- 2 Kasım 2020
- 91
- 134
- 23
Tamam da burda gelinin ağzıyla anlatılsaydı 2 aylık tanıştığım biriyle evlendim. Ne eşimin maddi durumu var ne benim eşimin ailesi kirayı ödüyor. Eğer böyle bir durum olsaydı üyelerin çoğu maddi bir durumunuz yoksa niye evlendin hemde iki aylık biriyle derdiIste soylediginz sey yillardr kk da konusulan bir konudur, gelininuz ailenizden zorla mi istiyor kirasin abiniz istiyordur ya da aileniz kendi veriyordur ama insanlara sirf para verdim diye sizlere iyi davranmasini ya da itaat etmesini beklemeyin eger bir iyilik yapmak istiyorsaniz bunun lafini yapmayin...o yuzden burdaki cogu uye der ki es ailesi ne bir yardim etsin ne de bunu lafi i yapsin...ben de oylr dusunurum azcik asim agrisiz basim ama siz bunun lafini yapiyorsunz sirf kiralarini oduyoruz diye beklentoye giriyorsunuz...
Bu konuya çok kafa yormayın bence kendi hayatınızla ilgilenin çünkü gerçekten inanılmaz uzattınız ve saygı sınırını aşıyorsunuz.Aslında şöyle bu mantıkla bu görümce kızımızı atanmadığı için istemeyebilirler. Çünkü sağlıkçıysan devlette olmalısın özelde hem az para alırsın hem uzun saatler çalışırsın hem iş güvencen yok.
Sözgelimi mesleği olup düzenli geliri olan bi kadın kirasını bile ödeyemeyen adamı alır mı, tabi ki hayır, bu mantıkta bakınca abisinin dengi zaten o gelin hanım. Velhasıl bence bu aile kendi çocukları meslek sahibi olmadığı için iyi işleri olan insanlara çocuklarını yamama derdinde anlaşılan. Bari görümce kızımız eğer güzelse ki olmayabilir çünkü güzel diye yerip duruyor gelini, burdan güzel olmadığını çıkarıyorum, zengin ve kariyeri olan bi adamla evlensin bari de annesinin içinde kalmasın. Güzellikten kastım şu bu arada karşıdaki adam zengin ve kariyerliyse senin de ona vereceğin bişe olmalı, emek vermekten de hoşlanmadığınıza göre aklıma güzel olmaktan başka çare gelmiyor.
Başkaları dediğin adamın annesi yalnızannem de yengemi işi olmadığı için istememişti çünkü abiminde işi sağlam değildi geçinemezler diye düşündü. Gayet haklı bi sebepti şuan bu sıkıntıyı da çekiyorlar. Yengem şimdi anneme düşman oysaki annem çok iyi davranıyor ama yengem normalde kendi annesiyle bile geçinemeyen bi insan zaten. Annem umursamıyor abimler de mutlular merak etme erkek çok aşıksa gözü anne baba görmüyor
Bu konuya çok kafa yormayın bence kendi hayatınızla ilgilenin çünkü gerçekten inanılmaz uzattınız ve saygı sınırını aşıyorsunuz.
Tamam da burda gelinin ağzıyla anlatılsaydı 2 aylık tanıştığım biriyle evlendim. Ne eşimin maddi durumu var ne benim eşimin ailesi kirayı ödüyor. Eğer böyle bir durum olsaydı üyelerin çoğu maddi bir durumunuz yoksa niye evlendin hemde iki aylık biriyle derdi
Annesinde babasındada hata var oğlunun tam olarak düzenli bir işi olmadan evlendirmeye çalışmaları gibi ama gelinde neye güveniyor kendinin işi yok insan hiç düşünmez mi ne yicez ne içicez. Mesela ben nişanlımla 22 yaşında üniversite okurken tanıştım o 24 yaşındaydı ge işi de vardı. Ama ben nede olsa nişanlımın parası var diye o zaman evlenin demedim bende üniversiteyi bitireyim iş bulayım öyle evlilik adımlarına başlıyalım dedim. yukarda bir üye sen kızıysan oda oğlu destek olucak tabi demiş İstanbulda en ucuz kira 1000-1500 kıza ayda bu kadar para veriyorlarmıymış.Maddi durumu yoktur ama eşiyle mutludur eşine aşıktır, her durumu kötü olanın eşiyle evliliği yanlış diyemeyiz.
Çok iyi paralar kazanırken kovulup dımdızlak da kalabilirler garantisi var mı hayatın o zaman bu kötü bir evlilik mi olacak.
Ama yine de mesele bu işte kıza kendi kararının yanlışlığını söylerdik. Kendi seçimi başka, başkasının senin iyiliği düşünüyorum diye hayatına karışması başka.
Burada ise sırf gelin çalışmıyor diye istemeyen bir kayınvalide görümce var. Oğlum bak ileride böyle böyle olabilir iyi düşün demek başka evlenemezsin ben istemiyorum demek başka.
Benim aılem yaptı onun aılesı yapmadı bu nasıl sacmalık tabıkıde yapacak aılenız bosunamı erkek tarafı dıyoruz. basına kakıyorsanız yapmasaydınıx gorumcelıgınızı ortaya koymussunuz masallahOnun davranışlarına karşılık tabikide samimiyeti devam ettirmeyip arkasından gömerim. Onu benim ailem prensesler gibi evlendirdi kendi ailesi yardım bile etmedi. Benim aileme bu şekilde davranamaz kaldı ki olayların içinde bile değilsiniz. Boş yorum yapmayın
pes artık bu mesajınıza artıkHayır siz erkeğin ailesi yokmuş gibi davranmak istiyorsunuz sadece. Yeri geliyor kayınvalideyi yok saymak istiyorsunuz ama o çocuğu yıllarca büyüten o anne. Eş olarak kendinizi bu kadar büyütmeyin. İki gün sonra bir sebepten boşanabilirsin ama kimse ailesini atamaz. İtaat etmesini beklemiyoruz ama ailemin iyi niyeti karşısında bu kadar samimiyetsiz olması akla mantığa sığmıyor. Sadece ilk başta istenmedi diye böyle davranmasına gerek yok. İstenmeme mevzusu çok uzun sürmedi bile.
Yukarıda gördüğünüz gibi abimi övmüyorum çünkü onun da hiçbir artısı yok. Annemin kendini affettirecek bir şey yapmasına gerek yok çünkü düğünü de biz yaptık kirayı da biz veriyoruz bir dediğini iki etmediler kızın ve buna mecbur değillerdi. Kızın ailesi hiç yardım etmediği için aşağılık kompleksi yaşıyor.
sureklı gelenı takıp edıyordurGelini bu kadar problem ettgije gore bizden daha bos zamanin var bence
kızın aılesı abinıze prenses kızlarını verdıler. takıde o dugunu yapacaksınız. abımızde biraz cabalaşınkı. kirasınıda kendı odesın. ya bırgun sızde evleneceksınız. ben geline cok uzuldum. kaynana gorumce işi olmayan koca ooooYukarıda gördüğünüz gibi abimi övmüyorum çünkü onun da hiçbir artısı yok. Annemin kendini affettirecek bir şey yapmasına gerek yok çünkü düğünü de biz yaptık kirayı da biz veriyoruz bir dediğini iki etmediler kızın ve buna mecbur değillerdi. Kızın ailesi hiç yardım etmediği için aşağılık kompleksi yaşıyor.
hemde ne goruömce cay kasıgı mubarek her defasında ortalığı karıstırıyor..Görüyorum ki konuya bir görümce sızmış
ıkı yuzlu insanları nıye sevelımkı cay kasıgı mısalı sureklı ortalıgı karıstırıyorsunuzGörümceler bugün de sevilmedi,bugün de linç dozumuzu aldık teşekkürlerr teşekkürlerr
Üslubuna dikkat ethemde ne goruömce cay kasıgı mubarek her defasında ortalığı karıstırıyor..
gayet ediyorum canımÜslubuna dikkat et
sende abının esı hakkında yorum yaparken bıraz dusunerek yaz olurmu.Üslubuna dikkat et
Ben onu tanıyorum ama siz beni tanımıyorsunuz. Aileme dahilmişsiniz gibi yorumlar yapıyorsunuz. Lütfen daha fazla yazmayın kendi hayatınızla ilgilenin.sende abının esı hakkında yorum yaparken bıraz dusunerek yaz olurmu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?