Geçmişi Eş Adayına Anlatmak

rohy

HesabımızAllaha
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2007
970
6
96
39
Çorum
Merhaba arkadaşlar,

Sizlere aylardır kafamı kurcalayan bir meseleyi anlatmak istiyorum.Daha önceki konularım beni aldatan sevgilim ve ondan sonra hayatıma giren başka birinin zamanla değişip terketmesiyle ilgiliydi..Her neyse..Ben 25 yaşında bir bayanım, yaklaşık 4-5 ay önce uzak bir akrabamın aracılığyla birisiyle tanıştırıldım. Kısa sürede birbirimize çok ısındık,kafalarımız gönlümüz çok yakındı.Aile yapımız, yetişme tarzımız,kültür vs çok münasipti herşey.

Ailesi beni isteyecekti,ailem de razı olmuştu bu işe,sevinçlilerdi. Fakat bir konuşmamızda öyle bir şey sordu ki.. Daha önceki ilişkilerimin ne boyutta olduğunu sordu.Bu arada hemen söyleyeyim,sevgililerimden hiçbiriyle cinsel birlikteliğim olmadı, bazı yakınlaşmalarım oldu.(şimdi çok pişmanım..keşke olmasaydı-yapmasaymışım bunları...biliyorum ki bunlarda yeteri kadar büyük günahtı) Kendisi bana yanaktan öpme dışında hiçbir kızla ileri birşey yaşamadığını belirtmişti baştan. Beni o kadar zorladı ki,bunu bilmeye hakkı olduğunu,bu konuda çok hassas olduğunu, bir birliktelik kurulacaksa bilmesi gerektiğini vs vs derken ben hep az az anlattım. Kimseyle bir yatağa girip cinsel birliktelik yaşamadığımı en baştan söyledim, ama o hep detayları istedi :( Nasıl herşeyi dile dökebilirdim ki!? Tamam kendince haklıydı, bu tutumunu insan olarak takdir edebilirim bravo diyebilirim,keza öyle, fakat ben de kendimce haklıydım. Neden mi?
1.) ailelerin rıza gösterdiği aşamaya gelmişken,bunu söylesem ve terketse, belki gerekçe olarak bunu duyuracaktı aileme veya akrabalarıma (kimbilir..insanı %100 tanıyamazsın ki)
2.) geçmişte kalıp üzerine sünger çektiğin bu günahı hatayı söylemek çok utanç vericiydi :((
3.) pişmanlığımı görmüşken ve başka her ama her konuda uyuşup mutlu mesut bu yolda ilerlerken, bukadar ortak nktalarımızın olması ve ona hiçbir saygısızlık yapmayışım-anlayışıylı oluşumun anlamı yok muydu hiç?

detaylara girecek olsam uzun sürer.. şöyle bitireyim: bana ayrıntılarıyla söyletirken ben bir anda hepsini diyemedim ve aldatmak da istemedim onu, çünkü bana ima ediyordu'' zaten doğru söylemezsen ömür boyu yüzüme bakarken vicdan azabı duyarsın'' diye.. Ve Allaha yemin olsun ki ''köprüyü geçince herşeyi anlatırım o da bırakamaz beni' gibi düşünceler asla barındırmadım.

İşte bir anda söylemediğim ve bu durumlardan dolayı beni terketti.. Aileme ne diyeceğimi bilemedim. Onu asla kötülemedim,karşılıklı olamayacağını anladık dedim..
Onu çok sevmiştim.. beni geçmişimden dolayı sildi gitti..

Sizler böyle bir durum karşısında ne yapardınız?
Bir diğer sorum ise: hayatıma bundan sonra çıkacak yeni kişide anlatmalıyım!? Nerden bilebilirim suistimal edilip deşifre olmayacağımı?Hadi böyle yapmasa bile, ben evlilik kuramayacak mıyım yani sırf bu sebeple?? Yalan söylemeyi-kandırmayı ise asla düşünmüyorum.Hakkına giremem..

not: Geçmişteki bu yaşananlar keşke olmasaydı,gerçekten pişmanım ve Allah.a tövbeliyim. Rabbim beni affetsin.. Kaç ay oldu ama ben hala hatırladıkça üzülüyorumgözlerim doluyor, ağlıyorum..Hala Rabbimden onu diliyorum..Karmakarışığım :((

geçmişte yaşadıklarını hatırladıkça gözlerin doluyor ve ağlıyormusun? hem cinsel birşeyler yaşamadım diyorsun hemde neden bu kadar pişmansın..

benim bir arkadaşımın sevgiliside onu bu yüzden terketmişti, devamlı soruyordu eski sevgilini çok mu sevmiştin ne yaşamıştınız seni öpmüşmüydü hiç aklına geliyormu gibi... kız unutmuş gitmişti ama erkek arkadaşı sürekli sorarak hatırlatıyordu ve kız gerçekten eski sevgilisiyle kötü hiç bir şey yaşamamıştı öpüşmek dışında.. velhasılkelam bu çocuk arkadşıma hayatı zehir etti kendine de aşık edip terkedip gitti.. boşver demek ki takıntılı biriymiş belkide olmaması daha hayırlı olmuş.

eğer kastettiğin şey dudaktan öpüşme, dokunma vs gibi şeylerse terk eden eş adayınız çok gerikafalıymış doğrusu.

yok eğer (elle tatmin etme vs) gibi bi şeyse bunu bilmekte ısrar etmesi yanlış.

o "benim yanaktan öpme dışında bişeyim olmadı"ların hepsi sizi konuşturmak için kurduğu bir tuzak.

bundan sonraki eş adayınıza ne olursa olsun detay vermeyin.

dürüst olmayın. evet, eğer yaşadığınız çevre dürüst olmanıza izin vermiyorsa dürüst olmamaktan başka bir çare yok.

siz kendinizi çevrenizden soyutlayamazsınız. dürüst ya da yalancı, o çevreye uymak zorundasınız.

toplumumuzun ikiyüzlülüğü bu, ama yapacak bir şey yok. söylemeyin, gizleyin.

geçmişte yaşadıklarını hatırladıkça gözlerin doluyor ve ağlıyormusun? hem cinsel birşeyler yaşamadım diyorsun hemde neden bu kadar pişmansın..

benim bir arkadaşımın sevgiliside onu bu yüzden terketmişti, devamlı soruyordu eski sevgilini çok mu sevmiştin ne yaşamıştınız seni öpmüşmüydü hiç aklına geliyormu gibi... kız unutmuş gitmişti ama erkek arkadaşı sürekli sorarak hatırlatıyordu ve kız gerçekten eski sevgilisiyle kötü hiç bir şey yaşamamıştı öpüşmek dışında.. velhasılkelam bu çocuk arkadşıma hayatı zehir etti kendine de aşık edip terkedip gitti.. boşver demek ki takıntılı biriymiş belkide olmaması daha hayırlı olmuş.

Günahlarım için ve bu insanı bu sebeple kaybettiğim için hergün üzülüyorum ve çok zaman ağlıyorum gözlerim doluyor :( Evet,hiçbir sevgilimle cinsel birlikteliğim olmadı ama hiç geçmişimde bunlar olmasaymış keşke..utanacağım en ufak birşey olmasaymış :( Bu sebeple son derece pişmanım. Bu olay olmadan da Allah.a karşı pişmandım, içten içe anne babama karşı da pişmandım ama bilhassa böyle içime bu derece sinen- mutlu olacağıma kesin gözüyle baktığımı birisini kaybedince mahvoldum..

İnşallah hayırlısıdır. Tamam yargılayamam onu,hassaslığını takdir etmedim değil..Fakat başka herşey gül gülistanlıkken,'beni mutlu ediyorsun' dedirtebilmişken ona..Sırf bundan dolayı silmesi beni..kahrediyor..

canim
insanlarin gecmisinde ne yasadigi neden bu kadar önemli olsunki
onun sütten cikmis ak kasik oldugunu nerden bileceksniz
belliki laf almaya calismis
gecmise bu kadar takintili bir adam evlenseydin kimbilir neler cikaracakti
bosver
boyle adamlar evlenince daha kötü oluyor
var akrabalarimda

sanada gelince
sen ne yasamissan hepsini yaslarin geregi yasamissin
bunu bircok insan yasiyor zaten
sen biten bu iliskiyi kurtuldum diye düsün
ilerde daha buyuk seyler olmadan

eğer kastettiğin şey dudaktan öpüşme, dokunma vs gibi şeylerse terk eden eş adayınız çok gerikafalıymış doğrusu.

yok eğer (elle tatmin etme vs) gibi bi şeyse bunu bilmekte ısrar etmesi yanlış.

o "benim yanaktan öpme dışında bişeyim olmadı"ların hepsi sizi konuşturmak için kurduğu bir tuzak.

bundan sonraki eş adayınıza ne olursa olsun detay vermeyin.

dürüst olmayın. evet, eğer yaşadığınız çevre dürüst olmanıza izin vermiyorsa dürüst olmamaktan başka bir çare yok.

siz kendinizi çevrenizden soyutlayamazsınız. dürüst ya da yalancı, o çevreye uymak zorundasınız.

toplumumuzun ikiyüzlülüğü bu, ama yapacak bir şey yok. söylemeyin, gizleyin.

Ben evleneceğim insanı kandırıp hakkına girmek istemem..fakat dediğim gibi o maddelerde yazdığım gibi.. ya gereksiz yere deşifre olursa..Karşıma çıkacak kişinin bunu suistimal edip etmeyeceğini bilemem ki.. Elle tatmin etmek vs değil,dokunmak yakınlaşmak sadece. Geçmişimdeki hataları kendime aklayamam,keşke yapmasaydım..
Ama hayatımın bundan sonrası için hep aynı korkuyu taşıyorum. N eolacak böyle :(

cnm kesinlikle anlatma ne demek kiminle ne yaşadıysan yaşadın o seninle onun arasında bence birazda olsa söylememeliydin bu ne biçim soru diip kızıp konu değiştirmeliydin mutluluk için pempe ylan de geç buna kandırma falan sanma sen böyle olacağını bile bile mi yaptın bence kendini suçlama herşey zamanında olmuş bitmiş geleceğe taşıma geçmişi geçmişde bırak

canim
insanlarin gecmisinde ne yasadigi neden bu kadar önemli olsunki
onun sütten cikmis ak kasik oldugunu nerden bileceksniz
belliki laf almaya calismis
gecmise bu kadar takintili bir adam evlenseydin kimbilir neler cikaracakti
bosver
boyle adamlar evlenince daha kötü oluyor
var akrabalarimda

sanada gelince
sen ne yasamissan hepsini yaslarin geregi yasamissin
bunu bircok insan yasiyor zaten
sen biten bu iliskiyi kurtuldum diye düsün
ilerde daha buyuk seyler olmadan

Dolaylı olarak sorduğum herkes, hatta annem bile böyle söylüyor( sanki bir arkadaşım bu durumdaymış gibi..veya tv.de böyle bir olayı izlemişm gibi anlatıyorum fikir almak için..)
Eğer kendi de bunları yapsaydı veya daha ileri aşama olmuş olsaydı bile, neden hassas davransındı ki peki? Yani kendisinin yaptığı bişeyi başkasına normal görmez miydi??

Arkadaşlar cvp.larınız için nekadar tşk.etsem az.. Kendimi dünyanın en kötü insanı gibi hisseder oldum artık.Yani başka açılardan gerçekten ben elinden dilinden zarar vermeyen biryimdir.Ona ne saygısız bir sözüm ve ayrıldıktan sonra etrafıma karşı durumu toparlamak adına onu kötüleyişim..hiçbir şekilde olmadı.
Çalıp çırpan, laf taşıyan ,ara bozan bir insan değilim..Bu tarz özelliklerin hiç mi kıymeti yoktu, o kadar mutlu edişim çok mu manasızdı.. Off off

çevrende gördüğün 10 kişiden 3ü doğru takılıyordur..ama onlarda yapıkalrı kaçamakları kimseye söylemeyen sır gibi saklayan tiplerden..benm hiç tanıdıgım olmadı öyle sütten çıkmış ak kaşık olan..bende severek evlendim..eşim ozamanlar sordu kimseyle öpüştünmü vs.. allah biliyor kimseyle sarılmaktan öte bir olay olmadı belkide bu yüzden uzun süreli bir ilişkim olmamıştı..eşimle çkarken öpüştükteee sarmaş dolaş birliktelik haricinde herşeyi yaşadk ve ben onunla evlenemeseydim evet vicdan azabı duyardım ölürdüm kahrımdan günahımdan tövbeler tövbeler..bir başka çıktıgım olsaydı evlencek olsaydım yinede söylemezdim yaptıklarımı asla..insanlar okadar fenaa okadar fettan olmuşlarki sen ennnküçük sırlarını bile dost bildiğin insana anlatıp fikir alırken kendisi ne b.klar yiyoda sana zerresini anlatmıyo kimse bilmesin diye..ben olsam asla söylemezdim..iyiki eşimle evlenmişim belkide bu ten uyumu bizi birbirimize bağladı..iyikide hak eden biriyle bunları yaşamışım..

Ben anlayamadım maalesef...ieri boyutta bişey yaşamadıınız ama geçmişinizden dolayı terk edildiniz ve pişmansınız geçmişinizden..geriye el ele tutuşma ve öpme kalıyor..bunlardan mı pişmansınız?bunlardan dolayı mı terk etti anlamadım:26:

cnm kesinlikle anlatma ne demek kiminle ne yaşadıysan yaşadın o seninle onun arasında bence birazda olsa söylememeliydin bu ne biçim soru diip kızıp konu değiştirmeliydin mutluluk için pempe ylan de geç buna kandırma falan sanma sen böyle olacağını bile bile mi yaptın bence kendini suçlama herşey zamanında olmuş bitmiş geleceğe taşıma geçmişi geçmişde bırak

Diyorum ya, kendimi aklayamam. Yapanları yargılayamayız,yapmayana da helal olsun deriz. Fakat sırf geçmişinde böyle birşey yok diye herşeyi mi iyidir ki insanın! Hani onun hayatına girdiğimde ters birşeyim olsaydı 'haklıdır' derdim ve bu kadar üzülmezdim. Ama ondan öncesine dayanan birşey için böyle üzerime çizgi çekilmesi..:(

Benim yemedigim halt kalmadi gecmisimde,en kaba tabirle...
Fazlasi ile rahat bir kizdim,annem babam ,bizlerle ilgilenmezlerdi,Restaurantlari vardi gece gunduz calisirlardi.hayatimda bir cok erkek arkadasim oldu..
hic biriyle ciddi dusunmedigim icin bir cok sey yasadim benim yasantim burda bazilarina ters gelebilir fakat yorumum baskalari tarafindan yorumlanmaz ise sevinirim:) herneyse gelelim olaya..bende senin gibi bir durum yasadim..
bir cocuk sevdim.o herseyi bilerek ve isteyerek benimle nisanlandi.Fakat nisanlimin ailesi
bir yerlerden benim eski yasantimi ogrenmis ve ogullariyla nisani atmami istemisti
:50: attimda..

yanigecmis pesimizi birakmiyor.Yaptigimiz cahillikler bunlara neden oluyor.
ama sen birsey yapmamissin,cinsellik vs.Anlatsaydin keske,okadar bilmek istiyorsa
en azindan ondan sonra birakirsa biraksaydi.
giden gitmis ama uzulme artik,elbet seni boyle kabul eden adam gibi biri cikar karsina,,,
sevgiler..

Son düzenleme:
Dolaylı olarak sorduğum herkes, hatta annem bile böyle söylüyor( sanki bir arkadaşım bu durumdaymış gibi..veya tv.de böyle bir olayı izlemişm gibi anlatıyorum fikir almak için..)
Eğer kendi de bunları yapsaydı veya daha ileri aşama olmuş olsaydı bile, neden hassas davransındı ki peki? Yani kendisinin yaptığı bişeyi başkasına normal görmez miydi??

Arkadaşlar cvp.larınız için nekadar tşk.etsem az.. Kendimi dünyanın en kötü insanı gibi hisseder oldum artık.Yani başka açılardan gerçekten ben elinden dilinden zarar vermeyen biryimdir.Ona ne saygısız bir sözüm ve ayrıldıktan sonra etrafıma karşı durumu toparlamak adına onu kötüleyişim..hiçbir şekilde olmadı.
Çalıp çırpan, laf taşıyan ,ara bozan bir insan değilim..Bu tarz özelliklerin hiç mi kıymeti yoktu, o kadar mutlu edişim çok mu manasızdı.. Off off

canim agzindan laf almak icin bak bende birsey yapmadim sende yapmadin degilmis gibi konusmus
bazi erkekler cok takik bu konuda
sakin kendini kötü hissetme
kendini sansli say hatta
ileriye bak
daha saglikli insanlar olsun etrafinda
bence bu adamin tavri hic saglikli gelmedi bana
kimse kimsenin gecmisine karisamaz

Ben anlayamadım maalesef...ieri boyutta bişey yaşamadıınız ama geçmişinizden dolayı terk edildiniz ve pişmansınız geçmişinizden..geriye el ele tutuşma ve öpme kalıyor..bunlardan mı pişmansınız?bunlardan dolayı mı terk etti anlamadım:26:

Burada yazmam beklenemez sanırım? Dediğim gibi cinsel birliktelik olmadı.. Yanaktan öpmekten biraz öteydi, umarım anlatabiliyorum.. Tabiiki pişmanım,ama geçmişe pişmanlığın da faydası yok ki kahretsin.. İnsan sadece geleceğinde tekrarlamama fırsatına sahip.. :(

Fazlasi ile rahat bir kizdim,annem babam ,bizlerle ilgilenmezlerdi,Restaurantlari vardi gece gunduz calisirlardi.hayatimda bir cok erkek arkadasim oldu..
hic biriyle ciddi dusunmedigim icin bir cok sey yasadim benim yasantim burda bazilarina ters gelebilir fakat yorumum baskalari tarafindan yorumlanmaz ise sevinirim:) herneyse gelelim olaya..bende senin gibi bir durum yasadim..
bir cocuk sevdim.o herseyi bilerek ve isteyerek benimle nisanlandi.Fakat nisanlimin ailesi
bir yerlerden benim eski yasantimi ogrenmis ve ogullariyla nisani atmami istemisti

ama sen birsey yapmamissin,cinsellik vs.Anlatsaydin keske,okadar bilmek istiyorsa
giden gitmis ama uzulme artik,elbet seni boyle kabul eden adam gibi biri cikar karsina,,,
sevgiler..

cok harbi bir kizsin sen
bak benim bir arkadasim vardi eski is yerimden
kizin inanirmisin yasi kadar erkekler birlikte olmus
ben onunla calisirkende her tanidigini yatagina alirdi
kiz agziyla söylerdi dayanamiyorum diye
neyse benim bununla iliskim tabiki kestim
sonra facede bi baktim evlenmis
gelinlikte kirmizi kurdela
ya adami biliyorum bana bahsetmisti pesimde biri var adam cok iyi zengin cokta saf diye
evlenmek istiyo diye
onunla evlenmis
inanilir gibi degil
bu kizin her an karsisina cikabilir eskilerinden biri
bazi kizlarda iyi cesaret var
benim eski is yerimde yine birkac kiz toplanmistik
kizlaron hepsi bendein kücük 19-20 en fazla 23 ben 29 dum o zaman
bana bakireyim diye dalga gecmislerdi

neyse boyle kizlar var hayatta
konu sahibi dersen anlattigina göre her saglikli bir kizin yasayacaklarini yasamis
simdi kendini bosuna yipratiyor
adam zaten takik
boyla adamla evlilik yürümez ki

mervecim seninkide sansmis canim
anlattigim ilk örnege bakarsan o arkadasim simdi keyfini sürüyor
facede boy boy mutlu ev hanimi resimlerini görüyorum

Burada yazmam beklenemez sanırım? Dediğim gibi cinsel birliktelik olmadı.. Yanaktan öpmekten biraz öteydi, umarım anlatabiliyorum.. Tabiiki pişmanım,ama geçmişe pişmanlığın da faydası yok ki kahretsin.. İnsan sadece geleceğinde tekrarlamama fırsatına sahip.. :(

canim sen fazla dürüstsün
millet ne haltlar yiyoda
cici kiz edasiyla evleniyor
ben sana kiziyorum hemde cok
sen niye üzülüyorsun anlamadim
birak gitsin bu adam iyi olmus

sevgiler..

teşekkürler Mervecim yorumun için. Cinsellik durumudna bir şey yaşamadım,zaten bunun için insanın bir evde yalnız, kimselerin olmadığı bir mekanda olursa olabilir, ben hiçbir erkek arkadaşımla bir eve gitmedim bir otele gitmedim vs vs. Ama tahmin edersiniz işte bir sail kenarında oturduğunuzu farzedin, veya bir parkta vs. O tarz yani.
Ben zaten anlattım, bir anda olmasa da.. Çünkü 'şu oldu mu, bu oldu mu,böyle mi şöyle mi' diye sorarken utançtan korkudan ölüyordum :( Kaybetmek de istemiyordum. O kadar utanırken nasıl derdim br anda.. Parça parça anlattığım ve bu yaşananlar sebebiyle bırakıp gitti.

Kendimi çok değersiz çok pis çok kötü biri gibi hisseder oldum. :( Allah biliyor ya işte ,'' şunu gizlerim nerdne bilecekki..nasıl olsa duymaz bilmez'' diye kandırmaya kalkmadım.
Herkese güzel insanlar nasip olur inşallah. Size de öyle dilerim..

Ben başka bir durum olbileceğini düşünüyorum. Yani böyle bir soru sormak elbette ki hakkı ama işler bu duruma gelmişken değil. Biraz bahane gibi geldi bana nedense.
Geçmişe çok fazla takık olmamalı, tamam cinsel birliktelik yaşayıp yaşamadığını merak edebilir ama öptü mü, kokladı mı gibi ayrıntıları da bilmesine gerek yok diye düşünüyorum. Bir de ne kadar ayrıntı bilirse o kadar gözünün önüne gelir bu tarz şeyleri geçiştirmek lazım. Bir şeyler yaşandıysa bile evet yaşandı diyip kestirip atmak lazım diye dşünüyorum.

dürüst olmamamk gerek bazen nerden biliyorsun ki onunda dürüst oldugunu bişey yaşamadığını sana yalan söylemediğini iann bazen dürüst olmamamk lazım..geçmiş adı üstünde irdelemenn ne anlamı vr ki ve sırf bu yüzden ayrılması gerçek sevmediğinin göstergesi..en iyisi olmuş herşy başta iyidr üzülme..sen ergenlik çağına girmiş biri deilsnki seni 13 16 yaşında tanıammaş 24 yaşında ve bişylri aşmış yaşındasn senn pişmanlıkların onu nedn rencide ederki anlamdm yani.ileri gitmmeiş ki bu devirde oladablr erkklr kandırıyo malesef.öyle bile olsa seven her türlü kabullenr. bence günümzde gerçk seven her türlü kabul eder sormz bile..önem ve değer veriyor sanırım..tabi önemlide ayrıntılr yani bunlar..bende dürüst oldum ve karşıma neler oldu koca bi hiç ayrıldık yani oyüzdn deil denemelr eski erkk arkdşımn ismiylee msjlr vs..bahane bunlr gerçi..sen sen ol çokda dürüst olma boşvr vicdanında kalsın gerekmiyo ..

Back
X