ufak bi üzüntümü paylaşmak istiyorum. abim nişanlanıyor ve nişan bohçası falan düzüldü. ben alışverişte yoktum. sonradan gördüm aldıklarını. herşeyi almışlar ve en kalitelisi. çift çift almışlar. ve yine ister istemez kendi bohçam aklıma geldi. abimin nişanlısını kıskanmadım yani bi kere evleniliyor herşey alınmalı. kem gözle bakmıyorum. ama kendi durumumu hatırlayınca biraz içerleyip üzülüyorum. eşime ve eşimin ailesine öfkem artıyo. pişmanlıklar artıyo. üzüntü de artıyo tabi. benim nişan bohçamda alışverişe çıkalım diyen bile olmadı. ben dedim çıkalım die. kaynana güya bişeyden anlamıo. sen bilirsin herşeyi dio. ben de saflık inanıyorum. halbuki herşeyi öyle çok biliyor ki. 20 milyonluk çanta aldım mesela. ki onu da bohçada değil çok sonra. hiç kıyafet falan bişi almadım. zaten kendi kaynanam da kendi eşimde bendim. para bende duruyordu herşeyi ben tek alıyordum. ne safım. eşiminde bütün sorumluluklarını üzerime aldım ve adam hala bişiyle ilgilenmiyor. yalan bi soru bile sormuyo şunu naptın faturayı naptın falan die. neyse saçma bi iç döküntüsü oldu. üzülüyorum.
''herkes kendine yakışanı yapar'' der annecim.. demekki onlar kendilerine bunu yakıştıryolar..ama boşvr geçmişte kalmış..canını sıkma bunlar için
siz ne kadar belli etmemeye çalışıyorum desenizde inan belli oluyo,bizzat başımda
Bizimkiler de ayrılırlarsa taktıklarımız onlarda kalmasın diye teneke bile bağlamadılar bana
Ama zerre umrumda değil. Şimdi düğünü olanları görüyorum, elleri kolları dolu. Modaevlerinden cıkmıyolar ama kıymet biliyorlar mı hayır? Niye emekleri yok her istedikleri önlerine gelmiş. Doyumsuz oluyorlar herşeyin daha fazlasını istiyorlar.
Ben herşeyi kendim yaptım. Evdeki kürdanım bile kıymetli. Hepsinde alın terimiz var. Anneciğimin ekmek parasından biriktirip aldığı nevresimler yorganlar altın kadar değerli benim için.
Almadılarsa, teklif etmedilerse onların ayıbı derim hep. İnan umrumda değil! Geçmişe takılıp evimdeki huzurmu bozamam.
seni çok iyi anlıyorum canım
maalesef geçmişte kalan konular insanın içinde ukteyse unutulmuyor
sonrada ısıtıp ısıtıp üzülüyoruz
ablamın görümcesi de senin durumundaydı
hiç bişey alınmamış ablama alındıkça üzülürdü ama üzüldüğünü belli etmemek için hırçınlaşıp bi şekilde kavga ederdi
nişan alışverişinde annesiyle tartışmıştı bayağı bi yüksek sesle...sende üzülmemeye çalış elinden geldiğince durmun varsa kendine al canının istediğini..eksik bişeyin olmazsa bu kadar aklına da gelmez
Seni çok iyi anlıyorum canım
Maalesef geçmişte kalan konular insanın içinde ukteyse unutulmuyor
Sonrada ısıtıp ısıtıp üzülüyoruz
Ablamın görümcesi de senin durumundaydı
Hiç bişey alınmamış ablama alındıkça üzülürdü ama üzüldüğünü belli etmemek için hırçınlaşıp bi şekilde kavga ederdi
Nişan alışverişinde annesiyle tartışmıştı bayağı bi yüksek sesle...Sende üzülmemeye çalış elinden geldiğince durmun varsa kendine al canının istediğini..eksik bişeyin olmazsa bu kadar aklına da gelmez
sayelerinde hiç bir şeyim istediğim gibi olmadı. Maddi katkıları olmadığı gibi manevi olarakta herşeyi rezil ettiler.
Bana gelince hiç bişey bilmiyorlardı. Ama kız verdiler bir anda ögreniverdiler herşeyi. Hakkımı helal etmiyorum.
En mutlu olmam gereken zamanları bana zehir ettiler. Allah bildiği gibi yapsın.
unutmaya çalışıyorumda, böyle durumlarda aklıma gelio işte. bi düğün dernek olsa içim acıyo. ağlayasım gelio hemen. dul kadın gibi evlendim resmen. yada damat benmişim gibi evlendim
Valla oturup güzel güzel yorum yapacaktım ama bu dul kadın muhabbetine girdiniz ya artık üzülemiyorum sizin için açıkçası.
Dul kadınlar ölsün zaten, hiç bi şeyi hak etmiyo onlar...
Bu nişan bohçaları, kına geceleriyle ilgili konuları okudukça, inanın çok üzülüyorum.
Biz 3 kızkardeşiz. Bizde bohça, kına gecesi gibi adetler olmadığı için, hiç böyle sıkıntılar yaşamadık. Takı konusunda da herhangi bir kural yoktur bizim ailede, dolayısı ile o konuda da bir üzüntü olmadı. K. Validem bana kendine ait gül küpe ve yüzük takmıştı mesela, inanın koluma 25 tane bilezik sıralasa bu kadar kıymetli olmazdı benim için.
İnsanlar, keşke bu adetleri bu kadar önemsemese artık. Çünkü burada pek çok kişi, olması gerektiğine inandığı bazı şeyler için, daha işin en başından eşinin ailesinden soğuyor ya da belki tamamen ipleri kopartıyor. Bu bohçalar, takılar gitgide herşeyin önüne geçer olmuş ve olmazsa olmazlar çoğaldıkça çoğalıyor.
Eğer uyumlu bir evlilik yaptısanız, eşinizle keyfiniz yerinde ise hiçbir şeyden mahrum bırakılmış hissetmeyin bence kendinizi. Bohça ile 20 kat kıyafet gelmiş olsa ne yazar, eskiyip gidecek bir gün onların hepsi, önemli olan sizin evliliğinizin mutlu olup olmadığı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?