- 3 Haziran 2009
- 7.582
- 29.769
- 1.073
- 42
- Konu Sahibi chamallows
-
- #19.321
Kendinden kısarak vermesi gibi algılamamıştım söylediğini. Ama bu ülkede yaşlı olmak gerçekten zor.Ama o başka benim dediğim başka. Niye yaşlı başlı insanlar çocuğuna torununa para versin kendinden kısarak? Ama yetmediği için mecbur veriyorlar. Hangi yaşlımız turlarla gezilere katılıyor? Sağlığı için iyi bakım alıyor? Yardım etmeseler evlatlar aç torunlar aç çünkü
En azından eşinin işi devam ediyor. Çok insan işsiz kaldı bu süreçte hem ülkemizde hem dünyada.Zor valla. İşe gitmediğimizden eksik maaş alıyoruz kiracılarımız ödeme yapmıyor. Herşey pahalandı. Borsadan da kazanılmıyor son aylarda. Çocuğu devlet okuluna göndereceğim bu gidişle. Ya da malımı satıp fakirleşerek göndereceğim. Değer mi değmez.birikimimi okula versem sıfırı tüketip gene zora düşerim. 1 çocukla ben böyleysem diğer ebeveynlerin vay haline
Sağlıkta parayla ama ben 3 ayda 2 kere 420 şer dolarlık ilaç alıyorum abd den. Doktorun önerdiği zorunlu tuttuğu ilaç ilaç listemizde yok. Saçma saçma şeyler çoğaldı bu ara herkes doldu o yüzden.En azından eşinin işi devam ediyor. Çok insan işsiz kaldı bu süreçte hem ülkemizde hem dünyada.
Ciddi sağlık problemi dışında herşey geçer, düzelir be ceycey. Düşününce bu ülke hiçbir zaman stabil olmamış ki zaten.
genelde dugun takilarini pesinat yapip aliyorlar dislerini sıka sıka yoksa nerde ev almak araba almak simdi.Çalışarak anca geçim sağlanıyor birikim gelecek hikaye bu zamanda. Ailelerimizden gelen 3 kuruşlar olmasa halimiz haraptı. 30 40 yaşındaki insanlarız hala anne babadan harçlıkla günü kurtarıyoruz yalan mı?
bende iyiyim hanim ablaŞimdi gördüm mesajını çok pardon,ben iyiyim sağol seni sormalı.
Kolay gelsin sanada dünde ben yapmıştım o işleri:))bende iyiyim hanim ablabugun temizlik gunum arada safsatip burda takiliyorum daha bitemedi
bir taraftan toplarken obur taraftan sacilmasa memnun olacagim amaKolay gelsin sanada dünde ben yapmıştım o işleri:))
Çocuklar olunca bide düzgün kalmaz işte gene batıyor sürekli.bir taraftan toplarken obur taraftan sacilmasa memnun olacagim ama
hasret kaldim yaptigim isin ustune 2 gun temiz temiz yatmaya
Bizim tamamlayıcı sigorta var.aaa hicmi eczaneye gittiginde borcunuz cikiyor demediler
yani canim hastanelerden fark aliyorlardi kaldirdilar hülooo olayi var ya artik eczanelerden aliniyor.
adamlar hakli hastanede odemiyosun sonucta
Bizim hiç sağlık ocağında takip olmadı ki.Asilar bittikten sonra boy kilo takibine devam ediyorlar galiba. Pandemi sebebiyle gelmeyin siz söyleyin yazalim dediklerini de muayeneden saymış olabilirler.
az once viledanin ucuna toz bezini takip yer silme etkinligi yapiyordu hanimÇocuklar olunca bide düzgün kalmaz işte gene batıyor sürekli.
4 yasinda ne aşısı?Bizim tamamlayıcı sigorta var.
Her muayene için 15 tl fark ödüyoruz girişte zaten, 3 ayrı doktora gideceksen 45 şeklinde.
Bizim hiç sağlık ocağında takip olmadı ki.
Hep çocuk doktoruna gittik, birkaç kere aşıya gitti küçük, o kadar.
Büyük hatta ilk defa geçen hafta sağlık ocağında aşı oldı, 4 yaş aşısını hastanelere tedarik etmemişler o sebeple.
Yani olmayan takibin muayenesini girmişler.
İlkokuldaki bir aşıyı dört yaşa çekmişler. Bizi de aradılar vurdurduk bu sene.4 yasinda ne aşısı?
Suruye'den gelen göç nedeniyle kızamık tekrar başladı, bazı aşıları öne aldılar diye biliyorumİlkokuldaki bir aşıyı dört yaşa çekmişler. Bizi de aradılar vurdurduk bu sene.
ilk okul 1.sinifta bize yaptiklari asilari artik 4 yasinda yapiyorlar4 yasinda ne aşısı?
bir tek suriye degilki sebep, bizim aşı karşitı ordinaryus prof.olan vatandaşlarimizin yaptirmadigi asilar yuzunden de kizamik mutasyon tarzi bir seye ugramis.Suruye'den gelen göç nedeniyle kızamık tekrar başladı, bazı aşıları öne aldılar diye biliyorum
Aslında kızamık, kabakulak gibi hastalıklar bizde yok denecek kadar azaldığı için aşı takviminden bile çıkartmışlar. Şimdi tekrar eklediler ve öne çektiler. Bu dediğim olay da bir yıldan fazla önce oldubir tek suriye degilki sebep, bizim aşı karşitı ordinaryus prof.olan vatandaşlarimizin yaptirmadigi asilar yuzunden de kizamik mutasyon tarzi bir seye ugramis.
benim kiza 3 yil önce yapildi.Aslında kızamık, kabakulak gibi hastalıklar bizde yok denecek kadar azaldığı için aşı takviminden bile çıkartmışlar. Şimdi tekrar eklediler ve öne çektiler. Bu dediğim olay da bir yıldan fazla önce oldu
Aşı karşıtı da çok. Biz çocuklarımıza aşı yaptırmasak görecekler aşı korur mu korumaz mı? Bizim aşılı çocuklarımız koruyor onları yine. Otizm yapar diye aşı vurdurmazlar ama çocuk tablet televizyonla büyür onu umursamaz. Çok kızıyorum ahdr lar suriyeliler sinirlardan guzel guzel gecerken kendilerini paraladilar, aşılari tammi degilmi bilmiyoruz, aşilari yapilsin cocuklar takip edilsin kizamik verem tarzi hastaliklar patlayacak diye.
anca 3 5 sene sonra asi yapma lutfunda bulundular.
yerli mali degilmis icinde ne olduğunu bilmiyorlarmış, yedikleri her şey kullandiklari telefonlar vs.yerli malı çünkü.Aşı karşıtı da çok. Biz çocuklarımıza aşı yaptırmasak görecekler aşı korur mu korumaz mı? Bizim aşılı çocuklarımız koruyor onları yine. Otizm yapar diye aşı vurdurmazlar ama çocuk tablet televizyonla büyür onu umursamaz. Çok kızıyorum ah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?