ya onu demek istemedim. böle bi tabir vardır ya ondan dedim. tabiki dul kadında telli duvaklı velenebilir evlenmeli. ama toplumda böle bişi varya. dul kadının evliliği önemsenmez sanki öle oldu dedim. başka bşii aklımdan geçmedi.
''herkes kendine yakışanı yapar'' der annecim.. demekki onlar kendilerine bunu yakıştıryolar..ama boşvr geçmişte kalmış..canını sıkma bunlar için
Valla oturup güzel güzel yorum yapacaktım ama bu dul kadın muhabbetine girdiniz ya artık üzülemiyorum sizin için açıkçası.
Dul kadınlar ölsün zaten, hiç bi şeyi hak etmiyo onlar...
kim dedi size dul kadınların hiçbişeye hakkı yok dıye.
sadece halk arasında bu laf kullanılır 'bısey yapmadılar dul kadın gıbı' denir.
ataların sözü bu..
kime ne dul kadın ister gelınlık giysin yenıden ister gıymesın kime ne ki.
burada dul kadınların tekrardan boyle şeyler yapmaya hakkı yok denmıyokı.
sadece dul kadın örnek gösterıliyo..
ilkönceleri bende hep senin gibi düşünüyordum durumları çok çok fevkaladenin fevkinde olmasına rağmen nuh zamanından kalma bir dürü. Hiç önemsenmedim.ilk 1 sene kendi kendimi yedim. Ama şimdi kendime geldim yapmamışlar, yapmak istememişler hor görmüşler, o kendi ayıpları .çocuklar doğdu dışarıya hediye örgü ören, kendi torununa bir patik bile örmedi.kafama hiç takmadım .ben o zaman kendime etmişim,boş yere kalbimi yormuşum ne gerek var. şimdiki parolam ileri diyorum, ben bu dünyaya üzülmek için gelmedim güzel ve mutlu günler bizleri bekliyor.beni sayanı bende sayarım. O kadar dert etme .sabaha çıkacağımız garanti mi?
okuyanlar yorumlasın mesajımı
hayır mesele takı alınması eşya alınması falan değil. önemsenmemek ve değer verilmemek. mal mülk derdinde olsam maddi durumu kötü biriyle evlenmazdim zaten. kayınvalideniz size değer vermiş ve kendisine ait birşeyi takmış ne güzel. ben kayınvalidemin maddi imkanı yok die hiç bişi talep etmedim. evlendim odasını düzeltiyorum bi baktım sandıkta neler var neler. değer verip koyma gereği koymamış. boşu boşuna ben çevremde mahçup olmuşum yani. alınmaması değil mesele değer verilmemesi
Yok, ben olayı maddiyatçılık olarak görmüyorum. Ne yalan söyleyeyim, bu forumda ilk defa bu tür konuları okumaya başladığımda (yani sizin konunuz değil, genel olarak diyorum), biraz işin içinde maddiyatçılık var gibi gelmişti bana. Ama sonra anladım ki, dediğiniz gibi, (istisnalar olsa da) iş kendini değer verilmiş hissetmek. Ama işte, o sandığın içinde sararıp gidecek olan şeyler için çevreye mahçup oldum gibi düşünmemeye çalışın. K. valideniz o sandıktakilerle vedalaşamamışsa bir türlü, o onun problemi olsun. Siz bunu aşmaya çalışın, içinizi sıkmasına izin vermeyin. Bu tür adetler evlenme işine güzellik, keyif, mutluluk katması gereken adetler bence. Ama onlar yapılmadı diye de kendinizi kötü hissetmeyin, bir daha yerine konulmayacak birşey kaybetmişsiniz gibi düşünmemeye çalışın bence.
Eşinizin bütün parasal işlemleri size bırakmış olması, tabi size ilave bir sorumluluk yüklemiş. Ama demek ki bu konuda sizin yargılarınıza güveniyor, değer veriyor ki bunu yapmış.
kim dedi size dul kadınların hiçbişeye hakkı yok dıye.
sadece halk arasında bu laf kullanılır 'bısey yapmadılar dul kadın gıbı' denir.
ataların sözü bu..
kime ne dul kadın ister gelınlık giysin yenıden ister gıymesın kime ne ki.
burada dul kadınların tekrardan boyle şeyler yapmaya hakkı yok denmıyokı.
sadece dul kadın örnek gösterıliyo..
bendelafımı açıkladım ama biraz fazla hassas bu konuda galiba. kötü niyetle demedim. hatta bi daha evlencek olsam bu içimde kalan herşeyi, düğünü derneği yaparım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?