- 27 Ekim 2020
- 4.052
- 3.296
- 63
- Konu Sahibi chamallows
-
- #16.201
Yaa gerçekten öyle oluyobenimki ankara oldugundan gittigimde almak benden yapmak senden derdi
pandemiden dolayi pek goremediginden heralde gidince bende misafir muamelesi goruyorum
pandemiden önce surekli gidiyordum.Yaa gerçekten öyle oluyo
yakın mı sürekli gidebiliyor musun deniz
kaynanamlar ramazandan once 10 15 kisi bir araya gelip yaparlar mantiyi.Bilmem sıraya koyduk ya her hafta birimize gibisinden yapalım dedik o yüzden
Oy özleyeceksin anneni biraz daha kalırsın o zaman bu arapandemiden önce surekli gidiyordum.
1 senedir evine 2 3 kez girdim, onun disinda gidip parkta falan gorup geliyodum 10dk.
simdi nisan gibi köye kacar aşidan sonra abime bi gider 4 5 ay goremem sanirim
yok ben dün eve geldim :) kalmadim orda.Oy özleyeceksin anneni biraz daha kalırsın o zaman bu ara
Biz yogurtlayip üstüne sos nniyetine salça biber yağ karışık yakıyoruz .kaynanamlar ramazandan once 10 15 kisi bir araya gelip yaparlar mantiyi.
siz yogurtlu tereyaglimi yiyorsunuz yoksa kayseri usulümü?
kayseride salcayla haslayip (corba gibi) icine bulyon katiyolar.Biz yogurtlayip üstüne sos nniyetine salça biber yağ karışık yakıyoruz .
Döküyoruz
Ablamın kayınvalidesi haşlayıp salcaliyor tabaklara koyuyorustune sos niyetine yoğurt döküyor.
Canım mantıyı nasıl kanserojene çeviriyorlar ya. Şu bulyonlara çok üzülüyorum, kanserojen katkı ve msg var. Haşla kemiği onun suyunda pişir mantıyı mis gibi. Bulyonu eve sokmam ben hiç, kullanılmasına çok üzülüyorumkayseride salcayla haslayip (corba gibi) icine bulyon katiyolar.
yerken sarimsakli yogurt ve sumak ekliyolar icine.
bizde sizin gibi yeriz tereyagin icinde nane salca yakar sarimsakli yogurt ustune gezdiririz
bende hic bulyon sevmem.Canım mantıyı nasıl kanserojene çeviriyorlar ya. Şu bulyonlara çok üzülüyorum, kanserojen katkı ve msg var. Haşla kemiği onun suyunda pişir mantıyı mis gibi. Bulyonu eve sokmam ben hiç, kullanılmasına çok üzülüyorum
Resmen gerizekalıymış onlarbende hic bulyon sevmem.
gecen sene kurbanda kiza ilikli kemik suyu haslamistim odun atesinde 6 saat kadar kaynatip, yengeleride istemisti onada yapmistim kadin bayramin 3.gunu gelir alirim demisti siz kalkin o guzelim et sularini 3.gun gelmeyince cikarin buzluktan atin.
gelmediyse sen kullan niye atiyosun yani
Biz suda haşladıktan sonra sarımsaklı yoğurt üstüne de tereyağlı salçalı sos yapıyoruz tavsiye ederimkaynanamlar ramazandan once 10 15 kisi bir araya gelip yaparlar mantiyi.
siz yogurtlu tereyaglimi yiyorsunuz yoksa kayseri usulümü?
Ne saçmalık ya ben çok severim bulyon kullanmam senin gibibende hic bulyon sevmem.
gecen sene kurbanda kiza ilikli kemik suyu haslamistim odun atesinde 6 saat kadar kaynatip, yengeleride istemisti onada yapmistim kadin bayramin 3.gunu gelir alirim demisti siz kalkin o guzelim et sularini 3.gun gelmeyince cikarin buzluktan atin.
gelmediyse sen kullan niye atiyosun yani
bizde oyle yapiyoruz canim, kaynanamlar corbamsi sekilde yiyorlar.Biz suda haşladıktan sonra sarımsaklı yoğurt üstüne de tereyağlı salçalı sos yapıyoruz tavsiye ederim
bende anlamadim paket paket bulyon aliyolar milletin arayip bulamadigi ateste fokur fokur kaynamis ilikleri icine akmis kemik suyunu cope atiyolar.Ne saçmalık ya ben çok severim bulyon kullanmam senin gibi
Kağıt bardaklara koyarım Bi pilavda falan inanılmaz tat veriyo
millet arayipta bulamiyor bunlar çöpe basiyor anlamadim ki.Resmen gerizekalıymış onlar
Mantıya atmiyorduk ama soğanı sumaklayip yanına koyuyordukbizde oyle yapiyoruz canim, kaynanamlar corbamsi sekilde yiyorlar.
yalniz sumak acayip yakisiyo mantiya
mantinin kendisinede cok yakisiyor.Mantıya atmiyorduk ama soğanı sumaklayip yanına koyuyorduk
Aciktir sen beni aciktirmantinin kendisinede cok yakisiyor.
Biz derindondurucudan çıkardık pişirdik valla canımı mantı çektirdinizAciktir sen beni aciktir
Yarasinnnn.Biz derindondurucudan çıkardık pişirdik valla canımı mantı çektirdiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?