Geçinemeyenler kulübü

Emzirme çok sıkıntılı iş yaa, ilk kızımı 13 ay emzirdim. İkincisini 24 ay. Ama emzirmeye bayılıyorum diyenleri katiyen anlamıyorum zira sıkıntıdan patlıyordum emzirirken:)
Ya bana kayınvalidem sürekli anlatırdı şahane de muhteşemde bilmem ne. Hepsini 2,5 yıl emzirmiş fln. Birini 4 yaşında zor bıraktırmış. Kadın emzirme aşığı biri. Benim yaşadığım hayal kırıklığını düşünsene. Çok zor ve acılı bir şeymiş. Resmen kandırılmış hissetmiştim kendimi

Ben de spor ayakkabımı alsam, panduf mu bilemedim. Spor ayakkabı daha rahat olabilir aslında.

Ben bu çocuk olayının tamamı ile ilgili kandırıldığımı düşünüyorum
Hamilelik için hayatımın en güzel dönemi diyenler vardı mesela. Ben 16 hafta arasız kustum. İki güne bir açlık ve susuzluktan ölmemek için serum yedim. Bel, sırt ağrısı, kaşınma vs elli tane problem oldu.

Sonra dediler ki kucağına aldığın an dünyanın en mutlu insanı oluyorsun. Benim ilk hissettiğim duygu dehşetti. Ben ne halt ettim, nasıl öldürmeden bakacağım ben buna diye düşündüğümü hatırlıyorum

Emzirme dediğin zati sıkıntı başlı başına, yok göğüs yarası, mastiti bilmem ne.

Mesela ben 8 senedir çocuk bakıyorum. Acayip sıkıldım. Ya sadece tırnak kesmek bile bir iş. Pazar günleri kendiminkiler dahil 60 tırnak kesiyorum yahuu

O ilk şokla bende herkese ne zaman normal eski hayatıma döneceğim diyordum tabii o zaman hayatımın o döneminin kapandığını idrak edememişim. Şimdi şimdi anlıyorum ki o gamsız tasasız eğlenceli dönem kapanmış. Artık fiziken yanımda olmasa bile endişe edeceğim biri var. Sevgisi zamanla emek verdikçe artıyor ama o artış da endişe olarak da büyüyor, bitmeyen bir karın ağrısı

Geçen hafta parkta 4 aylık bebeği olan bir kadın bana aynı soruyu sordu:) Ben de eski hayatına dönemeyeceksin ama en sıkıcı kısmı atlatmışsın, daha keyifli olacak herşey dedim:)

Valla beklediğimden zormuş annelik ama şansız bir dönemde de anne olduğumuzu düşünüyorum. Benim annemin zamanı iyiymiş, zira hiç beni ve kardeşimi okuldan alıp bırakma gibi bir dertleri olmadı. Ödevim var mı bilmedi. Oyun oynamak zorunda hissetmedi kendini. Sokakta büyüdüm zaten. Şimdi güvenlikli sitede 8 yaşındaki çocuğun parkta başını beklemek zorundayım

2 çocuk ayak tırnakları dahil 40 tırnak ediyor. 20 de benim
Ay ben ayakları saymadım
Benim ayak tırnakları üç dört aya bir uzuyor
Yoklarmis gibi adeta o yüzden aklıma ayak tırnakları gelmedii korktum 5 çocuk var diye

Ay ben ayakları saymadım
Benim ayak tırnakları üç dört aya bir uzuyor
Yoklarmis gibi adeta o yüzden aklıma ayak tırnakları gelmedii korktum 5 çocuk var diye
Ay Allah korusun İki tane canıma yetti, daha fazlasını bünyem kaldırmaz.

Benim kızların çok hızlı uzuyor tırnakları, benim ayak tırnaklarımda batık problemi var, sık kesiyorum o yüzden

Ay Allah korusun İki tane canıma yetti, daha fazlasını bünyem kaldırmaz.

Benim kızların çok hızlı uzuyor tırnakları, benim ayak tırnaklarımda batık problemi var, sık kesiyorum o yüzden
Ben o batık problemini tırnakları düz kese kese düzelttim ayaklarimda

Benimde oluyordu ve dolama hastalığı oluyordu sonunda.
Yani işte batık yerinden iyice şişip içinden iltihap akması durumu .

Acaba pediküre mi gitsen , bir müddet gidince ki seninki hizli da uzuyorsa kızların gibi , maksimum 6 ayda filan sonuç alırsın diye dusunuyorum denemediysen eğer.

Gidiyorum ayda bir, düzenli pedikürden sonra epey yol aldı ama düzelmedi.

annemizin bizim icin tasasi ne zaman bitiyorsa bizim icinde o zaman bitecek tasasi
yani hiç bir zaman
ay bi buyuseydi ay bi yuruseydi,konussaydi rahatlayacagim
hiç te öyle olmuyormuş okula başlasada azicik kafami dinleyebilsem diyosun, bu seferde dersleri bitmiyor.
sonra hop ergenlik basliyor yillarca ergenlik tribi, o bitiyor universite sıkintisi (okursa) sonra is buldu bulamadi evlendi evlenemedi.
evlenincede bitmiyo tabi anasiyla yada babasiyla danasi olarak yine basimizdalar

oturmasi degilde, o dikislerle yataktan kalkmasi cok fena.
ben hic yatmadim mesela hep ayaktaydim ama gece uyudugum zaman kiza kalkmam bi 30 sn suruyodu.
saga donuyosun aciyo sola donuyosun aciyo dogrulamiyosun zaten acidan o an.
panda gibi yuvarlanarak indim bir hafta yataktan

eldivenide oraya buraya surup sonra yalamayacak mi
cocuklar neden ellerini yaliyo acaba.
denizin bie kac arkadasinda da var ayni sey.
gecen haftalarda denizde de var di napiyosun oyle dedim kendimi temizliyorum dedi kediler oyle yapiyomus

Ay evet kesinlikle. Geceler sen kalkarsın hep büyüyünce babacı olur diye umarsın ama her dertte anneye gelinir. Babanın tek olayı çoşku vermek işte, iki kudurtur sonra ondan kralı da yok
ay birde bu gece azmi uyandi ne demeleri yokmu sabah uyaninca.
hmmm az uyandi tabi cunku hic uyumadik ay suraya suan lohusalik zamanindan bir resmimi atmak istedim ibreti alem olsun diye

ay birde bu gece azmi uyandi ne demeleri yokmu sabah uyaninca.
hmmm az uyandi tabi cunku hic uyumadik ay suraya suan lohusalik zamanindan bir resmimi atmak istedim ibreti alem olsun diye
Ahahaha o bende de var. Mutfakta oturuyorum bebe kucağımda, gözlerim mosmor, üstümdeki gömlekte süt lekeleri, saçım darmadağınık. Gülümseyememişim bile. Resmen mutsuzluk akıyor
Bi lohusalık bi tuvalet işi ızdırabımdı resmen benim
Lohusalığımda 1 yıl sürdü gerçi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…