Geçinemeyenler kulübü

Bence de saçma. Ben 2006’da evlendim. 2014’te ev alabildik. 2017’de kendi evime taşındım, zira aldığımızda ortada bir ev yoktu:)) Borcumuz 2024’te bitecek ki ben çok sıkışmış vaziyetteyim borç ödemekten:)

benim tek tesellim kiz okula basladigi sene butun borcum harcim bitmis olacak.
bir tek arabanin yenilenmesi lazim onada zaten gidip 200 300 binlik araba alacak degilim.
kendimizinkinin ustune maksimum 40 50 bin koyar aliriz onu odemekte zorlamaz bizi zaten.

Bu şartlarda hiç birisini tek başıma yapamam, en iyisi zengin bir koca bulayım

Bu şartlarda hiç birisini tek başıma yapamam, en iyisi zengin bir koca bulayım
yaparsin yaparsin merak etme.
hatta tek iken daha rahat yaparsin.
esim tek calisiyor benim suan 3 kisilik bir ev gecindirip kredi odemesi eminim daha zordur.
gerci iki kisi calisiyo olsaydik kredi bize hic dokunmayacakti.
hatta araba kredisini bile cekmis olabilirdim çoktan.
yani zengin bir koca sart degil ama bence erkegin işi belli olmali.
cunku kadinlarin dogum olayi cocuk bakma durumu olabiliyor.
en azindan bir sabit gelir olursa evde ayagini ona gore uzatirsin.
zenginlikten ziyade önce buna dikkat edilmeli bence.

Benimkisi tabi espriydi biraz... Kadınların kariyerinde doğum ve çocuk bakımı Küçük bir mola yapmasına neden olmakta bu konuda sizinle hem fikrim. Kimi erkekler kestirmeleri seviyor, kumarda kazanacaklarını düşünüyorlar maç sonuçlarına oyun oynuyorlar burada da okudum, okul çevremde de görmüştüm. Kumardan para kazanarak bir şeylerin sahibi olan kimseyi görmedim ben... 1 kazanırsın 5 kaybedersin... Böyle tiplerden uzak durulması şart bence. Sağlıklı düşünebilen her kesin bir şeylere sahip olabileceğini düşünüyorum

benim esimde oynar iddia hatta bir donem bende bir iki sarmistim ama aldigin parayi tekrar kazanana kadar ayni parayi kaybediyolar onu bilmek lazim.
surekli surekli ve buyuk meblalarla oynanmamali.
yani bir kere aldiysan, gelen sicak paranin heyecanina kapilip daha cok kazanmak icin surekli oynamak yanlis.
bazi maclar var mesela kimin kazanacagi bellidir basiyosun parayi cirt bambaska bir sonuc cikiyor bana gore cok fazla şike dönuyor.

Çalışarak anca geçim sağlanıyor birikim gelecek hikaye bu zamanda. Ailelerimizden gelen 3 kuruşlar olmasa halimiz haraptı. 30 40 yaşındaki insanlarız hala anne babadan harçlıkla günü kurtarıyoruz yalan mı?

Bizde de ev kredisi ve araba kredisi var. Her ikisi de 2024’te bitecek.

Bence anne babanın çocuğuna her zaman destek olması iyi bir şey. Ben üniversiteyi kazanınca babam İstanbul’u yazdıysan orada ayaklarının üzerinde durmayı öğrenmek zorundasın. Sadece yurdu öderim, geri kalanı için çalışmak zorundasın” demişti. Ve dediğini de yaptı:) Sayesinde 18 yaşından beri çalışıyorum. Üniversitede kendimi geçindirmek için yapmadığım iş kalmadı diyebilirim:) Kendisi hekimdi, mali bir sıkıntımız yoktu yani.

Bu durumun bir sürü faydası oldu bana ama yine de bir çocuğa ayaklarının üzerinde durmayı öğretirken, zor zamanlarda buradayımı hissettirmek lazım ebeveyn olarak. Benim kendi ailem yapmadı ama ben kızlarım için bunu yapmak istiyorum.

Bizde de ev kredisi ve araba kredisi var. Her ikisi de 2024’te bitecek.
Zor valla. İşe gitmediğimizden eksik maaş alıyoruz kiracılarımız ödeme yapmıyor. Herşey pahalandı. Borsadan da kazanılmıyor son aylarda. Çocuğu devlet okuluna göndereceğim bu gidişle. Ya da malımı satıp fakirleşerek göndereceğim. Değer mi değmez.birikimimi okula versem sıfırı tüketip gene zora düşerim. 1 çocukla ben böyleysem diğer ebeveynlerin vay haline

Ama o başka benim dediğim başka. Niye yaşlı başlı insanlar çocuğuna torununa para versin kendinden kısarak? Ama yetmediği için mecbur veriyorlar. Hangi yaşlımız turlarla gezilere katılıyor? Sağlığı için iyi bakım alıyor? Yardım etmeseler evlatlar aç torunlar aç çünkü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…