Geçmek bilmeyen baş ağrılarım

Angelinamss

hayat kısa , kuşlar uçuyor.
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2012
806
842
133
İyi akşamlar hanımlar. Benim gibi bu durumu yaşayan var mı neler yapıyorlar merak ediyorum. Belki birbirimize yardımcı oluruz. Başlıkta da söylediğim gibi geçmiyor ne yaparsam yapayım :25: Migrenim var , her gün düzenli içtiğim ilaçlarım var, beslenmeme uykuma her şeyime dikkat ediyorum. Allahıma çok şükür daha büyük bir derdim yok. Benimle aynı durumda olan var mı ya da önerisi olan ? Teşekkürler.:8:

canım benimde yaklaşık 2 yıldır migrenim var annemdede var sanırım genetik tam bilmiyorum..inan her gece yatarken sabaha migrenim atak yapıcakmı korkusuylayım.nişanlanıcam bi kaç aya o güne atak olurmu die düşünüyorum bi yere gidicek olsam önceden migrex kullanıyorum hemen içiyorum.artık bildiğin hayattan soğudum.şükürler olsun son 2 aydır çok nadir oluyo uzun süre aç kaldığımda yada kahve içmediğimde atak yapıo.sabahları kahvaltıdan sonra veya kahvaltıyla nescafe yap aç kalmamaya çalış çok sıcaktada kalma.çok atağn olursa türk kahvesi yap kendine baktın ağrıların gelio içine bi kaç damla limon karıştır içmeye çalış işe yarıyor.

Aynen öyle. Bir yere gideceğim zaman ben değil başımın ağrısı karar veriyor. İnşallah bir şey olmaz canım nişanında. stres yapmamaya çalış , aç kalmamaya çalış. Ağrı kesici ilacım var bir tane de her zaman içmek istemiyorum bağışıklıl kazanmim diye.

geçmiş olsun canım. hiç göz doktoruna gidip göz tansiyonu muayenesi yaptırdın mı ? benim geçmek bilmeyen başağrılarımın sebebi göz tansiyonu çıktı da :S yani hemen endişelenme ama hani bir ihtimal olabilir diye söyledim göz tansiyonumun yüksek olduğu günden beri neden zamanında o mauyeneyi yaptırmadım diye kızıyorum da kendime ondan sana da yazdım. hem gidip bir kere göz tansiyon u muayenesi olmandan bişey çıkmaz

teşk ederim cnm iyi dileklerin için.bana doktor sadece migrex verdi o da 6 lı.ayda 6 tane hap=)..yetmiyo bazen.o yüzden dediğim gibi baktın ağrıcak gibi normal bi ağrı kesici iç sessiz havadar odada uyu2 saate geçer.yada kahveyi dene kahve bende bağımlılık yaptı içmediğimde ağrı yapıo ama en azından içince ağrım olmuo=) ağrıdan iyidir yani hiç yoktan

geçmiş olsun canım. hiç göz doktoruna gidip göz tansiyonu muayenesi yaptırdın mı ? benim geçmek bilmeyen başağrılarımın sebebi göz tansiyonu çıktı da :S yani hemen endişelenme ama hani bir ihtimal olabilir diye söyledim göz tansiyonumun yüksek olduğu günden beri neden zamanında o mauyeneyi yaptırmadım diye kızıyorum da kendime ondan sana da yazdım. hem gidip bir kere göz tansiyon u muayenesi olmandan bişey çıkmaz

Teşekkürler canım gitmez miyim :1: gittim ama çok şükür cin gibi gözlerim :33:

Son düzenleme:
teşk ederim cnm iyi dileklerin için.bana doktor sadece migrex verdi o da 6 lı.ayda 6 tane hap=)..yetmiyo bazen.o yüzden dediğim gibi baktın ağrıcak gibi normal bi ağrı kesici iç sessiz havadar odada uyu2 saate geçer.yada kahveyi dene kahve bende bağımlılık yaptı içmediğimde ağrı yapıo ama en azından içince ağrım olmuo=) ağrıdan iyidir yani hiç yoktan

İşte canım gece uykuma yatmadan geçmiyor . benimde bir ilacım var bilmiyorum isim vermek doğru mu ama relpax. Aynen o da 6lı ve yetmiyor . Evet fazla kafein alınca ağrır ama az alınca da ağrır. bende çay içmezsem ağrıyor.

valla napıcaz bilmiyorum en çokta neyi düşünüyorum biliyormusun evlenip çocuk sahibi nasıl olucam hamilelikte ilaç kullanamıcam çocuk doğacak aynı sürekli ağlıcak uyku yok bişi yok kriz üstüne kriz gelir.aslında kesin çözümü çıkmış ameliyatı yani ama o da korkutucu biraz...ensene bi pil gibi bişi yerleştiriolar derinin hemen altına beline kadar derinin altından ince bi kablo gelio belinde gezdirebilceğin sinyal kumandası bide.ağrı başladığı zaman direk düğmeye basınca enseye sinyal gidio ağrı anında gidio ama işte o kablonun deri altında olduğunu düşünmek kötü

Selam kizlar cok gecmis olsun Allah sifalar versin. Ben size Peygamber Efendimiz (sav)in sünneti olan hacamati tavsiye ediyorum. Cok agir migreni olan arkadasim faydasini gördü ataklari azaldi. Hacamat tedavisine devam edicek ins. Ben kendimde baska rahstsizliklarimda faydasini gördüm cok sükür.

En son gittiğim doktor bu konuda kitap yazmış.
Çok değişik bir şey söylemedi, ama uymuyorum tabii.

Saç ıslak kalmayacak, banyodan sonra kurutulacak.
Sabah yatak-yorgan toplanmadan yüz yıkanıp hemen kahvaltı yapılacak, kesinlikle kahvaltısız dışarı adım atılmayacak (bunun üstünde çok durdu).

Bir mide ilacı, bir ağrı kesici, bir de atak ilacı(relpax) verdi.
Atak geleceğini anlarsın, huzursuzluk başlar dedi.
Anlar anlamaz hemen ağrı kesicinden (her ağrı kesiciyi kullanmamamız gerekiyor, sanırım bu verdiği atağı sıklaştırmayan bi ilaç), üstüne 5 damla limon sıktığın türk kahvesini iç, buna rağmen atak gelirse o zaman al ilacını dedi.
Atakların arasını açarsak gerisinin geleceğini söyledi.

Dediği gibi de oldu sanırım, elhamdülillah bu yaz çok rahatım.
Arada o ağrı kesiciyi alıyorum(çok nadir artık), atak ilacını en son ne zaman kullandım bilmiyorum üç ay falan oldu herhalde.

valla napıcaz bilmiyorum en çokta neyi düşünüyorum biliyormusun evlenip çocuk sahibi nasıl olucam hamilelikte ilaç kullanamıcam çocuk doğacak aynı sürekli ağlıcak uyku yok bişi yok kriz üstüne kriz gelir.aslında kesin çözümü çıkmış ameliyatı yani ama o da korkutucu biraz...ensene bi pil gibi bişi yerleştiriolar derinin hemen altına beline kadar derinin altından ince bi kablo gelio belinde gezdirebilceğin sinyal kumandası bide.ağrı başladığı zaman direk düğmeye basınca enseye sinyal gidio ağrı anında gidio ama işte o kablonun deri altında olduğunu düşünmek kötü

yani evet o biraz kötü. Ben neyi düşünüyorum biliyor musun sürekli kusuyrm hamilelik nasıl olacak yani.Allah şifa versin hepimize.

Selam kizlar cok gecmis olsun Allah sifalar versin. Ben size Peygamber Efendimiz (sav)in sünneti olan hacamati tavsiye ediyorum. Cok agir migreni olan arkadasim faydasini gördü ataklari azaldi. Hacamat tedavisine devam edicek ins. Ben kendimde baska rahstsizliklarimda faydasini gördüm cok sükür.

Ya onu duydum da nasıl bir şey tam bilmiyorum. Bilgi verir misin canım

Ayy benim de basim cok agriyor haftada 4 gun agirir kesintisiz :/ buyuk ihtimal bendede migren var ama daha doktora gitmedim ne tur ilacla kullaniyorsunuz bi de bas agrilariniz nasil

En son gittiğim doktor bu konuda kitap yazmış.
Çok değişik bir şey söylemedi, ama uymuyorum tabii.

Saç ıslak kalmayacak, banyodan sonra kurutulacak.
Sabah yatak-yorgan toplanmadan yüz yıkanıp hemen kahvaltı yapılacak, kesinlikle kahvaltısız dışarı adım atılmayacak (bunun üstünde çok durdu).

Bir mide ilacı, bir ağrı kesici, bir de atak ilacı(relpax) verdi.
Atak geleceğini anlarsın, huzursuzluk başlar dedi.
Anlar anlamaz hemen ağrı kesicinden (her ağrı kesiciyi kullanmamamız gerekiyor, sanırım bu verdiği atağı sıklaştırmayan bi ilaç), üstüne 5 damla limon sıktığın türk kahvesini iç, buna rağmen atak gelirse o zaman al ilacını dedi.
Atakların arasını açarsak gerisinin geleceğini söyledi.

Dediği gibi de oldu sanırım, elhamdülillah bu yaz çok rahatım.
Arada o ağrı kesiciyi alıyorum(çok nadir artık), atak ilacını en son ne zaman kullandım bilmiyorum üç ay falan oldu herhalde.

Relpax gerçekten iyi. Kahve limonu deniycem inşallah.

her gün bir fincan türk kahvesi içersen iyi gelecektir..kendimden biliyorum..geçmiş olsun bu arada..

Ayy benim de basim cok agriyor haftada 4 gun agirir kesintisiz :/ buyuk ihtimal bendede migren var ama daha doktora gitmedim ne tur ilacla kullaniyorsunuz bi de bas agrilariniz nasil

klasik migren benimki yani açlık,uykusuzluk,sinir, yolculuk, ses, koku, ışık, avmde gezmek. Daha sayım mi:9: mutlaka gitmelisin doktora.

ayy o mide bulantısı çok fena oluyo yediğimi çıkarıyorum..Anneme hayret ediyorum yıllardır alışmış dünn başı tuttu ona rağmen doğum günü kutlamaya gittik dışarıda dolaştık.ben olsam tahammülüm olmazz yatağa direk ses gürültü ışık hiç tahammülüm olmuyo hayattan kopuom.helal olsun dedim resmen=)).

Benim arkadaşımda var.
Oruç tutamıyor, saçı ıslak kalırsa hastanelik oluyor. Rüzgarda, soğukta, fazla seste, fazla ışıkta her durumda ağrıyabiliyor kısacası. Bazen buz falan koyuyor şakaklarına ama ciddi faydası olmuyor. Düzenli kullandığı ilaç da yok sadece atak geleceği zaman arveles içiyor. Bu sene daha rahat gibi ama, stresli senelerinde çok defalar acile gidip iğne yaptırmışlığı vardı.

Canim vücuttaki pis kani aliyorlar. Bunu internetten arastirip iyi bi haccam bulup yaptirmani mutlaka tavsiye ediyorum. Ins iyi birini bulursun. Ben almanyada kaliyorum alman doktorlar tarafindan da bilinen biseymis bu duyunca cok sasirdim, onlar ama uyguladiklarinda sünnete uygun yapmiyorlar tabi. Migreni olan arkadasimin haricinde cok sIk basi agriyan baska bir arkadasim da hacamat oldu ve cok faydasini gördü. Hacamati yapan bayan da bana migrene karsi hacamat cok faydali dedi.

Back
X