Sizinle yaşamak çok zor olmalı, değiştirin huyunuzu, çok kotu bir huy.Kızlar selam. Bu aralar aşırı yaşıyorum bu durumu yani önceden de vardı da bu aralar resmen tüm günümü falan alıyor bu sinir hatta daha fazla. Mesela bundan 3 bucuk sene önce bi olay olmuştu yani bi komşu eşimden birşey istemişti, eşimde ben bıraksam kabul edecekti. Bugun bunu hatırladım ve sanki bugun olmuş gibi öfkeli sinirliyim. eşimle de tartıştık bu yuzden yani o konuyu tekrar açıp sen nasıl kabul ettin diye saydırdım baya.
Bu durumu birtek ben mi yaşıyorum? Nasıl aşabilirim bunu fikir verin kızlar. Eşimle baya bozuldu aramız şuan. Konu uzamasın diye çok detay vermedim ama genelde farklı konulardada yaşıyorum ben bunu..
Zamaninda soylemek isteyip sustuğun, susmak zorunda kaldigin ne varsa hepsini unutmak icin psikoterapide bir yontem var. Bir şey dinleyerek beynin frekansini bir dalgaya çekiyorsun, sonra bir metin dinliyorsun, sonra imajinasyonla gozunun onune o kisileri getiriyorsun. Sustugun, soyleyemedigin ne varsa soyluyorsun. Gerçekten soylemis gibi oluyorsun sonunda. Dilerim herkes benim terapistim gibi isinin ehli birine denk gelir.ben de öyleyim yavar mı bir cözümü. surekli eskileri hatırlayıp sinirleniyorum. mesela gecen gun tam uyucaz dedim ki 2019 aralıkta senin en yakın arkadasın boyle boyle bır sey demisti sen de cevap vermemistin neden sustun o dogru muydu neden boyle yaptın bilmem ne kavga cıkardım sonunda arkamı donup uyudum.
Bazı yaşanmışlıklarda eğer o an istediğim tepkiyi verememissem o öfke bende de kolay kolay geçmiyor .Hepimiz her olayı sindirip unutup rafa kaldirsaydik büyük ihtimalle ermiş olurduk.
Bende bu aralar eş ailesine karşı var bu durum, eş hatrı için ses etmediğim katlandığım şeyler yeniden aklıma geliyor ve sinir oluyorum hem onlara hem eşime. Konu kapandı üstünden zaman geçti mantığı ile bakıyor karşı taraf haklı olarak ee hala aynı konu mu kapatmadık mı diyor haklı olarak. Sonra soğuk olmakla konuyu uzatmakla suçlanıyorsun. Bak yazarken yine sinirlendim.
Amannn demir tavinda dövülür olay olduğu vakit sinirlenir tepkimi veririm orda biter uzatmanın ruhuma yük yapmanın ne Anlamı var hergünümü zehretmenin ne Anlamı var
İşte bu yüzden ben hep cevap veririm. Hatta annem bazen sussan ölür müsün der ? Yok ölmem ama bunalım yaşarım. Ben yaşayacağıma karşımda ki yaşasın derim.
Sizin durum takıntı gibi olmuş sanırım.
Belkide zamanında tepkinizi gösteremediğiniz olaylar zamanla sizi rahatsız edip su yüzüne çıkıyodur.birşeye sinirlendiğinizde içinize atmayın hemen çözmeye çalışın.geçmişe takılıp kalırsak bugünü yaşayamayız.
Zamaninda soylemek isteyip sustuğun, susmak zorunda kaldigin ne varsa hepsini unutmak icin psikoterapide bir yontem var. Bir şey dinleyerek beynin frekansini bir dalgaya çekiyorsun, sonra bir metin dinliyorsun, sonra imajinasyonla gozunun onune o kisileri getiriyorsun. Sustugun, soyleyemedigin ne varsa soyluyorsun. Gerçekten soylemis gibi oluyorsun sonunda. Dilerim herkes benim terapistim gibi isinin ehli birine denk gelir.
Çok haklısınız kızlar, ben bazen tepki verdiğim şeyleri de hatırlayıp tekrar tepki veriyorum ya. Bugun ki öyle oldu mesela. Benim durum baya vahim sanirimBende de var bu durum. Bence gereken yerde gereken tepkiyi vermeyince konu kapanmış gibi görünsede beyinde bitmiyor. Bende yaklaşık 9 ay önce boşandım. Evliyken yaşadığım şeylerde hala aynı şekilde sinirleniyorum. Düşünmesem sıkıntı yok. Ama oturup o yaşadıklarımı düşünüp öyle bir öfkelenip kinleniyorum ki tüm vücudumu sarıyor. Evli olsaydım muhtemelen sizin gibi eşime konuyu tekrar açar ve büyük kavgalar ederdim. Hatta öyle bi kin bürüyor ki beni eski eşime hakaret dolu mesajlar atmamak için kendimle savaşıyorum o anlarda. Ama benim hep zamanında sustuğum, sindirim, kabul etmek zorunda kaldığım olaylarda bu durumu yaşıyorum. Ben boşanırken ve evliyken hiç intikam alamadım, bana yaşattıklarını ödetemedim ondan çok yoğun bende ki bu duygular
Baska bir sorun daha vardir, o sebeple durup dururken kavga ariyorsunuzdur. Bilinçaltinizda bir konuda esinize kizginsinizdir, kendinize ya da ailenize veya gecmisinize...Çok haklısınız kızlar, ben bazen tepki verdiğim şeyleri de hatırlayıp tekrar tepki veriyorum ya. Bugun ki öyle oldu mesela. Benim durum baya vahim sanirimbirde üstüne eşim tarafından durup dururken kavga arayan bir insan olmakla suçlanıyorum. Gerçi dışardan bakınca öyle görünüyor ama elimde değil ...
Konuyu hıc anlamadım.Ama terapı alınKızlar selam. Bu aralar aşırı yaşıyorum bu durumu yani önceden de vardı da bu aralar resmen tüm günümü falan alıyor bu sinir hatta daha fazla. Mesela bundan 3 bucuk sene önce bi olay olmuştu yani bi komşu eşimden birşey istemişti, eşimde ben bıraksam kabul edecekti. Bugun bunu hatırladım ve sanki bugun olmuş gibi öfkeli sinirliyim. eşimle de tartıştık bu yuzden yani o konuyu tekrar açıp sen nasıl kabul ettin diye saydırdım baya.
Bu durumu birtek ben mi yaşıyorum? Nasıl aşabilirim bunu fikir verin kızlar. Eşimle baya bozuldu aramız şuan. Konu uzamasın diye çok detay vermedim ama genelde farklı konulardada yaşıyorum ben bunu..
Genel hatlarıyla nasıl ödevlendirmelerden oluşuyordu?Buna benzer bir seyler yasiyordum ben de. Terapi aldim iyilestim. Ama oturup konusmali bir terapi degil bu. Odevli, farkli uygulamalari olan bir sey.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?