• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

geçmi kalıyorum?

Sırf koca bulacaksın diye olmadığın biri gibi davranmanı istiyorlar bu iyi mi sence? zorla cilve olmaz. Her erkekte cilveden hoşlanıyor diye bir şey yok. Sadece doğru insan çıkmamış karşına rast gelmemiş ve asla karşındakine 30 yaşında bekar olmak kötü birşeymiş izlenimi verip hayatı hakkında yorum yapmalarına izin verme. Söyledikleri kendi doğruları.

Bu hayatta evlenmiş olmak için evlenen çok mutsuz insan var oysa ki, birini seversin, her anlamda uyumlu olursun ve bunu nikah masasına taşırsın. Benim bir arkadaşım 33 yaşında evlendi bir arkadaşım hala bekar ve gayet mutlu arkadaşlarıyla geziyor tozuyor eğleniyor. Hayatın amacı sadece evlenmek değil ki.

Bu ne yahu ilk günden

Önceki mesajından belli beğenmişsin belli :))) Ama acele etme potansiyel hanzo olabilir. Tek cumleye bakip yargilamak gunahini almak istemem ama hic sevmedigim bir zihniyetin cumlesi bu.

Neyse, kafa utusunu birakayim olumlu gecmesine cok sevindim. Belli ki adam da olumlu, kendi hayatini gostermis :))) Yine de ayilip bayilsan da acele etme, iyice tani olc, bic, tart karsidaki Brad Pitt bile olsa acele giden ecele gidiyor :)

Aile ile yasama isini de dusun tart bak. Ailesiyle tanisirsin, evlerine git bence. Bu kadar hasta insanin oldugu evde yasamak kolay degildir insanin psikolojisi bozulabiliri, adami takdir ettim.
bende adamı takdir ettim ama benim çeyizlerim eşyalarım var onları oraya götüremem sadece yatak odası alırız bide odamıza tv diyor akıl karı değil

bende adamı takdir ettim ama benim çeyizlerim eşyalarım var onları oraya götüremem sadece yatak odası alırız bide odamıza tv diyor akıl karı değil

Ceres, adain ailesi snucta bir sekilde idame ediyor kendini ama ya senin psikolojin bozulursa? Bence bunu da dikkate al, 3 hasta insanin oldugu evde yasamak kolay degil.

evet bende bunu düşünüyorum ama bencil biri olmaktan korkuyorum

Ceres cim benim fikrime gore, bu bencillik degil.

Kendi ailen olsa seve seve bakarsin. Ama baska birnin ailesi ise, kocan bile olsa, 3 hasta insanla ayni evde yasamayi psikolojin kaldiramayabilir. Herkes psikolojik olarak cok dayanikli degil. Tabi ki baska insanlara empati guzel ama insan oncelikle kendini dusunmek zorunda. O yuzden iyice dusun, tart. Evlerini ziyaret et, ordaki havayi gor derim karar vermeden once ve acele etme genel olarak.

Ceres cim benim fikrime gore, bu bencillik degil.

Kendi ailen olsa seve seve bakarsin. Ama baska birnin ailesi ise, kocan bile olsa, 3 hasta insanla ayni evde yasamayi psikolojin kaldiramayabilir. Herkes psikolojik olarak cok dayanikli degil. Tabi ki baska insanlara empati guzel ama insan oncelikle kendini dusunmek zorunda. O yuzden iyice dusun, tart. Evlerini ziyaret et, ordaki havayi gor derim karar vermeden once ve acele etme genel olarak.
o kendi kendine evlilik planları yapmaya başlamış bile :) bu hoşuma gidiyor fakat diğer durumlarda canımı sıkıyor ben çok acele etme taraftarı değilim baba evinde çokta rahat değilim ama rahatım diyelim fakat dahada berbat biryere gitmek istemiyorum temkinliyim bu konuda yani bende isterim eşimle başbaşa kalmak ne bileyim kendi evimizde başbaşa yemek yemek en azından evde pijamalarla dolaşmak değilmi haksızmıyım ? bunları yapamayacağım durum dediği gibi olursa

Bence
Bu ne yahu ilk günden

Önceki mesajından belli beğenmişsin belli :))) Ama acele etme potansiyel hanzo olabilir. Tek cumleye bakip yargilamak gunahini almak istemem ama hic sevmedigim bir zihniyetin cumlesi bu.

Neyse, kafa utusunu birakayim olumlu gecmesine cok sevindim. Belli ki adam da olumlu, kendi hayatini gostermis :))) Yine de ayilip bayilsan da acele etme, iyice tani olc, bic, tart karsidaki Brad Pitt bile olsa acele giden ecele gidiyor :)

Aile ile yasama isini de dusun tart bak. Ailesiyle tanisirsin, evlerine git bence. Bu kadar hasta insanin oldugu evde yasamak kolay degildir insanin psikolojisi bozulabiliri, adami takdir ettim.
Bir tane değil ki üç tane hasta kişi ile ugrasmak. Adam bence cok uyanik ailemle bi sure oturacagim diyo e bi sure sonra ne olacak ben ailemi birakamam der. Evlendikten sonra bende boyle isine gelirse diyen erkek cok, degisen erkek cok. Hemen ilk gunden sahiplenme gosterileri yapmis cerese ciddiyim imajini vermis. Tabiki ciddi olacak adam sorumluluklarina ortak birisini ariyor bence evlilikten cok.

Şimdi abisinin hastalığı geçici bir hastalık mı ve annesinin ayağındaki sorunun ehemmiyeti ne??
Geçici hastalıklarsa Allahım tez vakitte şifalarını versin. İyileşme süreçlerinde max 2 sene oturtulabilir bence.. Ailesi sonuçta mecburen destek olacak

sanki hastalarına bakıcı arıyor ve olayı oldu bittiye getiriyor gibi hissettim, allah tek tek hepsine şifa versinde neden bir süre birlikte oturuyorsunuz. beyfendinin işi gücü nedir ? ayrı bir ev açma durumu şuan sadece ailesinin yanında durması lazım diyemi gerekli yoksa maddi açıdan damı zor. ailesine desteği ayrı evdeykende verebilirsiniz, maddi olarak bir bakıcı tutulmasına destek olursunuz. ama diğer türlüsü sizi çok yıpratır. benimde gündemimde evlilik var şu sıralar ve bende 31 yaşındayım inanın aynı ev değil bir binada oturma fikrini bile kabul etmekte zorlanıyorum, sizin kabul etmeniz büyük cesaret

Babanız sadece çok ısrar etmiyor, kendinden sonra kızını koruyup kullayacak bi adama sizi teslim etmek istiyor
Kadınlar her zaman bir erkeğin kendisini koruyup kollamasına mı ihtiyaç duyar? Kendi başına birşeyler yapamayan varlıklar mıyız biz? Rica ediyorum bu kadar acizleştirmeyin şu kadınları. Sevme, sevilme, aile olma, yuva kurma ihtiyacı falan deseniz o zaman lafınıza hiç itiraz etmezdim mesela ama koruyup kollama deyince komik duruyor. Zihniyete bakar mısınız :D

çok beğendim aslında yakışıklı çalışkan biri belliki benden çok etkilenmiş hemen evlilik konularına girdi
evlendikten sonra bir süre ailesi ile yaşamak istiyor benim için biraz sorun bu babası yarı felçli annesinin bacağında sorn var abisi hasta ona bakıyor kafam karıştı bilmiyorum
dün beni eve o bıraktı ısararla evim görüştüğümüz yere baya uzak çünkü kendi evini mahallesini okuduğu okulu gösterdi

eteğim biraz mini idi bir daha giymezsen sevinirim dedi :)))))
Ben sana birşey diyeyim bu, bu iş olmaz bence sen uzak dur. Öncelikle 3 tane hasta insanın olduğu bir evde yaşamak çok ama çok zor olacak. O hastalık psikolojisi öyle kötü ki, en yakın arkadaşımın babası felç annesi kanserdi, kız neler neler çekiyordu. Yine de onun ailesi, atamaz satamaz. Ama sen bir tercih yapacaksın. Bu adam seni ailesine bakıcı olarak alma niyetinde olmasa bile evleneyim, eşim ailemle ilgilenir zihniyetinde biri, demedi deme. Üstelik evlenip o eve girdiğin zaman çalışman bile problem olur. Ayrıca yaş takıntısı şeklinde düşünme ama 30 yaşındasın, 20'li yaşlardaki gibi olmaz birşeyler ama 30'lar da kadının en zirve yaşlarıdır yani o yaşta uğraşabilecek misin böyle şeylerle? Aşk, hoşlantı falan çok kısa süren şeyler. İşin içine başka konular girince kalmıyor o kalp çarpıntıları falan. Bence arkana bakmadan kaç. Hiç öyle "senin ailen hasta olsaydı sen ne düşünürdün" diyenlere de aldırış etme. Ailemizi de başımıza gelecek olan hastalıkları da kendimiz seçmiyoruz ama evleneceğimiz insanları kendimiz seçiyoruz. Yani bu durumda seçme şansın olan her konuda tamamen özgürsün, kafanı bulandırmana gerek yok. Onun ailesini sen hasta etmedin, onlara o kaderi sen vermedin ki. Neden vicdan yapasın? Bakıcı olmak istiyorsan o ayrı konu.
Ve ikinci mesele ise daha ilk günden giydiğin kıyafete laf eden erkek profili benim en nefret ettiğim erkek tipidir. Hayatın boyunca senin giyimine karışacak bak bu, görürsün devam edersen. :)

Kadınlar her zaman bir erkeğin kendisini koruyup kollamasına mı ihtiyaç duyar? Kendi başına birşeyler yapamayan varlıklar mıyız biz? Rica ediyorum bu kadar acizleştirmeyin şu kadınları. Sevme, sevilme, aile olma, yuva kurma ihtiyacı falan deseniz o zaman lafınıza hiç itiraz etmezdim mesela ama koruyup kollama deyince komik duruyor. Zihniyete bakar mısınız :KK70:
Benim gözümde baba bi gölgedir siz onu " erkek" kategorisine koyabilirsiniz bu da sizin zihniyetiniz :KK66:

sabah sabah yine saçma sapan uyandım aslında günlerdir kafma dolu daha doğrusu doldurdular ama nedense bu sabah fazlaca bir düşünür oldum bu konuyu konu:yaş 30 ama halen bekar olmak kötü bir durummu bilmiyorum geçen komşunun biri azıcık cilveli ol aç internete bak nasıl cilveli olunur falan diye ne bu böyle erkek gibi duruyorsun az gül etrafa dedi .ben ise sadece ona güldüm yaş 30 sevgilim bile yok :)

oradan çıktım bir arkadaşa uğradım oda aynı şeyi söyledi yaş 30 artık düşün aktif ol dedi yav hehe diyip geçtim ama aklımın bir köşesinde kaldı bu sözler bu sabah çok mutsuz uyandım ve bu konuya çok takıntılı bir şekilde
çok mutsuzummmmmmmmmm
ne yapayım şimdi deli gibi güleyimmi millete kafam çok karışık ruhum daraldı ve artık kendimi çok yanlız hissediyorum .
Cnm günümüzün koşullarına göre geç falan kalmadın. Biriyle sırf evlenmiş olmak için evlenilmez. Sevdiğimiz adamlara zor katlanıyoruz bana mantık evliliği ters geliyor.

Benim gözümde baba bi gölgedir siz onu " erkek" kategorisine koyabilirsiniz bu da sizin zihniyetiniz :KK66:
Tamam da siz "babanız kendisinden sonra sizi koruyup kollayacak bir adama teslim etmek istiyor" dediniz. Ben onu soruyorum, babayı diğer erkeklerden ayrı tutalım evet baba gölge olsun, kendisinden sonraki ne? Kocası. Erkek mi, evet. Onu söylüyorum. Ayrıca ettiğiniz laf çok densizce, babası olmayan kadınlar için ne diyeceksiniz? Gölgesiz, korunmasız, savunmasız, muhtaç mı?

Sizin dediğiniz laf "önce baba, sonra koca" anlamına çıkıyor hiç kıvırmayın yani şimdi burada. Bu hayatta her insanın babası yok ki, babası belirsizler, babasını çok ufak yaşta kaybetmiş olanlar, hayatı boyunca hiç evlenmemişler ve evlendikten sonra eşini kaybetmiş olan kadınlar var hem de o kadar çok sayıda ki... Siz bu yaptığınız genelleme ile bu insanlara resmen korumasız, muhtaç demiş oldunuz. Çok şükür babam var, bekarım ama babam olmasaydı ben dediğiniz lafı bu şekilde anlar ve çok üzülürdüm, bunu hiç düşündünüz mü? Bakın burada ne polemikler, ne tartışmalar oluyor, o onun kültürüne laf ediyor diğeri başka bir şeyini aşağılıyor, işinden, eğitimden, cehaletinden falan vuruyorlar insanlar birbirlerini ama kavgada bile kimse kimseye sizin yaptığınıza benzer birşey yapmıyor. Siz kavgada söylemediniz, bu konuya yorum olarak söylediniz ama babası olmayan kadınları özellikle hiç düşünmemişsiniz."İnsan hayat arkadaşına ihtiyaç duyar, sevmek ve sevilmek ister, kendisini yalnız hissetmek istemez, aile kurmak ister" demek başka, "sizi koruyup kollayacak bir adama teslim etmek istiyor" demek başka. Siz ettiğiniz laf ile babası olmadan da hayatta var olabilen, dimdik duran insanları hiç ettiniz, bravo size.

Şimdi cevap yazarsanız ve kendinizi aklamaya, lafı çevirmeye falan çalışırsanız o kişilerden özür dilemek yerine (bence öyle yapacaksınız) ben size karşılık vermeyeceğim haberiniz olsun. Son sözü ben söylerim gibi bir takıntım yoktur çünkü.

Son düzenleme:
Tamam da siz "babanız kendisinden sonra sizi koruyup kollayacak bir adama teslim etmek istiyor" dediniz. Ben onu soruyorum, babayı diğer erkeklerden ayrı tutalım evet baba gölge olsun, kendisinden sonraki ne? Kocası. Erkek mi, evet. Onu söylüyorum. Ayrıca ettiğiniz laf çok densizce, babası olmayan kadınlar için ne diyeceksiniz? Gölgesiz, korunmasız, savunmasız, muhtaç mı?

Sizin dediğiniz laf "önce baba, sonra koca" anlamına çıkıyor hiç kıvırmayın yani şimdi burada. Bu hayatta her insanın babası yok ki, babası belirsizler, babasını çok ufak yaşta kaybetmiş olanlar, hayatı boyunca hiç evlenmemişler ve evlendikten sonra eşini kaybetmiş olan kadınlar var hem de o kadar çok sayıda ki... Siz bu yaptığınız genelleme ile bu insanlara resmen korumasız, muhtaç demiş oldunuz. Çok şükür babam var, bekarım ama babam olmasaydı ben dediğiniz lafı bu şekilde anlar ve çok üzülürdüm, bunu hiç düşündünüz mü? Bakın burada ne polemikler, ne tartışmalar oluyor, o onun kültürüne laf ediyor diğeri başka bir şeyini aşağılıyor, işinden, eğitimden, cehaletinden falan vuruyorlar insanlar birbirlerini ama kavgada bile kimse kimseye sizin yaptığınıza benzer birşey yapmıyor. Siz kavgada söylemediniz, bu konuya yorum olarak söylediniz ama babası olmayan kadınları özellikle hiç düşünmemişsiniz."İnsan hayat arkadaşına ihtiyaç duyar, sevmek ve sevilmek ister, kendisini yalnız hissetmek istemez, aile kurmak ister" demek başka, "sizi koruyup kollayacak bir adama teslim etmek istiyor" demek başka. Siz ettiğiniz laf ile babası olmadan da hayatta var olabilen, dimdik duran insanları hiç ettiniz, bravo size.

Şimdi cevap yazarsanız ve kendinizi aklamaya, lafı çevirmeye falan çalışırsanız o kişilerden özür dilemek yerine (bence öyle yapacaksınız) ben size karşılık vermeyeceğim haberiniz olsun. Son sözü ben söylerim gibi bir takıntım yoktur çünkü.
Bunca kelime israfı boşuna yapmışsınız.burası açık oturum değil.Konu sahibi bizlerden fikir ister bizde fikirlerimizi sunarız.anladığım kadarıyla sizin amacınız polemik yaratmak,konuları başka yerlere çekmek,konuyu kişiselleştirmek falan filan...konu sahibi siz değilseniz ;muhattabım da değilsiniz

Konu sahibesinin sorunundan kopmasanız ve kişisel tartışmaya girmeseniz nasıl olur?

Asagida yazdigimi dikkate almalisin.

Son düzenleme:
Merhaba bu yas aslinda atik gec sayilir.Arkaldasin hakli ama senin disil enerjini ortaya cikartip kaderinde yazili i sani bulman lazim o nedenle tarafindan yazili kitaplari oku ve irtibata gec derim. 40 gune kadar hayatinda disil enerjinin acilimi ve ask gelsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X