arkadaşlar... Madem ikiniz de bu sözün çok anlamsız ve gereksiz ve yanlış olduğunu düşünüyorsunuz, kullanmayın o zaman bu kadar basit.
Bir sürü başka örnek verilebilir bu durumu açıklamak için öyle değil mi?
Benim tek kızdığım şey bu sözler bi sürü konuda kullanılıyor, sonra tepki verince yok ben öyle demek istememiştim.
Demek istemediyseniz kullanmazsınız olur biter.
Bu sitede yüzlerce belki de binlerce "dul" kadın var, çok fazla hassas olmaya gerek yok buna itiraz etmek için ve evet birilerinin canı yanıyor bu tabirler karşısında.
Sevgiler, saygılar.
hangi örnek verilebilir bu durumu açıklamak için?
yani ben olsam "sanki ben önemsizmişim gibi, değersizmişim gibi, hiç bir kıymetim yokmuş, eve yavru kedi alınıyormuş gibi 3 kuruşluk bohçaya gelin gittim" gibilerinden bir şeyler söylerdim mesela.
Bu arada yine de üzülme sen hiç, ciddi söylüyorum, öp de başına koy en azından bir bohçan olmuş.
Biz çaput bile görmedik zamanında...
eşinizden ayrımısınız yoksa vefat mı etti.Yani ben olsam "Sanki ben önemsizmişim gibi, değersizmişim gibi, hiç bir kıymetim yokmuş, eve yavru kedi alınıyormuş gibi 3 kuruşluk bohçaya gelin gittim" gibilerinden bir şeyler söylerdim mesela.
Bu arada yine de üzülme sen hiç, ciddi söylüyorum, öp de başına koy en azından bir bohçan olmuş.
Biz çaput bile görmedik zamanında...
Bende aranıp sorulmadım. O kadar ucuza gittim ki ondan kıymetim olmadı. Ucuz olanın kıymeti olmaz hiç bi zaman zaten. Iyi niyetimden oldu herşey.
ya ben anlatıyorumda kimse anlaşılmıyor. çulun çaputun derdinde değilim. önemsenmemiş olmak kötü. Alışverişe çıkalım diye ben dedim. Ben aldım herşeyi. Daha ucuzunu bulayım die taa nerelere gittim.tabi ki tek takıntım bu değil ama herşey birleşince toplu bi üzüntü oluyor. Bildiğiniz ukte oldu içimde işte.
yok değer veriyor olmasından değil. yani ilk başlarda bende öyle düşünüyordum ama anladım ki annesi de kendisi de sorumluluktan kaçıyo. bu yüzden ben sıkıntı yaşıyorum. bu ara kredi olaylarımız var. insan bi yalandan olsun ne yaptın diye sormaz mı. yani olay sadece geçmişte değil. tamam ben bi çok şeye katlandım ama bari değseydi. kayınvalidemi yormadım yaşlıdır parası yoktur diye. eşimi yormadım sevmiyor alışverişi, işinde sıkıntı olmasın die. bunları yaptım en azından kıymeti olsaydı.4 . günden kendi kıskançlıkları için beni üzmeselerdi. unutmaya hazırım hala bişeyi değiştirmeye niyetli olsalardı. bi ufak kusura bakma lafı bile yeter di. biz anlamıyoruz bu işlerden lafı daha ağır. ben bu eksikleri göze alıp evlendim. ama evlendikten sonra kendi annem gibi olur sandım. eşim sevgili iken benim ayaklarımı yerden kestiği gibi keser sandım. hatta daha mutlu oluruz sandım. evlendik ana oğul bambaşka oldu. bu aralar biraz daha iyi gibilerdi ama ben yine de mutsuzum. elimde bu evliliği mutlu kılacak hiç bşi yok çünkü. eşimin bana olan sevgisine inancım kalmadı çünkü. ona göre güya beni çok seviyor ama inanmıyorum
Arkadaşlar... madem ikiniz de bu sözün çok anlamsız ve gereksiz ve yanlış olduğunu düşünüyorsunuz, kullanmayın o zaman bu kadar basit.
Bir sürü başka örnek verilebilir bu durumu açıklamak için öyle değil mi?
Benim tek kızdığım şey bu sözler bi sürü konuda kullanılıyor, sonra tepki verince yok ben öyle demek istememiştim.
Demek istemediyseniz kullanmazsınız olur biter.
Bu sitede yüzlerce belki de binlerce "dul" kadın var, çok fazla hassas olmaya gerek yok buna itiraz etmek için ve evet birilerinin canı yanıyor bu tabirler karşısında.
Sevgiler, saygılar.
vallahi siz türkıyede yaşıyosunuz dimi?
bu gıbı durumları anlatırken hep yıllanmış eskimiş atalarımızın lafları kullanırız derdımı anlatmak için.
hislere tercuman olunması için.bunu bilmemeniz benı şaşırttı.
neden bu kadar alındıgınızı anlayamadım doğrusu.?
ayrıca bu söz hiçte anlamsız değil gayet manadar bi söz eskiler söylemiş.
acıkçası benım aklıma başka bi örnek gelmedı?
O zaman bu çok anlamlı sözün lütfen anlamını bana açıklar mısınız... "dul kadın gibi" ne demek?
dul bir kadın 2. kez evlendıgınde bazı yerlerde bekar bı kız gibi dugun yapılmaz, özenilmez.
kimiside yapar.
bekar bi kıza bohca vesaire hiçbişey yapılmazsa dul kadın gıbı derler...
dul kadın 2. kez evlendıgınde zaten 1. de yapılmış 2.ye gerek yok derler...
sonuçta böyle söylenir ben söyleyenın bu lafı çıkaranın yalancısıyım
bence çok anlamlı bi söz
Töööbe tööööbeee
Var ya bi daha evleneyim, herkese inat davullu, zurnalı, balonlu, pastalı düğün yapıcam len :81:
İlkinde kandırdılar beni bi şey göremedim, aha bi dahakine sefasını süre süre giycem o gelinliği
Bak sen var ya benim düştüğüm hatanın aynısına düşmüşsün.
Ben de zamanında aman yorulmasınlar, aman üzülmesinler, aman yüklerini hafifleteyim diye paraladım kendimi.
Ne faturasını bıraktım, ne alışverişini... sıfır arabamız vardı altımız da bendeniz salak gibi bilmem nerelerden ellerimde taşırdım patatesleri, soğanları, aman sevmiyo alışverişi, sıkılıyo bilmem ne diye.
Noldu? Oooh ne güzel yan gel yat, nasılsa her şey sen söylemeden yapılıyor, düşünülüyor havasına girdi eşim kişisi
Sonra gün geldi bütün o yüklerin altında kaldım da çıkamadım işte bir daha.
Bi kere eline sağlık diyen de olmadı... bi de üstüne yetti ayrılıyorum dediğimde ne şımarıklığım kaldı ne bencilliğim...
Sen sen ol bırak biraz yükü eşin de omuzlasın.
Kadın olduğunu unutma... herkes yerini, görevini, sorumluluğunu bilsin.
ufak bi üzüntümü paylaşmak istiyorum. abim nişanlanıyor ve nişan bohçası falan düzüldü. ben alışverişte yoktum. sonradan gördüm aldıklarını. herşeyi almışlar ve en kalitelisi. çift çift almışlar. ve yine ister istemez kendi bohçam aklıma geldi. abimin nişanlısını kıskanmadım yani bi kere evleniliyor herşey alınmalı. kem gözle bakmıyorum. ama kendi durumumu hatırlayınca biraz içerleyip üzülüyorum. eşime ve eşimin ailesine öfkem artıyo. pişmanlıklar artıyo. üzüntü de artıyo tabi. benim nişan bohçamda alışverişe çıkalım diyen bile olmadı. ben dedim çıkalım die. kaynana güya bişeyden anlamıo. sen bilirsin herşeyi dio. ben de saflık inanıyorum. halbuki herşeyi öyle çok biliyor ki. 20 milyonluk çanta aldım mesela. ki onu da bohçada değil çok sonra. hiç kıyafet falan bişi almadım. zaten kendi kaynanam da kendi eşimde bendim. para bende duruyordu herşeyi ben tek alıyordum. ne safım. eşiminde bütün sorumluluklarını üzerime aldım ve adam hala bişiyle ilgilenmiyor. yalan bi soru bile sormuyo şunu naptın faturayı naptın falan die. neyse saçma bi iç döküntüsü oldu. üzülüyorum.
Bak sen var ya benim düştüğüm hatanın aynısına düşmüşsün.
Ben de zamanında aman yorulmasınlar, aman üzülmesinler, aman yüklerini hafifleteyim diye paraladım kendimi.
Ne faturasını bıraktım, ne alışverişini... sıfır arabamız vardı altımız da bendeniz salak gibi bilmem nerelerden ellerimde taşırdım patatesleri, soğanları, aman sevmiyo alışverişi, sıkılıyo bilmem ne diye.
Noldu? Oooh ne güzel yan gel yat, nasılsa her şey sen söylemeden yapılıyor, düşünülüyor havasına girdi eşim kişisi
Sonra gün geldi bütün o yüklerin altında kaldım da çıkamadım işte bir daha.
Bi kere eline sağlık diyen de olmadı... bi de üstüne yetti ayrılıyorum dediğimde ne şımarıklığım kaldı ne bencilliğim...
Sen sen ol bırak biraz yükü eşin de omuzlasın.
Kadın olduğunu unutma... herkes yerini, görevini, sorumluluğunu bilsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?