Geçinemeyenler kulübü

İlaç milaç yok işin içinde.
Çocukları her aşı için telefonla aramalarını muayene diye girmiş mesela.
Enteresan, sadece onlar ücret alıyor diye biliyordum, bizden kesildiğini bilmiyordum.
aaa hicmi eczaneye gittiginde borcunuz cikiyor demediler
yani canim hastanelerden fark aliyorlardi kaldirdilar hülooo olayi var ya artik eczanelerden aliniyor.
adamlar hakli hastanede odemiyosun sonucta

İlaç milaç yok işin içinde.
Çocukları her aşı için telefonla aramalarını muayene diye girmiş mesela.
Enteresan, sadece onlar ücret alıyor diye biliyordum, bizden kesildiğini bilmiyordum.
Asilar bittikten sonra boy kilo takibine devam ediyorlar galiba. Pandemi sebebiyle gelmeyin siz söyleyin yazalim dediklerini de muayeneden saymış olabilirler.

Sen bütün Ankara’ya uzaksın yahu:)) Bence yakına taşınmayı düşünebilirsin.
ahahaha
düşüncem hep varda evin kredisi kafami karistiriyo.
2024 aralikta bitecek bir kredi icin simdiden satip ev parasindan 50 60 bin dusurmek mantikli gelmiyor.
bi taraftan kızın okul işleri için burası gercekten cok sıkıntı kred anaokulu da olsa egitim hayatina burda baslamasini istemiyorum.
kendimde gitmek istiyorum ama iste o 50.bin kayip kafami karistiriyo daha guzel bir ev alabilecekken alamayacagim 3 sene disini sık diyorum o yüzden kendime.
esimin dedesinin arsasi var proje falan belirlendi insaatlar baslarda payimizi verirse burayi satmama gerek kalmaz.
yaza netlesir her şey.

Evi kiraya verip kiraya çıkmayı düşünmez misin? Kiralar birbirini ödet muhtemelen. Kreşin düzgün bir semtte olması bence de önemli bir konu.

Evi kiraya verip kiraya çıkmayı düşünmez misin? Kiralar birbirini ödet muhtemelen. Kreşin düzgün bir semtte olması bence de önemli bir konu.
burayi kiraya versem gidecegim yere ustune eklemem gerek en kotu 400 lira falan civari, kredi + kira masrafi beni zorlar şuan.
birde eşyalar sigdi sigmadi perdesi uydu uymadi vs.
en azindan kendi evime gidersem uymayan perdeyi kendi evime yeniden diktirmis olurum vs.
kiracılığı sevmiyorum birde

Şu an yaşadığım ev benim 6. evim. Daha öncekilerin tamamı kiraydı. O kadar alışkınım ki taşınmaya, hemen ev toplayabilirim:)

Şu an yaşadığım ev benim 6. evim. Daha öncekilerin tamamı kiraydı. O kadar alışkınım ki taşınmaya, hemen ev toplayabilirim:)
her ev icin ekstra bir masraf olmadimi?
yani atiyorum birine perden uymuyor, oteline halin kucuk geliyor yada salon takimin sigmiyor odalara bolmek zorunda kaliyorsun vs tarzi.

Ben halaa kiradayım. Kendi evlerimiz memlekette kirada. Yahudiler gibi evleri eskitip yenisine taşınıyoruz.1 milyona yakın para vermem eve. Arsadan bağlıca arkasında girdik yapılırsa taşınırmıyım onu bile bilmiyorum

elecda benim ki birazda gördügünu uygulamak sanirim yani ben kendimi bildim bileli herkes kendi evinde, buna teyzelerim dede babaanne anneanne vs de dahil.
kirada oturan yok pek.
illa kendi evimde oturacagim kucukte olsa benim olsun mantigi yerlesmis sanirim
bizde genclerde evlenirken ilk once evini alir mesela esyaya ona gore bakarlar.
bir tek abim tayinci oldugu icin evlenirken alamadi oda bu sene aldi, mersinde kalacagina kanaat getirdigi icin en azindan kendisi doguya gitsede esi ve cocugu gitmeyecek vs.
kiracilik nasi bir sey bilmiyorum sanki hadi bisaltiyoruz deseler her sene tasinma derdim olacak gibi

her ev icin ekstra bir masraf olmadimi?
yani atiyorum birine perden uymuyor, oteline halin kucuk geliyor yada salon takimin sigmiyor odalara bolmek zorunda kaliyorsun vs tarzi.
Aslında olmadı. Çünkü eşyalarıma uygun büyüklükte evlere taşındım hep. Sanki o eve göre eşya almışız gibi oldu:) Benim perdelerim yere kadar uzun. Pay diktirmiştim altına. Taşındığımız eve göre kestirmeden kısaltıyorum veya uzatıyordum.

Bu kadar ev değiştirdim, sorunlu ya da evi satıyorum çıkın diyen bir ev sahibi ile karşılaşmadım. Belki şanstır tamamen bilemiyorum. Bence sıkıldığında semti ve evi değiştirebilmek iyi bir şey:)

Ben kendi evini kiraya verip kirada oturmayı mantıklı buluyorum. Mesela bizim sitede bahçe katı dairelerde kiracı çok. Çünkü küçük çocukları var. Çocuklar büyüyene kadar bahçede kiracı, sonra apartman katı bence çok mantıklı.

1 milyon için şöyle söyleyeyim. Bizim evi 2014’te personel satışı döneminde aldık. O zaman 500.000’di evin fiyatı. 125 peşin verip kalanı kredi çektik. Kredi hala devam ediyor. Geçen satış ofisine sorduk, bizim evin değeri 1.350.000 olmuş. Benim bu kadar parayı biriktirme ihtimalim yoktu. Çünkü ailelerden kalan veya maaş dışı bir gelir kaynağımız yok. Hiç olmadı. İyi semtte gayrimenkul her zaman kazandırır diye düşünüyorum.

aslinda istediginde begendigin eve gidebilmek sıkıldiginda degisebilmek guzel bir şey evet.
kiraci olsaydim parasini basip alamayacagim evlerde otururdum sanirim
ama iste genel olarak aileden gelen eli zengin ediyorsun mantigi agir basiyor.
sonra boyle tıkılıp kaliyoruz
genclerin evlenir evlenmez borc altina girmesi mantigina cok karsiyim mesela suan.
3 5 sene ye ic keyfine bak kredi borc harc derdine dusme kendini yipratma modundayim.
ev dedigin her zaman aliniyor ama o 25 30 yasin enerjisi geri gelmiyor.
zaten yillarca calismak zorundayiz bir ev degilmi nasil olsa alinir yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…