Geçmişte reddedilmiş gelinler

Tamam da burda gelinin ağzıyla anlatılsaydı 2 aylık tanıştığım biriyle evlendim. Ne eşimin maddi durumu var ne benim eşimin ailesi kirayı ödüyor. Eğer böyle bir durum olsaydı üyelerin çoğu maddi bir durumunuz yoksa niye evlendin hemde iki aylık biriyle derdi

Bu konuya çok kafa yormayın bence kendi hayatınızla ilgilenin çünkü gerçekten inanılmaz uzattınız ve saygı sınırını aşıyorsunuz.

e abinin işi sağlam olaymış o zaman, elin kızı senin abine bakmak mecburiyetinde mi?
abin istemişse kız da problemli bir kız değilse anneni ne ilgilendirir?

Bu konuya çok kafa yormayın bence kendi hayatınızla ilgilenin çünkü gerçekten inanılmaz uzattınız ve saygı sınırını aşıyorsunuz.

bu arada gelini tanımadan sevdim nasıl sezmiş ki samimiyetsizliğinizi yaklaştırmamış kendisine, size ustten ustten bakmış, kirayı öduyosunuz diye ezdirmemiş kendini başta yaptıklarınızdan dolayı.
siz de ancak böyle annenizle arkasından çekiştirin, yuzune karşı söylemeye gucunuz yetmez tabii #teambride ahahaaa

Eşimin ailesi, özellikle annesi, beni ilk başlarda hiç istemedi ama aslında durumun benimle alakası yoktu :) Klasik Türk-Kürt, Alevi-Sünni olayları. Tuhaf bi şekilde hiç bilenmedim ona, empati yapabildim. Ben de çocuğumun mutsuz bir evlilik yaşama olasılığını kendimce en aza indirmek için böyle davranabilirdim onun hayatını yaşamış olsaydım. Velhasıl, eşim bir şekilde razı etti. Ama bu süreçte kimse kimseye saygısızlık etmedi, yüz göz olunmadı.

Şimdiki duruma gelince.. Çok severim kayınvalidemi, o da beni çok sever. Gayet güzel anlaşıp gidiyoruz.

Maddi durumu yoktur ama eşiyle mutludur eşine aşıktır, her durumu kötü olanın eşiyle evliliği yanlış diyemeyiz.
Çok iyi paralar kazanırken kovulup dımdızlak da kalabilirler garantisi var mı hayatın o zaman bu kötü bir evlilik mi olacak.
Ama yine de mesele bu işte kıza kendi kararının yanlışlığını söylerdik. Kendi seçimi başka, başkasının senin iyiliği düşünüyorum diye hayatına karışması başka.
Burada ise sırf gelin çalışmıyor diye istemeyen bir kayınvalide görümce var. Oğlum bak ileride böyle böyle olabilir iyi düşün demek başka evlenemezsin ben istemiyorum demek başka.

Annesinde babasındada hata var oğlunun tam olarak düzenli bir işi olmadan evlendirmeye çalışmaları gibi ama gelinde neye güveniyor kendinin işi yok insan hiç düşünmez mi ne yicez ne içicez. Mesela ben nişanlımla 22 yaşında üniversite okurken tanıştım o 24 yaşındaydı ge işi de vardı. Ama ben nede olsa nişanlımın parası var diye o zaman evlenin demedim bende üniversiteyi bitireyim iş bulayım öyle evlilik adımlarına başlıyalım dedim. yukarda bir üye sen kızıysan oda oğlu destek olucak tabi demiş İstanbulda en ucuz kira 1000-1500 kıza ayda bu kadar para veriyorlarmıymış.

geçmiş geçmişte kalmış. önüne bak. bu zamana kadar karşına seni istemeyen aileler çıktı diye bunlar da öyle olacak değil. ki değillermiş, iyi anlaşıyormuşsunuz. kendini gereksiz yere doldurma. mutluluklar dilerim.

Benim aılem yaptı onun aılesı yapmadı bu nasıl sacmalık tabıkıde yapacak aılenız bosunamı erkek tarafı dıyoruz. basına kakıyorsanız yapmasaydınıx gorumcelıgınızı ortaya koymussunuz masallah

pes artık bu mesajınıza artık

Abinizin arkasını topluyor aileniz. Yengenin kirasını ödüyorsunuz değil yani. Karşı taraf da muhtemelen damat da yetersizin teki çiçek gibi kızımız başını yaktı diyordur. Hani o aşağılık kompleksi değildir.
Beklentiniz doktor, mühendis yengel/gelinmiş de davukil bile dengi dengine olmuş.

Konuya dönersem, istemediğim olmadı. Ben ilişkilerime "bakalım ailesini sevecek miyim?" diye baktım. Açıkçası başkasının düşüncesine takılacak kadar vaktim yok
6 senedir evliyim. Kayınvalidemle falan asla tartışma vs yaşamadım çiçek gibi aramız.

kızın aılesı abinıze prenses kızlarını verdıler. takıde o dugunu yapacaksınız. abımızde biraz cabalaşınkı. kirasınıda kendı odesın. ya bırgun sızde evleneceksınız. ben geline cok uzuldum. kaynana gorumce işi olmayan koca oooo

partnerlerle de uyumlu değilmişsiniz

yani doktor değilsiniz diye istemeyen kvnin muhtemelen oğlu doktordur

ve o biricik oğlu "dur anne, sana ne kızın mesleğinden" diyememiş

ben çoğu kendi tanışıp anlaşan kişilerden oluşan evliliklerde ailleeirn çok da memnun olduğunu düşünmüyorum

kv eltimi ve enişteyi istemez bunları bana açıkça söylemişti

beni de istemez benim hakkımda da diğerlerine söylemiştir vs vs

ama kimse de o istemedi diye kendi seçtikleri ile evlenmekten geri kalmadı

yani 20li 30lu yaşlardaki kişilerin tercihleri, geldikleri kültürel nokta 50li60lı yaşlardaki ve bir ya da iki kuşak öncenin kültürünü taşıyan kişiler ile uyuşmaz ki

başarı aileye durumu izah edebilmekte zaten

sende abının esı hakkında yorum yaparken bıraz dusunerek yaz olurmu.
Ben onu tanıyorum ama siz beni tanımıyorsunuz. Aileme dahilmişsiniz gibi yorumlar yapıyorsunuz. Lütfen daha fazla yazmayın kendi hayatınızla ilgilenin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…