Geçinemeyenler kulübü

burda bisey yok
denize babaninki gibi bir kutuphane birakacagim
İşte babamın da niyeti hep o oldu, en büyük mirasım derdi ama birkaç su baskını yedi.
Alanlar geri getirmedi, seriler bozuldu.
Fiyatlar devasa oldu falan, adam başlarım böyle işe deyip saldı korsana kendini
En son sayımda 6000 i geçmişti babamın, annemde var 2000 civarı falan.
Ev ham ham kokuyor zaten.

kadın korkudan altın setten vazgeçti .az kaldı gelinlikten de vazgeçireceğiz.fakir arkadaşlar edinmeseydi o da değil mi bizim gibi?

Kızlar gecen sene ilk vakayla beraber okullar tatil edildiğinde tam kapanmaya gidilseydi her sey dahaiyi olmaz mıydı?

Kızlar gecen sene ilk vakayla beraber okullar tatil edildiğinde tam kapanmaya gidilseydi her sey dahaiyi olmaz mıydı?
uçuşlari kapatsalardi, hacdan gelenlere atesiniz yuksek cikmasin diye parol icirtmeselerdi, ilk gelen kabileyide karantinaya alsalardi bu kadar buyumezdi belki.
sinirlarda tam bir onlem alinsaydi vs. yirtardik sanki.
yada bu kadar buyumezdi olay bilemedim.
gerci subat ayinda mersinde 24 kiside covit tespit edilmis soylenmemis haberleri falanda dolasti ama bence marttan once bu hastalik vardi.

Ben
bence cok hayalperest ve iyimser bir düsünce
covid marttan önce olsaydı helak olurduk o subat sürecinde ve bunun dışında sadece 2 3 ay uçuşları kapatmayla olacak iş değil, koskoca 1 sene kim sınırlarını kapatabilir ki? Hangi ülke bunu yapabiliyor ki? Hiçbiri

Ucuslar falan durdurulmuştu. Sokağa cikma kisitlamalari daha da sıkıydı. Off boşuna geçiyor zaman ya cok sıkıldım artık.

Ahtapot Anne gecen sene ocak basinda teyzemin kaynanasi menuskus ameliyati oldu, teyzemde onunla birlikte hastanede kaldi kadini hastaneden cikardilar 3 4 gun sonra yuksek atesle hastaneye yatirdilar enfeksiyon olmus dediler ondan 3 4 gun sonra teyzem bir hastalandi tam 1 ay yatti.
teyzem hastalandiktan 2 3 gun sonra kaynanasi vefat etti.
cenazeye gittiler haliyle ve cenazeye gidenlerin belkide yarisi 1 ay yatti zaturre denenler oldu, üsye denenler oldu vs. ama bence covitlerdi

Kisa süreli bi rahatlama olurdu diyorsunuz yani.
Aynen, Avrupa ülkelerinde 15 gün tam kapama 10 gün kapama yapan bir sürü yer oldu. Hangisinde bitti? Hiçbirinde. Kim tamamen uçuşları kapatıp ülkeyi kapatabiliyor ki? Hiç kimse. Top bizde, top insanlarda artık

Ucuslar falan durdurulmuştu. Sokağa cikma kisitlamalari daha da sıkıydı. Off boşuna geçiyor zaman ya cok sıkıldım artık. Okulların kapanmaması ısrarı var bir de . Okula gitmeme hakkın var ama eğitim yohhhhh. Okul 100 tl para istemiş her öğrenciden. Her sene verirdim 250 300 ama bu sene 5 kuruş vermem. Eğitim yoksa para da yok

Aynen, Avrupa ülkelerinde 15 gün tam kapama 10 gün kapama yapan bir sürü yer oldu. Hangisinde bitti? Hiçbirinde. Kim tamamen uçuşları kapatıp ülkeyi kapatabiliyor ki? Hiç kimse. Top bizde, top insanlarda artık
Kesinlikle. Bu virüs artık bizle. Öyle yada böyle bitmeyecek. Kapansak da uzun süreli bir fayda olmayacaktı. Umarım aşılar sayesinde seneye biraz daha bağışıklık kazanmış oluruz.

diger ulkeler icinde ayni seyi soyluyorum bir tek bura icin degil ama bizde asiri bir tedbirsizlik vardi bazi konularda.
bir cok ulkeye gore belki aylar sonra yakalandik iranda irakta vs vakalar varken sinirlardan guzel guzel geciyorlardi, gunler sonra ateslerine bakmaya vs basladilar.
hos sadece atese bakmakta bana gore sacma bir tedbir.
halkin hatasi yokmu onlarinda var tabiki belkide daha fazla ama bana tedbirler yeterli gelmiyor ne yalan soyleyim.
hes kodu mesela tamam covit olan bir yere giremiyor bu sayede ama yakalanalar bilinenler.
hic bir belirti vermeden gezen yokmu yani, yada covit belirtileri tasiyip ortalikta dolananlar vs.
toplu alanlar icin baska tedbirler alinabilirdi belki o imkanda bizde yok maalesef.

Yaa o dönem okulda cocuklar hastaliktan kırılıyordu. Maske karantina gibi kelimeleri o zaman duymaya başlamıştık, domuz gribi demislerdi cocuklara. Bence de covid idi.

Ay eşimin okulu yatılı ya gelen çocuklara hes kodu istenecek dendiği halde hes kodu riskli çocuk ailesi geldi. Bir de muhtara sorduk bir şey olmaz dediler demiş. Böyle gamsızlık şuursuzluk olmaz

ya ben seyi cok merak ediyorum sordum mu sana bilmiyorum hatirlayamadim sars virusu nasil olduda bizim ulkeye ugramadi
birde seyi soracaktim kan grubu muhabbeti var ya 0 lar daha direncli a gruplari daha direncsiz vs gibi olabilirmi?

Ay eşimin okulu yatılı ya gelen çocuklara hes kodu istenecek dendiği halde hes kodu riskli çocuk ailesi geldi. Bir de muhtara sorduk bir şey olmaz dediler demiş. Böyle gamsızlık şuursuzluk olmaz
ya ben gecenlerde kizilaydaydim, kizilayda ortada meydanda cafelerde dolasanlarin cogu gencler ve orta yas grubu yani iste 35 45 arasi diyeyim.
isin olur gidersin tabiki hepimiz gidiyoruzda oturup agiz agiza dip dibe kahve icilecek zaman mi şu zaman?
ben tiryaki olmama ragmen saatlerce sigars icmiyorum disardaki nefesimi ufluyorum diye, ama sokakta yuruyorum adam dikilmis oraya onunden gecerken hohhh diye sigara dumanina boguyor beni resmen e maskede assagida zaten.
hes kodunu soruyosunda kime soruyosun acaba adamin belki covit oldugundan haberi bile yok giriyor avm ye hadi benim isim yok avmye girmesemde ölmem personele yazik degilmi? o personel toplu tasima kullanmayacakmi.
cok ince detaylarla bulasiyo bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…