• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geçmişim ve Ben !

melisa87

TUTUN ANNEYE MİNİĞİM
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2010
627
9
68
Adana
Çok uzun bir hikaye aslında ama çok uzatmadan kısaca yazmaya çalışacağım ..
1994 sene ben 2. sınıfa giderken babam kanser oldu ,, hayatımızın düşüşü bundan sonra başladı ,,
biz 2 kardeşiz ama annemin ilk evliliğinden 2 tane daha kardeşim var ,, yani toplamda 4 kardeşiz.. 2 ablam ve 1 abim vardı..
1999 aralık ayında babamı kaybettik ramazanın 1. günü :14: abim 22 yaşındaydı o zaman ,, evliydi ve 20 günlük bir kızı vardı ..

Abim çok yanlış şeyler yaptı (ALLAH affetsin ) yengemden ayrıldı bize taşındı,, sonra daha henüz boşanmamışken biriyle birlikte olmaya başladı ,, çok bunaldı ama biz anlayamadık tabi ben o zamanlar daha 12 yaşındaydım ..babamın ölümünden 20 gün geçmişti ki abimide kaybettik ,, bizim evimizde yan odamızda ,, o kızla konuşurken silahı çekip intihar etti. annem çökmüştü ,, tek erkek evladı gözünün önünde yitip gitti daha 22 yaşındayken hemde..

cenazesinde yengem geldi ve o kadını duyunca ,, sinirle kalkıp gitti .. haklıydı belki ama onlar 8 yıl ortaokuldan beri beraberlerdi ,, o kadar yıl ve yaşanmışlık bir hiç gibi kalakaldı öyle.. 3 yıl önce yengem evlendi ,, abimin sınıf arkadaşıyla ,, bu beni daha çok üzüyor,, evlenmesi değil tabiki onun abimin tanıdığı biri olması beni üzen .. şimdiyse hamile ve yakında bir çocuğu daha olacak inşallah..

sorunum ise abimin kızı ; şuanda 14. yaşına girdi ama ben daha hiç göremedim ,, yengem ve ailesi anneme dahi göstermiyorlar ,, zamanında nufus kağıdını bile değiştirmek istediler ,, yengemin annesi üstüne alacaktı ama yapamadılar.. ben faceden falan araştırdım ve buldum.. sizce yiğenimle konuşmalımıyım ??? babasını dinlemek ister mi ?? yoksa hiç görüşmemeli miyim .. kafam çok karışık şimdi kardeşi olacak acaba kendini yanlız hisseder mi diyorum ,, bu arada yiğenim anneannesinde kalıyor yengem kendi eşiyle .. bana bir akıl verin ne yapmam daha doğru olur sizce .. :ssz:

görüşmelisiniz bence.abinin yaptgı hatalar warmıs ama cocuk sizi kötü bilmemeli.ona anlatın herseyi siz onun ailesisnz.sizin ne suçunuz warki görüştürmüyor.bi türlü sizi dinlemesni saglayn.çok üzüldüm yaşadıklarınıza.umarım görüşebilrsnz.

görüşmelisiniz bence.abinin yaptgı hatalar warmıs ama cocuk sizi kötü bilmemeli.ona anlatın herseyi siz onun ailesisnz.sizin ne suçunuz warki görüştürmüyor.bi türlü sizi dinlemesni saglayn.çok üzüldüm yaşadıklarınıza.umarım görüşebilrsnz.

aynen bizim ne gibi bir suçumuz olabilir ki,, umarım görüşebilirim birkez bile olsa sarılabilirim ona ...

Üzüldüm...
Bence siz kıza bir hala olarak yaklaşın, onunla görüşün. Ama o merak etmeden abinizi anlatmayın. Daha ergenliğe yeni giren bir çocuk. belki kaldıramaz, daha çok üzülür ileride dinlemek isterse zaten anlatırsınız.

ben olsam görüşürdüm...
babasını anlatmak için değil ama sadece yeğen sevgisini tatmak ve bir akrabasının daha yanında olduğunu belirtmek için..
olan çocuklara oluyor derler ya annenin yanında bile değil yavrucak..:(

Çok uzun bir hikaye aslında ama çok uzatmadan kısaca yazmaya çalışacağım ..
1994 sene ben 2. sınıfa giderken babam kanser oldu ,, hayatımızın düşüşü bundan sonra başladı ,,
biz 2 kardeşiz ama annemin ilk evliliğinden 2 tane daha kardeşim var ,, yani toplamda 4 kardeşiz.. 2 ablam ve 1 abim vardı..
1999 aralık ayında babamı kaybettik ramazanın 1. günü :14: abim 22 yaşındaydı o zaman ,, evliydi ve 20 günlük bir kızı vardı ..

Abim çok yanlış şeyler yaptı (ALLAH affetsin ) yengemden ayrıldı bize taşındı,, sonra daha henüz boşanmamışken biriyle birlikte olmaya başladı ,, çok bunaldı ama biz anlayamadık tabi ben o zamanlar daha 12 yaşındaydım ..babamın ölümünden 20 gün geçmişti ki abimide kaybettik ,, bizim evimizde yan odamızda ,, o kızla konuşurken silahı çekip intihar etti. annem çökmüştü ,, tek erkek evladı gözünün önünde yitip gitti daha 22 yaşındayken hemde..

cenazesinde yengem geldi ve o kadını duyunca ,, sinirle kalkıp gitti .. haklıydı belki ama onlar 8 yıl ortaokuldan beri beraberlerdi ,, o kadar yıl ve yaşanmışlık bir hiç gibi kalakaldı öyle.. 3 yıl önce yengem evlendi ,, abimin sınıf arkadaşıyla ,, bu beni daha çok üzüyor,, evlenmesi değil tabiki onun abimin tanıdığı biri olması beni üzen .. şimdiyse hamile ve yakında bir çocuğu daha olacak inşallah..

sorunum ise abimin kızı ; şuanda 14. yaşına girdi ama ben daha hiç göremedim ,, yengem ve ailesi anneme dahi göstermiyorlar ,, zamanında nufus kağıdını bile değiştirmek istediler ,, yengemin annesi üstüne alacaktı ama yapamadılar.. ben faceden falan araştırdım ve buldum.. sizce yiğenimle konuşmalımıyım ??? babasını dinlemek ister mi ?? yoksa hiç görüşmemeli miyim .. kafam çok karışık şimdi kardeşi olacak acaba kendini yanlız hisseder mi diyorum ,, bu arada yiğenim anneannesinde kalıyor yengem kendi eşiyle .. bana bir akıl verin ne yapmam daha doğru olur sizce .. :ssz:
öncelikle hem babanıza hemde abinize allah rahmet eylesin...
ama kırmızıladığım cümlenizde o kadar çok mana varki... zaten yengeniz bundan dolayı abinizi asla affetmeyecektir... ölmüş olmasına rağmen yinede affedemez... onca yılın yaşanmışlığına rağmen daha boşanmadan onu aldatan ve başka bir kadın uğruna intiharı seçen birini affetmek seven kadın için çok zordur...
yiğeniniz içinde çok üzüldüm açıkçası ama ona babasını anlatmanız bilemiyorum onun için ne ifade eder... hayatına bunca zamandan sonra mudahele etmek onda bence çok daha aşılmaz yaralara sebep olur... çünkü babası sonuçta ölmüş.. ve buna alışmıştır.. şimdi siz ona yeniden onu hatırlatıp üzebilirsiniz
ayrıca bunca yıldan sonra yengenizin abinizin bir arkadaşı ile evlenmesi tabiki sizi kırmış olabilir ama bu onun hayatı ve nasıl abiniz bir şeçim yaparak onu bıraktıysa yengenizde bir şeçim yapmış.. saygıyla karşılamak gerek bence...

Bence de iletişime geçin. Yoksa ilerde bir hala olarak beni hiç merak etmedin mi? diye sorarsa cevap veremezsiniz. Fakat abinizle yada yengenizle ilgili detaylara girmeyin sadece onu merak ettiğinizi özlediğinizi bilsin ve bu nedenle görüşsün sizinle. Zaten zamanı geldiğinde babasıyla ilgili sorular soracaktır.

Son düzenleme:
yigenin sizin cocugunuz
sizin kanınız canınız
benimde var yiğenlerim 1 gün görmesem düşerim peşine
teyze amca nasıl anne baba yarısıysa
yiğende evlat demektir
face olmaz yüzyüze görüşmeniz lazım sağlıklı olmaz cocugun aklı karışır
okudugu okulu falan öğrenin ve karşısına çıkın...

unutmadan şunu da ekleyeyim halası olarak tabiki onla iletişim kurmalısınız... bu sizin en büyük hakkınız.. sonuçta babasının kardeşisinz... ve baba sevgisi ihtiyacını en azından sizde bir nebze hafifletebilir...

kesinlikle görüşmelisiniz....bu zamana kadar beklemeniz bile hata bence!.....
tv da görüyoruz belli bır yastan sonra çıkıp ailem bir kere bile beni aramadı.halalarım,teyzelerım vs dıye isyan edıyorlar...
bu duruma düşmemek için daha da önemlisi canınızdan,kanınızdan olduğu için görüşmelisiniz....

Halası olduğunu ve onu düşündüğünü bilmesi iyi olabilir bencede. Ergenlik döneminde bir genç kız dikkatli yaklaşmak sarsmamak gerekir. Umarım sizin için hayırlısı olur.

bende esımden ınahet sebebıyle bosandım yanı terk edıldım bebegım 2 aylıktı
sımdı evlendım
ılerde elbet bebegım olacak
ne kendısı ne aılesı hıckımse bızı arayıp sormadı sormuyor
sımdı kalkıp bırı sızın gıbı benım cocugumun dunyasını basına yıkmaya ne hakkı var
size ne, kardesı olacak neden yalnız hıssetsın bu hayatta en yakını o olacak annesıyle es deger yapmayın lutfen
zamanında arasaymıs aılenız

Üzüldüm...
Bence siz kıza bir hala olarak yaklaşın, onunla görüşün. Ama o merak etmeden abinizi anlatmayın. Daha ergenliğe yeni giren bir çocuk. belki kaldıramaz, daha çok üzülür ileride dinlemek isterse zaten anlatırsınız.

evet zaten babasını anlatmak değil amacım öncelikle onu görüp tanıyıp büyüdüğünü görebilmek .. tabiki büyür bir genç kadın olurda babasını dinlemek isterse ben ona anlatırım ,, çünkü insan hiç tanımasa dahi babasından bişeyler duymak ister ..

Konu, içeriği nedeniyle ilgili başlığa taşınmıştır.

öncelikle hem babanıza hemde abinize allah rahmet eylesin...
ama kırmızıladığım cümlenizde o kadar çok mana varki... zaten yengeniz bundan dolayı abinizi asla affetmeyecektir... ölmüş olmasına rağmen yinede affedemez... onca yılın yaşanmışlığına rağmen daha boşanmadan onu aldatan ve başka bir kadın uğruna intiharı seçen birini affetmek seven kadın için çok zordur...
yiğeniniz içinde çok üzüldüm açıkçası ama ona babasını anlatmanız bilemiyorum onun için ne ifade eder... hayatına bunca zamandan sonra mudahele etmek onda bence çok daha aşılmaz yaralara sebep olur... çünkü babası sonuçta ölmüş.. ve buna alışmıştır.. şimdi siz ona yeniden onu hatırlatıp üzebilirsiniz
ayrıca bunca yıldan sonra yengenizin abinizin bir arkadaşı ile evlenmesi tabiki sizi kırmış olabilir ama bu onun hayatı ve nasıl abiniz bir şeçim yaparak onu bıraktıysa yengenizde bir şeçim yapmış.. saygıyla karşılamak gerek bence...

evet affedilmesi çokk güç bir olaydı malesef.. ama şunu açıklığa kavuşturayım abim kız için intihar etmedi sadece bu olay bizim evimizde kız onun yanındayken oldu .. evet ben ne kadar üzülsem de bu yengemin seçimi ve ben saygı duyuyorum umarım mutlu olur..
dediğim gibi babasını anlatmak değil tek gayem yanında olabilmek ..

neden bu kadar zaman aramadınızki???şimdi nerdeydin bu zamana kadar derse haklıdır.
diyecek sözünüzde olmaz sanırım. yazık olmus cok üzüldüm.
kimbilir ne anlatmıslardır cocuga.ruhsal durumunu düşünemiyorum anlattıgınızda.
bence önce tanısmaya calısın.ruh haline göre konusmalarına göre anlatırsınız bazı seyleri.

kesinlikle görüşmelisiniz....bu zamana kadar beklemeniz bile hata bence!.....
tv da görüyoruz belli bır yastan sonra çıkıp ailem bir kere bile beni aramadı.halalarım,teyzelerım vs dıye isyan edıyorlar...
bu duruma düşmemek için daha da önemlisi canınızdan,kanınızdan olduğu için görüşmelisiniz....

çok aradım ama bulamadım yeni yeni bulabiliyorum .. yengemle bir ara konuştuk oda eşinin rahatsız olduğunu söyleyip görüşmeyi kesti.
neden rahatsız oldu anlayamadım ???
ama bulmaya kararlıyım inşallah ...

bende esımden ınahet sebebıyle bosandım yanı terk edıldım bebegım 2 aylıktı
sımdı evlendım
ılerde elbet bebegım olacak
ne kendısı ne aılesı hıckımse bızı arayıp sormadı sormuyor
sımdı kalkıp bırı sızın gıbı benım cocugumun dunyasını basına yıkmaya ne hakkı var
size ne, kardesı olacak neden yalnız hıssetsın bu hayatta en yakını o olacak annesıyle es deger yapmayın lutfen
zamanında arasaymıs aılenız

ben bu olay olduğunda 12 yaşındaydım ki takdir edersiniz sorma gibi bir durumum olamazdı ,,
annem bu olaydan sonra 6 yıl psikolojik destek aldı hastanelerde yattı ,, ölen onun evladıydı kıyamadığı ,,
ve hiç bir zaman abimin tarafını tutmadı hep yengemin yanında oldu abimi kaybetme pahasına..

neden bu kadar zaman aramadınızki???şimdi nerdeydin bu zamana kadar derse haklıdır.
diyecek sözünüzde olmaz sanırım. yazık olmus cok üzüldüm.
kimbilir ne anlatmıslardır cocuga.ruhsal durumunu düşünemiyorum anlattıgınızda.
bence önce tanısmaya calısın.ruh haline göre konusmalarına göre anlatırsınız bazı seyleri.

12 yaşında nasıl sorabilirdim ,, 40 günlük bir bebeği..
annemi toparlamakla geçti uzun bir süre ve biz kardeşimle ayakta kalmaya çalışıyorduk ki ALLAHA şükür kaldık..
şimdiyse benim bir bebeğim var ve daha iyi anlayabiliyorum bazı şeyleri ve yiğeniminde buruk kalmasını hiç istemiyorum hiç ...
abimi yada olanları sanırım benim yaşıma gelince sorarsa anlatabilirim.. yoksa tek isteğim onu görebilmek sadece 1 tane fotoğrafını gördüm :14:

Evet ama 18 yasinda arayabilirdin neden 25_26 yasini bekledin
Babasini anlatayim dedin neyini anlatacaksinki insanlar kotu olarak dogmuyor ama yasadiklari birer tercihtir ha aile olarak girusursunux o ayrida niye simdi niye 5 sene once degil
Birde karsilikli olarak birbirlerinize yakinlik duyabileceginizi dusunmuyorum 14 senede kac gun var...

Back
X