geçmişi unutmak

kahve85

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2014
1.654
799
63
merhaba , kadınlar geçmişi unutmakta neden bu kadar zorlanır. yani ben genel olarak böyleyim. 7 sene önceki olay aklıma geliyor. kapandı gitti bitti. ama aklıma geliyor en olmadık zamanlarda. 1.5 sene önce eşimle bir olay yaşadık kapandı bitti. ustüne ne güzellikler oldu verilen sözlerin hepsi tutuldu. hatalardan dersler alındı.. ama aklıma geliyor.
bunu da sürekli ona hatırlatmak istemiyorum ama kendimi düşünmekten bitiriyorum.. bazan 1 ay hiç aklıma gelmiyo bazen en mutlu anımda aklıma geliyor..
hamilelikte dahada arttı ama öncesinde de vardı.. yani şuan en güzel zamanlarım benim en keyifli.. bu durumu nasıl aşabilirim fikri olan varmı..
bide düşünsenize eşimle iyiyiz yada ailemle o an aklıma onların bana yaptığı can sıkıcı olay geliyor bütün sinirlerim bozuluyor.. ne oldu diyolar şu olay aklıma geldi diyemiyorum.. çünkü o olayın üstünden yıllar geçmiş delimisin dicekler..

Bende hamile değilim ve senin gibiyim iyi kötü yaşananları söylenenleri hiç unutmuyorum

Ben de bazen keşke sihirli bir şey olsa da , Hatırlamak istemediklerini unutsa insan diyorum. Malesef bu kadınların yapısında var. Ben de böyleyim, bin tane iyi olayın arasından,bir tane kötüyü hatırlarım. Öyle zamanlarda hemen iyi şeyleri hatırlayıp, Kötüleri kafamdan kovmaya çalışırım.

bende öyleyim ,malesef içten önce affetmek gerekiyor bu durumu yaşatan insanı ya da insanları....her affetiğim insanın bana verdiği acıyıda unuttum ama öyle insanlar varki affedemiyorum...neden bilmiyorum ama yaptıkları şeyler çok mutluda olsam,huzurluda olsam o anımı bozuyor ,olur olmaz yerde aklıma geliyor.....bir çözümü olsa keşke...

Yok be ben hamıle falan değilim ama 6 yıl öncekı seyı eşime hayırlatıyorum eşimin ağzı açık kalıyo O çoktan unutmuş bense sankı dun yaşamış gibi hatırlıyorum
sürekli aklıma kötü şeyleri getirip deli olmak normal birşey mi yani
ben canım sıkılınca yaparım o işi mesela sonra derim kızım manyak mısın boşver.

en sinir olduğum şeydir bu.
ya allah aşkına geçmişi geçmişte bırakın.

bazı olaylar unutulmaz
mesela eşin aldatmıştır unutma zaten

ama 5 sene önce şöyle demiştin, 10 sene önce annen böyle yapmıştı da sen cevap vermemiştin gibi şeylere takıyorsanız resmen ömür törpüsü bunlar.

ama öncesinde de böyledim tabi son zamanlarda arttı :)
ben kendimden örnek vereyim nişanlıyım 6 aylık öncesinde uzun görüşmemiz oldu tabiki çok şeyler yaşadık taaa 4 sene önce yaptığı aklıma geliyor sonra diyorum o zaman birşey olmadıysa daha ne olcak kendimi doldurmayayım diyorum öyle devam yani.geçmiş zarardan başka birşey vermiyo bence

aynen keşke silinse gitse hepsi diyorum . inanın öyle çok büyük şeylerde değil tabi kırılmışım ki hatırlıyorum ama şu yaşıma göre çocukça olaylar.. akşam durduk yere aklıma geldi mesela yaşadığım o konuyla ilgili bi şey takıldı aklıma soramıyoum eşime dicek manyakmısın sen kafandan neler geçiyo.. bende hemen iyi şeyleri düşünüp toparlamaya çalışıyorum kendimi.
konuşursam belki rahatlarım diye konu açtım bide :)

sürekli aklıma kötü şeyleri getirip deli olmak normal birşey mi yani
ben canım sıkılınca yaparım o işi mesela sonra derim kızım manyak mısın boşver.
Sürekli olmasada arada boş kaldığımda gelıyo O yuzden bişeylerle meşgul olmak lazım :))

bendede bunun gibi şeyler işte.. aslında hem soruyu soran hem cevabı veren kendimiziz..

Sürekli olmasada arada boş kaldığımda gelıyo O yuzden bişeylerle meşgul olmak lazım :))
benim 2 ay sonra düğünüm var yeterince meşgulum kız
bendede bunun gibi şeyler işte.. aslında hem soruyu soran hem cevabı veren kendimiziz..
aynen öyle canım ama üzülürsün kendi kendini üzersin üstelik hamile olduğun için gereğinden fazla takarsın

Kız hiç üşenmiyonuzda valla. Ben üşenirim hatırlamaya, gamsızım ben.
valla sorma ya kendime çok kızıyorum bu aralar hiç işim yok sanki nereyse doğurucam bi sürü iş var evde yapıcak hemde hala çalışıyorum.. kafamdan geçenlere bak.. zaten çevremdekilere dillendiremiyorum delirdi bu dicekler

herkes hata yapar.herkesin hata yapma olasılığı hep vardır.(rabbim şaşırtmasın kimseyi inşaallah.) yani önce bunu kabul edin.kimse mükemmel değil.
konunun yaşandığı zaman bi kere üzüldünüz,yıprandınız.daha fazla aynı hüznü yaşamayın,bugünü kaçırmayın.peki nasıl? zamanın sizi tedavi etmesine izin verin.aklınıza her geldiğinde o olay,şükredin ve güzel anılarınızı düşünün.aklınızı dağıtacak şeylerle meşgul olun.

yok o kadar ayrıntı basit konuşmalar değil tabi. sadece eşime değil bazen aileminde yaşattığı kırgınlıklar aklıma geliyor. örneğin babam çok iyi biridir gerçekten ama küçükken bazen beni döverdi. bi tokat gibi nebilim döverdi derken tekme tokat değil anlatabildim mi ama çok saçma sebeplerden. işi stresli annemle sürekli kavga ederdi mesela. şuan gerçekten çok iyi durumda ama bazen aklıma geliyo babama karşı tavrım hemen değişiyor mesela.
tabi onlar bunu bilmedikleri için neden şimdi böyle davranıyorsun diyolar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…