Geçmişe takıntılı yaşamak.

Doğru hatırladiniz evet. En büyük takintim da o mesela. Onsuz yaşayamam deyip kendi kendimi zehirliyorum .

Çalışmıyorum. Evdeyim genel olarak. Çok dışarı çıkmam da açıkçası.

Bence farklı şeyler yapıp meşguliyet yaratırsan kendin için daha iyi olur.

Önceki mesajımdan yanlış anlaşılmasın
Ben insanın önce iradesiNi kullanması gerektiğini düşünüyorum
Bunu söylerken 2-3 ay irade kullanmaya çalış demek istemedim
Kısa bir süre denersin baktın olmadı gidip konuşursun bir uzmanla

Sahi mi ?
Aklımın bir kosesinde hep var bi gideyim diye ama bilmiyorum. Hep kendi kendine düzelir modundayim

Yok estağfurullah anladım ben sizi. Biraz meşguliyet belki iyi gelebilir. Belki de bir ise girmeliyim bosluktandir bunlar. Bilmiyorum.. Teşekkürler.

Evde oturmak bunları tetiklemez mi? Sürekli kendini dinler insan, çalışmaya başlayın bence.

OKB gibi geldi bana anlattıklarınız. Sanırım ilaçlı tedavisi var bunun. Okuldan bir arkadaşım da ilaç kullanıyordu kaygılarını azaltmak için, daha iyi şimdi. Uzmana görünün en iyisi.

Sahi mi ?
Aklımın bir kosesinde hep var bi gideyim diye ama bilmiyorum. Hep kendi kendine düzelir modundayim

elbette.
mesela annemle bir sey tartisiyorken konu 20 sene onceye gider. 20 sene once de sunu yapmistin... agiz tadiyla bugun icin bir kavga edemedim kadinla

isin latifesi bir yana, en son annem bir vesile hastanedeyken psikiyatriye gitmeye ikna ettim. doktor artik tedavi icin cok gec oldugunu, kroniklestigini soyledi durumun. o sebeple nerede okb belirtisi gorsem yazarim. yanlis anlamayin lutfen. hayat hem size, hem hayatinizdakilere degerli... kiymetini bilmek, en iyi sekilde yasamak ve yasatmak gerek.

Cesaret edemedim başka bir ortama girmeye hiç. Dediğim gibi alışkanlıkları bırakmak öyle zor ki benim için. Odanın şeklini bile değiştirirken çok zorlanıyorum.
iyi gelebilir belki bir ise girmek
Olur mu canım öyle şey?
Dışarıda çalışan hepimizin özgüvenimiz tavan mı sanıyorsun?

Cesaret edemedim başka bir ortama girmeye hiç. Dediğim gibi alışkanlıkları bırakmak öyle zor ki benim için. Odanın şeklini bile değiştirirken çok zorlanıyorum.
iyi gelebilir belki bir ise girmek

İyi de hayat bu kadar değil işte.
Nasıl geçiniyorsun,ihtiyaçların için aileden mi para alıyorsun,yoksa multi trilyoner olduğun için bu konular çok mu gereksiz sana göre?

Yardım almanız gerek. Bunu siz de biliyorsunuz. Böyle yaşamak çok yorucu olmalı. Kendi hayatınız için bir adım atın ve doktora gidin. Bir de bir işe girin mutlaka.

Bende de oluyor bu.
Cok yakin bi arkadasim bile olsa toplum icinde 'aptal misin?' ' deme kiz oyle ssst!' gibi cumleler kurunca aninda soguyorum. Aylar sonraki bir muhabbette hatirlayip sinirleniyorum. Sonra diyorum kendime 'Hani konusmucaktin bu kizla bi daha?'

Azarlanma, dogru yaptigim bir seyin duzeltilmesi/elestirilmesi, kucuk dusurulme, cocuk yerine konma, susturulma konularinda cok takintiliyim. Buna ragmen bana cok kirici ve sevimsiz davrananlari bile toplum icinde asla kucuk dusurmem, imkani olsa da rencide etmem.

Cok degisik bir huy galiba

Ailemle yaşıyorum ailemden geciniyorum haliyle.
Ya bilmiyorum da bana çok garip geliyor.
Yanlış anlama da gençlerin kendi kişisel ihtiyaçları için ana babadan para istemesi hoş değil inan ki.
Şu eskisine takılmışsın da sen kendini eve böyle kapatırsan yenisiyle nasıl tanışacaksın?
Hadi biriyle tanıştın o ister mi böyle evde oturan bir kızı?
Yani ev hanımlarına lafım yok ama belli çok gençsin,inan ben erkek olsam istemem evde oturan kız.

Ceylin nerde yanlis yaptiginin farkindasin o yüzden ne yapman gerektigini de biliyorsun demek.
Bekleme hic. Bekledikce zihin kurmaya baslar. Yapamam edemem ya öyle olursa böyle olursa diye. Veya tembellesirsin ..kim ugrasacak böyle iyiyim diye kandirirsin kendini salirsin. Ama ömrün boyunca ailenden gecinemezsin. Suan rahat gelebiliyor olabilir ama istedigin gibi harcayamazsin ihtiyaclarini karsilayamazsin. Insanin kendi rizkini kazanip yemesinden daha tatli birsey yok.
Eskiler bitti gitti artik. Ölü ve degistiremeyecegin seylere tutunarak yasamayi birak. Birseye mi yaradi sanki simdiye kadar? Enerjini yeni seylere kullan, güzelliklere tutun, kalbini ac. Ani yasa. Hayati kendini yeniden kesfet. Sil bastan yeni sayfa ac. Herzaman umut vardir. Kendini motive et..asagi cekme..bu senin hayatin ve sorumlulugu sende. Kendine dayan kendine güven kendini yukari cek, kendini gelistir kendine iyi davran. Sen kendini düsünmezsen kimse düsünmez. Seni tutan birsey yok degil mi gecmiste kendi zihninden baska? Hersey senin elinde. Yeter ki iste. Oturup haline üzülüp kendini aciyacak duruma düsürme. Gecmise daldigini farkettigin anda cik..kisirdöngüyü kir. Farkindalik ile üstesinden gelirsin..ki ilk adimlari atmissin zaten durumunun farkina vararak. Seni sevmeyen insanlari kabul et. Olmamis bitmis gitmis. Ölüm yok ucunda. Hayatinin odak noktasina kimseyi oturtma kendin haric bundan sonra. Ozaman gidenlere sadece el sallarsin kapiyi acarak. Icinde ki sevgiyi layik olana ve karsilik bulacagin kisilere ver. Daha mutlu olursun ve böyle sacmaliklarla üzüntülerle ugrasmazsin birdaha.

Psikolojik destek almalısınız. Sizde birşeylerin ters olduğunun varkındasınız. Bir adım ilerisi bundan kurtulmaktır ki buraya konu açtığına göre istiyorsun. Hiç düşünme git.

Can'ım ben daha beterim. Benimde böyle basladi. Şimdi daha ileri boyutta. Mesela kasiyerlik yapıyorum, müşterinin tırnağı elimi çizdi dimi yanlislikla. Eyvah aids oldum, hepatit b oldum. Hemen pesinden ishal geliyor. Eyvah bagisikligim da çöktü diyorum kesin hastayim. Yada zarar verme takintisi mesela eyvah birine zarar mi verdim, öldürdüm mü , ay hastalık mı bulaştırdım eyvah bişey mi yaptim düşün düşün dur..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…