geçmişi unutabilsek....

Jalopi

başlangıç: 72.4 güncel: hedef: 60
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2011
10.147
3.983
173
ufak bi üzüntümü paylaşmak istiyorum. abim nişanlanıyor ve nişan bohçası falan düzüldü. ben alışverişte yoktum. sonradan gördüm aldıklarını. herşeyi almışlar ve en kalitelisi. çift çift almışlar. ve yine ister istemez kendi bohçam aklıma geldi. abimin nişanlısını kıskanmadım yani bi kere evleniliyor herşey alınmalı. kem gözle bakmıyorum. ama kendi durumumu hatırlayınca biraz içerleyip üzülüyorum. neyse saçma bi iç döküntüsü oldu. üzülüyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Olan olmuş artık. Bunlar için üzülmeyin. Eşinizle de açmayın aranızı.
Telafisi yok çünkü derdinizin.
 

ben senı cok iyi anlıyorum...
geçmiş geçmişte kaldı üüzlme boşver.
bende nişan bohcası yapmadım.
anlayan yoktu annesı bısey gormemiş bilmiyo.
e eşim zaten erkek ne anlar.
kımselerıde yok bız halbuki bohçalar takılar boyle seylere cok önem verıırz.
bende cok üzüldüm bişeyım olmadı dıye.
dedııgn gıbı para bende herseyın yükü bendeydi...
kaynanam parası olmadıgı için bıseyıme karısmadı.
ben nişandan sonra kendım aldım gecelık takımını falan.

bende eşimin sorumluluklarını üstüme aldım.
eşimin durumu yok diye düğünü bız yaptık onlar sadece nikah yaptı.
bi ton borç ödedım eşime ait.ben borçsuz evlendım. herseyımı peşin aldım.
eşim şimdi dedıgın gibi ne faturadan haberı var nede bıseyden sadece maaşını getırır hepsını koyar.
al naparasan yap ayarla der.olsun bunada şükür..
 
Şu an aynı durumdayız benımde kardeşim nişanlandı tüm aile pervane oluyoruz hiç bir şey içinde kalmasın üzülmesin diye istediği her şeyi aldık Ama kendi nişanım geliyor aklıma sanki hiç bir şey görmemişler hiç bir düğüne derneğe gitmemişler gibi davrandılar evlenırken bile 1 mendil ne kadardır 1 lira onu bile almadılar düşün artık ilk zamanlar insana çok koyuyor ama zamanla aşıyorsun bunları sende onlar sana ne kadar değer veriyorsa o kadar değer veriyorsun benim için sıradan insanlardan farkları yok yok kocam kırılmasın üzülmesin diye huzurum bozulmasın diye pohpohlamıyorum bile hiç umrumda değil önemli olan benim diyorum kendi iç huzurum gerisi hikaye
 
siz ne kadar belli etmemeye çalışıyorum desenizde inan belli oluyo,bizzat başımda
 
''herkes kendine yakışanı yapar'' der annecim.. demekki onlar kendilerine bunu yakıştıryolar..ama boşvr geçmişte kalmış..canını sıkma bunlar için
 
''herkes kendine yakışanı yapar'' der annecim.. demekki onlar kendilerine bunu yakıştıryolar..ama boşvr geçmişte kalmış..canını sıkma bunlar için

unutmaya çalışıyorumda, böyle durumlarda aklıma gelio işte. bi düğün dernek olsa içim acıyo. ağlayasım gelio hemen. dul kadın gibi evlendim resmen. yada damat benmişim gibi evlendim
 
kem gözle bakmıyorum. ama kendi durumumu hatırlayınca biraz içerleyip üzülüyorum.


o içerleyip üzülmeler belli etmediğinizi sansanızda o kadar belli oluyorki....bunu demek istedim
 
Bizimkiler de ayrılırlarsa taktıklarımız onlarda kalmasın diye teneke bile bağlamadılar bana

Ama zerre umrumda değil. Şimdi düğünü olanları görüyorum, elleri kolları dolu. Modaevlerinden cıkmıyolar ama kıymet biliyorlar mı hayır? Niye emekleri yok her istedikleri önlerine gelmiş. Doyumsuz oluyorlar herşeyin daha fazlasını istiyorlar.

Ben herşeyi kendim yaptım. Evdeki kürdanım bile kıymetli. Hepsinde alın terimiz var. Anneciğimin ekmek parasından biriktirip aldığı nevresimler yorganlar altın kadar değerli benim için.

Almadılarsa, teklif etmedilerse onların ayıbı derim hep. İnan umrumda değil! Geçmişe takılıp evimdeki huzurmu bozamam.
 

evet haklısın , dediğin gibi herşey kıymetli alın teri var. huzuru bozmuyorum bende ama içten içe üzülüyorum. zaten huzuru bozsamda anlayacak insan yok. dedikleri laf bizde anlayan yok o işlerden. sanki zor bişi. neyse ya.
 
Seni çok iyi anlıyorum canım
Maalesef geçmişte kalan konular insanın içinde ukteyse unutulmuyor
Sonrada ısıtıp ısıtıp üzülüyoruz
Ablamın görümcesi de senin durumundaydı
Hiç bişey alınmamış ablama alındıkça üzülürdü ama üzüldüğünü belli etmemek için hırçınlaşıp bi şekilde kavga ederdi
Nişan alışverişinde annesiyle tartışmıştı bayağı bi yüksek sesle...Sende üzülmemeye çalış elinden geldiğince durmun varsa kendine al canının istediğini..eksik bişeyin olmazsa bu kadar aklına da gelmez
 

ya mal da mülkte gözüm olduğundan değilde sırf insanların sorumsuzlukları yüzünden böle şeyler yaşayamadığım için üzülüyorum. Bide böyle şeyler bi kere yaşanır. Bi daha olsa ne olur ki. Kıskanç bi yapıya sahip değilim aslında, eşimi bile kıskanmam. Ama içimdeki bu ukteler bu konuda beni biraz farklı yaptı. Ama abimin nişanlısına bişi alınmasını falan engellemiyorum. Hatta abim bişi dese kızın içinde kalır o da olsun bu da olsun diyorum. Ben yaşamadım kimse yaşamasın diye bi dşüncem yok. Benim içimde kaldı kimsenin içinde kalmasın die bi düşüncem var. Içim bi cız etti sadece, kendi açımdan ama. Ona nie alındı die deil. Bana da böle davranan, üzerime düşün bi erkek tarafı olsaydı die.
 

DÜĞÜN VE KINA GEÇEM DE KÖTÜ GEÇMİŞTİ. İÇİMDE KALMIŞTI. EVLİLİK YIL DÖNÜMÜMDE SEMBOLİKTE OLSA YENİDEN EVLENİO GİBİ BİŞİLER YAPMAK İSTEMİŞTİM AMA OLMADI :d
 
Sayelerinde hiç bir şeyim istediğim gibi olmadı. Maddi katkıları olmadığı gibi manevi olarakta herşeyi rezil ettiler.
Bana gelince hiç bişey bilmiyorlardı. Ama kız verdiler bir anda ögreniverdiler herşeyi. Hakkımı helal etmiyorum.
En mutlu olmam gereken zamanları bana zehir ettiler. Allah bildiği gibi yapsın.
 

evet aynen. Maddi den geçtim manevi katkı olsa yeterdi. Bide biz bilmiyoruz anlamıyoruz lafı deli edio beni. Ben 10 kere evlendim sanki. Bi sürü insana sordum danıştım yol yordam öğrendim. Böyle deyincede sen okumuş kızsın öğrenirsin biz cahiliz. Başka şeylerde cahil değiller ama.
 
unutmaya çalışıyorumda, böyle durumlarda aklıma gelio işte. bi düğün dernek olsa içim acıyo. ağlayasım gelio hemen. dul kadın gibi evlendim resmen. yada damat benmişim gibi evlendim

Valla oturup güzel güzel yorum yapacaktım ama bu dul kadın muhabbetine girdiniz ya artık üzülemiyorum sizin için açıkçası.
Dul kadınlar ölsün zaten, hiç bi şeyi hak etmiyo onlar...
 
Bu nişan bohçaları, kına geceleriyle ilgili konuları okudukça, inanın çok üzülüyorum.

Biz 3 kızkardeşiz. Bizde bohça, kına gecesi gibi adetler olmadığı için, hiç böyle sıkıntılar yaşamadık. Takı konusunda da herhangi bir kural yoktur bizim ailede, dolayısı ile o konuda da bir üzüntü olmadı. K. Validem bana kendine ait gül küpe ve yüzük takmıştı mesela, inanın koluma 25 tane bilezik sıralasa bu kadar kıymetli olmazdı benim için.

İnsanlar, keşke bu adetleri bu kadar önemsemese artık. Çünkü burada pek çok kişi, olması gerektiğine inandığı bazı şeyler için, daha işin en başından eşinin ailesinden soğuyor ya da belki tamamen ipleri kopartıyor. Bu bohçalar, takılar gitgide herşeyin önüne geçer olmuş ve olmazsa olmazlar çoğaldıkça çoğalıyor.

Eğer uyumlu bir evlilik yaptısanız, eşinizle keyfiniz yerinde ise hiçbir şeyden mahrum bırakılmış hissetmeyin bence kendinizi. Bohça ile 20 kat kıyafet gelmiş olsa ne yazar, eskiyip gidecek bir gün onların hepsi, önemli olan sizin evliliğinizin mutlu olup olmadığı.
 
Valla oturup güzel güzel yorum yapacaktım ama bu dul kadın muhabbetine girdiniz ya artık üzülemiyorum sizin için açıkçası.
Dul kadınlar ölsün zaten, hiç bi şeyi hak etmiyo onlar...

ya onu demek istemedim. böle bi tabir vardır ya ondan dedim. tabiki dul kadında telli duvaklı velenebilir evlenmeli. ama toplumda böle bişi varya. dul kadının evliliği önemsenmez sanki öle oldu dedim. başka bşii aklımdan geçmedi.
 

hayır mesele takı alınması eşya alınması falan değil. önemsenmemek ve değer verilmemek. mal mülk derdinde olsam maddi durumu kötü biriyle evlenmazdim zaten. kayınvalideniz size değer vermiş ve kendisine ait birşeyi takmış ne güzel. ben kayınvalidemin maddi imkanı yok die hiç bişi talep etmedim. evlendim odasını düzeltiyorum bi baktım sandıkta neler var neler. değer verip koyma gereği koymamış. boşu boşuna ben çevremde mahçup olmuşum yani. alınmaması değil mesele değer verilmemesi
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…