Geçiremiyorum, iyileştiremiyorum.

Gittim psikoloğa. Bir süre tedavi gördüm. Yazı yazmayı çok severim. Son zamanlarda yazmadım. Ama eskiden çok yazardım. Kaç defter yazdım kaç defter yaktım bilmiyorum.
Canım diyecek bişey bulamıyorum çocuklukta yaşadıgımız unutulmuyor biliyorum ama sağlam durman lazım sen çocuklarını öyle bir büyük yetiştir ki senin yaşadığını onlar yaşamasınlar diyecek başka birşey yok ama bizimle konuşabilirsin ister burdan istersen özelden sen bilirsin içine atma ama

Umarım sizi iyileştireceksin şeyi en kısa zamanda bulursunuz şunu unutmayın yalnız değilsiniz

zeynones dezavantajli derken fiziksel ya da mental bı eksiklik kastetmedim.belki kişilik olarak zayıf, içe kapanık fazla iyi niyetli saf vs olabilir anne de koruma güdüsüyle hareket etmiştir ama anladığım kadarıyla ablaniz biraz ben merkezci, ilgi alaka benim üstümde olsun en en en evlat ben olayım kişiliğinde biri..

Olan olmuş aile seçilmiyor, çocukluk da geri gelmiyor ama bundan sonrası için hasarları minimum ölçüde hatırlayıp ilişkileri güçlendirmekten başka yol yok gibi..

Bebeğim yok henüz ama duygusal anlamda öyle çok korku yaşıyorum ki ona tramva yaşatacak bir şey olmamalı kendi tarafımdan diye sürekli okuma yapıyorum. Çok teşekkür ederim desteğiniz için.

Bebeğim yok henüz ama duygusal anlamda öyle çok korku yaşıyorum ki ona tramva yaşatacak bir şey olmamalı kendi tarafımdan diye sürekli okuma yapıyorum. Çok teşekkür ederim desteğiniz için.
Rica ederim ben gün içerisinde çoğunlukla aktif oluyorum canın sıkılırsa yaz dinlemeyi çok severim canım

Yasadiklariniz cok üzücü. Size verebilecegim en iyi öneri isinin ehli bir terapiste gitmek ve affetmek uzerine calismak. Affetmek o kisilerin yaptiklarini unutmak, koşup sarilmak, hicbir sey olmamis gibi davranmak degil. Affettikçe o kişiden özgürleşiyorsunuz. Affetmediginiz zaman o kiside bir parçanız kaliyor ve hep yasiyor. Enerjinizi düşürüyor, yasadiklarinizi hep hatirlatiyor. Bu sebeple kendinizi hep kötü hissediyorsunuz. Ama affetseniz bu kotu duygulardan özgürleseceksiniz. Affetmek kendinize yapacağınız en buyuk iyilik. Ama bunu terapilerle meditasyonlarla odevlerle yapmalısınız bir uzman esliginde. Oturup düşünüp tamam affediyorum demekle olmaz. Inanin cok buyuk özgürlük. Sırtındaki tonlarca yükü birakiyorsun gibi. Mutlaka deneyin. Simdilerde cok uygun fiyatli online terapiler var. Instagramda birkaç tane hesap var onlarca psikologun bir araya geldigi. Bütçeye gore online terapi veren danışmanların bir arada olduğu hesaplar var. Denemeye deger inanin.

Çeşitli uzmanlar var geçmişteki travmalarla alakalı çalışan.
Bunları hatırlamak, o anı düzeltmek ve olumlama yapmak adına.
Bir araştırın dedim.

NLP ya da NPL dediğiniz psikanaliz gibi en kuytu köşelere inip ya silmeye ya iyileştirmeye yönelik bı dal.

Kuzenim farklı bı sorunu için yardım almıştı ve işe yaramıştı

aileler ilk cocuklarinda toy oluyor cok üzerine düsüyorlar. sonra cocuk ya buna alisiyor ya da kendi sorumlulugunu zor üstleniyor.

ailenin seni daha az sevdiginden degil yani.
söyle düsün örnek veriyim.. iki cocugun var ve birisi hasta vs .. gidip de saglam cocugun ile ilgilenmezsin ve haliyle ilgin alakan hasta cocugunda olur daha cok. hele kendisini gelistirmemis aileler daha da zorlanir bu konuda. ne yapacagini bilmez ve ayrim yapiyor gibi gözükür

yani senin durumunda evlat ayirma yok ama bence..

biraz düsünerek bunu kendin de anlayabilirsin.
ki sen herseyi kendin yaptigindan ailen gerek duymamis pesinden kosturmaya. ama seni sevmediklerinden kaynaklanmiyor. gönülleri senden yana rahat oldugundan kaynaklaniyor.

e simdi de ablan tek basina birseyleri halledemiyor veya hayatinda tökezliyorsa kendi sorumlulugunu yeni almaya ögrenmeye basladigindan dir..

Rica ederim ben gün içerisinde çoğunlukla aktif oluyorum canın sıkılırsa yaz dinlemeyi çok severim canım
Çok sağolun.

Terapistimden memnundum aslına bakarsak. Ancak bir süre sonra gitmedim. Belki cesaretim olursa aile dizimi ile ilgili bir destek almak istiyorum.

NLP ya da NPL dediğiniz psikanaliz gibi en kuytu köşelere inip ya silmeye ya iyileştirmeye yönelik bı dal.

Bunu tamamen geçiremiyorlar ama belli bir süre sonra tekrarlıyor.

Tıp bilimine psikiyatriye saygı duysam da bazı şeylerin geçeceğine inanmıyorum. İnanmak istiyorum ama inanmıyorum.

Bugünkü karakterimiz dün yaşadıklarımızdan dolayı oluşmadı, taa çocukluğumuzdan gelen şeylerle oluştu. Etkisi geçmiyor düzeltmeye çalışsan da bir yerde açık veriyor.Sanki başa dönüyorsun. İnsanların çocukluğundan sahip olduğu değerleri sen sonradan kazanmaya çalışıyorsun düşünsene.Hiç bitmeyen bir mücadele.

Herkese olumlu şeyler yazmaya çalışırım aslında ama umutsuz konuşuyorum çünkü umutsuzum.Neyse susuyorum... Bu saatten sonra yapabileceğiniz şey kendi yetiştireceğiniz çocuklarda aynı hatayı tekrarlamamak olabilir.

Ben bu konuda barış musluyu takip ediyorum.
Onun yöntemleri biraz daha farklı.

Her birimiz cocuklugumuzda unutamadığımiz az ya da çok üzücü olaylar yaşadık.
Önce o küçük bizi sevmemiz gerek.
Sizi o kadar iyi hissediyorum ki sanırım kendimize yapacağımız 2. Si de bize yapılan haksızlıklar doğrultusunda en azından küçük bir çocuğa nasıl davranılmamasi gerektiğini daha çok anlıyoruz. Bize hayat bazen acı yoldan doğruları öğretir. Bizimki de o hesap.
Empati duygusu en yüksek olan insanlar en çok acı çekmiş insanlardır...

geçirmeye iyileştirmeye çalışmasan mı acaba?
öyle kabul et önüne bak. denizaslim de yazmış bu affetme olayını içten bir bağışlama gibi düşünme o zor çünkü. kendi hayatına baktıkça önemini yitirecek, düşünmedikçe.. çünkü senin değerini belirleyen annen değil. o sadece kendinden dışlar hayattan senin kendi hayatından dışlayamaz seni..

Bunu tamamen geçiremiyorlar ama belli bir süre sonra tekrarlıyor.
Kuzenim atlattı çok şükür onun çok farklı bı travmaydi ama tekrar etmedi nereden mi biliyorum o korkusunun üstüne gitti ve o anlamda çok büyük bir adım attı

Sadece sorumluluk örneğini yazdım buraya ancak bir çok zaman hep eksik kaldım. yaşım büyüdükçe özellikle ergenlik sürecinde arkadaşlarıma daha çok sarıldım eşimle de arkadaştık. Dolayısıyla onların bana çektiği perdelerin ardından ışık yakmadım. Hayatımda en çok destek hissettiğim zamanlarda söylememe rağmen bir destek cümlesi duymadım üzerine kalakaldım yapayalnız. Şimdi benden o destek cümlelerini bekliyorlar işte kendileri.

Teşekkür ederim. Elbette öyle ama bazen ruhen zayıf olduğumuz zamanlar oluyor o zaman yıkılıyorum.

Bizim cocuklugumuz cok zordu. Cok zor zamanlar gecirdik. Paramiz yokdu diye istedigim ama alamadigimiz seyler bugün gördügüm yerde bakamiyorum, sinirleniyorum kan beynime sicramis gibi oluyorum.
Pahali dondurma vardi onu hic alamazdik diYe aradan 20 seneden fazla zaman gecti elimi bile sürmem o dondurmaya.
Gidemedigimiz yerlere adim bile atamiyorum.
Allahima cok sükürler olsun ailecek tutunarak zor günleri cok zor olsa da atlatabildik. Demem o ki.. yaralar hep kaliyor..

merhaba simdi siz yazinca soyle bir baktim aile dizimi denen duruma ama pek anlayamadim sanirim ne yapiyorlar tam olarak

Aslında yaraları siz hep taze tutuyorsunuz böyle yaparak. Suç geçmişinizde ve farkirliğinizde değil. Bakış açınızda.

Aynı olayı yaşayan 20 çocuk koyalım buraya 10 yıl sonra o olaya hepsi farklı tepki geliştirir. Bu bakış açısı ile alakalı. Ancak çocukluğu fakir geçti diye bugün rahat yaşayan bir insanın o dondurmaya böyle nefretle yaklaşması sağlıklı değil. Ve ailenizin de fakir olmak suçu değil...

Biz de fakirlik gördük ama imkanlar iyileştiğinde vaktinde yapamadığım şeylerin 10 katını yapıyorum bugün. Niye kendime eziyet edeyim ki. O gün şartlar öyleydi bugün böyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…