Geçinemeyenler kulübü

Elbette alınır.
Taş büyüdükçe fiyat artar.
Yüzük hele küpe en pahalı parçalardır çünkü bütün.
Ama coronet, baget, yansıtmalı denilen modeller bir sürü küçükten oluşur.
anladim.
parcali ufak tefek taslardan olusursa ucuz, ama tek (parcalanmamis) taş seklinde olursa pahali

elmasla pirlanta farkli seymi
Ahahahahsh
Evet ilgin yok, anladım
Ben iyi taşı ucuza alma peşindeyimdir ve aldığım hiçbir şeyden zarar etmedim.
Hatta şuan bakarken bir daha gördüm, 4 katı değer kazanmış ürünlerim.
Bunun için taşın büyük ve sertifikalı olması gerekir, sevmek haricinde bir yatırım, evladiyelik olarak bakıyorum ben olaya.
Ama küçük bütçeyle, 14 ayar alacağıma taşa basarım.
Ya da gider gerçekten imitasyon alırım.

anladim.
parcali ufak tefek taslardan olusursa ucuz, ama tek (parcalanmamis) taş seklinde olursa pahali
Aynı gerdanlığa toplam 2 karat taş da kullanabilir, 4 karat da.
Ya da aynı ürün diyelim ikisi de 4 karat ama yine 2 katı fyatına olabilir.
Sen gözle bakınca aynı zannedersin yansımadan dolayı ama fiyatı 2 katıdır.
Ne kadar çok taş varsa fiyat artar, taşlar büyürse fiyat artar, taş 4c özellikleri yükseldikçe artar.

Bu sevda işi resmen

yani altin yerine elmas alsam mesela oda kâr ettirir mi?
bir ara onlar zevk icin alinir kâr olmaz gibi bisey soylemistiniz.
gercekten ben hic altindan elmastan pirlantadan anlamam.
hic ilgim olmadi boyle seylere.
birikimlik ceyrek falan alirim ama gerisinden anlamam yani.

ay çok çetrefilli yahu
bune boyle ben ugrasamam.
abim evlenme teklif edecegi zaman zene gitmistik adam anlatti anlatti biz abimle oyle bakiyoruz ne diyo bu diye
en son abim dediki beyfendi biz anlamiyoruz, siz bana soyle evlenme tekliflik ise yarayan yuzuk modellerini cikarin biz secelim demisti
adam bakti biz anlamiyoruz atiyorum 2000 lik falan cikardi yok yahu bu cok ucuz olmaz falan diyoruz neden cunku pirlanta yani 2000 olmamali kafasindayiz teklik parasina pirlantami olur ya falan modundayiz

Birikimlik elbet değil.
Tabii 5 er karat taşlar almıyorsak
Ama hem takı seviyor, kullanmak istiyorum hem de paran heba olmasın istiyorsan, altın set yerine pırlanta olmalı derim.
Taş kurları dolarla çünkü.
Elmas, pırlantanın işlem görmemiş hali diyebiliriz.
Pırlanta şekli almadan önce, düz bir kesimle elmas oluyor, ondan sonra devreye işçilik girdiği ve konik şekile gelmesi için onlarca mikronluk pürüzsüz kesikler atılıp pırlanta şeklini alıyor.
Uluslararası sertifika yoksa değer kaybedersin elbet ama artık ikinci el uygulama ya da mücevherde çok moda.
Bizim ülkede dolar kuruyla olan bir şeyin değer kaybetmesi mümkün değil.

bos bir zamanimda oturup tek tek arastiracagim elmas ne pirlanta ne swarowski ne diye umarim dogru yazmisimdir onuda

bos bir zamanimda oturup tek tek arastiracagim elmas ne pirlanta ne swarowski ne diye umarim dogru yazmisimdir onuda
Swarovski şeyler laboratuvar pırlantası diye geçer.
Elementlerle yapay ısı verilerek insan yapımı şekilde oluşturulur, yani doğadan alınma değil.
Ondan yarı değerli taşlardır.

kulpsuz hamit mi resatmi neyse ondan der yengem hep ama nerde kulpsuz alacak para
Demi ya Bi ara 800 Dü çeyrek elimde para vardı alıyım koyuyum kenara dedim herhalde kar edebilmem için senelerrr geçmesi lazım zaten ne zaman almaya kalksam yükselir bozdururken düşer hayatta şaşmaz biliyorum doğru değil ama napıyım en iyisi vadede tutmak parayı benim için kafam rahat ne getireceği belli

benim zamaninda 156 liraya aldigim ceyreklerim var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…