Geçinemeyenler kulübü

Ha ha ha Aklıma kapalıçarşıdaki su akıntılarından altın toplayanlar geldi. Atolyelerden çıkan çok çok az altının peşindelerdi belgeselde izlemiştim. Para kontrolü yapmak isterdim sayfa sayfa binlerce. Arada bir sayfayı yırtıp cebe atma imkanı olsaydı tabii

Ben de sarı altın sevmiyorum, taslı altın yüzük alabilirsin dur atayım.

Altın Tektaş Yüzük sunun gibi
Güzelmiş bu, ama altında işçilik ve ayar meselesinden kaynaklı çok fiyat değişikliği oluyor. Mesela sarı altın dediğimiz altın, 14 ayar diye düşünelim. İçinde %58,5 altın var. Kalan kısmın önemli bir kısmı nikel, gümüş ve bakır. Kırmızı altında bakır oranı, beyaz altında gümüş oranı, sarı da nikel oranı fazla. Bu nedenle aslında pahalı satıldığını düşünüyorum altının. Mesela benim bugün aldığım yüzük çelik ve 400 lira, görseli ekliyorum.

Eklentiler

• 56D91555-C782-40E7-9598-08D8CA61AB77.webp
    14,3 KB · Görüntüleme: 29
Ya cok takılmamak lazım. Ucuza alıp sıkıldıkca satıp yenisi alma istegin varsa mantıklı seninki de cok güzelmiş. Ben cok kullanmam tektasımı bile en son evlilik teklifinde takmıştım bak şunu da atayım. Belki isteyip alan olur.

Ramat analizi diye birşey var. Altın fabrikasının çöpler atılmaz, yakılıp kül haline getirilir ve o külden altın geri kazanılır. Aynı şekilde işçi kıyafetlerinin yıkandığı sudan da altın ger kazanılır. Bu analizlerde de çalıştım ben. Senede yarım kg’ya yakın geri kazandığımız oldu

Aşırı kimyasala değdirme ama bozuluyor çelikte olsa sen daha iyi bilirsin mesleğin. Taşların parlaklığı gidiyor.

Yalnız çalıştığım fabrikanın ürününü atmış olman epey ironik oldu benim açımdan

Nazi kampı gibiymiş çekilecek meslek değil

Aşırı kimyasala değdirme ama bozuluyor çelikte olsa sen daha iyi bilirsin mesleğin. Taşların parlaklığı gidiyor.
Aynen, suya falan da çok temas etmemesi lazım. Bir bakım mendili var swaroskinin, daha önce almıştım. Haftada bir onunla silmek epey ömrünü uzatıyor bu tarz ürünlerin

Aynen, suya falan da çok temas etmemesi lazım. Bir bakım mendili var swaroskinin, daha önce almıştım. Haftada bir onunla silmek epey ömrünü uzatıyor bu tarz ürünlerin
5 yıl önce morhipo yüzde 80 indirimle satmıştı epey aldım swarovski takı ama bendekiler at nalı gibi gerdanlıklar kullanamıyorum günlük olarak kutularında çürüyorlar yıllardır

Eklentiler

• image.webp
    69,4 KB · Görüntüleme: 36
5 yıl önce morhipo yüzde 80 indirimle satmıştı epey aldım swarovski takı ama bendekiler at nalı gibi gerdanlıklar kullanamıyorum günlük olarak kutularında çürüyorlar yıllardır
Ben çok minimal takı severim. Sayı olarak da çok azlar. Toplasan 10 parça takım anca vardır ve hepsini severek kullanıyorum.

Ucuza paçayı kurtarmışsın.
Ben geçen haftalarda tek çocuğa o fiyatlara anca çıktım.
Mağazalar kapalı mı hala?

Buranın en fakiri benim sanırım
Evlenme teklifi ettiği mini minicik tektaş yüzük ama aşırı minik, minicik elmas bi kolye küpe takım var düğünde takmıştım, oğlan doğunca hediye edilen mini minicik bir safir kolye var o kadar. Bir de anneannemden kalan altın bi küpem var. Hepsinin de boyutu miniğin miniği yani satsam para da etmezler

Benimkiler de minimal hep. Kızı kreşe göndermedim bastım paraları bunlara. Pişmanmıyım hayır. Çünkü şu ekonomi de gümüş yüzük almak hayal olmak üzere

Benimkiler de minimal hep. Kızı kreşe göndermedim bastım paraları bunlara. Pişmanmıyım hayır. Çünkü şu ekonomi de gümüş yüzük almak hayal olmak üzere
Ben takamıyorum da. Annem de anneannenin küpesini sen takmazsın öyle sarı altım birini kolyeye çevir diğerini de sat tektaş küpe yap diyor. Küpe takamıyorum çünkü belki onu takarsın diyor ama o da üstüne para gerektirir içime de sinmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…