- 10 Nisan 2014
- 43.983
- 116.740
- 798
- Konu Sahibi chamallows
-
- #19.381
İşte babamın da niyeti hep o oldu, en büyük mirasım derdi ama birkaç su baskını yedi.burda bisey yok
denize babaninki gibi bir kutuphane birakacagim
Hahaahhshshd dolar arttıktan sonra benkadın korkudan altın setten vazgeçti .az kaldı gelinlikten de vazgeçireceğiz.fakir arkadaşlar edinmeseydi o da değil mi bizim gibi?
Olmazdı. Bütün dünyada bitmediği müddetçe bizde de bitmez, 10 gün rahat ederdik hoop tekrar :)Kızlar gecen sene ilk vakayla beraber okullar tatil edildiğinde tam kapanmaya gidilseydi her sey dahaiyi olmaz mıydı?
uçuşlari kapatsalardi, hacdan gelenlere atesiniz yuksek cikmasin diye parol icirtmeselerdi, ilk gelen kabileyide karantinaya alsalardi bu kadar buyumezdi belki.Kızlar gecen sene ilk vakayla beraber okullar tatil edildiğinde tam kapanmaya gidilseydi her sey dahaiyi olmaz mıydı?
Kisa süreli bi rahatlama olurdu diyorsunuz yani.Olmazdı. Bütün dünyada bitmediği müddetçe bizde de bitmez, 10 gün rahat ederdik hoop tekrar :)
bence cok hayalperest ve iyimser bir düsünceuçuşlari kapatsalardi, hacdan gelenlere atesiniz yuksek cikmasin diye parol icirtmeselerdi, ilk gelen kabileyide karantinaya alsalardi bu kadar buyumezdi belki.
sinirlarda tam bir onlem alinsaydi vs. yirtardik sanki.
yada bu kadar buyumezdi olay bilemedim.
gerci subat ayinda mersinde 24 kiside covit tespit edilmis soylenmemis haberleri falanda dolasti ama bence marttan once bu hastalik vardi.
Ucuslar falan durdurulmuştu. Sokağa cikma kisitlamalari daha da sıkıydı. Off boşuna geçiyor zaman ya cok sıkıldım artık.uçuşlari kapatsalardi, hacdan gelenlere atesiniz yuksek cikmasin diye parol icirtmeselerdi, ilk gelen kabileyide karantinaya alsalardi bu kadar buyumezdi belki.
sinirlarda tam bir onlem alinsaydi vs. yirtardik sanki.
yada bu kadar buyumezdi olay bilemedim.
gerci subat ayinda mersinde 24 kiside covit tespit edilmis soylenmemis haberleri falanda dolasti ama bence marttan once bu hastalik vardi.
Aynen, Avrupa ülkelerinde 15 gün tam kapama 10 gün kapama yapan bir sürü yer oldu. Hangisinde bitti? Hiçbirinde. Kim tamamen uçuşları kapatıp ülkeyi kapatabiliyor ki? Hiç kimse. Top bizde, top insanlarda artıkKisa süreli bi rahatlama olurdu diyorsunuz yani.
Kesinlikle. Bu virüs artık bizle. Öyle yada böyle bitmeyecek. Kapansak da uzun süreli bir fayda olmayacaktı. Umarım aşılar sayesinde seneye biraz daha bağışıklık kazanmış oluruz.Aynen, Avrupa ülkelerinde 15 gün tam kapama 10 gün kapama yapan bir sürü yer oldu. Hangisinde bitti? Hiçbirinde. Kim tamamen uçuşları kapatıp ülkeyi kapatabiliyor ki? Hiç kimse. Top bizde, top insanlarda artık
diger ulkeler icinde ayni seyi soyluyorum bir tek bura icin degil ama bizde asiri bir tedbirsizlik vardi bazi konularda.Ben
bence cok hayalperest ve iyimser bir düsünce
covid marttan önce olsaydı helak olurduk o subat sürecinde ve bunun dışında sadece 2 3 ay uçuşları kapatmayla olacak iş değil, koskoca 1 sene kim sınırlarını kapatabilir ki? Hangi ülke bunu yapabiliyor ki? Hiçbiri
Yaa o dönem okulda cocuklar hastaliktan kırılıyordu. Maske karantina gibi kelimeleri o zaman duymaya başlamıştık, domuz gribi demislerdi cocuklara. Bence de covid idi.Ahtapot Anne gecen sene ocak basinda teyzemin kaynanasi menuskus ameliyati oldu, teyzemde onunla birlikte hastanede kaldi kadini hastaneden cikardilar 3 4 gun sonra yuksek atesle hastaneye yatirdilar enfeksiyon olmus dediler ondan 3 4 gun sonra teyzem bir hastalandi tam 1 ay yatti.
teyzem hastalandiktan 2 3 gun sonra kaynanasi vefat etti.
cenazeye gittiler haliyle ve cenazeye gidenlerin belkide yarisi 1 ay yatti zaturre denenler oldu, üsye denenler oldu vs. ama bence covitlerdi
Ay eşimin okulu yatılı ya gelen çocuklara hes kodu istenecek dendiği halde hes kodu riskli çocuk ailesi geldi. Bir de muhtara sorduk bir şey olmaz dediler demiş. Böyle gamsızlık şuursuzluk olmazdiger ulkeler icinde ayni seyi soyluyorum bir tek bura icin degil ama bizde asiri bir tedbirsizlik vardi bazi konularda.
bir cok ulkeye gore belki aylar sonra yakalandik iranda irakta vs vakalar varken sinirlardan guzel guzel geciyorlardi, gunler sonra ateslerine bakmaya vs basladilar.
hos sadece atese bakmakta bana gore sacma bir tedbir.
halkin hatasi yokmu onlarinda var tabiki belkide daha fazla ama bana tedbirler yeterli gelmiyor ne yalan soyleyim.
hes kodu mesela tamam covit olan bir yere giremiyor bu sayede ama yakalanalar bilinenler.
hic bir belirti vermeden gezen yokmu yani, yada covit belirtileri tasiyip ortalikta dolananlar vs.
toplu alanlar icin baska tedbirler alinabilirdi belki o imkanda bizde yok maalesef.
ya ben seyi cok merak ediyorum sordum mu sana bilmiyorum hatirlayamadim sars virusu nasil olduda bizim ulkeye ugramadiAynen, Avrupa ülkelerinde 15 gün tam kapama 10 gün kapama yapan bir sürü yer oldu. Hangisinde bitti? Hiçbirinde. Kim tamamen uçuşları kapatıp ülkeyi kapatabiliyor ki? Hiç kimse. Top bizde, top insanlarda artık
ya ben gecenlerde kizilaydaydim, kizilayda ortada meydanda cafelerde dolasanlarin cogu gencler ve orta yas grubu yani iste 35 45 arasi diyeyim.Ay eşimin okulu yatılı ya gelen çocuklara hes kodu istenecek dendiği halde hes kodu riskli çocuk ailesi geldi. Bir de muhtara sorduk bir şey olmaz dediler demiş. Böyle gamsızlık şuursuzluk olmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?