Geçinemeyenler kulübü

Eskiden ortalamanın üstünde sayılanlar şu an yer altında gibi ya. 2 çocuğa hakkıyla bakmak icin ne kadar kazancaz daha anlamadım ki
Çok
Biz geçen hesapladık, iki çocuk koleje gidiyor desek, her türlü ihtiyaçlarını kısmadan almak, onlara üst değil ama standart bir hayatı sunabilmek için gerekli aylık gelir minimum 30 35 bin.
Ha daha azına da koleje gider, a değil c sınıfı bir okul olur, düşük marka giyinir, senede 1 tatile gider vs onda da 20 25 bandı.

Eskiden ortalamanın üstünde sayılanlar şu an yer altında gibi ya. 2 çocuğa hakkıyla bakmak icin ne kadar kazancaz daha anlamadım ki
Şöyle söyleyeyim. Büyük kızın okulu aylık 3300 lira, küçüğün bakıcısı asgari ücret+sigorta yani 3500’de o. Bu sadece eğitim+bakım masrafı. Daha giydirmedik, yedirmedik,gezdirmedik, kursa göndermedik ve en önemlisi oyuncak almadık:))

biz eymire aracla giriyoruz ama hic bir anlami olmuyor ki, eymire aracla girdigimiz zaman surekli laf yiyoruz şurda bile mazot benzim kokluyoruz rahat yok bu ne ya diye haklilarda
kiz kucukken giriyorduk simdi bisiklet alip sure sure geziyoruz.
artik fi tarihinde kaldi tabi yaza kaldigimiz yerden devam

Bizim iki çocuk, masa sandalye falan derken çok yük oluyor ya, o yüzden vazgeçtik Eymir’e gitmiyoruz artık. Küçük uzun süre yürüyemiyor, kucak istiyor falan.

Aynen katılıyorum. Ankara için durum budur

Bizim iki çocuk, masa sandalye falan derken çok yük oluyor ya, o yüzden vazgeçtik Eymir’e gitmiyoruz artık. Küçük uzun süre yürüyemiyor, kucak istiyor falan.
arabasi panda bisikleti falan yok mu rahat oluyor ama elinizde masa sandalye oluyo sizinde haliyle surmekte zor olacak onun bisikletini.

arabasi panda bisikleti falan yok mu rahat oluyor ama elinizde masa sandalye oluyo sizinde haliyle surmekte zor olacak onun bisikletini.
Benim iki kızımda da şöyle bir durum oldu. O bisikletleri iki dakika sürüyorlar, sonra inip arkasından ittireceğim diye tutturup, bisikleti devirip, kendini de yere düşürmek suretiyle zincirleme bir sürü probleme sebep oluyorlar. Aynı şey bebek arabası için de geçerliydi

elecda ben bir sirt cantasina denizin bebeklikten kalma pazen orta boy bir battaniyesini koyuyorum , kucuk bir de termosum var benim cantaya onlara atiyorum, esimde 2.bir sirt cantasina yiyeceklerimizi aliyo bu sekilde rahat oluyo.
yere serip oturuyoruz.

Korkunç masraflar iyi ki tek çocuğum var dedim şimdi tekrardan.ikisini asla okutamazdım

bizimki de o modda hatta bir ara iyice cosup anne sen otur ben sureyim moduna geciyo.
gole surmedigi surece hic bulasmiyorum ister dussun ister kalksin dusersin diyorum umursamiyosa yasayip gorsun modundayim keyfi bilir.
yorulunca mecbur oturuyo yerine

Tek çocuklu hayat güzel yaa. Biz de bir de küçüğün yedekleri, mama önlüğü vs bir sürü zımbırtının olduğu bir çanta daha oluyor. Zaten iki çocukla bir yerlere gitmek, güzel vakit geçirmek falan olası değil:) Bazen paylaşıyoruz biz çocukları öyle daha iyi oluyor:)

benim planlar hep tek cocuk ustune tabi
sizin x2 olunca 4 canta gibi dusunmek lazim.
hacettepenin de boyle bir yeri var sanki yanlis mi biliyorum

Korkunç masraflar iyi ki tek çocuğum var dedim şimdi tekrardan.ikisini asla okutamazdım
Değer mi diye düşünüyorum ben de. Hakikaten gereksiz yüksek masraflar. Mesela ben 8 senedir bakıcı parası ödüyorum. Onun yerine annem hayatta olsaydı veya kayınvalidem burada olsaydı ve baksaydı bir sürü para cebimize kalırdı. Çalışmasaydım daha mı rahat yaşardık diye de düşünüyorum bazen. Anne çalışınca bakıcı, kreş vs dünyanın masrafı çıkıyor

Ben çok bilirim kucağımda çocuk, bir elimle boş bebek arabası sürdüğüm günleri

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…