Geçmiş...

GuL-GuZeL

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2017
99
237
43
Merhaba sayın kk hanımları
Böyle bir şey için konu açmak istemezdim ama günlerdir kendimi yiyip bitiriyorum.Sorun ben de de aynı kayınvalide aslında çok ıyiyiz bana karışmaz altlı üstlü oturuyoruz komşu gibiyiz bazen 1 hafta görmem ama gel gelelim kına günü bana yaptıkları aklıma geliyor sinir krizi geçirecek gibi oluyorum.
Kinam da yabancı gibilerdi akrabaları olsun kendileri de hiç yüzüme bakmadılar hiç fotoğraf dahi cektirmediler eltime isim düştü o an aramız iyi idi ona güvendim söyledim eltimin tavrı ise şu oldu "banane ya işini kendin hallet"ve bir akrabaları da ablama aynı şeyi söylemiş kına yakmasını söylediler onu da reddettiler oysa ki hic böyle hayal etmemistim en mutlu olacağım zaman bunlari yaşattılar.Herneyse kına bitti düğünden 2 gün sonra eltimle gezmeye çıkıp bana şurayı temizle burayı temizle dedi yani ne var diyeceksiniz belki ama kendime çok büyük dert edindim yüzüne bakasım gelmiyor.Mesela eltim (yurt dışında) o gelince bana karşı değişiyor.Karisik yazmış olabilirim ama kendime engel olamıyorum ha bire bu mevzu gözümde canlanıyor bana akıl verin yaptıklarını yüzüne teker teker söyleyeyim mi yoksa iyi davranışları için unutmaya mı çalışayım

O zaman söyleseniz anlardimda suan çok saçma...
Yani illaki sorunlar olmuştur hepimizde ama onemli olan şimdi nasil olduğu...
Benimki de beni sevmezdi evlenince sevmeye başladı. Bende gecmişi açsam simdi aramiz bozulacak gerek bile yok bence unutmaya bakın...

Doğru söylüyorsunuz ama işte beynime söz geçiremiyorum birden ummadığım anda ya da kına ya gittiğimde vs aklıma daha çok geliyor niye diyorum ben de böyle mutlu değildim ne yaptım da bana böyle davrandılar

Çok mu kendinizi dinliyorsunuz ?
Boşverin üzerinden kaç zamanda geçmiş mesafe iyidir candır bunu koruyun aynı hataya tekrar düşmeyin tırnağınız varsa kendi başınızı kaşıyın
Kendimi dinlemem vaktim da yok zaten dinlemeye ama bir kınaya gideyim ya da bana biraz tavır takınsın aklıma geliyor

Eltinle o gezdircek kendini sen onun evini sileceksin supurceksin yanina buzlu badem de istesin. Haklısın bence

Eltinle o gezdircek kendini sen onun evini sileceksin supurceksin yanina buzlu badem de istesin. Haklısın bence
Ben de oğluna temizlettirdim ama eltim her sene gelince değişime uğruyor 1 ay küstüm sonra geldi bişey olmamış gibi tekrar barıştık bakalım bu sene de değişirse bağları koparmayı düşünüyorum

Şu an söylemenin bir anlamı olmuyor canım.hatta daha da cephe alıyorlar.hep kendileri haklıdır zaten.bende istenmeyen gelin olarak şunu tavsiye ederim geçmiş için yüz göz olma.onlar bir grup sen dışlanmışsındır ve teksindir ..zamanla mesafe koyuyorsun farkında olmadan.ve taşı gediğine o anda koymaya başlıyorsun .bende çok mücadele ettim yaranmak için ama ne yaparsam yapayım yaranamadım.mesafemi koydum ağızlarının lafını verdim sustular oturdular..başta yanımda yoktunuz şimdide olmazsanız ne kaybederim hiç olmazsa kafam dinç mantığı

Evet canım çok doğru söylüyorsun anca yıpranan ben oluyorum eltim geliyor kaynanam onu koluna takip vardı gezmesine çıkıyor alt katta oturmama rağmen davet eden olmuyor yemeğe gidiyorlar vsvsvs artık boş verdim eşim de yanımda değil oğlumla ikimiz istenmeyenleriz çok doluyum cinnet geçirmesem iyi bişey

eltiniz yurtdışındaymış, geldiğinde kısıtlı bi zaman burada. o arada da kayınvalideniz ona laf etmiyor, hoşluyor demek. sizse hep buradasınız.
eltiniz burda olsa onunla da benzer şekilde olurdu muhtemelen.
geçmişte kalmış mevzuları da açmayın. sadece daha fazla siniriniz bozulur, çözüm olmaz.

Uzakta olsun tatlı olsun derler ya, eltiniz uzak olduğu için araları iyi. Zaten öyle olması lazım.
Benim kayınpederim ilk gördüğünde hiç sevmemiş beni. Ama şimdi aramız çok iyi. Olabilir böyle şeyler. Belki de kayınvalideniz sizi zamanla sevdi.
Kına ve düğün zamanı yapılan şeyleri hep canlı tutsaydık hiç kimse eş ailesiyle anlaşamazdı emin olun. Yalnız değilsiniz yani.
Siz şimdiye bakın ve geçmişi takmayın.
Zamanında söylenmeyen doğru söz zamanı geçince sadece saçmalık olur.

Bilmiyorum belki hatalarını anlarlar ya da ben rahatlarım diye düşünüyordum ama haklisiniz belki konu açılırsa söylerim çünkü olur olmadık zamanda canım sıkılıyor psikolojimi etkilemeye de başladı

Yani bazı şeyler zoruma gidiyor onlar zora girmesin diye benim ailem herşeyi alttan aldı masraf yapmasınlar diye gittim karda kış ta en ucuz gelinliği bulayım diye insan karşılığını göremeyince üzülüyor ister istemez uzakta olsam ben de iyi olurdum belki dediginiz gibi teşekkürler yorumlariniz için bir nebze de olsa rahatladım

Eğer kendinize güveniyorsanız fevri davranmayacaksanız uygun bir zamanda konuyu açın ve ben diliyle konuşun. Çünkü sizin mutlu olmanız için bu konuyu içinizde çözümlemeniz gerek ancak o zaman ilişkiniz normale döner. Ama kesinlikle suçlayıcı bir dil kullanmayın.
Ben olsam yaparım bir kek anne hadi kekin yanına bi çay demleyelim der otururdum karşılıklı havadan sudan konuşurken konuya girerdim.

Tamamen unutulmaz ama takıntı yapmamalısınız.
Benim düğün davetiyemi bile kayınpederim seçmişti. Düğün salonunu da düğünde gördüm. Herşey bizim için seçilmişti. Hatta perdelerim bile. Eşya bakmaya bile eşim olmadan gitmek zorunda kaldık.
Liste daha çok uzar ama kendi konuma dönüştürmiyimGördüğünüz gibi yalnız değilsiniz.

Evet aslında konuşsam benim için de iyi olur ama kendime güvenilir miyim bilmiyorum bazen iyi gunlerin hatırına unutayım diyorum ama beceremiyorum hemen bir hareketinde başa sarıyor yine eltimin gelişini beklerim heralde bana ve çocuğuma ayrımcılık yapıldığını düşünüyorum ve bu sefer sert bir dille hepsini söylerim belki

Doğru haklısınız genelde çoğu gelin yaşıyor biz kadınları kolay lokma mi görüyorlar bilmiyorum

Bence kafanda kurup durma sonuç önemli o süreçte herkes illa ki sorun yaşamıştır şuan iyilerse sende iyi ol gitsin hayat kısa çok gereksiz şeylere takılıyoruz evliliğinin tadını çıkar derim

10 senelik evliyim ve eşimin ailesiyle neler neler yaşadık hatta ilk çocuğuma hamileydim baktım zarar görüyorum 1,5 sene konuşmadım, gitmedim ki ailem farklı şehirlerde oğlum oldu görmeye dahi gelmediler. Sonrasında özür dilediler ve görüşmeye başladık hatta çalışıyorum çocuklarıma bile bakıyorlar. Sizin yaşadıklarınızın çoğunu yaşadım. Geceleri uyuyamıyordum sürekli rüyalarımda onlarla kavga ediyordum ve zamanla kendimi çok yıprattığımı fark ettim. Terapi aldım vs. O yüzden size konuşun içinizde biriktirmeyin diyorum. Ancak sert bir dille söylemeniz daha da kötü olur diye düşünüyorum en azından iyi niyetle birşeyleri kapatmaya çalıştığınızı amacınızın sorun çıkarmak değilde kendi içinizdeki sorunları çözmek olduğunu bilsinler. Ve inanın haklıyken haksız duruma düşüp daha da çok yıpranabilirsiniz.

Alamayacaklarını tahmin ediyorum eltimin düğün videosuna bakarken kınayı biz yakacaktık ama yaktirmadilar biz de adettir dedi ve şok oldum ozaman soyleseydim kurtulurdum belki ama ben ağzımı dahi açamadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…