• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geçmişim yüzünden hissettiklerim

aleyna_23

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2025
17
-8
1
24
Merhaba kızlar,
Benim içimde çok uzun süredir büyüyen bir sıkıntım var. İçim o kadar dolu ki, hem pişmanlık hem suçluluk hem de kaygı içindeyim. Lütfen okur ve içten düşüncelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Şu an bir ilişkim var ve çok sevdiğim biri. Onunla yaşadığım şeyler benim için özel ve ilk kez gerçekten birine kalpten bağlandım. Ama geçmişimde, sevgilimden önce, bir kişiyle yaşanmış bazı şeyler var. Bı tane sevgilim oldu ondan önce o da çok peşimden koşmuştu şans vermek istemiştim ama benim gözümde Ne ilişkiydi ne de gönülden bir bağ; sadece zamanla, ortamla gelişmiş şeylerdi. normal öpüşme olduz sonra biraz daha temas etmek istedi bir şey demedim, daha ileriye gitmek istedi sonra elini ittim, hatta gözlerim doldu, midem bulandı. Devamını istemedim.

Şu anki sevgilime geçmişimi onu üzmemek için bazı detayları sadeleştirmiştim. Şimdi ise içim içimi yiyor. "Tam anlatmadım, ya bir gün öğrenirse, ya beni affetmezse?" diye aklımda dönüp duruyor.
Ama asıl koyan şey, o bu ilişkiye tertemiz bir bağla girmişken ben bu geçmişi taşıyorum gibi hissediyorum. Kendimi kirli, değersiz, suçlu hissediyorum.

Ben onu aldatmadım, kötü niyetim yoktu. Ama yaşanmışlıkların vicdan yüküyle baş edemiyorum. Sizce bu duygular normal mi?
Ben ne yapmalıyım? Detayları söylemek mi, yoksa kendimi affetmeyi öğrenmek mi?
Yorumlarınızı içtenlikle bekliyorum. Lütfen yargılamayın.

Ne vicdan yükü ya? Siz bu kafayla devam ederseniz bi yere varamazsınız. Şu hemcinslerimin kendini değersizleştirmesine tahammulum yok. Kimseye bir acıklama yapmak zorunda değilsiniz. Geçmişiniz kimseyi ilgilendirmez. Kirli lafınıda kafanızdan atıp kendinize bence daha güzel sıfatlar yakıştırın.canınız sıkılmış sizin, Allah baska dert vermesin.

Yaaa Neden böylesiniz neden eğilip bükülüyorsunuz anlamıyorum. Sevgilinizden önceymiş yaşanmış ve devam etmemiş. Sevişmek güzel şeydir o an hissetmiş yaşamışsınz. Kimseye geçmiş anlatmaya gerek yok.

Ama o ısrarla geçmişi soruyorsa üzgünüm ama sevişe bilir miyim diye yaklaşıyor olabilir. Tabi muhafazakar bir kafa yapısına sahip değil ise.

Ezilip büzülmeyin nihayetin de yaşamışsınız.

Eski sevgilinle öpüştün diye mi bu kadar dert ettin, tam olarak sıkıntı nedir anlamadım?
Ayrıca geçmişiniz sizi ilgilendirir, sevgilinize değil kocaniza bile her şeyi anlatmaniza gerek yok
Sevisme yaşandı ve neden bilmiyorum aklıma geldikçe midem bulanıyor. Keşke hiç olmasaydi, sevgilime yanlış eksik mı söyledim diye üzülüyorum. Üstün koru anlattım yalan mı söylemiş oldum

Burada birileri yazmıştı ve düşünce yapıları çok hoşuma gitmişti. Bakire olsam bile karşı taraf bakireliği sorun ediyorsa onun konusunu açıyorsa uzak dururum demişlerdi. Ben de buna katılıyorum. Kimse ağaç kovuğundan çıkmadı olgun yaşlardayız bir şeyler yaşamış olman yüz kızartıcı bir davranış değil. Karşı tarafa da eğilip bükülürsen ona bu duruma laf atma hakkı verirsin.

Ne aldatmasından bahsediyorsunuz pardon?
Geçmişiniz ve geçmişte yaşanılan şeyler bunlar. Ayrıca eski ilişkinizi hatırlayıp ya da anlatıp rahatınızı bozmayın.
Yok bu konu sadece bir kere açıldı ve ben tam doğru aktarmadigimi düşündüm, çok yuzeysel anlattım o ise detay istiyor gibiydi. Ve durduk yere aklıma takıldı. Daha düzgün mu anlatmalıydim diye

Erkekler onca şey yaşayıp boyunları bükük gezmiyorlar hatta etrafta gururla anlatıyorlar ama biz bazı kadınlar olarak neden geçmişte yaptığımız şeylerden dolayı neden bu kadar ezikleşip kendimizi değersizleştiriyoruz anlayamadım. Diyelim ki bu ilişkinizden de ayrıldınız bir başkası olduğunda ona karşıda mı böyle ezikleşeceksiniz? Bir erkek size geçmişinizi soruyorsa yüzeysel anlatın biri vardı bitti gitti kurcalamaya gerek yok benim özelim de geç. Sormuyorsa da kendini suçlu görüp anlatma. Biraz değer ver kendine ya.

Burada birileri yazmıştı ve düşünce yapıları çok hoşuma gitmişti. Bakire olsam bile karşı taraf bakireliği sorun ediyorsa onun konusunu açıyorsa uzak dururum demişlerdi. Ben de buna katılıyorum. Kimse ağaç kabuğundan çıkmadı olgun yaşlardayız bir şeyler yaşamış olman yüz kızartıcı bir davranış değil. Karşı tarafa da eğilip bükülürsen ona bu duruma laf atma hakkı verirsin.
Haklısın teşekkür ederim, böyle bir konu bile açmıyor zaten. Bir kere konuşma açılmıştı ve ben çok yüzeysel anlattım. Benimle yaşadıkların ilk miydi demişti bu sevgilimle de sevismistim ben de evet demiştim, eskisi ile de bir şeyler yaşamıştım ama o sebepten kötü hissettim ama bu sevgilimle yaşadıklarım kadar da ileri değildi. Neden bu kadar düşünüyorum bilmiyorum, yalancı gibi hissediyorum

Haklısın teşekkür ederim, böyle bir konu bile açmıyor zaten. Bir kere konuşma açılmıştı ve ben çok yüzeysel anlattım. Benimle yaşadıkların ilk miydi demişti bu sevgilimle de sevismistim ben de evet demiştim, eskisi ile de bir şeyler yaşamıştım ama o sebepten kötü hissettim ama bu sevgilimle yaşadıklarım kadar da ileri değildi. Neden bu kadar düşünüyorum bilmiyorum, yalancı gibi hissediyorum
İşte böyle yapma bak ne bu ilişki yaşama mevzusunda ne de mesela kusur olduğunu düşündüğün bir şeyin vardır onun hakkında eğilip bükülürsen ben şöyleyim bilgin olsun dersen karşı taraf da haa bu onun zayıf noktası der ve bunu yüze vuran olsun yargılayan olsun çok insan var. Yani hiçbir koşulda eğilip bükülmemeli kendini özgüvenli bir şekilde ifade etmelisin.

Erkekler onca şey yaşayıp boyunları bükük gezmiyorlar hatta etrafta gururla anlatıyorlar ama biz bazı kadınlar olarak neden geçmişte yaptığımız şeylerden dolayı neden bu kadar ezikleşip kendimizi değersizleştiriyoruz anlayamadım. Diyelim ki bu ilişkinizden de ayrıldınız bir başkası olduğunda ona karşıda mı böyle ezikleşeceksiniz? Bir erkek size geçmişinizi soruyorsa yüzeysel anlatın biri vardı bitti gitti kurcalamaya gerek yok benim özelim de geç. Sormuyorsa da kendini suçlu görüp anlatma. Biraz değer ver kendine ya.
Evet öyle anlatmıştım ve aylar sonra aklıma geldi acaba yalan mı söyledim diye, benimle yaşadıkların ilk miydi demişti ki buda sevismeydi
Bir tek o gün sormuştu, ben de evet demiştim. Ama önceki ile de bu kadar olmasa da sevismistim. Sonra dedim bu çocuk önemsiyor herhalde ben onun için uygun değilim ve şimdi kendimi uzuyorum. Bir yandan da yalan söylemiş gibi hissediyorum. Çok bir şey yaşamadım biraz öpüşme ve temas demiştim , of bilmiyorum. Neden böyleyim, kendimi yiyorum günlerdir. Cahil bir ailede de büyümedim, neden böyle takıyorum. Sadece çok hassasim

İşte böyle yapma bak ne bu ilişki yaşama mevzusunda ne de mesela kusur olduğunu düşündüğün bir şeyin vardır onun hakkında eğilip bükülürsen ben şöyleyim bilgin olsun dersen karşı taraf da haa bu onun zayıf noktası der ve bunu yüze vuran olsun yargılayan olsun çok insan var. Yani hiçbir koşulda eğilip bükülmemeli kendini özgüvenli bir şekilde ifade etmelisin.
Anlıyorum, durduk yere konu açıp üzgün olduğumu söylemek mantıksız yani öyle mi, zaten o günden sonra dedi bir daha bu konu açılmasın ben huzursuz oluyorum açmayalim demişti. Ben de bir şeyler yaşamış olsam gözünde değersiz mi olacağım demiştim, o da hayır ama üzülürdüm en fazla demişti. Aslında anlayisli ama ona rağmen detay vermeden anlattım. Vermeli mıydım bilmiyorum

Evet öyle anlatmıştım ve aylar sonra aklıma geldi acaba yalan mı söyledim diye, benimle yaşadıkların ilk miydi demişti ki buda sevismeydi
Bir tek o gün sormuştu, ben de evet demiştim. Ama önceki ile de bu kadar olmasa da sevismistim. Sonra dedim bu çocuk önemsiyor herhalde ben onun için uygun değilim ve şimdi kendimi uzuyorum. Bir yandan da yalan söylemiş gibi hissediyorum. Çok bir şey yaşamadım biraz öpüşme ve temas demiştim , of bilmiyorum. Neden böyleyim, kendimi yiyorum günlerdir. Cahil bir ailede de büyümedim, neden böyle takıyorum. Sadece çok hassasim
Önemseseydi evlenmeden sizinle sevişmezdi .

Merhaba kızlar,
Benim içimde çok uzun süredir büyüyen bir sıkıntım var. İçim o kadar dolu ki, hem pişmanlık hem suçluluk hem de kaygı içindeyim. Lütfen okur ve içten düşüncelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Şu an bir ilişkim var ve çok sevdiğim biri. Onunla yaşadığım şeyler benim için özel ve ilk kez gerçekten birine kalpten bağlandım. Ama geçmişimde, sevgilimden önce, bir kişiyle yaşanmış bazı şeyler var. Bı tane sevgilim oldu ondan önce o da çok peşimden koşmuştu şans vermek istemiştim ama benim gözümde Ne ilişkiydi ne de gönülden bir bağ; sadece zamanla, ortamla gelişmiş şeylerdi. normal öpüşme olduz sonra biraz daha temas etmek istedi bir şey demedim, daha ileriye gitmek istedi sonra elini ittim, hatta gözlerim doldu, midem bulandı. Devamını istemedim.

Şu anki sevgilime geçmişimi onu üzmemek için bazı detayları sadeleştirmiştim. Şimdi ise içim içimi yiyor. "Tam anlatmadım, ya bir gün öğrenirse, ya beni affetmezse?" diye aklımda dönüp duruyor.
Ama asıl koyan şey, o bu ilişkiye tertemiz bir bağla girmişken ben bu geçmişi taşıyorum gibi hissediyorum. Kendimi kirli, değersiz, suçlu hissediyorum.

Ben onu aldatmadım, kötü niyetim yoktu. Ama yaşanmışlıkların vicdan yüküyle baş edemiyorum. Sizce bu duygular normal mi?
Ben ne yapmalıyım? Detayları söylemek mi, yoksa kendimi affetmeyi öğrenmek mi?
Yorumlarınızı içtenlikle bekliyorum. Lütfen yargılamayın.
Benim ne geçmiş ne geçmiş…. olan arkadaşlarîm gelinlik giyip evlendi.

Hele bir tanesi rezaletti…

Senin geçmişinde birşey yok, şi an ki gençlik ve toyluğunda bu şekilde düşünüyor.

Her sevgilinle sevişme o zaman bundan sonrakinde daha büyük bir yalan ve daha büyük iç sıkıntısı seni bekliyor olacak. Ya yaşadığın şeyden utanmayacaksın ya da kendini tutacaksın

Kimseye bir şey anlatmak zorunda değilsiniz.
Kimseye yalan söylemek zorunda da değilsiniz.
Biri geçmişinizi didikliyorsa uzak durun zaten ki sevgiliniz de detay istememiş anladığım kadarıyla. Bana göre sorması da saçma.
Erkeklerin gururla, övünerek sahiplendiği şeyler siz kadınsınız diye sizin kiriniz olmuyor.
Kendinize bu haksızlığı yapmayın ve bu kafa yapısında biriyle de olmayın zaten.
İnsansınız ve sevişmeyi deneyimlemeniz gayet normal.

Back
X