Geçinemeyenler kulübü

Evet gelişen komplikasyonlari biliyorum, o yüzden aksilikler olmazsa diye belirterek yazdım zaten

Mis gibi, gerekli bir şey değil.
Öyle abartıldığı gibi de değil zaten ama sunni fena
Ben çok istekliydim sezaryene, nasip olmadı.
Ola ki es kaza 3. falan gelirse kesinlikle sezaryen olacağım.
Ben bu acı ile nasıl ölmüyorum acaba diye düşündüm epey sancı esnasında ki acı eşiğim yüksektir.

Bildim bildim, arkadaşımın doktoru
Şu doktorlardaki en sevmediğim huy, baştan tavırlarını söylemiyorlar.
Kimi sezaryen yanlısı, ne olursa olsun her şey yolunda olsa bile ameliyata alıyor, kimi sağlık sıkıntısı olmadan asla ama asla öyle bir seçenek yok gibi davranıyor.
Hamile kadın zaten kafa bir dünya, şaşkoloz şekilde kim ne derse tamam deyip geçiyor falan

Bu nasıl bir şanstır yaaa. İlk kızımda 13 saat ikinci de 9 saat sancı çektim ben
Ben de hep doğum sonrası o ferahlama hissini merak ettim ama öyle deme. Hatta kayınvalidem annem fln lohusalığı kötü yaşamamı buna bağladılar. Doğurduğunu anlayamadı bu ya diyorlardı bana
Sezeryanın da oturması kalkması çok dert ya. Birinde peşin çekiyorsun sonra rahat ediyorsun diğerinde taksit taksit bi hafta on gün çekiyorsun bence

Hamileliğin 4. ayında doğum şeklini konuşacak mıyız diye sormuştum. Herşey yolunda giderse normal, gitmezse sezeryan olacaksın. İsteğe bağlı sezeryan yapmıyorum demişti.

Yok khomyuk, gayet eski tarla usulü iki doğum yaptım, epidural açıldı ama verilmedi, sunni ise 12 saatten fazla.
Çok dikişim vardı, düz oturmam 1 ayı geçti.
Dikiş acısının gitmesi ise 6 ayı buldu.
Lohusalık, bebeğe adapte olamama, süt gelmemesi, bebeğin emmemesi yani aklına gelebilecek her sorunu yaşadım.
Hiçbiri doğum şekliyle alakalı değil, göbeği de kilosu da duruyor zaten.
Tutturmuşlar bir sezaryen sebepli diye bunlara, yok anacım çayırda doğurur gibi doğurdum yine olmadı

Doğum her türlü zor. İlk doğumda kontrolsüz yırtılma olmasın diye kesi atacağım demişti. Dikişler çok uzun zaman zorladı beni tuvalette. Kanamam 2 ay sürdü ve ilk ay hasta bezi ile dolaştım hep.
Bir de tabi normal doğumda ıkınmanın hediyesi olarak hemeroitten çok çektim.

Analık ne zor iş arkadaş yaa

Analık ne zor iş arkadaş yaa
Sorma, biz bunları yaşarken babalar diğer odada kahkaha atıyor, en fazla doğuma girip tanık oluyor, bitti gitti.
Hamileliği ayrı, doğurması ayrı, doğum sonrası apayrı, bebeği büyütmek zaten aman Allahım, bedavadan baba olmak kadar güzeli var mı...

Ben rahata alışkın tembel insandım. Hamileliğim aşırı rahattı. Keçi gibi gezdik, tatillere gittik fln sonra gittim doğurdum. Kombine sezaryan sürekli basıp düğmeye epidural alıyordum. Hemşire iki gün acayip yardımcı oldu fln derken ben eve döndüm. Allahım hem kimse almasın diye kıskanıyorum hem o epiduralin sırt ağrılarından inliyorum. Doktor bebek iri kan şekeri çabuk düşer gece de iki saati geçirme dedi zırt pırt emzir uyuyamama, üstüne mastit dertleri, o süt baloncukları fln tepe taklak oldum. Her gece ağlıyordum emzirmel çok zor çok ağrılı nolur mama al bana diyorum adam tamam diyor gidecek oluyor, duur sakın tomrisi okudum emzircem ben diyorum fln. Kocamı da manyak ettim. O epiduralin sırt ağrısı zaten canımdan bezdirdi beni. Bir hafta her yatağa oturmal kalkmak desen işkence. Çok zor geçmişti ya. Bir yaşta odasını ayırdık, geceleri emzirmeyi kestim gecede üç dört kere uyanmaya başladım normale dönmesem de makul bir insan olmaya başladım. Bir yıl ama şeytan gibi bir şeydim ya.

Ben iki doğuma da soktum kocamı. Beraber doğuracağız ben tek başıma yapmadım bu çocuğu dedim:))

Her iki doğumdan sonra da eli ve kolu tırmık içindeydi garibimin

Ama baba olmak bence de çok iyi birşey. Anne dediğin gariban fiziksel, psikolojik dünya kadar sıkıntı ile uğraşıyor, baba havadan evlat sahibi oluyor.

Burcu sen okuma annem bunları

Ay evet kesinlikle. Geceler sen kalkarsın hep büyüyünce babacı olur diye umarsın ama her dertte anneye gelinir. Babanın tek olayı çoşku vermek işte, iki kudurtur sonra ondan kralı da yok

Büyüdükçe dertler de büyür diyorlar, hadi oradan anneliğin en zoru ilk 1 sene bence.
Epidural ağrısını 1 sene, diğer doğumuma kadar çektim ben de, ikinci doğumda ağrı yapmadı.
İşte bedevi şansım açtırıp da ilacı alamamak oldu
Ellerim karpal tünel, doktor ameliyat diyor ben yine hamileyim, çocuk emmez ben sağma makinesiyle ineğe bağlamışım, damla damla gelecek diye bir kolumda mama verip, diğer yandan göğsümü çekiyorum falan, su veren yok, yemek veren yok.
Öffff, Allahım isteyen herkese versin ama bana değil artık ya...
Düşündükçe kendime acıyorum.

Emzirme çok sıkıntılı iş yaa, ilk kızımı 13 ay emzirdim. İkincisini 24 ay. Ama emzirmeye bayılıyorum diyenleri katiyen anlamıyorum zira sıkıntıdan patlıyordum emzirirken:)

Ay evet kesinlikle. Geceler sen kalkarsın hep büyüyünce babacı olur diye umarsın ama her dertte anneye gelinir. Babanın tek olayı çoşku vermek işte, iki kudurtur sonra ondan kralı da yok
Bak dün akşam 5’te işten geldim. Küçük kızın odasını temizledim, nevresimini değiştirdim.Çekmecelerini düzenledim. Büyüğü yıkadım, ödevini yapmasına yardım ettim. Yemeği hazırladım. Eşim geldi 18:30’da sofraya oturduk.

Yemekte kızların çenesi düşünce siz daha önce yesenize yemeğinizi, ben de sakin sakin yemek yiyeyim diyor adam

Adam uyurken yanından sessizce kalkayim dediğim zaman bacaklarım bir citlamaya başlıyor her adımda. Mahsus yapar gibi ya .

Normalde dikkat etmeye calismasam asla ses çıkmaz
Vay arkadaş

filmdelisi kreş panduflarını nereden aldın? Benim küçüğe de lazım olacak haftaya.
Bulamadım ben istediğim gibi.
Daha doğrusu kavga etmemeleri için aynı üründen iki tane gerekiyor ama numara yoktu.
Yazlık spor ayakkabı gibi aldım kumaş, esneyen, altı taban sadece.
Genelde viccodan alıyoruz pandufu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…