- 5 Aralık 2022
- 79
- 51
- 3
- Konu Sahibi tursulumakarna
-
Şu boğaz spreyi beni daha çok hasta ediyor maalesef.Bu mevsimin hastalığı böyle.. Ben çocuklarla birlikte her ay hasta oldum. Tam bitti derken geri geldi.
Tavsiyem, yapabilirseniz bademcikleri karbonat ile temizlemek. Çok ama çok rahatlatıyor. Tuzlu karbonatlı su ile gargara, eskiden annemin öğrettiği ağız ayırma hareketi ve boğaz spreyleri de bayağı rahatlatıyor.
Çok geçmiş olsun.
çok sağ olun, deneyeceğim umarım sizinki de artık tekrarlamaz geçmiş olsunBu mevsimin hastalığı böyle.. Ben çocuklarla birlikte her ay hasta oldum. Tam bitti derken geri geldi.
Tavsiyem, yapabilirseniz bademcikleri karbonat ile temizlemek. Çok ama çok rahatlatıyor. Tuzlu karbonatlı su ile gargara, eskiden annemin öğrettiği ağız ayırma hareketi ve boğaz spreyleri de bayağı rahatlatıyor.
Çok geçmiş olsun.
Amin, hepimize çok teşekkürlerAllahım acil şifalar versin inşallah arkadaşım.
Diş fırçasını ıslatıp karbonata batırın. Dayanabildiğiniz kadar şişen bademcikleri karbonatlı fırça ile temizlemeye çalışın.çok sağ olun, deneyeceğim umarım sizinki de artık tekrarlamaz geçmiş olsun
Amin, hepimize çok teşekkürler
Geçen sene ben böyleydim bağışıklığın çok düşmüştü her ay doktordaydim cok şükür şimdi öyle değil en son Ekim'de akut tonsilit oldum yara üstüne yara yemek yiyemedim su bile icemiyodum sanki boğazımda jilet vardı iğne tedavisi yapıyorlardı sürekli sonrada cefrinex kullandım antienflamatuar. Eğer istanbuldaysan meltem Hastanesi'nde KBB Sacit beyi onerebilirim hala bile bişi olduğu zaman ilk ona giderim o kadar KBB ye acile gittim bitek o geçirtti verdiği ilaçlarla iğne vermeleri gerekiyor sana çünkü yer etmiş bogazinda suyu bile kaynatip iciyorum ben bende öyleyimgünaydın arkadaşlar, şu sıralar yakındığım şey sürekli tekrar eden hastalık. yaklaşık 3 hafta önce hayatımda ilk defa tonsilit oldum. bademciklerim zaten normalden büyük bu yüzden çok zor iyileşti. 1 hafta sonra yine hasta oldum, yine boğaz ağrısı var bademciklerim şişti yine zor iyileştim. birkaç gün iyi geçtikten sonra ben şimdi yine hastayım. yine boğaz ağrım var ve yutkunmak çok zor. bu durum artık iyice moralimi bozmaya başladı, hastalık benden asla gitmiyor sanki. doktora gittim ilkinde antibiyotik verdi tekrar gidişimde ağır gelir diye vitamin dışında hiçbir şey vermedi. böyle bir şey yaşayan var mı, artık bu durum normal değil diye düşünüyorum ??
Ne münasebet??? Böyle bişey yapmayın tabiki! Kimyasal daha cok acıtır mantığa bak doktor musunuz?????Diş fırçasını ıslatıp karbonata batırın. Dayanabildiğiniz kadar şişen bademcikleri karbonatlı fırça ile temizlemeye çalışın.
Allah'ın izniyle oraya yerleşen iltihap akıp gidiyor.
Ne münasebet??? Böyle bişey yapmayın tabiki! Kimyasal daha cok acıtır mantığa bak doktor musunuz?????
evet ben de yer ettiğini düşünüyorum bir de boğazım kupkuru oluyor kaldığım oda nemsiz herhalde diye düşündüm belki o da tetikliyordur, kbb ye gideyim ben de bi, bakalım ne diyecek. geçmiş olsunGeçen sene ben böyleydim bağışıklığın çok düşmüştü her ay doktordaydim cok şükür şimdi öyle değil en son Ekim'de akut tonsilit oldum yara üstüne yara yemek yiyemedim su bile icemiyodum sanki boğazımda jilet vardı iğne tedavisi yapıyorlardı sürekli sonrada cefrinex kullandım antienflamatuar. Eğer istanbuldaysan meltem Hastanesi'nde KBB Sacit beyi onerebilirim hala bile bişi olduğu zaman ilk ona giderim o kadar KBB ye acile gittim bitek o geçirtti verdiği ilaçlarla iğne vermeleri gerekiyor sana çünkü yer etmiş bogazinda suyu bile kaynatip iciyorum ben bende öyleyim
Cok geçmiş olsun antiinfalamatuar vermesi gerekevet ben de yer ettiğini düşünüyorum bir de boğazım kupkuru oluyor kaldığım oda nemsiz herhalde diye düşündüm belki o da tetikliyordur, kbb ye gideyim ben de bi, bakalım ne diyecek. geçmiş olsun
bitki çayı içip boğazımı yumuşatmaya çalışmaktan yaprak vereceğim az kaldıGeçmiş olsun inanın sizinle aynı durumdayım.
Sürekli hastayım.
Tam iyileşiyorum diyorum 1 hafta iyiyim sonra tekrar hasta oluyorum.
Geçen hafta faranjit oldum ses tellerime de indi tam iyileştim dedim dün bu sabahta bademciklerim batıyor
Bana oğlumdan geçiyor.
Sürekli antibiyotik kullanmıyorum da inanın bana bu kış verilen antibiyotik sayısı 6 falandır ama ben bir kere kullandım daha.
Sanırım şuan yine kullanmam gerekiyor çünkü 1 haftayı geçti düzelemedim
Ben elma sirkesi içiyorum 1 yemek kaşığı filan antibiyotik kullanmadan o şekilde atlamıştım.
Bir de tuzlu su ile gargara.
Ama işte mesela şuan bunlarla asla geçmedi mecbur gidicem yine KBB’ye.
Adaçayı, ıhlamur, kekik çayı, zeytin yaprağı çayı gibi şeylerde içiyorum bazen 1 fincan gibi.
teşekkür ederim hastaneye uzak bi yerde yaşıyorum ama artık mecbur gitmem gerekCok geçmiş olsun antiinfalamatuar vermesi gerek
Sağolun.bitki çayı içip boğazımı yumuşatmaya çalışmaktan yaprak vereceğim az kaldıçok geçmiş olsun size de bu senenin hastalığı da böyle demek ki, kar yağmadı ki şöyle güzelce bi etraf temizlensin ben de kbb ye gidicem oğlunuzu da gösterin mutlaka 1 aydır hastayım neredeyse lanet bi şey
Geçmiş olsun ama sanırım sadece bademciklerdeydi.Benim bademciklerde buyuktu, surekli hasta oluyordum. En son bir profesöre götürdüler beni. Bademciklerinin alinmasi lazim dedi. Ameliyat oldum, kurtuldum.
Tesekkurler sizede gecmis olsun. Bademciklerim gorunmeyecek kadar iltihaplaniyordu, farenjit olmuyordum. Bademciklerimi aldirdiktan sonra faranjit basladi ama yinede bademcik sismesinden cok daha iyidir. Doktor aldirmaniz gerektigini söylemediyse sorun yoktur muhtemelen. Baska bir kbb görüşü alin istersenizGeçmiş olsun ama sanırım sadece bademciklerdeydi.
Ben faranjit oluyorum mesela ama bademciklerde çok büyük diyorlar .
Siz faranjit oluyor muydunuz?
Teşekkür ederim. Aslında önce göğüse gittim çünkü bademciklerimden aşağıya iniyordu.Tesekkurler sizede gecmis olsun. Bademciklerim gorunmeyecek kadar iltihaplaniyordu, farenjit olmuyordum. Bademciklerimi aldirdiktan sonra faranjit basladi ama yinede bademcik sismesinden cok daha iyidir. Doktor aldirmaniz gerektigini söylemediyse sorun yoktur muhtemelen. Baska bir kbb görüşü alin isterseniz
Teşekkür ederim. Aslında önce göğüse gittim çünkü bademciklerimden aşağıya iniyordu.
O da bana bu bademcikler böyleyken hastalıktan kurtulamazsın dedi KBB görüşü istedi.
İki kbb de alınsın dedi ama ben öncelikle faranjit oluyorum sonra bademcik sonra göğüse iniyor.
Bakalım şuan emzirme sürecindeyim bir süre daha bekleyelim dediler.
Aslında oğlum geçen seneden bu yana çok hasta oluyor ondan da bana bulaşıyor yoksa daha önce bu kadar hasta olmuyordum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?