaya satılan minik bir tarla alaydım şimdilerde emlak zenginiydim.
kıracılar odeyemeyınce senınde odemelerın aksıycak dolayısı ıle sende sıkıntıya dusuyorsun..herkes koronadan nasıbını alıyor bır sekıldeyüzde yüz katılıyorum ama şu da var herkesin derdi de kendine büyük .mesela benim yiyecek geçim işsizlik ısınma derdim yok ama deli gibi çocuğumu düşünüyorum mutsuzum.okula gitmeyen çocuklara ders yok doğru dürüst.kendi hallerine bırakıldılar resmen.özel okula versem ayda 5000 tl den kapı açıyorlar.kiracılarım 5 kuruş ödeme yapamıyorlar aylardır.tek maaşla ben nasıl ödeyeyim 5000 i.birikimlerimi okula versem bu seferde elde avuçta kalmayınca gene bunalıma düşerim sıfırı tüketip.yani asgari ücretli hatta işsiz de dertli orta halli de dertli çünkü artık orta halli de değiliz
2 dil öğrenirse yurtdışı için önü açılır khomyuk.ben de biliyorum eğitimin çok da işe yaramadığını maalesef burda.kuzenimin oğlu var bilgisayar mühendisi.2 yıldır işsiz.düz memurluk kazandı ağırına gitti başlamadı.şu anda da öğretmen olmayı düşünüyor babama yüküm diye üzülüyor.15 20 yıl önce bilgisayar mühendisi oldun mu yırtttın hayattan demekti oysaEğitim alan insanın geleceği, kazancı garanti değil ki. Bizde eğitim alan insana değer yok ki. Durum ortada. Yok yani. Kolejde okudu, avukat olmak istedi desen avukatlıkta bir sürü iey değişti. Değişecek de belki. Garanti yok asla
ben ya savaş falan cikarsa diye bankadan bir kasa bile kiralayamayan insanim, alamam cekememde aç açikta kaliriz diyeben de aynı durumdayım.çocuk ağladı burs kazanamadım ben o okulda okuyamayacakmıyım diye.içime oturdu resmen.çocuksuz olsam bir ev tutardım sahil kasabasından virüs bitene dek yaşardım insan olmayan yerden denize girerdim gezerdim gamsız yaşardım.ama evlat bambaşkaaa.aman ne olursa olsun sonu diyecek ebeveyn de değilim.ya 1 yıl sonra bundan beter bir virüs daha çıkarsa ya savaş çıkarsa para lazım olur diye elimdeki 3 kuruşu da harcamaya resmen korkuyorum.eğitime en önem veren ailelerden birinin durumu bu işte.en kötü durum belirsizlikten daha iyidir çünkü
yapacak bir şey yok khomyukNe yazık ki bizim topraklarda eğitimin de değeri yok deniz. Okuyunca illa bir yerlere gelmiyorsun. Gelemiyorsun. Ben de emin değilim bundan.
bugun deneyeyim ozaman.Deneyebilirsin aslında baktın kaza oluyor yne kaldırırsın. Kızlar bu konuda çok başarılı
Şurada yanlış düşünüyoruz: teyzeniz asgari ücretle çalıştı, belki bagkur. Bu sistemden emekli olunmuyor sadece belli bir yaşı gecince ek maaş gibi, çalışmaya devam etmek zorundasınız.dun bu konunun farkli bir cesidini kuzenimle konustuk.
teyzem yillardir calisiyor kendini bildi bileli diyeyim 14 15 yasindan beri.
yillardir sigortasi dolu yas bekliyor ve calisiyordu hala, alacagi maas 1700 lira civari dedi.
emekli olacagim diye sigortaya yatirdigi paralari 2. bir eve baglasa ayni paraya kiraya verirdi ve bu kadar sene belkide calismak zorunda kalmazdi dedik.
amac yaslaninca bir maaşsa ve bu kadar komik bir rakam olacaksa dizlerini curutmesine ellerini parcalamasina ne gerek vardı ki.
benim kız çok geç bıraktı gece işemelerini.bzi iyi örnek değiliz sana yardımcı olamayız.1. sınıfa kadar kaçırdı ara arabugun deneyeyim ozaman.
bunum bir yaş sınırı varmı acaba yani 5 yaştan oncesine kadar kaldirilmali falan tarzinda
Eğitim konusunda gidip atılım üniversitesinde okursanız sadece üniversite diplomanız olur ama Boğaziçi, ODTÜ gibi okullarda çocuğa karakter katıyorlar, network veriyorlar. Gazi imiş, sütçü imammış bunları okuyacağına 2 yıllıkda olsa büyük bir okulda okumasını tercih ederim...Eğitim alan insanın geleceği, kazancı garanti değil ki. Bizde eğitim alan insana değer yok ki. Durum ortada. Yok yani. Kolejde okudu, avukat olmak istedi desen avukatlıkta bir sürü iey değişti. Değişecek de belki. Garanti yok asla
karşı komşum atılımda hoca duymasın ha ha haEğitim konusunda gidip atılım üniversitesinde okursanız sadece üniversite diplomanız olur ama Boğaziçi, ODTÜ gibi okullarda çocuğa karakter katıyorlar, network veriyorlar. Gazi imiş, sütçü imammış bunları okuyacağına 2 yıllıkda olsa büyük bir okulda okumasını tercih ederim...
gazinin çoğu bölümü kaliteli eğitim verir.mezun olan iyi kariyer yapan çok tanıdığım var.akademisyen oldu geneliEğitim konusunda gidip atılım üniversitesinde okursanız sadece üniversite diplomanız olur ama Boğaziçi, ODTÜ gibi okullarda çocuğa karakter katıyorlar, network veriyorlar. Gazi imiş, sütçü imammış bunları okuyacağına 2 yıllıkda olsa büyük bir okulda okumasını tercih ederim...
Bizde zeki insanlar doktor, mühendis olur sonra siyasete atılır, bizi yönetir. ABD gibi ülkelerde zeki insanlar hukuk gazetecilik okur ve siyasete atılır. Hatalardan birisi burada benceEğitim konusunda gidip atılım üniversitesinde okursanız sadece üniversite diplomanız olur ama Boğaziçi, ODTÜ gibi okullarda çocuğa karakter katıyorlar, network veriyorlar. Gazi imiş, sütçü imammış bunları okuyacağına 2 yıllıkda olsa büyük bir okulda okumasını tercih ederim...
alacagi maaşla evden gelecek kira ayni oranda olacaksa emeklilik icin calismasina ne gerek var dı diyorum işte emekli olsada hayatinda bir şey değismiyor kadinin yani.Şurada yanlış düşünüyoruz: teyzeniz asgari ücretle çalıştı, belki bagkur. Bu sistemden emekli olunmuyor sadece belli bir yaşı gecince ek maaş gibi, çalışmaya devam etmek zorundasınız.
Ben bu işin içindeyim biraz, Gazi bölündü, hacı bayram oldu. Çogu bölümü rezil durumdadır, mühendisliği fena değil, tıp da idare eder ama diğer bölümleri tırtgazinin çoğu bölümü kaliteli eğitim verir.mezun olan iyi kariyer yapan çok tanıdığım var.akademisyen oldu geneli
emekliliğimiz işimiz yoksa hem anneden hem babadan yetim aylığı alıyoruz hem de eşden farklı sigortalarsa.ama çalışınca anne babadan 5 kuruş yok.ben de sigorta ödememi durdurdum mesela.çalışmadan daha çok kazanacağım yaşlanıncaalacagi maaşla evden gelecek kira ayni oranda olacaksa emeklilik icin calismasina ne gerek var dı diyorum işte emekli olsada hayatinda bir şey değismiyor kadinin yani.
şuan gazinin kimys bolumunun online bir dersini dinliyorum eşimin yerine.gazinin çoğu bölümü kaliteli eğitim verir.mezun olan iyi kariyer yapan çok tanıdığım var.akademisyen oldu geneli
online derse şükret.ben aylardır çinlilerle aynı evde yaşıyorum bıktımmmm online toplantılarındann.hediye olarak da dandik duvar saati ve ajanda gönderdiler onları çekmeme karşılık pehhhhhşuan gazinin kimys bolumunun online bir dersini dinliyorum eşimin yerine.
kadının sesi beynimi yedi allah askina gazi gazi diyip durmayin
Sen birde hintlileri gör aman Allahım nasıl kokuyorlaronline derse şükret.ben aylardır çinlilerle aynı evde yaşıyorum bıktımmmm online toplantılarındann.hediye olarak da dandik duvar saati ve ajanda gönderdiler onları çekmeme karşılık pehhhhh
benim annem de hep bu mantikla calisti ben yiyemezsem sen yersin yarin obur gun bisey olur bir guvencen olur diye.emekliliğimiz işimiz yoksa hem anneden hem babadan yetim aylığı alıyoruz hem de eşden farklı sigortalarsa.ama çalışınca anne babadan 5 kuruş yok.ben de sigorta ödememi durdurdum mesela.çalışmadan daha çok kazanacağım yaşlanınca.herşey tuhaf.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?